Patru membri ALDE în clasamentul celor mai influenți ieșeni !

Site-ul stirideiași.ro a realizat o listă a celor mai influenți 40 de ieșeni din mediul politic, economic, academic, artistic, religios și civic. În acest clasament se regăsesc și patru membri ALDE la care se mai adaugă cel de-al cincilea, membru în comisia de sănătate ALDE. Iată cine sunt cei cinci ieșeni (în ordine alfabetică), potrivit evaluării știrideiași.ro:iași

Vasile Astărăstoae (membru al comisiei de sănătate ALDE) – este un medic legist român, președintele Colegiului Medicilor din România și fost rector al Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași, membru al mai multor organizații științifice naționale și internaționale.

Radu Botez – viceprimar al municipiului Iași din partea ALDE.

Răzvan Constantinescu (vicepreședinte ALDE Iași) – este medic primar medicină internă și gastroenterologie la Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași. Este vicepreședinte și purtător de cuvânt al ALDE Iași. Are mii de susținători în mediul online.

Bogdan Ştefanachi (șeful Departamentului Național ALDE pt Relații Internaționale) – conferenţiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice din cadrul Universităţii “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Varujan Vosganian – fost ministru al Economiei, în prezent este deputat ALDE de Iași, economist și scriitor român de origine armeană. Este președintele Uniunii Armenilor din România de la reînființarea acesteia în 1990 și prim-vicepreședinte al Uniunii Scriitorilor din România din 2005.

https://www.stirideiasi.ro/stii-care-sunt-cei-mai-influenti-40-de-oameni-din-iasi

36 Responses to “Patru membri ALDE în clasamentul celor mai influenți ieșeni !”

 1. Mihail spune:

  Okay, hai ca nu ne-am mai lăudat de mult.
  Doamna Adam, i-a ia tu lanterna si lumineaza-ne. Spune-ne tu cat de drăguț este armeanul, ce ochi cuceritor are, cat este el de fecund.

 2. elenick spune:

  @all,

  Mai are cineva vreun dubiu pentru cine sunt scrise aceste legi ale justitiei/modificari ale codurilor??? doar ca nu scrise dedicatiile citet, cu nume, prenume…

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/modificari-controversate-la-codurile-penale-liviu-dragnea-ar-putea-scapa-de-condamnare-914883

  • Mihail spune:

   Uite, eu nu te cred.
   Numai si numai scenarii.
   Tie ti se pare corect ca oamenii sa stea cu lunile on arest preventiv, sa se întocmească dosare ori încălcarea legii, fiind spionaj, ori pe baza de declarații?

   • Mihail spune:

    Rectific, prin încălcarea legii.

   • elenick spune:

    Cateodata am impresia ca nu prea ai capacitate de intelegere, ca dupa ce citesti un text nu esti capabil sa redai ”ce ne spune poetul”…
    Poate cu gardul viu si trandafirii ai mai mult succes! :)

  • Adam Mareș spune:

   În privința asta, n-am avut niciodată dubii. :P

 3. Barosanul spune:

  @ VV
  V-ati facut de kk

  Tot Bolsevici ati ramas

  ”Herta Müller, laureată a premiului Nobel pentru Literatură pe 2009, a fost suspendată din Uniunea Scriitorilor din România pentru neplata cotizaţiei, ceea ce înseamnă că scriitoarea îşi pierde anumite drepturi, printre care cel de a vota sau de a candida pentru o funcţie ” :)

  „Nu am ştiut că fac parte din Uniunea Scriitorilor din România. Nu m-a întrebat nimeni dacă vreau să fac parte din Uniune şi nimeni nu m-a anunţat că sunt membru. Când s-o fi întâmplat oare asta? Nici măcar vreo cerere să plătesc cotizaţia nu am primit. Când trăiam încă în România, urma să fiu primită în Uniunea Scriitorilor, dar mi-am condiţionat intrarea în Uniune de cea a lui William Totok (din Grupul de Acțiune Banat n.r.). Pentru că el nu a fost acceptat, nu am mai intrat nici eu. De atunci nu am mai avut niciun contact cu organizaţia. Nici nu mi-am mai exprimat vreodată dorinţa să devin membru al Uniunii. Cum poate fi numit acest teatru absurd? Înregimentare cu forţa, ca pe vremuri? Cineva ia o decizie peste capul meu şi apoi mă trage la răspundere pentru ea. În orice caz, o acţiune democratică nu este”.

 4. Mihail spune:

  Între timp am citit si eu declarația ei.
  Oare, doamna Adam Mares a citit-o.
  Acum egzista o explicație?

  • Adam Mareș spune:

   Dar Uniunea Scriitorilor nu a tras-o la răspundere. Nu pățește nimic că nu a plătit cotizația aia. :-) E doar suspendată. Dar oricum nu o interesează pe Herta. Ea a fost, de fapt, folosită de adversarii lui Manolescu, fără voia ei.

