Vosganian: Ponderea ALDE în sondaje trebuie văzut ca un mod de a întări și nu de a slăbi alianța de guvernare

Deputatul Varujan Vosganian, liderul filialei ALDE Iaşi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Iaşi, că ponderea ALDE în sondaje trebuie să fie văzută ca un mod de a întări alianţa cu PSD în percepţia publică.

“Am sentimentul că evoluţia ALDE în sondaje este privită mai degrabă ca un atac la unitatea coaliţiei şi că evoluţia ALDE stârneşte un sentiment de nelinişte în rândul aliaţilor noştri. Noi sperăm că nu este aşa. Mai mult decât atât, cred că ponderea ALDE în sondaje trebuie să fie văzută ca un mod de a întări alianţa în percepţia publică”, a declarat deputatul Varujan Vosganian, preşedintele filialei ieşene a formaţiunii politice.

În opinia deputatului Varujan Vosganian, această creştere ALDE era previzibilă din mai multe motive.

“Un motiv este acela că la alegerile locale, dar mai ales la cele parlamentare rezultatul ALDE a fost marcat de faptul că fie ALDE însuşi nu exista în percepţia multor alegători, fie numele liderilor ALDE nu era legat de partidul ALDE. Noi ne-am confruntat cu această situaţie în judeţul Iaşi. Toate sondajele care s-au făcut privind notorietatea şi intenţia de vot, în ce priveşte personalităţile şi partidele, au avut acest paradox: ALDE, prin Călin Tăriceanu şi prin mine, aveau o cotă ridicată în ceea ce priveşte percepţia şi notorietatea pozitivă a liderilor. Atât Călin Tăriceanu cât şi eu aveam atunci în judeţul Iaşi 30 la sută notorietate pozitivă, dar când mergeai la partid, partidul avea doar 5%. Şi asta într-o anumită măsură pentru că numele noastre nu erau asociate cu ALDE”, a declarat Varujan Vosganian, în conferinţa de presă.

Pe de altă parte, susţine Vosganian, “în ALDE nu sunt dispute”.

“După Congresul care a avut loc anul trecut şi în care s-a lămurit care este orientarea politică şi structura conducerii ALDE, la noi nu au fost certuri. Liderii ALDE se cunosc chiar de foarte multă vreme şi au relaţii de prietenie între ei. Eu cu Călin Tăriceanu sunt prieten de aproape 30 de ani. Am făcut împreună numeroase campanii electorale. În ’96 am fost în campanie electorală în Moldova, în 2004 am făcut programul de guvernare şi apoi am fost colegi de guvernare aproape 2 ani. Sau cu Teodor Meleşcanu, care în ’90 – ’91 a susţinut mult relaţia cu Armenia. Pe atunci conduceam Uniunea Armenilor. Pe Norica Nicolai o cunosc din anii 1990, când era la PNŢ şi era secretar de stat în Ministerul Muncii”, a declarat deputatul Varujan Vosganian.

El a spus totodată că relaţiile acestea de prietenie se reflectă şi în ceea ce priveşte coerenţa şi unitatea filialei ieşene a ALDE.

“Acelaşi lucru se vede şi aici la Iaşi. (…) La noi, aici în ALDE, în comitetul judeţean, nici nu ţin minte să fi votat vreodată, pentru că noi am stat şi am discutat până când ne-am înţeles cu toţii. Nu s-a pus problema să votăm unii împotriva altora. Ceea ce se petrece la ALDE este un bun exemplu felul în care ar trebui să evolueze un partid şi pentru felul în care un partid trebuie să fie o comunitate de persoane. În al treilea rând, ALDE a avut un mesaj coerent, uneori singular, în spectrul politic, confruntându-se cu prejudecăţi, neîncredere, uneori cu diferenţe de ritm între noi şi aliaţii noştri, dar noi ne-am păstrat cel puţin ceea ce priveşte viziunea liberală asupra economiei, şi în ceea ce priveşte viziunea democratică asupra drepturilor omului ne-am păstrat aceeaşi atitudine, am reverberat pe acelaşi ton şi asta a convins tot mai mulţi alegători. Fireşte, încă un lucru care trebuie amintit este faptul că ALDE este un partid care nu a vorbit numai despre politică, ci şi despre politici. Este o atitudine, o mentalitate pe care noi am adus-o din experienţele noastre politice anterioare”, a declarat Varujan Vosganian.

