Domnule Iohannis, nu poți să răspunzi cu câteva rânduri scrise în grabă unui raport pe care nici măcar nu l-ai citit.

Aștept să vii în fața națiunii și să ne spui într-o oră și douăzeci de minute, în douăzeci de puncte, cu referiri la Constituție și la legile țării, cu exemple concrete din activitatea procurorilor, de ce crezi că Tudorel Toader nu are dreptate.

toader iohannis

262 Responses to “Domnule Iohannis, nu poți să răspunzi cu câteva rânduri scrise în grabă unui raport pe care nici măcar nu l-ai citit.”

 1. Ieseanul spune:

  Iti raspund eu, in doar trei cuvinte: Tudorel – sluga model.

 2. Lăsați, domnule Ieșean, că o slugă nu știe atâta Constituție…

 3. Adam Mareș spune:

  A fost un raport slab, o amestecătură de lucruri parțial adevărate (dar care nu justifică cererea de revocare), altele fără dovezi, plus opinii de presă. :P :P :P

  • Te pomenești că deciziile Curții Constituționale sunt parțial adevărate, fără dovezi, opinii de presă. Sau lauda procurorilor suspendați. Sau declarațiile politice. Sau etc.etc. Toader a fost argumentat, cumpătat și corect. Păcat că nu avem și raportul de activitate al DNA pe 2017.

  • De unde știi că e un raport slab? Ai mai auzit vreodată vreunul despre DNA? Tutudor le-a fost frică să facă așa ceva…

   • elenick spune:

    A fost un reader digest al emisiunilor de profil de la A3 si RTV , NIMIC fundamentat juridic. Faptul ca cita din Constitutie din 5 in 5 minute nu arata ca e constitutionalist de valoare ci dimpotriva, ca simtea subtirimea argumentelor…. Un spectacol jalnic pentru un profesionist, transformat intr-un actor de figuratie, pus sa imbrace in cuvinte ”academice” o comanda de partid!

    Ca asta a facut Toader, VV, stiti bine ca asta a fost planul cu care a fost adus ministru de la Iasi, sa o ”infunde” pe Codruta si sa schimbe legile care ii incorseteaza pe politicieni la furat! Pe mentorul lui toader, Relu Fenechiu, l-au bagat chiar in puscarie, trebuia sa se revanseze si el, nu?

    • elenick spune:

     In seara asta ministrul justitiei a fost AVOCATUL INFRACTORILOR (actuali si viitori), a dat semnalul ca treaba va ”merge unsa” ca si pana acuma, PSD/ALDE vegheaza! Ce sa spunem tinerilor care isi fac un plan sa traiasca cinstit in tara asta?!

    • Nu e adevărat. TT a facut adesea referire la legile țării, la deciziile Curții Constituționale.

     • Pacala spune:

      Tinerii raman sau nu gandind singuri. Iar cand in vest nu va mai fi mierea care se vinde vor veni inapoi. Sau ghici ce, a analizat cine imigratia inspre ro? Cca 20000 /an din china, deja copiii aici merg la scoli romanesti. 30000 dinspre moldova si ucraina. Continui?

    • Până acum se zicea că Tudorel nu vrea, că n-are curaj și acum hop! a fost adus să înfunde.

 4. Pacala spune:

  Strict juridic, o analiza pe lege. Politic vor fi tabere opuse. Practic iohanis trebuie sa ii solicite demisia pentru a nu compromite activitatea dna ca institutie. Radicalizarea politica si sociala va conduce la blocarea activitatii la sf mandatului lui kovesi. E strict alegerea lui iohanis. Ca exista interese politice si economice pro si contra nu contest.
  Activitatea dna se va bloca pe cale juridica nu detaliez se va vedea, urmatorul sef al dna va fi un om sters, dna se va limita la a face dosare pentru directori de prin ministere

  • elenick spune:

   Din pacate pentru hoti Iohannis NU va semna cererea de revocare, la fel si CSM va da aviz negativ raportului ministrului politruc. Dar da, activitatea DNA va avea de suferit, Chiar daca Kovesi va ramane Procuror sef, ceilalti procurori se vor gandi ”mai bine” cand deschid si investigheaza cazurile, stiind ca viitorul sef va proveni din ”pepiniera” PSD! Vom reveni la cazurile celebre de pe vremea lui Nastase de sefi de tren si speculanti din piete!
   Bravo, VV, coalitia si dvs implicit veti ramane in istorie!

  • Nu cred că procuratura va fi silită să acopere corupșia, dacă ea va fi evidentță. Și nimeni nu cred că o să-i ceară asta. Dar nu făcături ca cea împotriva lui Rușanu sau a lui Tăriceanu. Și lista e foarte lungă.

  • Adam Mareș spune:

   Care lege? Ce lege a încălcat Kovesi în atribuțiile ei?

   • Păi, COnstituția, de pildă. O fi puțin…

    • Adam Mareș spune:

     Găselnițele Curții Constituționale românești. În toată lumea, procuratura are dreptul să cerceteze legalitatea oricăror acte ale guvernului. Și chiar ale Parlamentului (cum ar fi ca niște mafioți să plătească niște parlamentari să dea o lege cu dedicație? vi se pare normal?).

     • Adam Mareș spune:

      De asemenea, nu cunosc nicio țară în care condamnați sau cercetați penal decid legislația penală sau cer revocarea procurorilor-șefi.
      Nu credeți că aici este ceva în neregulă?

     • Cunoști vreo țară în care oamenii să proslăvească pe procurori?

     • Adam Mareș spune:

      În plus, chiar și Tudorel a fost infirmat de CCR în cazul Belina. Trebuia revocat din funcție?
      :P :P :P

     • A intrat Rudorel cu salariații lui în clădirea din Calea Victoriei a Guvernului cu anchete și intimidări? Atunci să-l revocăm :)

     • Pacala spune:

      Ccr nu are valoare. Sa ceara doar de la tine opinii si avize. E ok asa?

     • Nu e adevărat. Legalitatea se verifică prin contencios. Oriunde în lume. Abia dacă se constată căă ceva nu e înregulă se cercetează incidența penală. Unde ai pomenit tu ca procuratura să evalueze actele Guvernului și ale Parlamentului și să stabilească mereu dacă s-au luat avize, dacă notele de fundamentare sunt corecte etc.etc. Pe ce lume trăiești, Adam?

     • Adam Mareș spune:

      Așa-zisa proslăvire a procurorilor este efectul faptului că România este condusă de condamnați și cercetați penal.
      Adică o anormalitate atrage după sine tot o anormalitate. Am zis așa-zisa pentru că nu e o reală proslăvire, ci, de fapt, dorința de dreptate.

     • Un condamnal pentru că a indemnat oamenii la vot și un cercetat dintr-o glumă.

 5. Adam Mareș spune:

  “Băi Tudorele, când mergi tu așa cu trenu spre Iașu tău bucolic și privești munții de gunoaie de pe liniile de cale ferată 500-600, maidanele pustiite ale Râmnicului Sărat, Tecuciului și satele medievale ale Vasluiului, devastate de sărăcie și corupție, ca de hoardele de nogai, atunci să te gândești mătăluță la imaginea țării tale și la ce anume o strică și să strigi în gura mare: mândru că sunt român!.” (George Viziteu)

  • Are dreptate Tudorel. România trece, în mod nemeritat, drept o țară în care toți cei care o conduc sunt infractori. Dă-mi un exemplu de ministru care în ultimii cinci ani a săvârșit o faptă de corupție. Nu una asimilată, cum e semnarea unei hotărâri de Guvern, ci una de corupție așa cum ni se tot spune prin străinătate, capul vreunei mafii, o luare de mită etc.. Hai, te rog.

   • Adam Mareș spune:

    Ați rămas în urmă, metodele mafiote s-au perfecționat. Sau ne credeți pe toți idioți. Banii publici se fură în multe feluri. În esență, tot corupție este, chiar dacă nu se desfășoară ca o simplă luare de mită.

    • elenick spune:

     Cred ca varianta a doua e mai plauzibila… stii ca in propunerile de modificare ale CP, abuzul in serviciu e ”edulcorat” la dovedirea certa a prejudiciului ”pe persoana fizica”, cu flagrant, cu tot… altfel ”nu e prejudiciu, nu e infractiune”! a rezumat prostovanul de Ciordache…
     Ori asta, la metodele moderne de ”spalare” a banilor prin n firme, prin paradisuri fiscale, etc e similar cu dat ”liber la furat” cu acte in regula!

     De ce crede VV ca nu pricepem ce vor ei sa faca si ca UE e dezinformata de ”oamenii rai” si ca imaginea tarii e ”pangarita” de Codruta Kovesi…. mie mi-e grau sa inteleg la un intelectual de talia lui VV… :(

     • Adam Mareș spune:

      A fost, la un moment dat, un exces de zel cu arestările preventive. Dar judecătorii le-au decis, nu procurorii. Însă acest lucru s-a reglat între timp. Apoi, faptul că ai și niște elemente ca Portocală nu înseamnă că trebuie să plece șeful. Când dovezile au fost irefutabile, el a fost eliminat din magistratură. Revenind la principiu: ar însemna că toți șefii de instituții să fie revocați, fiindcă nu există nicio instituție fără uscături. Referitor la numărul de achitări: e normal să fie și achitări, altfel n-ar fi un stat de drept. Iar faptul că CCR a schimbat definiția abuzului în serviciu (reținând doar legislația primară) și în 2017 s-au achitat foarte mulți inculpați nu e vina DNA. care a făcut dosarele pe vechea definiție din CP.

     • Adam, nu fi naiv. Existau anumiți judecători la care procurorii mergeau cu cererile de arestare preventivă. Și dacă tu crezi că un procuror este exonerat de arestare abuzivă pentru că un judecător a acceptat arestarea te inșeli. N-ai vrea să petrece pe degeaba vreo lună în pușcărie, plimbat cu cătușe? In 2016 rata esecului a fost 10%. Cât e în 2017, știi cumva?

