Despre rolul culturii în istoria trecută și viitoare a omenirii în superba sală a Muzeului Toleranței „Simon Wisenthal” din Beverly Hills (Los Angeles, California)

wisenthal

42 Responses to “Despre rolul culturii în istoria trecută și viitoare a omenirii în superba sală a Muzeului Toleranței „Simon Wisenthal” din Beverly Hills (Los Angeles, California)”

 1. Mihail spune:

  @Adam Marea,

  Nu stiu daca rectorul ministru isi mai tine orele. Probabil ca da, dar doar cateva acolo. Asta ca sa nu se nască discuții.
  Tudorel face parte dintr-o tagma care a tras o viata intreaga pentru o cariera multiplă.
  Oare armeanul cati bani încasează din toate funcțiile pe care le ocupa ? Asta asa ca sa nu te uiti doar intr-o singura directie.

 2. livia spune:

  Daca procurorii nostri, in loc sa se tina de bilanturi, ar sta cu ochii pe butelie, nu s-ar detona nici cea mai mare escorcherie a tuturor timpurilor, care poate sa-i prejudicieze pe romani cu o suma astronomica, de aproape 1500 de miliarde de euro. Am semnalat acest pericol in urma cu cateva zile, dupa ce avocatul Dan Chitic a luat urma unui proiect de act normativ sustinut de Guvern pe vremea premierului Mihai Tudose. Este vorba de perimetrul Neptun Deep, estimat la nu mai putin de 48 de miliarde de metri cubi de petrol si care, sub presiunile ambasadorului Hans Klemm si ale reprezentantilor OMV, urmeaza a fi exploatat de catre Exxon Mobil, OMV si Lukoil. In conditiile in care statul roman nu va primi niciun procent sub forma de cota parte din produsul extras si aproape nimic din redevente, in urma unor jonglerii legislative, care au trecut nesanctionate prin Senat si, acum, intra pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor.

  Seful Senatului nu este cumva Tariceanu???

 3. Radu spune:

  D-le Vosganian, ne dati subiectul conferintei ,locatia ei, dar nu ne dati esentialul : link-ul video sau textul conferintei !

 4. Adam Mareș spune:

  @VV
  Foarte frumoasă fotografia! :-)

 5. Mihail spune:

  @Adam Mares,

  Daca nu stii, nu stii.

 6. adrian spune:

  Rolul culturii este cvsi-nul in partidul dvs, daca v-ar exclude din randurile sale. Ministrul dvs de externe este un unsuros dezgustator, care saboteaza dosarul depus la UNESCO pentru includerea Rosiei Montane in lista patrimoniului mondial. Ambasadorul a depus niste raspunsurii de la cultura la intrebarile puse in ultima etapa de evaluare si imediat dupa asta a fost trimis sa le ia inapoi din dispozitia de la externe. Declaratia lui publica anterioara cum ca dosarul ar fi fost depus ilegal il face si mai nemernic. Vizita la Rosia a lui Tariceanu insotit de Chitoiu, alt sustinator al RMGC, cand cu incidentul ca n-ar fi stat la coada, nu mi se pare deloc intamplator, fiind destul de aproape in timp dupa depunerea dosarului la UNESCO. Ca sa nu uit ca in partidul dvs oblojiti un alt sinistru impotriva patrimoniului – Daniel Barbu. Va faceti de … si veti face Romania sa para penibila. Mai ales ca ambasadorul nostru tocmai prezideaza adunarea parlamentara a statelor membre la conventia patrimoniulu mondial, ceea ce va face acest incident nemaintalnit inca si mai penibil. Pacat de doamnele alea europarlamentar ca se afla in asemenea companie unsuroasa, dupa cum am zis.

 7. Mihail spune:

  @adrian,

  Domnul Meleșcanu este alunecos, este la fel de carierist ca si armeanul si nu numai.
  Domnul Meleșcanu nu vrea ca sa faca valuri, sa nu supere pe nimeni.

 8. livia spune:

  http://evz.ro/9000-pensii-speciale-senatori.html

  Nu dl. Tariceanu este presedintele Senatului? Nu cumva este de la ALDE?????

  • Mihail spune:

   Evident, este foarte posibil ca in viitorul Parlament, multi parlamentari ALDE sa nu mai intre. Tăriceanu are bani, însă dl. Vosganian nu-i strica niște bani multi, în plus.

 9. livia spune:

  Indemnizația stabilită a fost de 16.083 lei. La această indemnizație se adaugă un spor de 1.931 lei și un alt spor de condiții de muncă grele, vătămătoare sua periculoase de 2.204 lei.

