Să nu-ți vină să crezi! Marca Arsenie Boca pentru care Poliția confisca bunuri și deschidea dosare penale e o marcă de … patiserie!

Vă amintiți, poate de postarea mea din 14 mai în care îmi manifestam indignarea în legătură cu acțiunile Poliției din Arad care răscolea magazine și răsturna tarabe în căutarea obiectelor care aminteau, într-un fel sau altul, de părintele Arsenie Boca. pe motiv că pe efigia acestuia există o marcă înregistrată la Oficiul Uniunii Europene pentru Proprietate Industrială (OUEPI). 

Am contactat imediat Patriarhia Română, pentru lămuriri și am aflat că Biserica Ortodoxă Română face demersuri legale pentru anularea respectivelor mărci înregistrate pe numele părintelui Boca. Cum, însă, nu mi-era clar ce fel de mărci erau acelea, m-am adresat, în data de 17 mai instituției românești celei mai avizate din domeniul proprietății industriale și anume Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, cu următoarea rugăminte: „Cum OSIM este autoritatea națională în materie, vă rog să-mi transmiteți informațiile de care dispuneți în privința mărcilor înregistrate și asociate imaginii părintelui Arsenie Boca care pot acționa, potrivit legislației europene în vigoare, pe teritoriul României.”

Potrivit răspunsului pe care l-am primit și pentru care mulțumesc OSIM, firma care solicita licențe (!?!) pentru comercializarea cărților și efigiilor părintelui Arsenie Boca, și al cărei titular este domnul Sandor Andor din Ungaria, deține la OUEPI o marcă de … patiserie, sub numele PÂINEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE Preot Pâine Arsenie! Așadar, nicio legătură cu vreun drept de proprietate asupra scrierilor, memoriei sau efigiei părintelui Boca!

Și atunci vine întrebarea: în numele căror informații verificate a descins Poliția Română în magazinele de obiecte religioase, a confiscat bunuri și a deschis dosare in rem, gata să se transforme în dosare penale in personam?

Și ca să vă reîmprospătez memoria, iată și declarația plină de spirit justițiar a purtătoarei de cuvânt a Poliției din Arad.

https://a1.ro/video/antena-3/esential/ce-spun-politistii-din-arad-despre-drepturile-asupra-marcii-parintele-arsenie-boca-id761092.html

46 Responses to “Să nu-ți vină să crezi! Marca Arsenie Boca pentru care Poliția confisca bunuri și deschidea dosare penale e o marcă de … patiserie!”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Nu-mi vine sa cred! Deci bugetarii astia care 98% au studii superioare asta au inteles? :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  • Adam Mareș spune:

   Pute incompetența în sistemul bugetar. :-(

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Nu s-ar zice, daca te uiti la nivelul lor de salarizare comparativ cu mediul privat… :D

    Sau, s-ar putea zice… daca am agrea ca angajatii din mediul privat ar fi cretini din aia de trebuie legati cu lanturi de copac ca sa nu-si provoace rau singuri…. :D

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  apropo de racolari, ca zilele astea se poarta racolarea… Spre sa nu cadeti in greseala pe care o face psd acum, de a racola parlamentari traseisti. Traseistii fac intotdeauna ce stiu ei mai bine, si anume migreaza la momentul oportun. Cei pe care-i ia azi psd-ul exact asta vor face in momentul cind altii vor fi cei care platesc mai bine…

  Mai bine cautati-va oameni in interior si promovati-i! Liviu Plesoianu stiti cum a fost gasit? A fost cautat! :D :D :D :D :D

  • Adam Mareș spune:

   Un personaj de carton, fabricat de A3. Ăsta e modelul de politician care-ți place?! :P :P :P

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Da! As vrea vreo 471 de fabricati din astia…

    Tu pe cine-mi recomanzi? Dar nu o da cotita, da-mi exemplu concret!

    • Adam Mareș spune:

     De unde să știu eu oamenii din interiorul partidelor? Dar încă mai sper că or mai fi și unii competenți, cu o profesie, cu o carieră serioasă într-un anume domeniu. Numai că pe ăștia, dacă sunt, nu-i scoate nimeni în față. Doar papagalii ca Pleșoianu sunt vânturați în prim-plan.