     • Adam Mareș spune:

      Potrivit statisticilor, eficiența DNA a început să crească în ultimii doi ani de mandat ai lui Daniel Morar ca procuror șef, însă cel mai speculos salt, judecând după numărul de condamnări definitive pronunțate de judecători, a avut loc de când Laura Codruța Kovesi conduce instituția.

      Astfel, dacă între 2005 și 2012, aproape 1.500 de persoane au fost condamnate definitiv, între 2013 și 2016 numărul infractorilor dovediți de DNA și confirmați de judecători aproape s-a triplat, depășind 4.000.

     • Depinde cum definești infracțiunea. Dacă a trece pe roșu e înfracțiune, o să av em un milion de infractori. Mă surprinde satisfacția pe care o ai că numărul condamnărilor crește.

     • Să treci abuzul in serviciu in registrul spălării banilor e noaptea minții. Imaginea tării e deformată de o șleahtă întreagă. Am mai intrebat: dă-mi un exemplu de ministru cercetat pentru corupție în ultimii cinci ani.

    • Pacala spune:

     Care sunteti toti?

    • E interesantă chestia asta cu 1ne credeți idioți” sau „ne credeți tâmpiți”. Mi-o mai spun și alții. E un slogan tefelist? Dacă se fură în mai multe feluri, să se descopere în mai multe feluri. Dar să nu mi-l facă pe Tăriceanu infractor pentru că a zis că n-a cunoscut bine pe unul sau pe Silaghi declarat nevinovat, sau pe Chitoiu, sau pe Borlely sau pe Viorel Ilie sau pe alții la care acuzele sunt niște glume. Numai ca să ne facă de ocară la Bruxelles.

 6. edi spune:

  Jane, acum chiar devii enervant…, pentrucădece (vorba lui Gigi), vezi tu?, ai aderat la unul din grupurile care-și doresc DOAR și DOAR puterea, și nicidecum buna guvernanță în interesul Publicului, iar de aici pornește toată mizeria și manipularea și toată simularea și nervii irosiți și zilele și lunile și anii irosiți, ai noștri, dar și ai voștri, deci inclusiv AI TĂI, meștere !

  Nu te mai amăgi, toți plătim cumva… mai devreme sau mai târziu, spune-i asta și motociclistului amator dela voi dela “intreprindere” !

  Iar cănd mai mergi la Cantina3, zi-le cumva nervoșilor de pe-acolo că, dacă chiar vroiau să-și rezolve rapid obsesia lor de dinte-pentru-dinte, puteau să caute profesioniști veritabili :) , și nu să împroaște creierele “voyeur-iștilor” cu secreție-n exces de fiere de varan !

  Promiți că da ?

 7. Hai, Edi, învață-mă tu ce înseamnă buna guvernanță. Ce ai condus tu în viața ta?

  • edi spune:

   Am condus, inclusiv, locomotive. Nu cred că poți înțelege, doar din vorbe, senzația pe care o ai, nu e ca la automobil, știi ?

   Maestre, și încă ceva, nu te mai victimiza, eu critic (…mă rog, constructiv sau cum vrei tu) pe toată lumea, fără prejudecăți, fiindcă e o manieră preventivă într-o lume din ce în ce mai mult lipsită de etică. Daaa ?

   Dar crezi că e etic să-mi faci mie proces de intenție pentru asta, cănd ți se reproșează tocmai aspectele de moralitate și etică ?
   Adică, cum ai fi vrut să fi exercitat eu “actul de conducere”?
   Poate, să fj condus organizații gen UScR sau UAR la un mod simbolic, dar cu imput financiar semnificativ, nuu ? Bașca, …dela Cameră.

   Da, Varujane, simte-te cumva natural atunci cănd primești reproșuri fiindcă între speranțele investite căndva și faptele tale de acum e o distanță chiar semnificativă !

   …și scapă de percepția că am eu vreo plăcere aparte să te tachinez mereu, sunt și așa destule lucruri de făcut, stii ?

   • emi spune:

    Nici macar nu e propria ta placere, este propria ta durere pe care o proiectezi asupra altora. Intre sperantele tale si faptele tale de acum, @edi, “e o distanta chiar semnificativa!”
    Si daca sperantele lui @VV nu s-au putut implini integral pentru ca echipa in care juca nu era unita pe aceleasi idealuri, sperantele tale nu s-au implinit din propria ta nechibzuinta.

 8. Adam Mareș spune:

  După mai bine de 18 ore, raportul misterios al lui TT este încă…. invizibil. T.Toader nu răspunde jurnaliștilor.

 9. elenick spune:

  Cum presupuneam de aseara, Raportul lui Garganel e de fapt o ”opera epica”, o compunere scolareasca nedemna de un profesor univesrsitar, populista, inspirata de umorile varsate fara oprire de ceva timp la A3 si RTV, ceruta in mos imperativ de ”poporul” PSd, cel infractor, vezi bine. In plus, e de 14 ore de negasit! Altfel ce motiv e sa nu apara la lumina? Se scrie abia acum? Mai e de corectat/completat cate ceva, si anume prin ”partile esentiale”, dupa reactia profesionistilor din domeniu uluiti de atata impostura?

  Sper ca nimeni de pe aici nu inghite prostia cu ”nu merge saitul”; documentul in forma letrica trebuia sa plece de aseara catre CSM, PG, pe procedura…. Si atunci ce sa fie, ce sa fie?

 10. Adam Mareș spune:

  În Statutul Magistraților, există numai TREI motive în lege pe care se poate propune revocarea:
  - nu mai îndeplinește condițiile de la numire
  - sancțiuni disciplinare
  - probleme manageriale sau de comunicare etc.
  Ultimul punct a fost controlat de CSM în octombrie 2017 și raportul nu a constatat probleme. De primele două nu poate fi vorba.

  Deci Tudorel A ÎNCĂLCAT LEGEA. :P :P :P

 11. Adam Mareș spune:

  @VV
  De ce-l certați pe Edi? E vreun diktat că armenii trebuie să aibă aceleași opinii politice ca șeful UAR? :P

 12. Adam Mareș spune:

  @VV
  Cât privește elitele decimate de DNA, îmi vine să râd. Care elite?
  Prin pregătire și cultură, unul ca dvs. ar putea fi considerat elită, dar după aia nu mai știu unde să privesc.
  Pe de altă parte, pregătirea profesională nu scuză hoția (nu mă refer la dvs., ci la principiu).

  • elenick spune:

   hai ca si pe mine m-a ”terminat” asta cu ELITELE decimate! :) :) :) rad de o ora, intr-una! stiu ca VV a scris si proza umoristica, dar acum are un haz nebun!

  • Definiția elitei (DEX):Parte a unei clase sociale care are o poziție privilegiată (în cadrul colectivității din care face parte sau) față de întreaga societate Si:aristocrație, nobilime. Elita politică nu este partea bună a politicii, ci partea conducătoare a politicii. Mai învață, Adam.

   • Adam Mareș spune:

    V-am spus că vă raportați la DEX ca Bouvard et Pécuchet. :P :P :P
    Eu știu foarte bine ce înseamnă elită. Haideți să vorbim ca între intelectuali, nu ca la Antena 3 sau România Tv. :P

    • emi spune:

     Adamita, profesorii nu sunt “intelectuali”, ei repeta ceea ce au spus altii in fata copiilor.
     Cei care scriu carti sunt intelectuali, nu cei care le citesc.

    • Intelectualii folosesc Dex.

    • Adam Mareș spune:

     @emi
     Eu sunt intelectual pentru că, spre deosebire de tine, îmi folosesc intelectul. :P

     • emi spune:

      Serios?!? Ai o rana emotionala profunda pe care o maschezi prin ego. Iti folosesti doar memoria si logica, deci partial intelectul. Cand vei incepe sa folosesti si intuitia, vei deveni un om complet, si vei descoperi ce inseamna “intelectul”.

     • edi spune:

      Scuze ! …aici trebuia să insist cu întrebarea
      Deci, emi, revin, folosești cumva și săbii-laser… ?

      (Merci !)

     • emi spune:

      Daca as folosi sabia-laser pe tine, te-as disipa in atmosfera.

     • edi spune:

      :) wishful thinking ?

     • emi spune:

      Habar nu ai ce inseamna LASER, si ca sa nu te sperii iti dau definitia din DEX:

      LÁSER, lasere, s. n. Dispozitiv pentru amplificarea sau generarea undelor electromagnetice din domeniul optic pe baza efectului de emisie forțată a sistemelor atomice, care permite o concentrare de energie corespunzătoare unei temperaturi de zeci de mii de grade. – Din engl., fr. laser.

      Cam ce crezi ca se intampla cu corpul uman la zeci de mii de grade?!?

 13. Adam Mareș spune:

  O fi el Astărăstoae, prietenul dvs., medic bun, dar ce legătură asta cu faptele sale infracționale? Iar condamnarea a fost dată de niște judecători, nu de procurori.
  http://www.mediafax.ro/social/fostul-rector-al-umf-iasi-vasile-astarastoae-condamnat-2-ani-cu-suspendare-in-dosarul-e-learning-decizia-nu-este-definitiva-16651948

  • Ceea ce i se întâmplă lui Astărăstoae e o porcărie. Din fericire mulți judecători au început să se revolte in fata intimidărilor, șantajelor și au demnitatea funcției lor. Din păcate, nu toți. In fața unor probe închipuite, dacă judecătorul nu are dovada că au făst măsluite, s-ar putea să ia o decizie eronată. Ca dovadă că suntem pe primul loc la CEDO in Uniunea Europeană cu prpocese eronate.

