Unde ești tu, Kafka doamne?


Tristul record al Doina Azoicăi (foto 1), prorector al Universității de Medicină și Farmacie din Iași, care a fost condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru că a primit drept mită (prin poștă !) o tavă și un ibric de cafea a fost doborât…

Anna Horvath (foto 2), viceprimar al Clujului, a fost condamnată la doi ani și opt luni cu executare pentru că a primit drept mită bilete la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care au însoțit-o în campania electorală…Doina Azoicaianna-horvath-cluj

Iată cum relatează agenția de presă Hotnews, gazeta de perete a anticorupților, abominabilele fapte de corupție ale Anei Horvath: „Viceprimarul din Cluj-Napoca Horvath Anna a fost trimisă în judecată de DNA, în 20 decembrie 2016, pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, fiind acuzată că, în perioada februarie-mai 2016, şi-a folosit influenţa pe lângă funcţionari publici din Primărie pentru ”urgentarea avizării unor proiecte imobiliare” pentru care omul de afaceri Fodor Zsolt avea interese economice, ea cerând în schimb 60 de abonamente la două festivaluri de muzică pentru voluntarii care o sprijineau în campania electorală pentru alegerile locale.”

Așadar, ați înțeles. Urgentarea unor avize e trafic de influență. Când un viceprimar spune funcționarilor să facă lucrurile mai repede, el nu-și face treaba, pentru că nu asta e treaba lui, ci își folosește influența.Căci e rău ca lucrurile să meargă repede. Iar urgentarea unor avize nu e ceva normal, ci e trafic de influență. Căci nu-i așa, proiectele imobiliare nu se fac în dorul lelii, ci câte cineva are interese economice legate de ele. Și dacă susții interese economice, în România e rău.
Iar oferirea de bilet la spectacole este, fără doar și poate, spălare de bani.

Cum nu vii tu, Kafka doamne…

48 Responses to “Unde ești tu, Kafka doamne?”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  la Anna Horvath sunt convins ca nu va face puscarie nevinovata! Toata administratia aia a lui boc, cu el in frunte, au bagat Clujul in datorii pina in anul 2041 pentru a alimenta cu contracte grase pe portocalii, chiar si pe vremea cind deja era PSD-ALDE la guvernare! Firmele Euroconstruct, si prin interpusi firmele lui Videanu au pavat cu marmura groasa de 10-12cm zeci de kilometri de trotuare, iar “magistrala” (o amarita linie de tramvai pe care se plimba cele 4 tramvaie cumparate cu pret de 10 autobize fiecare) Manastur-Gara-Muncii in lungime de 13km s-a “reabilitat” cu pret de 131 milioane euro!!! 10 milioane de euro per kilometru!!!

  Deci, nu 2 ani, ci 2041 de ani de puscarie ar trebui sa ia toti cei de la primaria aia!

  • edi spune:

   Scumpule, e posibil sã ai dreptate în privinta unor lucrãri finantate de primãria Clujului, dar, crede-mã, referitor la tramvaie, pretul lor este cam mãricel pentru cã sunt bazate pe o tehnologie ceva mai nouã, deci “nu te duce dupã fentã din prima…!”, e vorba de tramvaiele cu podea joasã realizate de firmele mari [Siemens, Stadler, dar si Skoda sau polonezii PESA] care sunt cam scumputze deoarece s-au eliminat osiile [pentru a avea aceea podea JOASÄ dela un cap la celãlalt al tramvaiului], iar rotiile eu lagãre ceva mai speciale pe laturile vagoanelor, iar motoarele care le actioneazã sunt unpic mai sofisticate.

   Deci e cam ca în povestea cu masinile Tesla. “Astra” Arad a construit, cu tehnologie Siemens, tramvaiul “Imperio” la parametri de care ziceam, dar nici mãcar PMB nu a reusit sã achizitioneze un numãr rezonabil de unitãti pentru o rezolvare minimalã, sã zicem, a unor trasee din Bucuresti.
   Desi stiam cã Boc a putut obtine în Conciliul Local un buget necesar achizitionãrii de rame dela “Astra”, acum aflu cã polonezii au venit, zice-se, cu o ofertã mai ieftinã, dupã cum cetim în : http://www.economica.net/tramvaiul-romanesc-facut-cu-siemens-batut-de-polonezi-pe-unde-e-prins-comparatie-foto_56271.html