  La această indemnizație și sporuri se adaugă și alte sporuri, prevăzute la articolul 3 al ordinului. Banii pe care-i ia Dana Titian, consiliera șefei DNA, pe lună, ajung la aproximativ 12.000 de euro.

 10. Mihail spune:

  @Ieseanule,

  Tu ai niște șabloane despre care, uneori, ma intreb cine ti le-a dat, sau te-a obligat ca sa le folosesti.
  Uite, am sa-ti mărturisesc un secret. Te-am provocat intenționat, mai de mult, iar tu ai ramas impasibil. De unde, eu, am tras concluzia ca nu esti din Iasi. Asta nu ar fi important.
  În plus, daca ai fi.din Iași, ai.sti mult mai mult despre Tudorel, ai sti cat este el de profesionist.
  Okay si Fenechiu a încercat, atunci când a fost ministru, sa faca câte ceva pentru oraș pentru județ. Asa bandit cum era el. Ei bine si Tudorel încearcă să facă ceva, dar ceva mai subtil. Înțelegi?

  • Ieseanul spune:

   Bineînțeles că nu-s din Iași; ieșenii veritabili, cum ești tu, pun virgula între subiect și predicat, scriu “ca să” în loc de “să”, jignesc pe alții făcându-i tâmpiti, susțin toate prostiile scoase pe piață de grupul infracțional PSD-ALDE și îi iau apărarea slugii de lux Tudorel, un individ fără coloană vertebrală și fără rușine.

   • Mihail spune:

    Eu nu redactez nici de pe laptop, nici de pe desk. Scriu de pe un S8. Ecran mic, eu cu ochelari, deci nu prea vad. Nu se pune problema ca sa corectez fin textele mele.
    De aici si.o parte din derapajele de constructie.
    In plus, de multe ori, participă si dicționarul telefonului. Mai ales atunci cand utilizeze Lumi a.
    Bun, ideea este ca eu nu condamn apriori, la comanda, pe toți oamenii politici. Nu o pup viguros in fund pe Luluței si nici nu-mi ponegresc tara la UE.
    Inteleg foarte bine ca trebuie Parlament, niște legi ale justiției, iar oamenilor nu trebuie sa li se manufactureze dosare.
    Drepturile omului trebuiesc respectate.
    Nu ma voi intoarce in tara, deoarece sunt prea multi tîmpiți.
    Ca tine.
    …aleg să mă chinui intr-o tara unde totul functioneaza aproape perfect.

    • edi spune:

     Mihaile, fii unpic atent ! …teoretic poti folosi orice cuvânt, chiar si din categoria aceea, zisã “licentioasã”, pentru cã niste oameni NORMALI [nestressati de dialoguri contondente, precum în România] si cu o anumitã întelegere “superioarã” a lucrurilor n-ar trebui s-o ia prea în serios dacã li se spune ; “…deoarece sunt prea multi tâmpiti. Ca tine.”

     Dar tu sti foarte bine cã exact acesta nu e cazul aici, adicã exact astea sunt vorbele care “sensibilizeazã” cel mai mult si întind nervii la maxim atunci cãnd cineva te eticheteazã cum faci tu acum.

     …bun, si atunci chiar nu gãseai altã variantã mai “desteaptã” în locul ãsteia “directe” ?
     Adicã, te simti asa de ofensat dacã ti-a spus cã esti partizan alde pesede ?
     …cã dacã chiar esti partizan, era o ocazie bunã de arãtat cã nu ai nici o problemã cu asta, nuu ?

     Sau, hai sã facem un test, te fac eu, asa de sanki, “tâmpit”, dar mizez pe umorul tãu negru de UK si stiu cã n-o vei lua personal, coreeect ? :)

 11. Adam Mareș spune:

  Cum vi s-a părut congresul PCR? :P

  • Mihail spune:

   Tu te uiti la asa ceva ? Nu ti-e rau privind ? Greaţa, ceva…?

   • Adam Mareș spune:

    “De ieri 10 Martie tot ceea ce a reprezentat PSD a fost şters / nu doar Iliescu, Năstase, Geoană şi Ponta (care nu au fost invitaţi şi au fost scoşi chiar şi de pe siteul Partidului). Ieri în discursul paranoic al lui Dragnea nu au existat termenii «stânga» , “social-democratie» sau «european» (adică valorile pe care PSD a încercat să construiască cel puţin din 2001).
    Opozanţii nu au avut voie nici măcar să ia cuvântul. Chiar şi la PCR în 1981 Constantin Pîrvulescu a putut să ia cuvântul la Congres şi să spună că «Ceauşescu pune pe primul plan interesul lui personal în dauna Partidului….. şi că Congresul nu se ocupă de probleme ţării ci de glorificarea personală a lui Ceauşescu»”- Victor Ponta

    • Adam Mareș spune:

     Corina Băcanu Autor

     “Ce am reținut eu din tot congresul PSD de ieri e că domnul Dragnea are încă erecții. Altfel nu îmi explic de ce și-a pus pițipoanca cu 25 de ani mai tânără în primul rând, alături de membrii partidului. Iar tema congresului a fost: “bă, eu foooot, da? și dacă nu aplaudați, vă foooot și pe voi!”.
     La sfârșitul zilei, asta e cea mai mare realizare pentru un bărbat de 55 de ani înconjurat de băloși burtoși și libidonoși care n-au mai văzut miez de pe vremea lui Dej: și totuși se poate, cuaie!”