     • Adam Mareș spune:

      Spune-mi și mie ce studii și ce profesie are Pleșoianu. Ce a făcut în viața lui până să apară la tv? Ce domeniu de competență are?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Adam

     dupa cum am fost 100% convins ai dat-o cotita! De-aia ti-am si solicitat expres sa nu o dai cotita! Obisnuieste-te cu ideea ca la mine nu tine cu manipulari de-astea ieftine, raspuns la o intrebare cu alta intrebare…

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Adam

     nu? nimic? stai linistit! stiam ca nu poti da nume..

     la voi nu e cu nume, e cu numere! gen UM1415 AG 512…

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Adam

     si inca ceva: tu nu zici pe cine sustii, evident, nu poti face asta, dar… stii foare exact pe cine trebuie sa ataci! E normal, aici informatiile iti vin pe baza de ordin de sus! Si e prea evident, tintele tale prea coincid cu tintele statului paralel!

     Te mai si tii inteligent… Mai schimba si tu, mai baga si tu niste tinte false ca sa induci in eroare auditoriul! Eu sa te invat? Cit ai avut la manipulare?

     • Marga Maggie Gigi spune:

      scumpule, te plictisesti rau de tot in garzile de noapte, asa-i ? :D
      varjun, da-i si tu o zi libera doftorasului postac :D

  • În principiu ai dreptate. Dar acum se joacă un fel de „Țară, țară, vrem ostaș”.

  • Alzara1918 spune:

   Și au și găsit ceva ( Cineva politic e greu de spus ) !

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  alice draghici sunt convins ca e exponenta SRI la antena3, si ma tot intreb, ei chiar nu stiu asta, sau o invita in cunostinta de cauza…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Urmariti de curiozitate sa vedeti, ea apare pe ecran inainte de fiecare decizie importanta de la CCR, inainte de unele decizii importante la ICCJ, samd… Si de fiecare data spune ca e de parere ca se va decide exact ce vrea sistemul. Dupa mine asta e un mod indirect de a transmite vointa sistemului catre diferitele instante!

   • Marga Maggie Gigi spune:

    dupa mintea ta lipsa, fdaca si a3 e cu sistemul, e clar ca ai nevoie de dusuri reci :D

 4. cris spune:

  E un soi de intrecere in cum sa aruncam orice, pe oricine, o tara, in derizoriu. E grotesc. Si inca nu s-a ajuns chiar la culmile acestuia, mai e loc, aici respectivul putea sa puna numele parintelui pe vreun soi de parizer, iar oamenii respectivi cu icoanele alergati de politisti puteau fi si in catuse iar procuratura sa mai faca vreun mare dosar anticoruptie. Cite dosare se fac asa, pentru ca politist sau procuror nu au interesul sa verifice ceva banal, findca oricine e vinovat din start? Felicitari, VV, ca ati facut ce trebuia facut din prima, si e cel mai simplu gest, simpla informare…daca normalitatea are nevoie de felicitari

  In ce ma priveste, astept multe episoade din ce in ce mai grotesti, si, din pacate, nu va trebui sa astept mult….

 5. Marga Maggie Gigi spune:

  Pari un tip bugetar foarte ocupat Varujan, daca ai timp sa te cupi de asa ceva
  Ia vezi doamna Dan de cine e sustinuta la MAI , parca de unii din ALDE ?

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  iohan: “doar comunistii organizau mintinguri prin care ni se spunea ca vom avea un viitor de aur…”

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  Cred ca mai corect era sa zica: “pe vremea lui ceausescu organizam mintinguri prin care EU le spuneam oamenilor ca vor avea un viitor de aur…”

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Lovitura incasata azi de iohan einteligibila chiar si in germana…

   Asa ar trebui sa arate TOATE. prevederile legale!

   Dar nu sunt atit de naiv incit sa cred ca iohan a inteles si ca se va supune pur si simplu deciziei CCR. Tocmai l-am vazut pe cretinul de Danca anuntind decizia “PNL”. Ca sa nu mai zic ca deja am alergie cind il vad pe brishca deja ma apuca spumele…, parca-l revad pe Tinel …

   Acum, cu decizia asta puteti vedea mai clar ca Tudorel Toader a gresit atunci cind i-a dat un raport lui iohan despre situatia din dna su abuzurilor lui kovesi cerindu-i totodata sa o revoce… Dupa cum am spus chiar la vremea respectiva, a gresit clar pentru ca presedintelui nu-i revine nicio competenta sa judece el oportunitatea revocarii! In ciuda tuturor postacilor care m-au contestat la vremea respectiva, in chestiunea asta presedintele E NOTAR!