 14. Adam Mareș spune:

  O fi el Astărăstoae, prietenul dvs., medic bun, dar ce legătură asta cu faptele sale infracționale? Iar condamnarea a fost dată de niște judecători, nu de procurori.
  http://www.mediafax.ro/social/fostul-rector-al-umf-iasi-vasile-astarastoae-condamnat-2-ani-cu-suspendare-in-dosarul-e-learning-decizia-nu-este-definitiva-16651948

  • Adam Mareș spune:

   Aveți vreun argument la faptele astea? Sau singurul argument este că de ce a fost cercetat el și nu altcineva? Sau toți care fac mișmașuri?

   • Adam Mareș spune:

    Da, este necesară și legislația de prevenție, dar asta nu e treaba procurorilor sau judecătorilor, ci a Parlamentului. În loc să gândească la mijloace de prevenție, PSD-ALDE gândește cum să facă mai ușor furtul.

 15. Adam Mareș spune:

  Răzvan Chiruţă:
  “Faza în care Tudorel se laudă cu cv-ul și cum e el mulțumit că a ales să fie procuror apare și în raportul de evaluare a șefei DNA.
  Cum să bagi așa ceva într-un document oficial, care privește analiza activității unui conducător de instituție? Ce relevanță are cv-ul ministrului și opțiunile sale de viață în contextul revocării Laurei Codruța Kovesi?
  Inepuizabile resurse de penibil are guvernarea asta.”

 16. Adam Mareș spune:

  La pagina 2, paragraful 2, Tudorel spune că raportul “nu este o evaluare a activității DNA”. :P :P :P

 17. Adam Mareș spune:

  “Legile de modificare a legilor justiției, au fost adoptate.”

  Profesorul universitar doctor Toader pune virgula între subiect și predicat.
  :P :P :P

  • elenick spune:

   iar cum vorbeste el rar, taraganat – ca pentru loazele de studenti care scriu greu sub dictare – iti da peste urechi cu ”ieste”, ”iegzemplu”, ”iexpunere”, ”ievaluare”, etc…

   cred ca daca zgarii putin stratul superficial de poleiala de ”profesionist” dai de o ”neagra ”realitate… :)

 18. Adam Mareș spune:

  “Legile de modificare a legilor justiției, au fost adoptate.”

  Profesorul universitar doctor Toader pune virgula între subiect și predicat.
  :P :P :P

 19. Adam Mareș spune:

  Scuzați dublajul. Defecțiune tehnică la “șoricel”. :-)

 20. Adam Mareș spune:

  “În urma cu șase luni se împlineau șase luni…”
  “După alte șase luni, se împlinește un an…”

  Că tot vorbeam de Caragiale…
  :P :P :P

 21. cris spune:

  Cred ca e o varianta mai delicat exprimata a ce gindesc acum dupa saptamani de chin in Romania https://www.dollo.ro/2018/02/suntem-prosti-si-nu-ne-tratam/ Ce sa comentez? Ma intreb doar cind veti ajunge sa va omoriti unii pe altii pentru nimic, inflamati pina la paranoie si ferm convinsi de absolutul optiunilor, pe scara larga. Specia mirlanului, cu acea combinatie de neghiobie si trufie, de smechereala si agresivitate “pentru ca pot”-style, care scuipa pe oricine ca si cum ar fi atoatestapinitor si singur existent intru indreptatire in univers e in crestere exponentiala si, mai ales, sufocanta. Incep cu concluziile se vede.

  Ce sa spun despre domeniul medical, ca nu e un sistem ci o marioneta veche major dezarticulata, ca nu stiti ce e aceea un lucrator social sau un manager de caz, ca ti se spune in continuare sa-ti cumperi medicamente si altele de la farmacie, sau ca vi se pare ca oamenii sunt un soi de tonomate in care bagi pastila si-i arunci in strada fara niciun dram de recuperare iar familiile lor sunt nimic altceva decit cai de povara sa duca lipsurile unui sistem? E pe zi ce trece mai rau, rau mi-a fost sa dau ochii cu acest sistem acum patru ani, acum e suferinta crunta, m-am intors din Romania ca dintr-un lagar de concentrare sau din vreun razboi, cu o trauma majora pe care nu mi-o pot scoate din minte si suflet. Majoritatea medicilor frustrati pina la Dumnezeu si cu reactia ciinelui batut care asteapta sa-i mai traga inca cineva un sut in coaste ca-si face meseria in condiii imposibile, altii citiva, putini, “adaptati” si deveniti ei insisi datatori de suturi in coaste inclusiv colegilor lor. Vad cu cita nesimtire actuala doamna ministru povatuieste oamenii ca daca isi cumpara medicamente sa se duca la casieria spitalului sa deconteze si-mi spun vai Doamne, inca un “specialist” cu gentutza – nu ii e rusine? Pe de o parte familia unui om bolnav are o multime de alte griji decit sa se duca sa astepte bani la o casierie, si asa e purtata pe toate drumurile, pe de alta, dumneaei ministreasa ar trebui sa organizeze farmaciile spitalelor si sa achizitioneze sistemele electronice de livrare a medicamentelor in spitale, sau sa dezvolte o retea de manageri de caz, sau sa aiba grija ca asigurarile sa acopere si recuperarea caci nu e acoperita si nu exista, e platita privat si facuta la intimplare. Dati milioane, miliarde de dolari pe F16 si alte timpenii, vi se plimba presedintele prin toate locurile exotice si vorbeste cu suficientza cind si cind de la un pupitru, va bateti in piept cu spitale republicane inexistente, dar altfel tot timpul va e ocupat de razboiul lui kovesi cu nu stiu cine – cine mama dracului credeti ca va asteapta pina construiti voi praful de pe toba, citi oameni mor in elucubratiile si suficientele voastre?

  Si, desigur, romanii nostri le stiu pe toate, si dau lectii imbecile oricui, cu trufie si rautate, ca si cum acestea si nu omenia sau inteligentza ar trebui sa fie normalul – Mi s-au dat lectii de medicina din prima secunda, unele la care m-am abtinut cu greutate sa raspund pe masura, culminind cu un “sa o iei pe ma-ta de aici in zece minute, idioato”, adica un om abia iesit din ATI sa fie pus in strada in zece minute, ca asa bate din picior ixulescu, si asta in spital privat, platit, ceva ce in cel de stat, anterior, nu mi s-a spus, acolo s-a infruntat doctorul cu managerul care da pacienti afara ca sa am timp sa-mi transfer bolnavul – ceva ce ei ar fi trebuit sa organizeze, daca aveau manger de caz, nu eu. Spital privat ziceti….adica si batut si futut si cu banii luati ca sa o spun mai pe sleau. Pierdut bun simt la scara unei societati, gasitorului recompensa. Ce concluzie vreti sa trag? – As spune asa: Daca nesimtirea vatafului ar fi o boala, atunci suferiti ca societate de aceasta la nivel epidemic si sub vatasenia asta generalizata, sub egoismul acesta cotropitor al fiecaruia sufera cei pe care ii tot vreti umili, tacuti sau chiar “iesiti din sistem”… da, da, Liiceanu nu inventa, si nu exprima un gind singular, exprima modul in care gindesc multi, oamenii pentru dumneavoastra sunt doar niste … “stirbi”, suferiti de mizantropie generalizata, ma mir cum supravietuiesc printre dumneavoastra acei citiva oameni minunati si intregi la minte pe care i-am cunoscut si care m-au ajutat fara rezerve. Nu, nu e vorba de clasa politica, voi asa zis cetatenii suferiti de boala aceasta pina la anihilare.

  • cris spune:

   Vorbiti de infectii nosocomiale? Nici macar in spital privat nu exista solutie dezinfectanta linga usa fiecarui salon, ci undeva la capatul sectiei….Sapun in salon pe chiuveta? Sa te speli pe miini inainte sa le pui pe un pacient? nu s-a auzit de asa ceva, nu aveti bani nici de hirtie igienica, darmite de sapun… dar faceti spitale republicane, pe hirtie, desigur. Halatele de izolare bine reciclate desi ar trebui sa fie de unica folosintza nu stie nimeni macar sa le imbrace corect: nu se pun pe umeri sa o manta ci se imbraca exact cum se imbraca un chirurg, ca si cu un sortz. De ce, e la mintea si a unuia cu IQ sub 90: fiindca stai cu fatza la omul bolnav, si aceea trebuie acoperita ca sa te protejezi si sa-l protejezi, nu cu spatele – desigur a fost un moment pretios cind a urlat infirmiera la mine ca nu stiu sa-l pun pe mine – l-am imbracat in fatza, asa cum fac in spital in fiecare zi de zeci de ori, ca pe un sortz de inchis la spate, dar dinsa din Bucurestiul de la capatul pamintului dadea lectii. Ca si asistenta care dupa ce ma trimitea sa cumpar medicamente imi spunea sa nu indraznesc sa-i dau bolnavului vreo pastila fara sa ordone doctorul, ea care nu a vazut vreodata bratari de identificare, scanarea lor si a etichetei de medicament asa cum se face oriunde, sau un Omnicell, pentru a da medicamentul corect la pacientul corect – si cum sa stie? ministerul dumneavoastra al sanatatii nu stie de asa ceva si nu a investit intr-un asemenea sistem, ca a fost pesedist, pedelist, penelist sau technocrat. Urlati cu medicina centrata pe pacient ca e o sintagma “hip” si n-aveti habar ce-i aceea – De ce? fiindca in genere de fapt va doare fix in piciorul de la scaun de cel de linga voi; cind pare ca va pasa nu e nimic altceva decit circ sa va arate falsul interes, sa va proslaviti tot pe voi in marea voastra “empatie” nenorocitul duca-se dracului. ( Asa se face cu halatele, in caz ca vreti sa mai vizitati eventual vreun ars de la vreun Colectiv si apoi sa va smulgeti teatral hainele de pe voi ca vai infectiile nosocomiale – da, da, sunt alea aduse de voi din afara ca nu stiti sa puneti macar un halat pe voi https://www.youtube.com/watch?v=6oHYb6_bFYo … asa se face, dar nu incercati in Romania, veti fi privit ca un idiot, caci voi, hmmm, voi sunteti dastepti.) Deci ce sa spun, felicitari, sigur veti rezolva infectiile cu pusul la puscarie al celor de la hexipharma si epidemiologul de spital al lui voiculescu sau al lui busoi, cind orice alta urma firava de bun simt organizational lipseste cu desavirsire. Orice discutie despre sigurantza pacientului, cum se previn decubitusurile, sau cum se da medicamentul corect la pacientul corect deja devine SciFi si realizez, inca o data, ca vorbesc de lucruri complet straine cind discut despre cum trebuie sa fie un sistem medical – si da, pe masura ce trece timpul e mai rau, acum ceva ani mai aveam cu cine sa discut, acum e imposibil, numai cite un doctor ratacit intors din vreo alta tara pricepe si zimbeste cu suferintza si furie.