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ edi

    esti pe terenul meu cind vorbim de calcule. Uite cum sta treaba, si ti-o spun pentru ca eu de loc sunt din cluj si desi azi nu mai stau acolo am locuit totusi vreo 3 ani din ultimii 10 de cind cu tramvaiele minune: cele 12 tramvaie cu 1,5 milioane euro bucata au circulat si circula exact la fel cum circula celelalte vechi de 30 de ani, pentru ca numai un taran prost ca boc poate lua in calcul vreo performanta a acestor tramvaie cind in total ai 12 bucati care trebuie sa circule intercalat cu celelalte 100 si ceva pe aceiasi linie! Deci, retine: nicio secunda acele tramvaie nu s-au deplasat mai rapid cu vreun gram comparativ cu celelalte!

    In schimb, cu 18 milioane de euro cit au costat ele se putea reinoi de 10 ani parcul ultra invechit de autobuze al clujului! In cluj au circulat si circula si azi tramvaie vechi de cind lumea, si autobuze foarte depasite, pentru ca banii au fost dati pe figurile unui taran prost!

    http://www.yoda.ro/online/tramvaie-cu-internet-wi-fi-la-cluj-napoca.html

    Si, pretul asta il platesc clujenii, care dintr-un oras de oameni destepti au devenit cei mai prosti din tara, pentru ca de o gramada de vreme pretul calatoriei in cluj este cel mai scump din tara (da da, cu gioarsele alea de vehicule), o singura calatorie costa 2 lei de o groaza de ani, pe cind in bucuresti este 1,3 lei.

    Ca sa nu mai zic ca in cluj nici azi nu exista un sistem electronic de carduri de calatorie, biletele sunt de hirtie si le perforezi exact ca acu 70 de ani. Si toate astea in conditiile in care in cluj chiar nu ai cum sa calatoresti fara bilet, controlorii sunt mai ceva ca rechinii, opresc autobuze intre statii si navalesc ca tatarii, si alte asemenea…

    • Emi spune:

     Sorin, mama, dar de economie de combustibil/energie nu invatasi la scoli?!?
     D’aia se fac mai joase si cu motoare mai sofisticate, sa cantareasca mai putin si sa consume mai putin.
     La faza asta cu tramvaiele boculetul are dreptate.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      te-ai trezit si tu aiurea-n tramvai…

      ar fi nevoie ca tramvaiele alea sa circule vreo 100 de ani ca se amortizeze cele 1,5 milioane de euro cit au costat.

      La fel si cu “reabilitarea” magistralei minune pavata cu marmura, in anul 2041 cind inca se vor mai plati rate … ea va fi fost demult facuta praf, bineinteles daca nu se vor lua intre timp alti bani cu care sa se faca alte “reabilitari”. Apropo de reabilitari, aceiasi magistrala a fost “reabilitata” cam la fiecare 10 ani dupa revolutie…

      In materie de calcule eu va zic si tie si celorlalti, mai bine stati in banca voastra cind vorbiti cu mine, pentru ca eu cu de-astea ma ocup in viata de zi cu zi, si fac calcule de rentabilitate pentru afaceri extrem de complexe.

     • Emi spune:

      Iepuras, viitorul se construieste cu pasi mici, nici tu nu inlocuiesti toate electronicele cu pasi mici, cat despre pretul energiei de azi, nu este batut in cuie, deja in Italia costa mai mult reteaua decat curentul…
      Oricum nimeni nu cumpara o masinarie care consuma mai mult, chiar daca e mai ieftina ca investitie initiala. Doar tu… :)

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Si ca dovada, boc nu i-a mai putut prosti pe clujeni a doua oara cu tramvaie, s-au dovedit foarte ineficiente (cum am prevazut defapt incainte de a fi fost aduse in oras), traficul din cluj a devenit infernal, iar un astfel de tramvai il vedeai extrem de rar, eu personal n-am calatorit niciodata cu el pentru ca nu am nimerit: celelalte 95% din tramvaie au ramas tot alea ramase de pe vremea lui ceausescu, la care au fost adaugate prin anii 2000 niste tramvaie luate de pe la francezi mici si obositoare.

      http://www.descopera.ro/galerii/16702446-tramvaiul-din-cluj-napoca-pictat-de-un-artist

      le-au putut ei picta ca sa para mai noi, dar tot alea lasate de ceausescu sunt! :D

     • Emi spune:

      Scuze, nici tu nu inlocuiesti toate electronicele simultan.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Pai da, dupa mintea ta cumperi un iPhos de ultima generatie cu tot bugetul tau pe urmatorii 25 de ani, dupa care astepti sa treaca timpul ca sa-ti poti inlocui frigiderul Fram

     • emi spune:

      Telefoanele le alegi dupa alte criteria, consumul lor nu e comparabil cu al tramvaiului.
      N-am avut Fram, poate bunica avea candva…

     • edi spune:

      @sorin gyorgyfalvi

      …si încã ceva, cã zici cã nu mai locuiesti în Cluj, totusi, în pofida perioadei comuniste, mi se pare cã orasul a mai pãstrat ceva din amintirea ["benzina", în jargon] imperialã, …pe cãnd, la Bucuresti, “daunele”, mai ales alea de mentalitate, au urme vizibile si acum.

      …si, b), la “antenã” mã mai uitam si eu pânã la plecarea kiorului, dar, din prea multã frustrare [a lui Voiculescu, în principal, cã aia conteazã] cã nu si-au atins obiectivul au devenit [ai grijã mare !] excesiv de “radioactivi” la psihicul celor “de bunã credintã”… :)

      Pãrerea mea…

    • edi spune:

     @sorin gyorgyfalvi

     Nu stiu ce fel de expertizã ai înmaterie de expertize :) , dar încerc sã-ti mai spun înc-o datã cã miza si functionalitatea noilor tramvaie [care circulã peste tot în lumea civilizatã] este de a USURA ACCESUL persoanelor de VÄRSTA A TREIA si a COPIILOR.

     Inteleg cã nu-i ierti lui Boc cã a fost “sclavul” lui Bãsescu din postura de prim-ministru [...mmm, am un lapsus, ....si azi mai este prin Europa un prim-ministru gen glugã-de-coceni si lucreazã exclusiv pe modul "remote-control"..., cum îi spunea...?], dar, acum un an jumate am fost la Cluj sã-mi iau o cursierã si am reusit sã ajung cu ea [ambalatã] fãrã probleme la garã fiindcã am mers foarte bine cu autobuzul articulat, de fabricatie recentã [nu avea "patinã", sincer], unde era suficient loc în zona centralã, dac-am putut gãsi loc pentru ditamai ambalajul.

     …si, atentie, în statie era si automat de carduri/bilete, deci, cãnd mai mergi prin Cluj verificã qestiile astea, altfel, stai linistit, nu fac eu aici pe avocatul lui Boc, fereascã-mã… !

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ edi

      pai si daca ai fost in cluj, n-ai vazut celelalte mijloace de transport in comun, in speta tramvaiele vechi din secolul trecut? Ai compostat bilet in compostor vechi din secolul trecut? Ai platit 2 lei pe calatorie? (4 lei bilet) Ai vazut pavajul din marmura groasa de 10-12 cm? Ai vazut bordurile din marmura pe zeci de kilometri?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ edi

      si apropo, in caz ca n-ai observat iti zic eu: drumul cel cu linia de tramvai se numeste magistrala, pentru ca a costat reabilitarea 10 milioane de euro pe kilometru! Nici cele mai corupte contracte pentru kilometri de autostrada din romania n-au costat atit!

  • Marga Maggie Gigi spune:

   sorinele, mai da-ti la uscat creierul ala bine spalat de latrina 3

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    parca il eliminaserati pe handicapatul asta

    • Ieseanul spune:

     Cum dreaqu se face ca Boc e votat de atat de multi clujeni, in ciuda faptului ca Antena 3 si RTV se prind si la Cluj?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Ieseanul

      cred ca e din cauza faptului ca la cluj a activat celebrul grup de la Cluj, care chipurile erau psd-isti, dar azi vedem ca defapt erau securisti de la a la z… iar aia pe vremea cind erau psd-istii la putere in anii 2000-2004 au furat de-au rupt, cred ca oamenii ii urasc din toate matele! Rus de exemplu si-a facut un imperiu in domeniul constructiilor furind cu totul o fosta intreprindere de stat, SC Napoca SA, iar celelalte intreprinderi de stat care erau prin cluj au fost furate cu fulgi cu tot… Coruptia de la cluj i-ar face invidiosi pe cei de la bucuresti, mai ales pentru faptul ca nici cei din vechea garda, nici cei din noua garda de hoti n-au dat niciunul cu subsemnatul pe la dna pentru faptele lor, a fost asa ca o bula de protectie in jurul lor, mai mult ca sigur venita din partea serviciilor…

     • Adam Mareș spune:

      Pre mulți i-au protejat serviciile, inclusiv pe Daddy. Oare dacă nu era vorba de el și de Tăry, lăsați din brațe, mai aveam azi lupta cu “statul paralel”? :P

    • A profitat că am fost plecat în America.