El a precizat că sondajul ale cărui rezultate e au fost prezentate joi nu a fost făcut încă la Iaşi sau în zona Moldovei, menţionând că acesta a fost făcut în opt judeţe din zona de sud a ţării. AGERPRES / (A – autor: Daniela Malache, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

 

https://www.agerpres.ro/politica/2018/04/20/vosganian-ponderea-alde-in-sondaje-trebuie-sa-fie-vazuta-ca-un-mod-de-a-intari-alianta-in-perceptia-publica–94804

138 Responses to “Vosganian: Ponderea ALDE în sondaje trebuie văzut ca un mod de a întări și nu de a slăbi alianța de guvernare”

 1. Adam Mareș spune:

  Adam Mareș spune:
  aprilie 21, 2018 la 8:07 pm
  Uite-l și pe VV, temător să nu cumva să se supere PSD că ALDE a crescut în sondaje. :P :P :P

 2. Marga Maggie Gigi spune:

  Bravo Varujan, ati crescut de nu mai incapeti in sedii, acat ca la conferintele alea de la Iasi nu pariticipa decat doftorasul de serviciu si vreo 5-6 ametiti :D :D

 3. Emi spune:

  Elefantul se teme de soricel… :)

  • edi spune:

   …si soricelul se simte cu musca pe cãciulã, tu, fatã…, ce-i asa de greu de priceput ?

   El îsi imagineazã cã e cam ca la jocul Lego, “luãm o piesã de aici si o punem acolo”…, dar între animalele-politice e vorba DOAR de jocuri de putere, e cam la fel ca la celelalte animale, alea de pradã, e vorba de cine devine noul “alfa”, si, atunci, se ajunge la frate-frate-dar-brânza-i-pe-bani, …cã doar stim dela Dimitrie Cantemir, //Incrementa et decrementa… //

 4. Adam Mareș spune:

  “I should like to see any power of the world destroy this race, this small tribe of unimportant people, whose wars have all been fought and lost, whose structures have crumbled, literature is unread, music is unheard, and prayers are no more answered. Go ahead, destroy Armenia. See if you can do it. Send them into the desert without bread or water. Burn their homes and churches. Then see if they will not laugh, sing and pray again. For when two of them meet anywhere in the world, see if they will not create a New Armenia.” (Willliam Saroyan)

  • Mihail spune:

   Eu nu prea vad legatura dintre tema listării si fragmentul din articolul postat de către tine.
   Ce zici, ma luminezi ?
   Iar chestia asta de a-i tot ca suna pe semeni, eu o gasesc ușor forțată. Ce te fascinează atât de mult la ei ?

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @

  Iohan, daca nu stai putin si la coada si nu dai cu mopul tot degeaba!

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

 6. Mihail spune:

  @Adam Mares,

  Aaaa si trebuie, nu-i asa, sa fim putin slugarnici ?

  • Adam Mareș spune:

   Nu e nimic slugarnic în a ne aminti de primul genocid din secolul al XX-lea. Dimpotrivă, cred că ar trebui să medităm cu toții și să ne exprimăm compasiunea pentru poporul armean. Și admirația, pentru armenii care au reușit să ia viața de la început în exil.
   Dar la cât te duce pe tine mintea….

 7. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  ia uitati cum reiese zilele astea jocul politic facut de BNR, despre care am semnalat de multe ori de-a lungul vremii… :)

  Prin pozitia pe care o are BNR poate darima guverne fara ca sa observe cineva, cum defapt s-a si intimplat in 2008. Unul din marile jocuri politice facute de BNR a fost exact inainte de alegerile parlamentare din 2008, monitorizat indeaproape de mine la vremea respectiva. Atunci, BNR nu doar ca putea dar era si obligat prin lege sa ia masuri pentru a evita fluctuatiile abrupte de curs valutar, ori ei ce-au facut: au devalorizat moneda nationala cu peste 20% in mai putin de o luna! Indiferent de situatiile care erau de gestionat, aceasta devalorizare putea fi facuta muuuult mai atenuat, ceea ce n-ar fi bagat efectiv spaima in investitori cum s-a intimplat defapt! Si, timpul a si dovedit ca acel nivel de devalorizare s-a mentinut extrem de mult timp la acelasi nivel, deci mie unul mi-e foarte clar ca a fost o actiune premeditata acea devalorizare abrupta exact inaintea alegerilor!