   Imi cer scuze VV, nu mai scriu, nu are rost, mi-am pierdut destul timp, mi-e fizic un amestec de rau, de greatza si de disperare, nu se schimba nimic decit in rau si, asa cum spune articolul de mai sus, oamenilor le place prostia ingimfata si nu se trateaza. Aaa, si sa nu spuneti dumneavoastra ca tinerii sa ramina acolo sau vreun “patriot” de pe aici un “de ce nu te intorci tu sa faci si sa dragi” – am vorbit cu destui care s-au intors si si in mine s-a dat cu pietre pentru lucruri minore: nu aveti nevoie de nimeni din afara decit ca un alt prilej ca sa mai noroiti si sa umiliti pe cineva ca sa va simtiti bineeeee, sunteti autosuficienti in stiinta, inteligenta si moralitate, la dumneavoastra numai intorsii cu gentutza, panglicarii si incompetentza trufasa rezista.

   Scuze, nu coruptia va e problema ci incompetentza si lipsa de omenie, ipocrizia, paranoia si narcisismul malign. Personal ramin cu acei putini oameni de suflet pe care ii mai cunosc, ma rog sa supravietuiasca in infernul pe care-l perpetuati, cu altcineva nu am ce discuta. Pentru dumneavoastra ca societate in mod real infernul sunt ceilalti, ati devenit o natie de calai si condamnati, si, mai ales, va place asa, considerati aceasta ca standard occidental, de democratie, de civilitate, de stat de drept; dati-i inainte cu melitzatul la TV de o parte cu labutzele sus in strada si sloganurile naziste de alta, va rezolva multe cu certitudine….e singurul lucru de care sunteti capabili se vede, sa construiti ceva coerent si mai ales pentru oameni e mult prea obositor.

   Emi avea dreptate, rar am trait asemenea tristete, ma apasa pina sa ma clatin, dar e strict problema mea, individuala, fiindca solutiile la dumneavoastra sunt strict individuale, ca in orice natie de oameni singuri care n-au invatzat si nu vor invatza vreodata sa existe ca si societate.

   • Alzara1918 spune:

    Încă o dată Cris are privire corectă profesionist onest față de poporul său; sigur , nu e litera de Evanghelie , dar e poziția cea mai apropiată de realitate ( nu Realitatea lui Gușă și Lavinia , nașul și soția – inocenții din familia hoțului Valcov !) .

   • Ai dreptate când simți că românii nu reușesc să iasă din exilul în care au intrat după al doilea război și că nu-și găsesc destinul :(

   • edi spune:

    cris, reproșezi lucruri lui V …sau n-oi fi înțeles eu bine sensul…?
    …sau lui ca exponent al clasei politice, maidegrabă…?

    (…că pari a fi aproape de adevăr, …zic io…)

  • Bine că te-ai întors, Cristina!

 22. Adam Mareș spune:

  Hai că a descoperit și Cris minunata noastră lume românească! Dar tot nu zice de corupție ninic, nimicuț, ci de incompetență și lipsă de omenie. Dar oare nu prin corupție (de bani, de putere) ajung în funcții de decizie și de management persoane incompetente?

  • cris spune:

   ramii in imbecilitatea ta caldutza

   • Adam Mareș spune:

    Vai, doamnă, dar ce bună creștere, ce limbaj academic! :-)
    Sunt realmente impresionat!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Adam

     A fost blinda cu tine. :)

     Era o vorba, ca daca ar durea prostia multi ar urla de durere, ddar eu am observat ca in ultimul timp a cam inceput sa doara, pentru ca-i vad pe multi cum urla pe strada in fata guvernului :D

  • elenick spune:

   Ceea ce ma socheaza e ca face confuzia (deliberata?) intre victime si calai, ni se adreseaza noua ca si cand am fi ”confidentii” celor din spitale, colaboratorii sistemului medical si nu victimele lor, cei care patesc exact acelasi lucru ca si ruda ei suferinda… Si asta nu numai in spitale, ci pe mai oriunde, aproape orice am avea de rezolvat, zilnic…

   Doar VV care vede lucrurile intr-o imbunatatire generala a economiei si a beneficiilor societatii in general ar putea sa-i raspunda doamnei… dar pe el NU-L INTREABA, cum sa si raspunda ??? (nu ca altfel ar fi dat fuga cu raspunsuri…)

   • Adam Mareș spune:

    Da, este veche această culpabilizare generală din discursul lui Cris. Mergând mai departe cu raționamentul, dacă toți suntem vinovați, nimeni nu mai e vinovat. Deci nu mai avem nici corupți și/sau incompetenți. Deci, până la urmă, se întâlnește cu opiniile lui VV. :-)

    • Pacala spune:

     Tocmai o acuzi de generalizare si tu mai jos faci acelasi pacat. Generalizezi. Prezumi ca au aceasi opinie multi oameni si tu ii reprezinti. Fals. Te reprezinti doar pe tine

   • Pacala spune:

    Si pe tine cine te intreaba si cine ar trebui sa se ia dupa tine? @vv? Altii?

   • Pacala spune:

    Care noua/noi? Cati si cine sunteti?

 23. Ieseanul spune:

  E groasă, VV. Te-au părăsit cam toți lăudătorii. Cred că nu te mândrești cu ciraci gen Păcală, Mihail, Livia sau pupincurista din Italia. Să zicem că planul vostru – suspendare Iohannis în urma refuzului de a o revoca pe Kovesi , revocare de către Tăriceanu, legi ale justiției promulgate de către același Tăriceanu în perioada de interimat, numirea unui șef obedient la DNA – va reuși. Cum crezi că vor putea fi “controlați” procurorii care, cum ai văzut, o susțin pe Kovesi și susțin continuarea luptei anticorupție?_&

 24. Adam Mareș spune:

  Sidonia Bogdan:
  “Alexandra Lăncrajan e anchetată de Inspecția Judiciară, potrivit România Curată, din cauza unor poze la o sindrofie, unde a fost fotografiată cu Petre Florin Manole, eveniment la care au participat alte zeci de persoane.

  A început vânătoarea procurorilor. Să le luăm pe rând:

  1. Pozele acelea erau publice, postate de organizatorii evenimentului în social media, nu era nimic compromițător sau de ascuns. Nici măcar caracterul ”dezvăluirii” nu apare în această speță

  2. Un procuror are dreptul să participe la orice eveniment dorește ( evenimentul respectiv nu era unul politic, acolo au fost invitate tot felul de persoane, de la ong-isti, oameni de afaceri etc) Te duci, bei un coctail, socializezi, o măslină și aia e, pleci acasă.

  3. Un procuror bun e un procuror care știe carte, are principii etice puternice și experiență de viață. Principiile acelea se rezumă strict la modul cum își face meseria; în ceea ce privește experiența… el trebuie să înțeleagă în profunzime contexte, profiluri de oameni, psihologie umană, elemente de social engineering ca să știe ce și cum să pună întrebări martorilor sau inculpaților, procurorii sunt oameni care au dreptul să trăiască cum trăim noi toți, sunt liberi și au dreptul la viață privată.

  4. De procese de intenție scăpasem odată cu revoluția.

  Un asemenea fleac luat la verificat de către Inspecție este doar o formă de intimidare.”

  • Pacala spune:

   Scapasem? Te identifici sau esti procuror?
   De ce citezi un ong cu finantare externa, prezumi ca e adevarat, si ceri socoteala nu stiu cui? Nu crezi ca e aberant? As putea cita socrate si sa concluzionez ca esti depresiv?

   • edi spune:

    …da’ unul cu finantare internă era acceptabil ?
    Ceva gen agentură locală, mmm ?

    Apropos, cum stai cu banii ?

 25. Adam Mareș spune:

  “”Am aici notate multe hotarari judecatoresti prin care instanta constata falsificarea transcrierii unor convorbiri telefonic”, spunea Toader joi seara. ”Exemplele” date in raportul publicat pe siteul MJ sunt, ca la Radio Erevan, doar…unul singur: cazul Paltin Sturza. Mai mult, ”profesionistul” nu stia ca ICCJ a stabilit ca trascrierile au fost facute de SRI si nu de procurori sau ofiterii de politie judiciara.”

 26. elenick spune:

  Pacala, in seara asta esti plin de intrebari si panseuri precum cainele de purici! :)
  Zi, drept, cine ti-a dat sa bei? Sper ca nu VV, ca sa fuga toata lumea de pe blog :) :) :)

  • Pacala spune:

   Iti place sa critici. Nu i asa ca este deosebit? Iti plac propriile pareri, ele sunt adevarul unic. Asa este?
   Incearca sa faci un pas in spate sa intelegi de ce si cine. Si vei vedea altfel lucrurile. Lupta pt butoane. Lupta pentru putere. Lupta pentru resurse.
   Concluzie. In piesa asta avem spectatori, papusi si papusari.