     :P :P :P

 12. Mihail spune:

  Astăzi dl. Meleșcanu împlinește 77 de ani.
  La multi.ani !

 13. livia spune:

  Concluzia este că nu avem nicio treabă cu democrația. Acolo unde vedeam fapte democratice, alegeri, congrese, erau alte forțe de decizie. O concluzie sinistră și melancolică totodată- trasa de Ion Cristoiu dupa interviul cu Ghita.

 14. Mihail spune:

  @ edi,

  Buna seara.
  Mai întâi ca am ras bine atunci când am citit postarea ta. Poti sa ma “faci tîmpit” precis că nu o să mă supăr. Este chiar posibil ca, nici, sa te contrazic. Am momente, când chiar eu consider că sunt tîmpit, ori idiot etc.
  Acum, trebuie sa recunosc ca am gresit, facandu-i pe aproape toți tîmpiți. Nu acesta este termenul corect.
  Lasa-ma sa stiu ca accepti scuzele mele. Te rog ca sa ma ierți.

  Nu cred ca realizezi cum se vede Romania din Londra(Harow), sau locuitorii ei. Sunt ceva de neinteles, lipsiti de logica. Sigur, judec prin prisma normalității de aici. Nu se vede deloc bine.
  De asta si ma indoiesc ca “diaspora” se v-a intoarce, în ţara, vreodată.
  Ce sa cautam acolo ?
  În rest, ALDE & PSD sunt atât de departe de idealurile mele politice, sunt over the road.
  By.

  • Mihail spune:

   Aaaaa, mai am simțul umorului.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Mihail

   mai sunt unii care-i ataca pe programatori zilele astea, cica: domnee, da de ce sa nu plateasca programatorii impozit pe venit????

   Ma incearca asa un sentiment de mila cind ii vad. Pai in primul rind ca 99,99% din ei ar fi niste neica nimeni chiar si in romanica fara programatori. Cum a invatat cite unu sa dea cu degetelul pe iPhos cum deja i se si umfla bojocii!

   In al doilea rind, programatorii care mai exista pe meleagurile astea daca n-au plecat inca e dintr-unul din motivele pentru care n-au plecat ceilalti care mai sunt prin tara, si anume:

   1) sunt batrini sau copiii
   2) au situatie familiala care nu le permite
   3) sunt din sistem
   4) lucreaza pentru sitem (contracte cu statul)
   5) sunt nebuni (ca mine)
   6) sunt prea idioti ca sa faca fata in vest

   Eu stau doar si astept sa vad pina cind le merge cu alimentatia pe baza de slogane?! Uite cum s-a mai demontat un mit folosit ca sursa de creatie pentru slogane, si anume cum ca ar fi 6,5 milioane de asistati sociali, cind in realitate alocatiile pentru copii sunt vazute ca si ajutor social, iar alte ajutoare sunt numarate de mai multe ori: :D

   http://www.zf.ro/profesii/mitul-destramat-al-asistatilor-social-romania-are-6-5-milioane-de-beneficiari-de-asistenta-sociala-dar-mai-mult-de-jumatate-dintre-acestia-sunt-copii-sau-mame-16185045

   Ei nu se leaga insa de cei 1,55 milioane de persoane care chipurile sunt handicapati si primesc ajutor de handicap, pentru de acolo sunt multi “medici” care prefera sa nu plece din tara si sa umfle conturile mafiei din domeniul farmaceutic care e cu radacinile adinc infipte in sistem! Pe niste “asigurari de sanatate” cvasi inexitente se cheltuie anual peste 6 miliarde de euro din buget… Pai si normal ca daca arunca banii in gaura neagra ajung sa inventeze taxe de sanatate pentru boschetari fara venit :D

   • Mihail spune:

    Eu…îi iubesc si-i respect pe IT-sti.
    Românii sunt printre cei mai buni din lume, atunci, acest job trebuie încurajat.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Mihail

     Ma bucur. :)