  Nu suspectez BNR de incompetenta, dimpotriva, cred ca au toate instrumentele legale sa faca ce vor, si chiar fac ce vor! Suspectez insa BNR-ul de partinire politica, iar asta s-a dovedit in multe situatii!

  Cred ca e nevoie de niste mecanisme legislative care sa previna acest gen de manipulari facute de BNR!

  Prin acea devalorizare abrupta a cursului BNR din finalul anului 2008 nu doar ca nu s-a actionat impotriva efectelor crizei mondiale dar chiar a fost alimentata acea presiune externa dinspre interior, iar prin implozia produsa intentionat dupa parerea mea de catre BNR a fost pus statul in situatia de a fura diferenta in valoare de zeci de miliarde de euro din buzunarul cetateanului! BNR dupa ce a generat acea situatie de criza a procedat exact precum a procedat SUA, transferind nota de plata a incompetentei (relei-credinte in cazul nostru) statului catre buzunarul cetateanului!

 8. Mihail spune:

  Sasalaul s-a gândit că sa se puna nașpa cu evreii, dar și cu americanii.
  A facut o declarație atât de inteligenta, încât este posibil ca sa-i sara cam toata Europa in cap.
  In plus, s-a luat gratuit de Dragnea si de Prim Ministru. Ăștia doi, nu au fost deloc impresionați, i-au răspuns pe măsură.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Mihail

   cind a zis Dragnea despre mutarea ambasadei puteam sa jur ca ocazia asta va scoate la iveala antisemitismul din iohan, dupa parerea mea nemtii precum francezii sunt unele dintre cele mai ipocrite natii ambele fiind profund nationaliste in fiinta lor in timp ce la exterior afiseaza o masca de “principii europene”, si alte clisee

   deci, imi vine sa rid, iohan care a incalcat constitutia de n ori pina acum, s-a trezit din somnul de 3 ani jumate si iisi arunca veninul din stomac..

   asta e, natia noastra are ce-si merita, 10 ani presedinte vierme nemernic, iar acum un dobitoc nemernic…

   • Mihail spune:

    Aaa, între timp, am citit ca i-a cerut demisia Prim Ministrului, iar Tăriceanu, ce sa faca dacavs-a trezit cu mingea la fileu ?
    L-a taxat pe sasalaul, informandu-l ca nu poate solicita chestia asta ca Președinte. Ca nu este prevăzută în Constituție.

    • Mihail spune:

     Si in plus, ma distrează chestia cu madam Prim Ministru, care nu a dorit să meargă, la cafea, la Cotroceni.
     Adică, i-a zis sasalaului fuck off. Sta bietul nemtalau si fierbe, acum, în suc propriu. Vaiii, nu mai are el posibilitatea de a face pe pacificatorul intre Guvern și BNR.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Da, prostul se tot credea important acolo si isi umfla bojocii din cind in cind aratind cit de important e el si dintr-o data i-a dat premierul o galeata de apa rece in cap sa-si revina! :D :D :D

     Si-a aminat cu o zi plecarea in alt concediu ca sa poata sa se ratoiasca la guvernanti de la bacau…

     Mi-emi pare bine ca s-au dat liberalii de gol cu ocazia asta ca ei vor republica prezidentiala :D :D :D Noroc ca nu mai sunt simpatizant PNL pentru ca daca eram azi as fi fost pus in situatia sa re-evaluez :D :D :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ MIhail

     iohan: “doamna Dancila nu face fata functiei de prim ministru”

     :D :D :D

     probabil doamna Dancila doarme prea putin! Sau poate merge prea rar in concedii, sau are alergie la limuzine de lux ::D Poate d-aia nu face fata in opinia dobitocului…

     • Mihail spune:

      Poate dorea, nemtalau sa o “fugareasca” putin prin Cotroceni.
      Iar ea, s-a “impiedicat” înainte de a ajunge.
      Oricum, PSD-ul i-a tras-o sasalaului. Acum, el, da mărunt din buze.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Mihail

      pina una alta si-a luat o pauza de… golf! A muncit prea mult, si-a stresat prea tare neuronul…

 9. Mihail spune:

  Ca unul care am locuit cateva luni in Montrose, orașul unde a fost primul teren de golf din lume, eu pot sa-i rad in nas. Precis este habarnist si la golf.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Mihail

   e un teren de golf inaugurat chiar de el, unde proprietar e un amic de-al lui, in judetul alba intr-un sat…