  • Dar, precum vezi, unii au un fel de imunitate. Iar alții sunt condamnati pentru motive ridicole.

 2. edi spune:

  Varujane, iar “te faci chinez…” si, sanki, “nu intelegi” chipurile cum merg lucrurile în multe din primãriile noastre, oooof, asta e o tehnicã folositã de unii compozitori de muzicã contemporanã :) …tehnica redãrii benzii invers, adicã, la tine ar fi, gen, inversarea logicii…, pãi, DE REGULÄ, se pretinde mita pentru a obtine LA TIMP avizele de care este nevoie, altfel ele vin pela calendele grecesti !

  O fi bunã si retorica prozatorului, uneori…, dar, cum se spune la Constanta, “faci cu noi ca cu sezonistii”, mmmm ?

  • De cand ești tu, Edi, specialist în mersul primăriilor? Vezi că ele merg altfel decat la mersul trenurilor :)

   • edi spune:

    Bravo, bravo, …probabil cã ai încercat sã faci o ironie, cumva ?
    Adicã, unde e registrul major si unde e cel minor ?
    La primãrii sau la… ?

    Asta e manierã de dialog atunci cãnd întâmpini “dificultãti” ?

    Dece ai stii tu mai multe despre primãrii ? Din postura de simplu cetãtean ?
    Pãi, asa suntem si noi ãstia de aici. Ca cetãteni, te asigur cã suntem “beneficiarii” modului de lucru al primãriilor.
    Chiar dac-ar vrea unii din primãrii sã-si “secretizeze” modul de lucru, ghinion, lucrurile se aflã.
    Iar perioada pe care am petrecut-o în media [despre care ti-am mai povestit..., dar, ...probabil stressul o fi de vinã :) ] m-a lãmurit si mai bine.

    Deci, cautã cumva niste glumite mai “de succes” cãnd, chipurile, te simti “încoltit” ! … :)

 3. Marga Maggie Gigi spune:

  Bravo Varujan, alaturi de hoti pana la moarte, cine se aseamana , se aduna

 4. Mihail spune:

  Uite eu sa ma poziționez de data aceasta, de partea dl. Vosganian.
  Tot citesc despre abuzurile justiției în România și am sentimentul de inchizitor in stil modern.
  Avem procurorii noștri, niște servicii care supra urmăresc “obiectivul” dat. Apoi judecători care sa judece si sa condamne asa cum “trebuie” . Iar daca nu avem probe, atunci facem, încropit.
  Asa ceva este oribil.
  Sunt multi care salută si chiar sprijină acest tip de justiție.
  Este groaznic.

  • Femeia a fost condamnată pentru niște bilete la spectacole muzicale. Au calculat 20 000 de lei. Dacă o să calculezi cât a costat să o asculte vreo șase luni, să o urmărească, să o înregistreze ambiental și să facă trnascrierea etc.etc, eu cred că e mai mult decât cele câteva mii de euro.

 5. niko spune:

  ai inviat varujane ???ma speriasem tare!!Am crezut ca te-a saltat codruta si mirul n-a mai avut efect

 6. elenick spune:

  VV,

  In titlu, cred ca dupa Kafka se impune o virgula, ca e vocativ, nu?

 7. elenick spune:

  Cat despre articol, cred ca ar fi momentul sa va ganditi – dvs si alti napastuiti- sa militati si sa infiintati Asociatia Viitorilor Detinuti Politici; veti reusi astfel sa aparati mai bine drepturile actuale ale politicienilor de a fura nestingherit, de a ramane nepedepsit si cu toti banii la tescherea, de a face trafic de influenta si a-si promova rudele, amantele si vecinele de bloc pe functii inalte in stat, de a sabota orice plan de “evadare” din marasmul economic si social de astazi, de a distruge orice speranta spre mai bine, etc, etc! stie Nicolicea, Ciordache ori Serban Nicolae mai bine…

  Ps. bietul Ticu Dumitrescu se rasuceste in mormant, probabil… :(

 8. Mihail spune:

  Eu nu inteleg reactia unora de aici, care in alte vremuri, nu ar lipsi de la nicio execuție cu ghilotina.
  Sunt profund dezamăgit aceasta este democratia lor ?
  Si dupa aproape 30 de ani, tot bolnavi de comunism sunt ?
  Marota asta cu clasa politica coruptă, precum toți, absolut toți fura, ori iau șpagă, este o mare tîmpenie.
  Special creată pentru tîmpiți.
  Ma îngrozeste ce oameni, de ce factura, ce mobilată intelectuală este în țară.