 5. Mihail spune:

  Doamnelor elenik si Adam Mares,

  Dacă nu gandesc identic ca voi două, sunt bou.
  În seara aceasta, o distinsa doamna din țară, imi explica la telefon, cum gandesc eu despre o anumită, situatie, fără ca eu să fi scos vreun cuvânt.
  Adică știa distinsa doamna ce zace in capul meu.
  Okay, ori asa procedează doamnele, ori…e pe baza de menopauza. Atentie, nu o spun ca răutate, caut, din nou, o explicație.
  Revenind, ce tot încercați voi sa induceți?
  Este normal ca atunci când completul decide ceva, sa apara si motivarea. Repede, nu după câteva zeci de ani. Asa cum, motivarea trebuie semnata(insusita) de către toți membrii completului de judecată.
  Eu, condamnatul, apoi atac acea decizie.
  Nefiind redactată, apoi nefiind semnata dd către toți eu ce sa mai atac ?
  Iar daca un judecător a decis ciș, iar apoi el stie asta si nu semnează, eu cum.sa-i atac decizia ?
  Doamnelor, treceți la coadă tefalului.

 6. Marga Maggie Gigi spune:

  Hai ca devii interesant Varujan, inca 2-3 glume despre soldovenii influenceri din Iasi si nu vor mai oua gainile din cauza rasului :D

  • niko spune:

   nici gainile mele nu se mai oua ,de cand au auzit ca astfel dauneaza grav incasarilor la buget !Noroc cu ratele ca stau in alta poiata si n-a ajuns dulaul din curte la ele ,le povesteasca ce si cum si acestea inca se oua ?

 7. Emi spune:

  5 din 40 inseamna 12,5% :)

 8. Mihail spune:

  @elenik,

  Dacă nu este hot news, este chestia asta nou, adică tot Dan Tapalaga & Co.
  Chiar asta este singurul tau izvor ?

 9. Mihail spune:

  Si inca ceva.
  Chiar nu-mi pasa daca, potrivit noilor legi, scapa câțiva. Important este ca viitorii “inpricinati” sa fie judecati corect, sa nu fie linsati.

  • Mihail spune:

   Ti-a tot spus-o si armeanul, foarte rar si eu.
   Este de prost gust ca sa citesti hot news. E de pork.

   • elenick spune:

    Iti tot spun unii si altii de pe blog: e de maximum prost gust sa fii ”ingust” la minte! Traiesti in lumea libera, expand your horizons!
    Citeste din surse diverse, important e ce citesti si mai ales, ce intelegi!

 10. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  cred ca aveti dreptate in privinta culturii, m-am inselat cind ziceam ca nu avem valori! Iata-l, marele sculptor care l-ar face invidios chiar si pe Brancusi:

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Ioan_Bolborea

  Iar realizarile sale pot fi admirate prin tot bucurestiul, ma rog, cele care au fost livrate, si cele care au ramas intregi. Dar, ca norocul, ca n-au ramas intregi unele dintre ele, pentru ca asa am putut si noi afla asta:

  https://www.stiripesurse.ro/incredibil-monumentele-celebre-ale-bucure-tiului-sunt-din-alama-nu-din-bronz-a-a-cum-se-tia-ce-a_1261123.html

  Vorba lui basescu, autostrazi nu ne trebuie, ca in ziua de azi zburam cu avioanele, si atunci ca normal ca investim si noi in ce trebuie: in statui!

 11. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  stiti ce incep sa banuiesc eu domnule Vosganian?

  Eu incep sa cred ca toti politicienii ati participat intr-un fel sau altul la jaful portocaliu, poate cu foarte mici exceptii. Acum reiese ca si Crin Antonescu si conducerea pnl din vremea cind erati dumneavoastra vicepresedinte avea un fel de armistitiu cu basescu, iar justificarea pentru asta nu cred ca poate fi decit una materiala.

  Cred ca portocalii au jucat foarte smechereste, ca sa fie ei siguri ca nu vor fi atacati niciodata de nimeni cum defapt s-a si dovedit de-a lungul vremii, v-au aruncat si celorlalti politicieni niste ciozvirte din ce furau ei…

  E singura explicatie pe care mi-o gasesc pentru faptul ca deja de mai bine de 5 ani de zile de cind ati venit la putere pe sloganul dreptate pina la capat inca nu s-a miscat un pai in sensul modificarilor legislative necesare gasirii hotilor, toata lumea se pare ca asteapta prescriptia faptelor…

 12. Mihail spune:

  @Adam Mares,

  În primul rând, iti cer scuze, S8 mi-a maltrat postarea.
  Ai dreptate, nu se face pe asfalt. Dar nici nu prea conteaza.
  Au ai sportivii mândria lor, tu nu ai facut sport niciodată?
  Problema ar fi cu fetiță aia. Ce i-o fi apucat ca sa o puna sa faca o tumba?
  Dar de la vina organizatorilor și până la ministerele alea, este drumul lung.
  Ele au venit, ma indoiesc ca știau in detaliu ce li se pregătește.