   El azi ar fi trebuit sa-si dea el demisia pentru declaratia antisemita pe care a facut-o, dar nu ma astept sa-si dea seama cit de grav e ce-a zis avind in spate steagul Romaniei…

   De vina sunt doar romanii, ca voteaza asemenea dobitoci din cauza ca le place discordia, si nu s-ar simti bine sa aiba un presedinte decent si stabil mental, cum ar fi de exemplu Mircea Diaconu…

 10. Mihail spune:

  @edi,

  multumesc frumos, însă pot sparge cate ceva si in UK.
  Problema, defapt, este alta. Armeanul a propus o temă perimata, în care, probabil, nici el nu crede. Este un fel de exercitiu, asta daca tot este purtător de cuvânt.
  Tema, aici, nu a prins.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Mihail

   nu, VV defapt e absent total de vreo 2 luni, a pus postarea asta ca sa nu se zica ca nu a pus… dar atit. Eu chiar am facut un test, am un comentariu in asteptare de vreo luna, si n-a dat pe-acolo ca sa-l vada…

   asta e, timpul trece, leafa merge, noi cu drag muncim! Ce poate fi mai frumos decit sa fi angajat la stat! :D :D :D

   • Mihail spune:

    Păi, ca sa rămânem corecți, domnul Vosganian are o grămadă de servicii bine plătite. Oare ia bani si dd la partid ?

   • edi spune:

    Bravo, bravo, uite cum faci progrese dela o zi alta…, bunã dimineatzaaa !

    …iar de dumnealui, ce sã mai zic, …cã doar a prins si el vremurile dinainte cãnd mergeai cu vag optimism la magazin, dar, fatalitate, gãseai un lacãt mare pus pe usã si mãcar puneau si ei o hârtie pe care scria INVENTAR sau PLECAT IN CONCEDIU :)

    Deh, mintea de pe urmã, stii cum se zice, nu…?

  • Mihail spune:

   Ma rog, dar daca te uiti la fotografia cu cele doua doamne, tot frantuzoaica are picioarele mai frumoase. Si pare si mai delicata, mai rafinata.

   • emi spune:

    Asta am observat si eu, nu se prea vede diferenta de varsta, ba daca observam doar picioarele, Melania are picioare foarte obosite/incordate, poate ca a stat prea mult cocotata pe tocuri…

    • Mihail spune:

     Se cam observa, diferenta de varsta, la fața.
     La corp, franțuzoaică este peste soția Președintelui. Acum, este drept, nu stiu cum este fără hainute, daca nu curge carnea, pielea, de pe ea.
     Imi place sa cred ca nu.

 11. epolitikon spune:

  Nu mai pomeniti sondaje pentru ca nu cred ca va doriti alegeri peste 1 saptamana.

 12. Mihail spune:

  Președintele s-a dat cu bicicleta prin târg, el.mare iubitor de BMW seria 7 si Mercedes de ala mare cat TIR-ul.
  El speră ca-l va crede cineva ?
  ….asta că sa nu mai spun ca si-a aranjat si o conferință de presă pe drum.
  Să-l vedem cum.scapa, acum, de problema israeliana.

 13. Mihail spune:

  Presedintii SUA si al Franței, au plantat un stejar adus din Franța.
  După cinci zile…a dispărut.
  Este adevarat, groapă era facuta, arborele era plantat, ei doar au aruncat elegant, cateva lopeti(aurii) de pământ. Nu tu tasta pământul, nu tu turnat o găleată, sau două de apa.

  Tot în filmuleț, le puteti descoperi pe cele două Prime Doamne. Franțuzoaică nu numai ca are picioarele impecabil de frumoase, dar și mersul ei, este nespus de elegant. Ailaltă…vai de maiculita ei

  https://youtu.be/0L3WcimQT-k

  • emi spune:

   Ba Melania are forma piciorului mai bine si frumos definita, doar ca ea pare mai obosita cu totul. Este diferenta dintre oamenii multumiti/recunoscatori pentru viata lor, optimistii precum Brigitte, si oamenii vesnic cartitori/certareti/nemultumiti/pesimisti precum Melania.
   Si mai este un mic detaliu care face diferenta, Melania nu poarta intotdeauna ciorapi, dupa moda italiana, dar ciorapii pot masca mici imperfectiuni, sunt chiar recomandati unei doamne care se respecta.