 27. Mihail spune:

  Daca un ministru, indiferent cine, revoca un personaj aflat in subordinea sa, atunci acel personaj trebuie sa posede o minima decenta, un minim bun simt si sa-si dea urgent demisia.
  Nu se poate dragoste cu forta.
  …despre motivele revocarii nu are niciun rost ca sa le pomenesc, multele derapaje ale DNA-lui le stie toata lumea.

 28. Dorin spune:

  @Cris: iti multumesc pentru link-ul pus la inceputul comentariului tau. Intr-o zi gri, mi-a inseninat-o un pic, aratandu-mi ca nu sunt singur totusi.

  Imi pare rau ca ai avut parte de asemenea experiente in ultimul timp. Nu am pretentia ca as putea sti precis cum te-ai simtit in Romania dupa experienta ta de trait ani de zile pe un alt continent, dar, daca ar fi sa fac o analogie, as zice ca e asemenea unui fiu ratacitor, plecat departe la studii, care atunci cand se intoarce acasa constata cu durere ca in lipsa lui in propria familie lucrurile s-au inrautatit considerabil si nu se intrevede nimic bun la orizont in viitor. Nu e cazul sa dau detalii fiindca le-ai trait pe viu.

  Si eu am uneori sentimentul ca sunt ca in filmele acelea in care un personaj este criogenat si se trezeste peste cateva zeci/sute de ani intr-un viitor luminos care a devenit cosmar, iar partea cea mai trista este ca locuitorii acelui viitor luminos nici macar nu-si mai dau seama in ce aiureala traiesc. Hibernatus a lui Louis de Funes avea totusi avantajul ca a fost un film facut la sfarsitul anilor ’60, intr-o perioada in care inca se mai pastra ceva din optimismul si determinarea de a face ceva a generatiei care traise razboiul. Acum insa, cu generatia actuala, s-a dus naibii si optimismul. Cum spunea una dintre caricaturile de pe link-ul trimis de tine, marea ignoranta vine impreuna cu convingerile ferme, fiindca numai prostul stie sigur, inteleptul mereu se indoieste de ceea ce stie.

  Anomia este in mod particular vizibila tocmai in domeniul medical de care amintesti fiindca acolo nu prea ar trebui sa fie loc de greseli si de forme fara fond – halatul pus de forma pe umeri peste haine fiind doar unul dintre exemplele cele mai vizibile, dar care nu mai sare in ochi deja nimanui fiind o prezenta atat de comuna in spitalele romanesti. Cu alte cuvinte, toata lumea stie ca asa se face, cu toate ca in fapt toata lumea face lucrul asta complet gresit. O noua norma sociala impotriva normalului.

  Te inteleg ca nu mai vrei sa continui sa apari pe aici, si eu am simtit acelasi lucru in repetate randuri, mai ales in ultima vreme cand comentariile de bun simt sunt inecate in revarsari de ura viscerala, prostie si grobianism. Dar cred ca n-ar trebui sa faci lucrul asta, fiindca daca te dai batuta, inseamna ca ei au invins.

  Este din pacate vesnicul raport dezechilibrat intre civilizatie si lipsa ei. Cum spunea un coleg in varsta candva, daca intr-un autobuz plin cu o suta de oameni exista doi necivilizati, ii sesizezi imediat din toate punctele de vedere: comportamental, vizual, auditiv, ba chiar si olfactiv! Pe cei 98 de oameni civilizati nu-i sesizezi fiindca intra in sfera normalului. Iar atunci cand cei doi incep sa-si faca “numarul” oamenii civilizati, in prima instanta, incearca sa ignore marlanul…. cand in fapt ar trebui luat de guler si trantit jos fara menajamente.

  Dar cand in loc de doi mitocani, intr-un autobuz sunt 98, cei doi civilizati nu mai au nici o alta solutie decat sa coboare si sa mearga pe jos. De asta pot zice ca va inteleg foarte bine pe voi, cei care ati ales sa votati cu picioarele, desi are dreptate si @VV cand zice, daca plecam toti, cine mai face treaba aici in Romania?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Dorin

   da, iar prima poza din linkul ala e criminala, e extrem de sugestiva referitor la ce traim noi (laolalta cu aproape toata planeta decind cu facebook, twitter, instagram etc) :)

   Stii ce cred? Problema nu e asta! Oamenii astia au existat dintotdeauna, nu sunt ceva nou. Problema e ca sunt bagati in seama!

   • Dorin spune:

    @Sorin: da, am avut o reacţie ambiguã privind caricatura, pe de o parte m-a amuzat, pe de alta m-am îngrozit fiindcã recunosc cã am ajuns exact la etapa respectivã. Umberto Eco vorbea despre conjuraţia imbecililor, iar acum câtva timp aici pe blogul gazdei noastre spuneam cã, dacã acum treizeci de ani, o anumitã categorie de oameni puteau ajunge sã-şi facã cunoscute ideile mãreţe doar scriind cu creionul chimic pe faianţa toaletelor publice, acum au şansa sã comunice instant cu milioane de imbecili asemenea lor.

    • emi spune:

     Corbii care “canta”, hamaitul cainelui, ragnetul magarului, si alte zgomote la fel de prostesti nu prea deranjeaza, dar o tampenie spusa de un alt om pe unii ii deranjeaza enorm…

 29. emil mihai spune:

  Duamna K , nu va fi revocata de Klaus! Foarte bine: fiecare stim unde ne pozitionam , deci Klaus va incasa in urmatoriidoi ani toate prostiile si aberatiile facute de DNA (anterioare sau ulterioare prezentului moment); Sa nu fie nimeni surprins de rezultatete electorale de la urmatoarele alegeri!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ emil mihai

   nu cred ca e vreunul cu toate tiglele pe casa care sa fi sperat ca Iohan o va demite pe Kovesi. Sunt acelasi clan numit sistem care se apara unii pe altii, la fel ca-n expresia: corb la corb nu-si scoate ochii! Dar, vorba ta, macar acum stie toata lumea, inclusiv prostii care erau de buna credinta si credeau tot ce le virau astia pe git!

   • Procuratura e singura aliată care i-a mai rămas lui Iohannis.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ VV

     din pacate, din cauza inactiunii parlamentului care ar fi trebuit saa repare aceste vulnerabilitati din legislatie, procuratura va continua destula vreme de acum incolo sa faca politie politica!

     Vorba prostului de Becali: politicienii vor plati toti: unii pentru ce au facut, altii pentru ce NU au facut!

     • In sesiunea asta parlamentră, adică până în iunie, legile justiției ar trebui modificate.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Ramine de vazut! Eu inca astept sa vad definitia relei-credinte si gravei neglijente despre care ziceati ca se preocupa Serban Nicolae! :D

      Pe mine e foarte greu sa ma convingeti de orice! La cit de mult am fost ars eu nu mai cred nici dupa ce vad ca se intimpla ceva! O sa ma intreb mereu citiva ani cind vine cineva si face la loc cum a fost! :D :D :D

 30. emi spune:

  Domnul Iohannis vorbeste dupa dictarea doamnei Merkel, indifferent daca citeste sau nu vreun raport.
  Dupa cat de sustinuta este LCK din exterior, pare ca executa oamenii politici nefavorabili lobby-ului extern.
  @cris, @mihail, americanii si englezii au o civilizatie/istorie construita pe jaf si macel, romanii au istoria scrisa in aur romanesc:
  http://www.formula-as.ro/2007/770/mica-enciclopedie-as-27/barbara-deppert-lippitz-8004
  Despre masca birocratiei americane sau a politetii engleze nu trebuie sa dau eu lectii, daca voua va place este alegerea voastra.
  Sistemul medical este in cadere libera in toata lumea, pur si simplu numarul bolnavilor tinde sa devina majoritar, si aici sistemul medical insusi este vinovat, pentru ca a creat prea multi bolnavi/dependenti de medicamente, din prea mare dorinta de castig a industriei farmaceutice. Ca in Romania este mai vizibil este normal, noi suntem mai saraci si mai furati si de putinul pe care il avem, dar nu de frimiturile la care se lacomesc smecherii romani ma refer ci la tributul greu pe care il platim prin lobby strainatatii.
  Sa traiti bine!

 31. Mihail spune:

  Astăzi, la unul dintre bibisiuri a apărut Majestatea Sa, Iohanis. Este drept, undeva sub o jumătate de mnut.

 32. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  vedeti, cum ziceti ceva din gama lucrurilor care ne intereseaza cum explodeaza si numarul de comentarii! :D :D :D

  Referitor la ce ziceati aici:
  http://vosganian.ro/?p=8386&cpage=1#comment-331200

  Sunteti pe o pista falsa!

  Pe mine unul ma doare in cot ce zic ei!

  Daca ei sunteti cei pe care incercati sa-i convingeti… pe noi ceilalti ne-ati pierdut!

  Plus ca pe ei nu o sa-i convingeti cu nimic! Ei sunt tagma plimbatorilor de hirtii, tagma exploatatorilor de expresii elastice din legislatie, ei sunt cei care-si arata iPhosele catre cer si pe care nu-i intereseaza decit suma cu care li se alimenteaza contul din banul nostru! Pe ei nu-i intereseaza ca peste 30% din romanii nostri traiesc in mediul rural mai prost decit traieste africanul cu 3 bananieri in curte! Ei sunt cei cu cite 70 de diplome care si daca le-am folosi pe post de hirtie igienica tot ar valora mai mult decit da tara pentru romanii din buzunarul carora se fura banii cu care se alimenteaza conturile lor!