   Unii “pnlisti” la tv au si sarit ca arsi: “cum adica a dat CCR decizia asta caci asta inseamna ca Romania e republica parlamentara!” Le zic asa, da boilor, conform actualei Constitutii exact asta si este Romania: Republica Parlamentara! Au trebuit sa treaca aproape 10 ani de cind am protestat prima data referitor la “dreptul” presedintelui de a numi un premier dupa bunul plac, ca sa vina politicienilor mintea la cap si sa repuna Constitutia in drepturile sale….

   Acum, dupa umila mea parere, ar fi nevoie de o comisie parlamentara de reviziure a Constitutiei prin incorporarea ddeciziilor CCR din ultimii 10 ani, si anume acolo unde au existat ambiguitati, neconcordante, conflicte reglementate de CCR comisia parlamentara sa caute formulari constitutionale mai precise, mai clare, care sa semene ca si claritate cu decizia CCR de azi. Acea comisie sa functioneze citiva ani, in care in prima instanta sa revizuiasca primii 10 ani, apoi sa adauge ce se aduna pe parcurs, pentru ca dupa vreo 2-3 ani sa se poata organiza un referendum.

   • cris spune:

    Of, acum incep aolirea si poalele in cap generalizate.
    Citi sunt la Victoriei cu salvati-o pe Kovesi ?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Cris

     nu stiu, acum am deschis tv…

     Stii cum a fost facut tandari iohan de catre Rudotel? Pas cu pas! :D :D :D

 7. Alzara1918 spune:

  DACĂ e adevărat atunci este gafa ministerului in acest secol !

 8. Adam Mareș spune:

  “Constituția nu e proprietatea CCR. Ea nu poate fi schimbată decât prin referendum. Votată de câteva milioane de cetățeni, ea nu poate fi modificată atunci când alți șase cetățeni hotărăsc că lor le-ar plăcea mai degrabă o republică în care președintele are doar o funcție de reprezentare. Singurele moduri prin care Constituția poate fi modificată sunt cele prevăzute tot în Constituție, la articolul 150: la inițiativa președintelui, sau a unui sfert din numărul deputaților ori al senatorilor, sau de cel puțin 500.000 de cetățeni cu drept de vot.

  Oricât de ciudat ar putea să li se pară judecătorilor CCR, totuși 6 judecători nu înseamnă 500.000 de cetățeni. Fie ei cu sau fără drept de vot. Bineînțeles, ei ar putea emite chiar mâine (sau, de ce nu, chiar azi) o decizie prin care să stipuleze că 6 judecători CCR reprezintă, din punct de vedere legal, echivalentul a 500.000 de cetățeni cu drept de vot. Ar fi însă o aberație & o enormitate evidente. Cu nimic mai prejos decât aberația & enormitatea deciziei de azi.”

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   cine e autorul acestui cretinism? :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   cind ti-i s-a dat pasajul asta ca sa intoxici pe-aici, ti s-a dat si o indicatie privind sursa, ai uitat sa dai paste si la aia…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   iti zic eu:

   Radu Vancu (n. 1978, Sibiu), poet, eseist și traducător. Conferențiar la Universitatea „Lucian Blaga” și redactor la revistele „Transilvania” și „Poesis internațion

   http://www.contributors.ro/reactie-rapida/avem-prea-multe-de-aparat-ca-sa-ne-permitem-sa-pierdem/

   tu cu ce identitate figurezi pe site-ul ala? :D :D :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Nu esti ala Gafencu, care seamana cu boc, mic chel si gras? :D

    • Adam Mareș spune:

     Am dat citatul pentru că sunt de acord cu el. România are o Constituție care nu o face republică parlamentară. Dacă vreți asta, schimbați Constituția. Dar ce se întâmplă acum nu e corect.

     • Adam Mareș spune:

      Constituția României este pentru o republică struțo-cămilă. Că ne place sau nu, e altă poveste.
      Când președintele va fi decorativ, va scădea și numărul celor care votează la prezidențiale. Tocmai de aceea președintele are cel mai mare număr de voturi, pentru că el are un rol important în configurația echilibrului puterilor în stat.