   • elenick spune:

    Ba eu zic ca diferenta intre ele o face o ”floricica” de barbat, deschis, optimist si consecvent cum e Macron versus o ”muhaia” batrana si adnacita in vicii ca Trump – ex. cel al minciunii si fatarniciei, nu mai zic de cel al desfraului si lipsei de masura… Si o sfanta ar arata obosita si blazata cu unul ca trump! :(

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Mihail

   nu cred ca poate exista politician mai scarbos ca Macron, iar pe plan personal el are 40 de ani, nevasta-sa 65, ca si cum ar fi casatorit cu ma-sa…

   • Mihail spune:

    Chestie de percepție, dr mentalitate personală.
    Diferenta este foarte mare, ma abțin ca sa judec si sa comentez.

   • emi spune:

    Daca Macron e casatorit cu maica-sa, atunci Trump e casatorit cu fiica-sa? Cine are bani isi permite sot/sotie mult mai tanar(a).
    Sau credeai ca Macron chiar era indragostit cand s-a insurat?!?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     As prefera sa fiu in situatia lui Trump totusi… :D

     In situatia lui Macron chiar n-as avea cum sa fiu vreodata, toti banii din lume nu m-ar putea determina sa fac ce-a facut el…

     • emi spune:

      Totusi la 15 ani a iubit-o, apoi s-a obisnuit cu ideea si a inteles ca mai sunt si alte avantaje, a fost un complex de imprejurari care l-au “convins”.
      Si eu gandeam in tinerete, cand aveam capul plin de romane, cum poate cineva sta sluga la un om bogat? Viata mi-a oferit ocazia sa aflu cum :)
      Nu judeca, nu rade, ca te ajunge…

 14. Mihail spune:

  @Adam Mares,

  Nu, în nici un caz. Am avut si partenere tinere, dar și unele ceva mai mari, ca varsta, decât mine.
  Nu sunt adeptul unei relatii cu o femeie mult mai mare decat mine. Având în vedere varsta mea, ar putea chiar să fie, în acest caz, unificată.
  Incerc ca partenera mea sa aiba o varsta cat mai apropiată de a mea.
  În plus, nu-mi plac femeile “bune”, cele cu volum. Le prefer pe cele subțirele si….inteligente. Calitatea asta, de la urma, aduce multe beneficii in viata de zi de zi.
  Așadar, ei nu sunt sigur că inteleg pe deplin alegerea lui Macron, dar dintre cele două, o prefer pe franțuzoaică. Este fină, rafinată, delicata si iradiază eleganta. Repet, poate fără hainutele pe ea, doamna sa arate descurajațor.

 15. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  situatia de la noi din tara cam seamana izbitor cu situatia Marii Britanii din vremea lui Charles I si Oliver Cromwell. Noi il avem pe Iohannis I care se lupta cu parlamentul…

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Carol_I_al_Angliei

 16. Mihail spune:

  @Adam Mares

  Mai femeie, eu cred ca le urăști pe astea subțirele. Probabil ca esti supraponderal.
  Hai lasa-ma cu ură asta a ta față de femeiele care nu sunt grase si care nu au celulita. Dacă nu-ti place de tine, nu dori ca sa moara capra vecinului, mergi la sala, mănâncă sănătos.

  Nu neg ca Jelanie ar fi frumoasă, însă franțuzoaica este fină, delicata si rafinată. Tu ca femeie, evident ai o opinie diferita.

 17. Mihail spune:

  @emi,

  Aia cu “zona pieptului” este trasa de par.
  Femeia are o varsta, n-are cum. Pun pariu ca are un sutien inteligent, bine ales. Cel puțin unul de ala care are silicon in partea de jos a cupei, pe interior.

  • emi spune:

   Asta e valabil in est, in vest doamnele prelungesc viata “activa” cu fel si fel de medicamente, din acest motiv arata excelent si la 90 de ani…

  • emi spune:

   In plus, Brigitte este mai delicata pentru ca este migniona, ca forma a corpului insa are format masculin, adica umeri vizibil mai largi decat soldurile. La forma puncteaza Melania, la gingasie Brigitte.

   • Mihail spune:

    Atunci când le vad , pe cele două, alături, eu zic ca franțuzoaica strălucește. Iar americanca nu-mi spune chiar nimic.