  • Ieseanul spune:

   Nu fura chiar toti, Mihail. Deocamdata n-am auzit ca parlamentarii USR sau cei apropiati de Ciolos sa fie implicati in scandaluri de coruptie. Dar, dupa mintea ta, sigur toti acestia sunt protejati de “statul paralel” si fura acoperiti fiind de servicii …

   • Cioloș a făcut cu gazele exact ce am făcut și eu. Dar exact. A propus un bonus de șase luni exact în aceeași sumă ca și mine. Cu singura diferență că eu , după două luni (în octombrie) nu i-am mai dat bonusul lui Interagro, așa cum cerea Cioloș. El nu e penal, eu sunt. Cât despre useriști, păi dacă n-au fost o zi responsabili cu nimic la stat, cum să aibă timp să fie corupți. Stai tu puțin să guverneze nițel. Ferească Dumnezeu :)

  • edi spune:

   Mihaile, deruta ta-mi naste niste semne de întrebare…, adicã, spui c-ai revenit, am vãzut si aici, de câteva ori acasã, dar cu toate astea pari a mai avea oaresce dubii privind mersul lucrurilor de “acasã”…

   Bun, lucrurile nu sunt numai în alb si negru (cum, sincer, multi si dintre noi am vrea ca sã fie), dar mã mir cã ti-au scãpat si ceva din nuantele de gri…, asa cã, …mã uit uneori la tine si nu prea înteleg cum faci judecãtile de valoare.

   Pe bune.

   No offense !

 9. Emi spune:

  Până și Papa vorbește acum despre “realitățile create de unii, în propriul avantaj”.
  Se pare că e boală molipsitoare la nivel UE :)
  Felicitări pentru bogatul în evenimente turneu, cred că sunteți rupt de oboseală dar cu autorespectul la cote maxime!

 10. Adam Mareș spune:

  Nu cred că e o problemă când un viceprimar cere să se facă lucrurile mai repede, câtă vreme nu cere mită pentru asta. :P

 11. Adam Mareș spune:

  Apoi, nu era vorba de 2 bilete, ci de 60 de abonamente, în valoare de 20.000 de lei. Dar, sigur, ăsta e un mizilic pentru un parlamentar! :P

  • Când dai trei ani de închisoare cu executare pentru trei mii de euro, înseamnă că un an din viața unui om valorează exact o mie de euro. Cam puțin, totuși, nu găsești?
   În plus, biletele nu erau de la stat, deci nu a fost nicio pagubă. Și abonamentele nu le-a băgat în buzunar viceprimărița, ci le-a dat la niște tineri care au avut acces la spectacol. Oribil, nu?

 12. Adam Mareș spune:

  Firește, 20.000 de lei nu-i o sumă fabuloasă raportat la marea corupție. Cu toate astea, nu înțeleg de ce VV ține să se facă de cacao apărând constant cercetații și condamnații penal, împotriva logicii și a bunului simț.

  • elenick spune:

   Pentru ca in ”jungla” politica logica si bunul simt nu exista, iar daca exista nu sunt calitati ci defecte… de trecut repede peste!

  • Eu nu apoăr pe TOȚI cercetații și condamnații , ci numai pe aceia care sunt agresați de procurori sau judecători. Nu te prefă că nu înțelegi. O fi logic să condamni la trei ani de închisoare un demnitar pentru niște bilete care nici nu sunt de la stat, nici nu le-a băgat în buzunar, nici n-a făcut ceva ilegal pentru ele. Auzi, spălare de bani!!! Asta e logic și de bun simț! Au urmărit-o șase luni, au sascultat-o și tot ce au găsit au fost nilte bilete la spectacol! Cât o fi costat s=o urmărească? Probabil că mai mult de 20 000 de lei.