 9. Adam Mareș spune:

  Iohannis ar trebui sa pună în aplicare decizia CCR de astăzi în ziua în care Parlamentul va pune în aplicare decizia CCR privind limitarea numărului de parlamentari la 300.
  :P :P :P

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Gafencu

   ti-ai pierdut cu totul simtul ratiunii, chiar ala putin pe care-l aveai…

   acum probabil esti sub imperiul emotiei faptului ca probabil ai de pierdut foarte mult din ecuatia asta, dar cind o sa-ti revii incearca sa re-evaluezi putin ce-ai scris mai sus…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   iti dau un indiciu pintr-o intrebare: dupa parerea ta, cam de cite voturi e nevoie ca sa conduci un autobuz ratb?

 10. Mihail spune:

  In sfarsit, Luluta out !

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Mihail

   iar te grabesti Mihail… :D :D :D

   Eu ti-am mai zis, ca plecarea lui kovesi = puscaria, si pentru ea, si pentru iohan, si pentru multi altii! Tu chiar crezi ca se vor conforma? Oamenii astia incalca legea si Constitutia de ani de zile, chiar crezi ca ei dau doi bani pe CCR? :D

   Ai rabdare!

   • Mihail spune:

    @ Sorin,

    Buna, nu ma grabesc dar m-am bucurat si eu o ţîra.

    • Adam Mareș spune:

     Te făcuși oltean? :P

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Mihail

     de bucurat m-am bucurat si eu, dar nu pentru ca as vedea-o plecata pe kovesi, ci pentru decizia CCR care este una istorica. Dupa un deceniu de aberatii despre Constitutie in care ne-a virit basescu si la care politicienii au fost complet interti, CCR pune azi capat sirului de aberatii privind republica prezidentiala.

 11. cris spune:

  @ Sorin

  Pentru mine e ceva mai simplu de judecat in situatia asta: Intr-o organizatie exista atributii clare, pe domenii determinate. Daca officer-ul pe un anumit domeniu constata ca ai incalcat regulamente, legi, te sanctioneaza, indiferent daca vine presedintele companiei si zice ca ii place de respectivul, ca e bun, ca e oportun sa-l tina: oportunitatea nu poate fi deasupra reglementarilor si legii. Singura opozitie fata de asemenea decizie este cea legala, vrei sa contesti, te duci eventual cu avocatul dupa tine si contesti… dupa ce esti dat afara :)

  Fiindca tot am vorbit de ofiterul nostru pe HIPAA, adica pe legea si regulamentele de aparare a datelor private ale pacientului. Omul e pe bucata lui, ne verifica permanent; la propriu, se verifica accesarile in sistemul nostru electronic intern zilnic, se scaneaza pentru accesarea neautorizata de catre angajati a documentelor la care nu ar trebui sa aiba acces, de exemplu. Judecata lui e pe acest considerent si nu pe abilitatile noastre profesionale altfel. Suntem sub autoritatea acestuia din acest punct de vedere, nu subordonati in sensul ca orice decidem profesional ar fi verificat si sanctionat de acesta, ca el ar da comanda si noi ne executam, e competenta si autoritatea sa sa ne evalueze ca si complianta cu regulamentele si sa ne sanctioneze daca e cazul. Daca acesta constata ca unul a incalcat legea, regulamentele HIPAA si reglementarile spitalului in acest sens, prezinta hirtia cu documentarea acelui caz, se inainteaza directorului si se semneaza imediat, exact asa cum spuneam, doua secunde. Directorul nu are nimic de zis, nu s-ar pune vreodata problema de oportunitate, ca vezi ca e baiat bun, ca am nevoie de el nu stiu unde, etc, etc. Nu, decizia e a officer-ului pe HIPAA, e pe lege, o respecta si directorul, asta neinsemnind ca administrativ ar fi inferior officer-ului ci ca pe acest domeniu, strict pe acest domeniu cuvintul final e al officer-ului. E o chestiune de cultura: din societatea socialista incoace, in Romania directorul,presedintele, si altii sunt mini-despoti de ocazie sunt si fac ce vor, in occident competentele fiecaruia pe domeniul sau sunt definite, respectate, nu exista un sef in sensul romanesc ci competente diferite si respectul fata de acestea.

  Daca tii minte asta spuneam si cind a fost cazul copiilor de la Giulesti. E vorba de normele de sigurantza a pacientului. Aici, daca asistenta sefa constata ca nu are numarul necesar de asistente la pacient pe o anume sectie, pune in primejdie asa viata pacientilor, atunci inchide sectia, scurt, poate sa spuna directorul orice, e competentza si raspunderea ei si respecta legea, directorul e obligat sa accepte decizia si sa rectifice situatia. Iti dai seama ca in asemnea conditii un Giulesti nu ar fi putut exista, de la asistenta din Giulesti pe tot lantul administrative pina la dobitocul de boc cu angajatul lui de unu la sapte s-ar rasturna tot castelul de carti de joc….mai e mult pina acolo in Romania, se vor trezi mereu unii care sa pupe funduri de sef, sa spuna ca el e supremul, nu stampila sau notar, si destui sa iasa cu furcile si zeghele in protzap ca asta ar fi civilizatie si democratie.