   • Mihail spune:

    Ntz, are șoldurile prea mare, este prea inalta, iar picioarele pfhaaaa.

   • Mihail spune:

    Ntz, are șoldurile prea mari, este prea inalta, iar picioarele pfhaaaa.

    • emi spune:

     Inseamna ca nici tie nu-ti prea plac femeile… :)

     • Mihail spune:

      Ei, cum sa nu-mi placa ? Doar ca nu-mi plac grasutele, sau cele cu fundul, ori cu șoldurile mari. Nici pe cele cu sânii prea mari, nu le prea agreez.
      Prefer, mai curând, femeile mai slăbute, mai finute, grasutelor.

     • emi spune:

      Baietii au solduri mici… :)

 18. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  pentru afirmatii manipulative precum cele facute de Catsu de la pnl Patriciu a fost condamnat la multi ani de inchisoare cu executare:

  http://www.zf.ro/eveniment/lotul-rompetrol-intra-la-inchisoare-23-de-ani-cu-executare-si-13-cu-suspendare-pentru-manipularea-bursei-in-prima-zi-de-listare-a-petromidia-13370518

 19. Adam Mares spune:

  Emi și Mihail: mie îmi plac femeile, iar Melania arată a femeie. Sunt pe telefon , dar când ajung la computer va arăt niște fotografii cu madame Macron în care o să vedeți că e hidoasă, nu gingașă.

  • emi spune:

   Nu e nevoie, nu ma intereseaza femeile, ideea e ca Brigitte a invatat lectia acceptarii, e multumita de viata ei, Melania mai are de studiat.
   Mie o femeie care poarta 44 la picior nu-mi poate fi model de feminitate.

 20. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  din ce am citit eu, am concluzionat ca macron e unul dintre cele mai mizerabile caractere din politica ultimului secol, dar cind a venit el ca un stapin la iohan si i-a cerut sa faca toate eforturile sa o tina cu orice pret pe kovesi am inceput sa-l “iubesc” si mai mult!

  • Mihail spune:

   Macron…e Macron, ce pretenții poti sa ai de la unul.care se însoară cu “maica-sa ? “

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ Mihail

    aspectul asta poate ar fi fost ultimul din lunga lista de compromisuri cu calitatea sa de om pe care le-a facut de-a lungul vremii…

    El e un fel de basescu, minte precum respira, n-are nicio stranatere de a se dezice de sine insusi a doua zi dupa ce a afirmat ceva, spune oricui ceea ce stie ca vrea sa auda.

 21. Mihail spune:

  @Adam Mares,

  Eu te cred, la fata nu arat prea grozav, mai curând imi aminteste de un personaj feminin din “Planeta Maimutelor”.
  In rest arata foarte bine, doar ca am multe rezerve daca o vezi fără hainuțe.

 22. Mihail spune:

  @fmi,

  Te-ai dus prea departe. Ar trebui să înțelegi ce înseamnă soldurile mari.

 23. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  iohan vrea sa-si umfle muschii sa arate ca el e sef pe politica externa si va participa miine la o trilaterala bulgaria-austria-romania.

  Deci, bulgari, aveti grija la paduri! …ca p-ale noastre le-a rezolvat svaichopher cu ajutorul lui iohannis :D

 24. Adam Mareș spune:

  Melania nu poartă 44 la picior, dimpotrivă, uită-te că poartă aproape cât madam Macron.
  http://www.instyle.com/news/melania-trump-red-dior-skirt-france

  • emi spune:

   Eu am comparat-o cu barbat-su cand nu purta tocuri, un pantof cu toc pacaleste ochiul…

 25. Mihail spune:

  @ Adam Mares,

  Chiar nu inteleg ce problema ai tu ca femeie cu franțuzoaică.
  Bun, cred ca tu esti cam grasuta si nu poti intelege decât astea facute cu toporul.
  Eu nu-mi retrag cele afirmate despre franțuzoaică.

  • Mihail spune:

   PS: trebuie să fii tra-la-la rau, daca ai pierdut timpul căutând pe internet.
   Ma rog, mrnopauza.

  • Adam Mareș spune:

   N-am nimic personal cu ea, doar că pe mine nu mă atrag scheleții.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ adam

    pe mine ma atrag scheletii, dar nu pensionarele :D :D :D

    • Adam Mareș spune:

     Nu-mi plac nici scheleții, nici grasele. Doar ceva potrivit așa, armonios, feminin.