     Numai ca o sa te dezamagesc putin, romanii nu sunt printre cei mai buni din lume, nu sunt nici macar intre natiunile care conteaza in IT… Asta ca sa lamurim un mit. Busted! :D

     Uite, ai aici un link, e despre remote work, si mai jos e lista tarilor ai caror programatori lucreaza de la distanta, si cam aia e si lista tarilor care conteaza in IT:

     https://insights.stackoverflow.com/survey/2017#work-how-often-do-developers-work-remotely

     Romania a ramas mult in urma si la capitolul asta din cauza sistemului de invatamint care e ultra depasit in materie de IT, elevii invata in “facultati” ceea ce eu am uitat acu 20 de ani…

     Apoi, am dat linkul asta ca sa vada si “inteligentii” care-i ataca pe IT-isti sa plateasca taxe ca it-istii, mai ales cei din tarile astea retardate, lucreaza online de la distanta, si pot sa-si incaseze banii in ce tara vor ei! Si asta nu poate fi ingradita de nicio lege din nicio tara atita timp cit tara aia are internet! In foarte multe din cazuri IT-istii buni ajung sa se si mute fizic in tara pentru care a lucrat mai mult de la distanta.

     IT-istii de regula sunt desteptii, ca de-aia ajung IT-isti, si nu vad care ar fi motivul prin care un IT-ist sa decida sa-si incaseze banii in Romania unde munca e impozitata cu 80%… Ca sa hraneasca sistemul asta de hoti? :D

     Deci, pentru toti cei carora le mai vin idei din astea flaminde le zic asa: IT-istii DECID EI pe cine platesc! Iar politicienii care din lipsa de materie cenusie nu stiu altceva decit sa inventeze taxe… n-au decit sa-si streseze neuronul pe alte directii!

 15. Mihail spune:

  @edi,

  …am invatat o grămadă de chestii aici. De exemplu sa nu tipi niciodată, sa nu te enervezi. Sa fii politicos si sa…zâmbești. Sa glumește tot timpul, dar cu măsura.
  Sa fii serios, ceea ce ai spus ca faci, sa faci. Sa dovezi cu multa politețe, sa nu schimbi niciodată direcția de mers fără ca sa te asiguri. Sa nu clacsonezi(ma rog, în Londra..)
  Si, nu cel din urma, sa nu o ei personal orice observație, critica.

  • elenick spune:

   Mihail, nu te supara ca intreb: abia acum ai invatat aceste lucruri, la aceasta varsta??? si a trebuit sa pleci tocmai la Londra pt asta ? :) :) :)

   • Mihail spune:

    @elenik,

    Am anticipat, cumva, aceasta intrebare.
    Sigur ca eu le stiam si înainte de 2015, atunci când am plecat din ţara.
    Dar, există un mare dar.
    Ca tu, ori altcineva, sa inteleaga ceea ce am afirmat eu, trebuie sa vina aici. Sa stea aici un timp.
    Este cu totul altceva. Uite, am aici o prietena care este din capitală. Este venită la fata ei, nepoții ei. Adeseori discutam despre diferențe. Sunt uriașe. Ea având carnet, mergând cu mine prin Londra, a rămas mirată despre cum se șofeaza aici.
    Apoi, a remarcat că se zâmbește. Isi iubeste Bucureștiul cu ardoare, dar de.fiecare dată recunoaște că orașul, oamenii, felul lor de a fi, toate sunt cu mult mai.in fata.
    În rest, tot ce am scris eu, tu nu poti intelege aflandu-te in tara. Este vorba despre nuante.
    Imi pare rau, dar asta este.
    Un român ţipa arunca ceva pe jos, înjură si asculta, tare, manele.

    • edi spune:

     Pãi, da, toate detaliile astea de care vorbeai, însumate, dau ca rezultantã ceeace suntem din punct de vedere etic. Avantajul tãu este cã ai ajuns sã “înoti” în mediul acolo, diferit de cel de aici fiindcã diferenta apãruse deja dela Magna Charta …

     Tipul de individ “average” (!) de aici are dificultãti de perceptie asupra standardului de civilizatie din UK, clasic deja percepe “perfidul Albion” sau, mai rãu, ca “imperialist”, dacã a pus botul la vechea propaganda comunistã.

     Chiar si multi din cei ce scriu aici reactioneazã asa deoarece “filtreazã” totul din interiorul acestui “univers.ro” din care doar mental e greu de iesit.

     Dar realizezi asta doar atunci cãnd ai iesit EFECTIV si te-ai transferat, cu existenta ta cu tot, in afara României.

     Probabil cã, totusi, pentru cei din spatiul catolic al Europei Centrale, având valori spirituale mult mai apropiate Occidentului, raportarea eticã e si mai facilã.

     …zic eu…