  Nu stiu, caraghioslicul asta cu vai presedintele e buricul pamintului si da ordine la toti fara sa se supuna unei decizii a CCR, mie mi se pare cam socialistotatucista rau, hashtagistilor probabil li se pare culmea democratiei, de gustibus, fiecare cu exprientza lui de viata si cu intelegerea lui.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Cris

   stiu exact la ce te referi, exact genul asta de gindire ii face pe americani sa fie americani, iar pe romani sa fie… romani! Lasaa bre ca merge si asaaaa! Luam cu mina, mai pe natural! Te faci frate cu dracul pina treci puntea… Capul plecat sabia nu-l taie… Vorba dulce mult aduce! (sa traiti sefu, sarumina sefu…) etc etc etc

   Pai cum altfel ar putea fi, cind parlamentul, care ar trebui sa fie institutia cea mai precisa si mai clara in materie de reglementari a dat atitea legi elastice care au generat imense tensiuni in societate si au dus spre exemplu justitia intr-o zona de talcioc… Pprin simplul fapt ca in Constitutie nu s-a scris clar ca lacrima (asa cum a facut-o ieri CCR de exemplu) cine este persoana abilitata sa demita procurorii am avut parte de 10 ani de lupte politice aiurea, pe subiecte aiurea, in loc sa stie fiecare care-i este jobul si sa se ocupe fiecare de treaba lui… NMR Nicu ajunge presedinte si se trezeste ca el vrea sa fie… jucator! Sunt peste 7-8 ani de cind zic ca ar trebui sa avem o Constitutie scrisa cu gindul la persoane de rea-credinta, pentru ca asta e… suntem o natiune preponderent de rea-credinta, indiferent cum o sa sara unii cu cliseele pe care le stim. Romanii foarte multi dintre ei sunt hoti (fiecare la nivelul lui), sunt mincinosi, sunt perversi, sunt oportunisti, sunt neloiali, si chiar criminali. Asta-i realitatea de la care trebuie pornit. Cum codul rutier prevede fiecare tip de abatere posibila in trafic si prevede sanctiuni pentru absolut toate aceste abateri… exact asa trebuie sa fie toata legislatia. Ar trebui sa existe un tipar de legiferare de genu: numar articol legislativ, prevedere legala, si prevedere pentru cazul in care nu este respectata prevederea legala (articol din codul penal care se aplica).

   Ceea ce aveti voi acolo, HIPAA, probabil e ceva de vreo 50 ori mai complex decit ceea ce se numeste (inca) la noi raspunderea magistratilor! Si fara sa fiu documentat am convingerea ca un inpector HIPAA nu ar putea deveni un mic Portocala sa sanctioneze pe cine vrea si cum vrea cheful lui… Deci, sunt convins ca in spatele acestor reglementari exista si prevederi foarte precise despre ce se intimpla atunci cind cineva din cei care sunt pusi sa verifice nu respecta ad-literam procerurile prevazute acolo.

   Dar ce sa te faci cind un dobitoc de presedinte vine si-ti zice ca numirea sau revocarea sefei DNA e o chestiune… politica? Si merg dupa aceea toti inteleptii la lege si se uita… si vad ca e atit de prost facuta incit genereaza sute de ore de dezbatere…

   Am tot zis: asa se va intimpla intotdeauna cind se fac compromisuri! Adica, ei atunci cind au facut legile nu de prosti au lasat elasticitatea in ele! Ci de smecheri! Au zis, lasa ca venim noi la putere acuma, si ne va prinde bine! Adicaaaa, dreptate sa fie!… dar nu si pentru catei! Au devenit brusc mai latratori atunci cind a fost rindul lor sa devina catei!

   Inca suntem foarte foarte departe de moduri de lucru precum cel descris de tine cu HIPAA, plecind de la nivelul extrem de redus de pregatire al celor angajati prin institutii, sunt plini de diplome fara nicio valoare. Si din pacate in tara asta remuneratia e pe baza de numar de diplome, nu pe baza de valoarea acestora!