     • Mihail spune:

      Ma lasi ?
      De cand până când, tie femeie iti plac cucoanele ?
      N’est pas ca ai vrea un Macron ?

 26. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  in franta asta mult adulata exista un fenomen national, daca nu credeti puteti verifica…

  Si anume, barbatii dupa o anumita virsta isi iau neveste mai tinere, drept pentru care legea divortului in franta e foarte drastica, asigurind jumate din avere nevestei. Ca si conta fenomen, tot in franta femeile devenite bogate in urma divorturilor sunt multe, si isi iau de barbati pe astia gen macron, oameni care ar face orice pentru bani…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   puteti sa nu ma luati in seama, eu oricum sunt francofob, ma ingretoseaza tot ce e francez, mai ales in istorie, si mai mult ma ingretoseaza faptul ca noi retraim istoria lor, cu diferenta ca suntem cu vreo 100 de ani in urma…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   ma rog, am exagerat un pic, au si ei oamenii lor de valoare, mult mai multi ca noi, dar care s-au nascut si au evoluat tocmai datorita nivelului lor foarte scazut de civilizatie…

 27. emi spune:

  Ce ziceti baieti, e buna?!? :)
  https://www.trogneux.fr/boutique/liste_rayons.cfm?code_lg=lg_fr
  Asa a crescut Brigitte…

  • emi spune:

   Desi a crescut intr-o familie care nu avea probleme financiare de cinci generatii, Brigitte a preferat sa aiba si propria cariera, si a facut-o atat de bine incat elevul Macron a fost premiat la Concours general de francais, la 16 ani, ajutat evident de profesoara Brigitte Trogneux. De fapt asa a inceput dragostea lor, impletita cu pasiunea lor comuna pentru limba franceza. A fost si interes? Probabil da, dar la inceput a fost prima izbanda umar langa umar, Si evident totul e poleit cu ciocolata.
   Trebuia Brigitte sa fie fata bogata, uratica si plictisita de viata, dar ea a ales sa faca si altceva, sa-si construiasca cu pasiune propria viata.
   Trebuia Melania sa fie fata frumoasa si cu o cariera de vis, dar ea si-a abandonat visele in schimbul unei colivii de aur.
   De aceea imi place micuta Brigitte, vesela mereu, chiar daca nu e femme fatale si nici model de moralitate, si ma lasa rece aerele imperiale ale acritei Melania. Cat despre modelele de frumusete feminine, admirati voi femeile pe care trebuie sa le pupati folosind scara, alaturi de o asemenea femeie orice barbat pare copilul ei…

 28. Mihail spune:

  @Adam Mares,

  Mie niciodată nu mi-au placut astea “bune”. Mai ales cele cu fundul mare si cu țîțele cat harbujii.
  Dacă nu am gasit un 60-90-60, atunci am preferat una mai subtirica. Macar nu are inele si poate face giumbuslucuri prin casa.
  Melania este o huiduma de femeie, prea-prea masivă.

  • elenick spune:

   Mihail, scuze pt interventie , dar prea vorbesti ca un specialist, ”doctor” in materie de femei: Ai avut atatea experiente personale esuate , pari atat de speriat de singuratate si esti ”in cautare” si la varsta asta, incat ar trebui sa accepti faptul ca ”expertiza” ta s-ar putea sa fie eronata. Mai bine mai slabeste/schimba standardele fizice/de aparenta, poate dai de vreo femeie normala si cu rabdarea necesara sa te accepte.

   Ce zici? :)

   • Adam Mareș spune:

    Este și inconsecvent. Pe nevasta lui Iohannis o veștejea că nu respectă protocolul, în schimb, la madam Macron i se pare firesc să-și arate mâinile și picioarele de babă.

   • Mihail spune:

    Mda, la 58 de ani, pot gasi o stimată doamnă card este precis la mrnopauza.
    Deci probleme cu motostivuitorul. Cat despre nebunie…mai bine nici sa nu mai pomenesc.
    Vrei si exemple, adică întâmplări reale?