  Dupa parerea mea, asa cum ziceam in urma cu un an, psd e blat cu sistemul, si azi se vede prin atitudinea lui Dragnea care a devenit o frina evidenta pentru adoptarea legislatiei de care avem nevoie. E mai mult decit evident ca in psd exista si o tabara care si-a dat seama de actiunile lui dragnea, si care e incet incet marginalizata. Cred ca PSD ar trebui sa scape de dragnea, e un fariseu, minte cum respira, e las, n-are curaj sa faca nimic din cauza scheletilor din dulap. Daca PSD ar scapa de dragnea AZI, urmatorii 10 ani “liberalii” (a se citi uniunea hotilor) n-ar mai avea nicio sansa.

  • Până acum nu sunt dovezi concludente că liderii PSD au blat cu sistemul. Așa s-a zis și de Tudorel Toader.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Eu nici de Tudorel Toader nu sunt convins, in pofida euforiei publice din zilele astea. Eu intotdeuna analizez problema din mai multe unghiuri: ce avem? Pai s-a facut un aaaaaaaaan de cind o lungeste toader cu vrajeala asta! Mai era toader ministru daca zicea ce a zis acum inca de acum un an? Eu sunt convins ca nu! Bun, a zis-o acum! Si ce? Daca a asteptat atit s-o zica, oare de ce totusi a zis-o? Pai tocmai dumneavoastra mi-ati dat raspunsul: inca nu exista raspundere a magistratilor! Deci mutarea se poate face in liniste si pace! Portocala a fost scos din magistratura… o sa intre iarasi pe usa din dos asa cum a re-intrat si Camelia Bogdan! Pe mine vrajelile astea nu ma conving! O sa incep sa devin convins cind voi edea ca acesti infractori ajung in puscarii si cind au trecut cel putin 3-4 ani fara sa intervina nimeni sa-i scoata de acolo…

 33. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  eu fac destule reclamatii, sesizari, samd.. Dar am ajuns la concluzia ca indiferent daca obtin cistig de cauza tot noi suntem cei care platim! Pentru ca inca azi nu exista raspunderea nici a magistratilor, nici a altor autoritati care aplica sanctiuni. Si atunci eventualele pagube sunt platite din banii statului. Adica din banii nostri!

 34. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  ati vazut azi la Subiectiv cum functioneaza SRI! 30 de mii de oameni platit din banii nostri ca sa ne minta! Aadevaratii puscariabili sunt angajati la stat! Lucrurile astea nu pot ramine asa, va veni o zi cind nu va ramine piatra pe piatra!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ VV

   ati facut toata legislatia asta pro SRi ca sa se poata infiltra peste tot pe banii nostri ca sa spioneze ce? Nimic? Tara asta atita e: NIMIC! Suntem un flintic de tara in care nu se petrece nimic! nu se intimpla nimic! nu se face nicio afacere adevarata! nu are nimeni curajul sa intreprinda nimic! ca sa nu mai zic ca romanii si asa sunt niste oameni carora dupa 46 de ani de comunism si inca 28 de ani de “democratie” li s-a extirpat entuziasmul pentru afaceri, si in loc li s-a inoculat ideea ca ei trebuie sa fie sclavii strainilor! Iar sistemul care s-a creat e format exclusiv din birocrati si pinditori pe camere, secretare si soferi sau bodyguarzi sau paznici! Asta-i tara!

   Oricum, statul desi echilibrat bugetar azi, a cam pierdut razboiul! Mare parte din cei cu mai mult de 2 circumvolutiuni pe creier si-au gasit solutia pentru a nu sustine financiar sistemul de hoti! Asta-i si motivul pentru care veti fi nevoiti sa tot refaceti calculele! Azi va bazati pe niste milioane de romani care trimit bani in tara, si pe masura ce trece timpul desi numarul lor va fi in continua crestere banii pe care-i vor trimite ei in tara va fi din ce in ce mai scazut! Motivul? Simplu: ei vor fi din ce in ce mai putin romani, si din ce in ce mai mult cetateni ai altor state impreuna cu familiile lor!

  • Nu poți să faci astfel de catalogări.

 35. Adam Mareș spune:

  Exodul românilor confirmat: din 2007 până în 2017 au plecat din ţară 3,4 milioane de români, aproximativ 17% din populaţie. România, locul doi mondial la emigraţie.

  • Exodul nu se datorează faptului că românii o duc mai rău acasă, ci că în vestul Europei o duc mai bine.

   • elenick spune:

    Continuati sa va imbatati cu apa rece, VV, nu stiu la ce va foloseste aceasta “edulcorare” a situatiei… 99% din cei plecati au avut ca motivatie saracia (deseori) lucie si lipsa locurilor de munca, neputinta de a-si intretine famila sau neputinta de a-si face meseria in conditii normale… Abia 1% a plecat pentru autorealizare la nivel de performanta inalta, gen NASA… Chiar si dorinta de a trai mai bine pare “vinovata” in ochii dvs…

    Nu scoateti o vorba insa despre marasmul economic si social pe care voi, clasa politica, l-ati creat in propria tara, lipsa oricarei perspective de trai/munca decente in conditii cinstite – ati creat conditii bune pentru hoti, in schimb!- familii destramate sau oameni care se instraineaza pana si de ei insisi…

    jenant! :(

 36. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  vita asta penala macovei in loc sa fie condamnata la 1 milion de ani de puscarie si incarcerata impreuna cu cele mai periculoase infractoare azi nu doar ca e libera si n-a intrebat-o nimeni despre faptele ei de inalta tradare, dar mai vine si sa ne dea lectii…

  Ei bine, cind statele UE care-si cunosc bine interesele vad o astfel de penala in parlamentul european ce credeti ca fac? Credeti ca invoca principiile europene si o dezavueaza, sau profita de faptul ca tara asta are un astfel de reprezentant si se agatza de zicerile ei pentru a ne tine pe noi la respect?

 37. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  declaratia explicativa a lui kovesi contine cel putin 10 autodenunturi in direct! Are cineva puterea sa ia masuri? Iohan nu se pune ca e din acelasi clan…

  Pai ea a explicat clar cum “prioritiza” ea dosarele la citeva minute distanta dupa ce in prealabil mintea cu nerusinare ca n-a intervenit in niciun dosar. Cum putea ea “prioritiza” dosarele daca nu stia care dosar in ce stadiu e la cel mai mic detaliu si daca nu ii monitoriza minut cu minut pe procurori ca sa isi puna amprenta la “prioritizare”. Care articol din care lege ii permitea ei sa “prioritizeze” vreun dosar? Lucrurile astea sunt aaaaani de cind le tot sesizez si niciunui politician nu i se clinteste niciun fir de par! Cu foarte mici exceptii politicienii sunt toti aceiasi cloaca pentru mine. Chiar nici nu e interesant pentru mine sa aflu de ce nu s-a facut cutare, de ce nu s-a schimbat cutare… Eu ma uit doar la rezultatul final, in care ce sa vezi: tocmai cind era speranta mai mare sa se intimple ceva apare o Abhazia, un Ponta, un Crin Antonescu, samd, care se sucesc 180 de grade si nu se mai intimpla nimic!

  Asa ca…atunci cind vad situatia din ziua de azi nu pot decit sa ma intreb: oare de data asta care mai e smecheria?

 38. emi spune:

  “Cum apar ranile emotionale
  Ranile emotionale incep sa apara chiar inainte sa te nasti. Daca mama ta nu se simte iubita de partener, in interiorul corpului ei se declanseaza o furtuna de hormoni. Tu primeai toti acei hormoni si subconstientul tau ii intepreta ca un stres, ca un potential pericol. Asa ca in momentul in care te-ai nascut, ai venit intr-o lume pe care nu o intelegeai, dar care ti-a dat prima ta emotie: stresul, anxietatea, teama. Asta este doar un caz, pentru ca e foarte posibil ca toata perioada aceea de sarcina sa fie o perioada linistita pentru mama ta, iar tu sa te nasti inconjurat de iubire.
  Iubirea aceea este de fapt pansamentul care vindeca ranile tale. Dar ce faci daca te-ai nascut cu o rana emotionala si nu primesti suficient de multa iubire ca sa vindeci rana? Dar daca rana emotionala apare mai tarziu, cand erai bebelus, tocmai din lipsa de iubire?
  Cei mai multi oameni se regasesc in aceasta situatie. Ma uit la Adeline cum creste si chiar daca si eu si Simona stim toate aceste lucruri, uneori gresim si micuta Adeline nu se simte iubita. Sunt inconjurat de foarte multi oameni care vin la cursurile mele si aflu cele mai adanci rani din sufletul lor. Cel mai dureros lucru este ca cei mai multi dintre oameni nu s-au simtit iubiti cand erau copii. Nu au simtit ca primesc atentie si intelegere din partea parintilor. Imi amintesc cand eram copil ca ceea ce imi doream cel mai mult era ca mama sau tatal meu sa se joace cu mine, jocuri din acelea fara sens, jocuri de copil. Rana principala a omului este senzatia ca esti lipsit de iubire. Aceasta rana provine din faptul ca parintii tai nu ti-au acordat timpul si energia lor atata cat aveai tu nevoie. Erai infometat dupa atentia si iubirea lor, dar ei nu aveau timp suficient pentru tine. Aceasta rana pe care o porti adanc ascunsa in tine e vie si ustura si azi. Problema este ca nu se vindeca “de la sine”, nu se vindeca odata cu trecerea timpului. E ca si cand ai o gaura in pantof. Cu cat astepti mai mult si speri ca se va repara de la sine, cu atat gaura se va mari si te vei rani si mai tare.
  Efectul bumerang al ranii emotionale
  Atunci cand ai crescut cu aceasta foame de acceptare si iubire, devii apoi un adolescent ori prea resemnat ori prea rebel. Devii resemnat cand unul dintre parinti este autoritar si isi impune propria forta asupra familiei, cand simti ca ai fi pedepsit daca “ai exista” si tu acolo, adica daca ti-ai spune parerea. Cand la lipsa de iubire se adauga si sentimentul de inutilitate, sentimentul ca tu nu contezi, ca parerile tale nu sunt importante si doar parerile adultului conteaza, vei dezvolta un sentiment de inferioritate si lipsa de incredere in sine.
  Cel mai bun mijloc pe care il ai ca adolescent ca sa te protejezi de aceasta durere pe care o simti este sa devii ori foarte timid si sa nu intri in relatii cu oameni ca sa nu risti sa fi ranit, ori sa devii rebel ca sa simti ca “te razbuni”. Nu stiu cat de clar am fost, dar iti zic ca tot timpul functioneaza in psihicul nostru o lege a compensatiei. Trebuie cumva sa compensam lipsurile emotionale. De exemplu, lipsa de iubire din copilarie o compensam uneori printr-o permanenta cerere de iubire de la partener ori prin macat in cantitati exagerate, ori prin orgoliu si sentimentul ca suntem superiori celorlalti (acei oameni care sunt cu nasul pe sus).
  Cum compensezi lipsa de iubire
  Ai mai multe forme de compensare:
  1.forme fizice (mananci prea mult ca sa umpli un gol emotional)
  2.forme sociale (devii obsedat de cum arati, te imbraci dupa ultima moda, cauti sa captezi atentia pentru ca pentru tine atentia este echivalenta cu iubirea)
  3.devii tiran (pari dur si agresiv tocmai ca sa eviti sa recunosti ca esti vulnerabil si ca cersesti iubire)
  4.devii dependent de partener (ii spui partenerului “te iubesc, am nevoie de tine” – in realitate “a avea nevoie” inseamna ca exact aceea iubire nu o ai de oferit ci o cersesti de la partener si esti dispus la orice compromisuri, chiar daca esti nefericit).
  Dupa cum vezi, lipsa de iubire din copilaria ta iti afecteaza viata de adult, se intoarce asupra ta ca un bumerang. In relatia de cuplu nu poti sa oferi iubire pentru ca tu esti infometat dupa iubire, nu ai de dat, vrei numai sa primesti. Acel copil care urla dupa atentie si iubire, traieste inca printre lacrimile tale. Uneori iti amintesti de copilul care a suferit, alteori uiti de el cu anii. Dar acel copil interior este de fapt cheia vindecarii tale complete. Psihicul nostru este plin de “personajele” pe care le-am jucat dealungul intregii noastre vieti. Acele parti din noi nu dispar ci le pastram in viata noastra mereu. Copilul tau interior este punctul de pornire al adultului care ai devenit azi. Acel adult care ar vrea sa se simta stapan pe el in orice situatie, care sa stie ce decizie sa ia cand ii este greu, acel adult care nu face compromisuri si care isi stie directia si scopul in viata. Copilul interior este cheia devenirii noastre si noi il ignoram, chiar daca el inca cere atentie si iubire.”
  Marius Simion/NLP Mania

  • emi spune:

   Oamenii cu mai putine rani emotionale sunt mult mai echilibrati si mai independent. Faptul ca atat de multi romani stau in frig degeaba si la comanda, confirma ceeace sustine si @VV, “ca romanii au rani nelecuite”.
   Problema comunismului nu a fost neaparat teoria marxista, ci trimiterea ambilor parinti la munca, si a copiilor (incepand de la sase luni!!!), la crese (unele saptamanale!), gradinite (cele cu program prelungit), si cresterea unei generatii fara iubirea si caldura parinteasca. Acum creste o noua generatie cu rani emotionale adanci, copiii cu parintii plecati la munca in strainatate…
   In aceste conditii vor exista “tefelisti” multi ani de-acum inainte.

   • emi spune:

    “Initial am vrut sa iti dau in scris metoda de conectare cu copilul interior. Dar mi-am dat seama ca e mai eficient sa te ghidez chiar eu cand o faci. Asa ca iti dau exercitul audio, o meditatie puternica cu copilul interior:
    1. E important sa faci exercitiul cu ochii inchisi. Dureaza cca 15 minute in care e bine sa nu te deranjeze nimeni.
    2. Poti sa il faci in orice moment al zilei. E important sa stai pe un scaun si nu culcat. (ca sa nu te prinda somnul)
    3. Cauta sa nu te mai misti dupa ce incepe exercitiul. Orice miscare a corpului te scoate din starea de relaxare. Gaseste-ti pozitia cea mai comoda apoi porneste exercitiul.
    4. Exercitiul este foarte emotional si iti recomand sa ai un servetel daca simti ca iti vine sa plangi. Nu bloca lacrimile pentru ca fac parte din procesul de vindecare.
    https://soundcloud.com/marius-simion-2/copilul-interior

 39. Dorin spune:

  @Sorin: da, am avut o reacţie ambiguã privind caricatura, pe de o parte m-a amuzat, pe de alta m-am îngrozit fiindcã recunosc cã am ajuns exact la etapa respectivã. Umberto Eco vorbea despre conjuraţia imbecililor, iar acum câtva timp aici pe blogul gazdei noastre spuneam cã, dacã acum treizeci de ani, o anumitã categorie de oameni puteau ajunge sã-şi facã cunoscute ideile mãreţe doar scriind cu creionul chimic pe faianţa toaletelor publice, acum au şansa sã comunice instant cu milioane de imbecili asemenea lor.

 40. cris spune:

  Dorin,

  nu sunt cineva venit dupa ani de la studii, in fiecare an vin in Romania. Poate ca limitat, dar nu din vina mea: aici oamenii muncesc, vacanta pentru mine inseamna strict 25 de zile lucratoare pe an pe care de multe ori nu pot sa mi le iau, decit pe bucatele o zi aici una dincolo cind chiar nu ma mai tin balamalele de atita munca, si fiindca nu e nimeni sa ma inlocuiasca.( rideam in hohote, zicea nu stiu care din Romania ca vai i se scade salariul pentru concediul medical, eu nu am asa ceva, orice zi in care stau acasa, ca da gripa peste mine sa zic, se scade din cele 25 de zile – eu n-am concediu, am PTO, paid time off, care cumuleaza orice ora sau zi libera pe care ti-o iei indiferent de motiv, daca trec de ele pa salariu) Dar nu am fost in Hawaii, la Las Vegas sau nu stiu unde, ci mi le-am petrecut cu ai mei in Romania; eu nu plec in vacantza sa ma relaxez, plec in Romania …pe naiba sa ma bucur, in ultimii ani e doar ca sa ma intristez mai tare.

  In mod real e o inrautatire sociala generala. Vad degradarea mai brutal poate, nu am timp sa ma obisnuiesc cu ea, ca cel care o vede zilnic, adica nu o mai vede fiindca devine noua normalitate. In Romania nu prea vorbesc, mai degraba ascult, omul de pe strada, vinzatorul, taximetristul, farmacista, opticianul, administratorul de bloc, prietenii, vecinii, medici, asistente, femeia de serviciu. Dar, fii convins, nici nu m-ar auzi careva daca as vorbi, multi oameni sunt pur si simplu cazuti in ei insisi si ideile lor ca intr-un tunel bine antifonat. Constat inclusiv ca voi ca societate nu va mai auziti unii pe altii. Exact ca in eprubeta de aici, multi se cred pe sine profeti si pe ceilalti imbecili, a asezona pe altul cu sudalme e dreptul lor divin. Asocierea nu exista ca si constructie intru ceva ci doar ca si cor in satisfactia deplina ca mai multi asculta de un dirijor sau altul. Oamenii nu isi mai gasesc valoarea in ei insisi ci si-o imprumuta, fie ca pe o plapuma, comuna, fiindca se asociaza cu altii similari, de aici si acest fals si raspindit “noi” care nu inseamna solidaritate ci pierdere a individualitatii, uniformizare, fie de la vreun personaj “model” de mucava pe care ajung sa-l idolatrizeze aberant. Pentru societatea romaneasca problemele nu sunt acolo ca sa fie rezolvate ci ca un prilej de dat in spectacol si de a gasi vinovati pe altii, de unde si mlastinirea asta puturoasa ca un hoit. Mda, bucuria multora nu e cresterea sau rezolvarea unor probleme ci acuzatul, spinzuratul altora, decapitatul….pfui, parca ati trai intr-o Alice in tara minunilor luata razna in arogantza si nebunie, in care fiecare se crede regina de cupa si zboara capetele celor din jur doar ca nu i se da dreptate in vreo aberatie. Traiti intr-o lume bizara, intre perfectiuni pe care le pretindeti si care nu exista nicaieri in lume, credinta ca fiecare pentru sine e imaculat si numai altul vinovat, idoli absolut caraghiosi in mediocritatea lor si idealuri prefabricate dupa ureche. Noua meserie a romanului nu e de poet ci cerutul de socoteala altora cu forma suprema zeghea si catusele si, mai ales, deterioratul rautacios a ce construiesc cu greu unii putini.

  Da, istoria cu halatul ai interpretat-o in esentza ei, e un gest patognomonic la nivel de societate: Imprumutati cite un concept vestic de acoperire, stat de drept, anticoruptie, libertate de opinie, democratie, dar si altele cum e taxa pe venit sau medicina centrata pe pacient. Nu se pricepe nici rostul lui, nici cum e folosit, se pune pe dos si se creaza noi reguli strimbe pe care oamenii, mai ales in lipsa unei comparatii reale, le iau drept normalitate. Si nu oricum, ci cu un extremism greu de priceput, hahaind, sinistru in neghiobie, la oricine care le spune ca l-au pus pe dos, ca pe halatul din poveste. In numele unor aberatii ii vezi cum se avinta filfiitor si la fel de penibil ca si balamucitii cu chilotii pe cap drept bandana sau incoronati cu vreun colac de closet cu care se mindresc de parca ar fi Elisabeta a IIa si alta nu. Oricine are macar un dram de bun simt trebuie sa dispara, a devenit anormal.