    • Mihail spune:

     @Adam Mares,

     Aia, despre care faci tu vorbire, este o bavaria falsificatoare…nebăgata la zdup.
     Apoi, aceasta cucoană nu se poate fecunda decât dacă dormitorul are 500 mp si intrări separate.
     Apoi, hai sa nu comparăm țoapa asta cu soția Președintelui Franței, asa cum nu se compara un Rolls cu un Loga.

    • Mihail spune:

     @elenik,
     (completare)

     Nu ma supăr, nu am de ce. Sigur ca ar trebui să am ceva experienta, însă chiar nu ajuta. Am tot încercat ca sa “slabesc” stanrdele rămânând la cateva elemente de baza, elementare. Tot degeaba.
     Atunci când ai , pe lângă tine, personaje aflate la mrnopauza, lucrurile devin brusc incontrolabile.
     Uite, ieri, mi s-a întâmplat ca sa fac o afirmație banală, de o banalitate evidentă
     Totul bazat pe lipsa de semnal.
     M-am trezit după câteva ore într-un război nuclear. Un scenariu greu de inteles, de acceptat. Mie-mi este aproape imposibil ca sa spun ceva logic, inteligent, atunci când sunt acuzat de fărădelegi neștiute.
     In plus, procesele de intenție, ma ucid.
     Si…odată spusa o gogomanie, prin conducta tot vin si altele si altele.
     In acest caz, atunci când tu ai un comportament civilizat, educat, echilibrat, ce-ti mai rămâne de facut ?
     Iarta-ma, dar eu nu inteleg.

     • emi spune:

      Tot dai vina pe menopauza si nu pricep de ce?
      La 20 de ani corpul fierbe de hormoni, asta e varsta la care poti acuza schimbarile de comportament ca au la baza preponderant hormonii, dar dupa 50, cand furtunile devin adieri, hormonii nu mai influenteaza comportamentul ca altadata, din contra. Batranii sunt nervosa pentru ca nu mai functioneaza corpul bine, chiar daca nu ii doare nimic, poate fi tensiunea marita si da o stare de sfarseala, poate fi prea mult zahar in sange si distruge sistemul nervos, poate fi o artera rupta, o ingramadire de colesterol bun care stopeaza sangerarea dar blocheaza/ingusteaza in acelasi timp vasul de sange, toate astea se pot intampla zilnic si pot crea discomfort fara sa stii ce ai, devii mai nervos ca orice alt bolnav, dar hormonii sarmanii acum sunt inocenti…

     • emi spune:

      Cat despre experientele tale cu femeile e destul de simplu:
      iti plac coafate dar fixativul da mancarime de piele si nu se pot scarpina ca strica aranjamentul, iti plac cu fuste stramte dar hainele/incaltamintea stramte sugruma circulatia sanguina si respiratia, adica disconfort, iti plac machiate dar pielea sufera sub stratul de machiaj, rimelul irita ochii, alt disconfort, si nu in ultimul rand iti plac cele moarte de foame, si evident, frustrate.
      Ce cauti aia gasesti.

 29. Mihail spune:

  @emi,

  Foarte gresit. Nu am nimic cu coafatele si nici cu cele cu haine strâmte si bine machiate.
  Dacă mă uit în urmă vad doar blugi, mai rar fuste. Părul doar vopsit si lasat liber sa cada, iar machiajul, ruj neapărat si ceva fard.
  Eu nu ies nici cu papagal si nici cu indieni apache care pleaca la război.
  …Iar, ceea ce mi s-a întâmplat mie ieri, este de neimaginat, total neașteptat de la o doamna foarte bine mobilată intelectual.

  • emi spune:

   Oamenii isi imagineaza ca partenerii lor gandesc asemeni lor, daca ce s-a intamplat ieri este “de neimaginat”, inseamna ca nu empatizai cu partenera ta, adica habar nu aveai cum gandeste. Nu este sufficient sa vorbesti cu cineva, este important sa si comunici.

  • emi spune:

   Ai tot insistat sa ma cunosti, acum iti voi spune de ce am ocolit subiectul, nu corespund imaginii tale fizice ideale feminine, am solduri sanatoase si nu sunt anorexica, in plus, ma simt excelent fara sa ma “intepe” un scorpion zi lumina, cu critici de doi bani. Se tot vorbeste de rautatea soacrelor, dar de socrii mereu carcotasi/cicalitori care isi innebunesc nevestele cand nu-I aude nimeni, nu spune nimeni nimic.
   Vrei o relatie? Pune-ti lacat la gura!