  In rest, asa cum am spus, ce vrei sa fac, sa-mi pierd timpul cu autobuzele lui mares care n-are habar ca pretul unei masini noi nu e universal ci variabil in functie de model si ce alte imbunatatiri doresti? – si nici macar nu e ideea lui, e mediatizata, de prostit prostii, e standardul impus de tapalaga, tolontan, riseproject sau mai stiu eu care idiot. Stii despre ce vorbesc: pe o pagina web nu ti se da decit pretul de baza, restul se negociaza cu dealer-ul, vrei sunroof costa, vrei awd nu 2wd costa, vrei Sirius costa, vrei hybrid, sau vrei garantie un an sau 5 pretul variaza, si pretul de pe web poate ajunge si la aproape dublu in final, vrei informatie reala nu te uiti pe site ci suni dealer-ul si negociezi fatza in fatza. Cum poti fi atit de idiot incit sa compari ce a achizionat o alta tara cu ce achizitionezi tu, pe vreun site, si sa consideri ca e obligatoriu acelasi pret, daca nu atunci romanul e hot? Ridicolul nu are margini se vede, ca si fuduleala asociata. N-am rabdare, sa rid de palaria lui Spirache https://www.youtube.com/watch?v=juQm2NYNGjs in varianta autobuzul si netul nu se poate aici caci imediat se burzuluiesc babele cu moatze # in cap si educate la “sorbona”, vorba lui Pacala, iar la mine sigurantzele bunei cuviinte sunt deja arse de mizeria inghitita in Romania, as raspunde cu mult mai putin dragalas decit altii.

  • emi spune:

   De fapt tristetea are radacini mult mai adanci, nu Romania se deterioreaza cu fiecare an, ci sanatatea celor dragi, nu societatea romaneasca este mai urata cu fiecare intoarcere, ci batranetea imposibil de vindecat.
   Incearca sa descoperi frumusetea fiecarei varste impreuna cu cei dragi tie.

   • cris spune:

    uiti ca nu vorbesti cu omul obisnuit ci cu unul care face geriatrie si medicina paliativa, eu cu asta ma ocup zilnic cu a face viata unor oameni in nevoie mai blinda perfect constient de limite si poate de aceea sunt mult mai taioasa cind vorbesc despre indiferentza romanilor: diferentza intre efortul de aici pentru om si dispretul din Romania e cumplita, dar te asigur ca nu confund lucrurile si nu proiectez, nu sunt doar fiica unuia sunt un profesionist. Nu Emi, iti inteleg dorintza de a atenua, dar din pacate nu exista scuza pentru ce se intimpla in Romania, n-am obiceiul sa fac complimente, n-am obiceiul sa critic de dragul de a-mi varsa nervii pentru probleme personale, doar spun ce vad, da, societatea romaneasca este din ce in ce mai urita.

    • emi spune:

     Si eu merg in Romania intre doua joburi, uneori stau cateva zile, alteori cateva luni, e greu sa te intorci cand trebuie sa pleci din nou, te simti ca si cum ai trada increderea/parasi…

  • emi spune:

   Tristetea atrage oameni tristi, bucuria, oameni fericiti, este legea rezonantei. Cand in jur vezi doar tristete, trebuie sa te intrebi de ce o atragi, ce nu e in regula cu tine?

   • cris spune:

    numai daca proiectezi, Emi, iar asta e tipic oamenilor care evita problemele ca si cum ar fi o pacoste, or pentru mine problemele de rezolvat sunt viata mea de toate zilele. Draga mea, oamenii nu sunt fericiti cind au tot ce-si doresc, nici cind vor ceva mai bun – asta ii aduce intr-o nemultumire perpetua cu starea lor prezenta-, suntem croiti in asa fel incit bucuria noastra apare din rezolvarea problemelor pe care le avem si le putem rezolva. Stii de ce atrag tristetile altora, draga mea? Pentru ca sunt omul care le alina – ceva ce ma pune si in pozitia gradinarului caruia nu-I poti vinde castraveti, nu ma poate alina pe mine cineva cind sufar, e strict discutia mea cu Dumnezeu, dar oricum iti multumesc ca incerci.

    Stii rugaciunea seninatatii? “Doamne, da-mi seninatatea sa accept lucrurile pe care nu le pot schimba, curajul sa schimb pe cele pe care le pot schimba si intelepciunea de a sti diferentza intre acestea doua.”

  • Ieseanul spune:

   Am si eu o intrebare, cris. De ce-i consideri idioti pe cei de la Rise Project? Din cate stiu, ei “s-au luat” de politicieni din tot spectrul politic, inclusiv de Iohannis.

  • edi spune:

   Cris, diagnosticul despre ce se petrece în mentalul celor de aici, mi se pare corect.
   Ce nu înteleg la mulți, inclusiv la tine, e “solidaritatea” ciudată care se naște între oameni vis-a-vis de verdictul dat “terțului”… !!! Eeeeh ? Simți aici ceva ?
   Vezi cum în punctul ăsta de formează “armatele”, hmmm ?

   Adică, eu spun despre Jan (dau un nume la întâmplare…) că ceva mă face să nu fiu alături de (de acord cu) el din cauza, nu acțiunii politice, ci, a viziunii sale despre …, poftim, “societate”, daa ?

   Vin și cu o “motivare”, primesc apoi, normal, o “replică”, dar după momentul ăsta e clar că sunt “fișat/indexat” și așa voi rămâne-n-vecii-vecilor-amin !
   Pentru “Jan” și pentru cei care sunt adepții acestui mod de a “vedea” lucrurile povestea se cam oprește aici. Buun, ea, de fapt, continuă dar doar în postura implicită de drole-de-guerre, întălniri zilnice din “tranșee”, alimentate de “dezvoltările ulterioare”…

   Cănd, cred eu, simplu ar fi fost să se spună și așa : “…na, bine, dacă așa vezi tu lucrurile…”.
   Dar “noi” suntem adepții homo-homini-lupus și, imediat, apare baricada (“haha, deabia o așteptam, a-new-war-game, perfeect !”), iar în logica asta de război “întălnirile” de aici se cer motivate prin noi și noi strategii, iar lucrurile sunt văzute de acum încolo ca o confruntare dintre noi-cu-noi și ceilalți-cu-ceilalți.

   Buuun, și cănd vezi ce se întâmplă PE AICI, atunci cănd revii, real sau doar virtual, și-ți așterni “impresiile” (ca mai sus), ai decis ce e mai bine să faci ?

   Celălalt (grup) e mereu cel vinovat ?
   :) …și, dacă da, nu dai acolo de vorbele lui Popper (în OSAIE) care spun că revenirea la datele “tribalismului” ne fac exact să reproducem retroactiv mentalul acelor epoci ?

   Deci, cum sunt “ceilalți”, cris, …sunt tot așa cum spuneai anterior ?

   • Emi spune:

    Cand nu ești de acord cu cineva poți să o spui politicos sau jignitor.
    Nu cred că te-ai jucat în praf cu “Jan”, din formula de adresare deja se vede stilul batjocoritor care te descoperă că nu buna intenție te poartă pe aici.
    Dacă arunci scuipați în vânt vrei să primești în barbă petale de flori?!?

 41. emi spune:

  Despre asta ne invata lectia acceptarii: da-I voie si pasarii sa cante, asa se incarca ea cu energie, da-I voie si magarului sa raga, daca asta il face sa se simta bine, accepta ca un copil uneori mai si plange, astfel isi compenseaza ranile emotionale, da-I voie altui om sa greseasca, pentru ca doar asa poate invata (uneori gresind de nenumarate ori). Daca ai timp si chemare, explica-i unde greseste, daca va rezona cu tine, te va asculta, daca nu, mergi mai departe pe calea ta, nu esti responsabil decat pentru tine insuti.

 42. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  werner v-a dat raspunsul chiar de la bruxelles, cind a zis ca “numirea sau revocarea procurorului sef dna este o chestiune politicaaa, si ca ea este apanajul exclusiv al presedintelui tarii!”

  Pai cu asta dupa parerea mea este vorba aluia: “case closed!”

  Deci, vrajelile cu independenta justiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiitiei, vrajelile despre competenta persoanei numite, vrajelile cu raportul anual al DNA care-si arata “preformantele” dar si vrajelile prin care ministrul justitiei analiiiiiiiiiizeazaaaaaaaaaa activitatea DNA, sau vrajelile conform caroraun oarecare procuror sau expert a falsificat probe sau a facut ilegalitati tocmai ce au murit! V-a spus werner clar: e politic, pa!

  Deci DNA-ul ca sa stiti si dumneavoastra e o institutie ca orice alta institutie unde numirile se fac politic, cu simpla specificare ca daca la deconcentrate numirile sunt facute de catre partidul sau alianta aflata la guvernare, la DNA numirile sunt facute de presedentie!

  Intelegeti? E simplu.

  Prin urmare, trebuie sa vedeti DNA-ul cu alti ochi de acum incolo: ei au dreptul sa faca orice smecherii doresc, sa foloseasca pe cine doresc si cum doresc, pentru ca ei reprezinta contra-partida politicaaaaaaaaa a presedentiei!

  • Faptul că Iohannis zice asta, nu înseamnă că așa e.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Evideent. Dar asta arata ce presedinte avem, si cit a inteles el din democratie. Si nu intimplator “viziunea” lui e copie la indigo dupa parerile tuturor celorlalti absolventi de la Stefan Gheorghiu: boc, mru, raluca turcan, orban, blaga, videanu, sau a multora din camarila de trista amintire…