Tema zilei – 3 septembrie 2010: “Remanierea PD – fuga e rusinoasa, dar e sanatoasa!”

In mod normal, o remaniere este menita sa imbunatateasca activitatea unui Guvern. Nimic nu pare sa indreptateasca aceasta asertiune in cazul celui de-al cincilea Guvern Boc.

Remanierea asta nu are nici o legatura cu criteriile de performanta, ci este cat se poate de politica. Obiectivele ei nu sunt menite sa imbunatateasca prestatia guvernamentala si sa ajute romanii sa-si aline suferintele, ci doar sa asigure o iesire rusinoasa, dar sanatoasa, liderilor PD din incurcatura in care au intrat, cand s-au hatarat sa guverneze. Singurul lucru interesant in aceasta remaniere este faptul ca toti ministrii noi sunt parlamentari, ceea ce arata ca Guvernul are o problema reala cu suportul politic.

De ce este o remaniere pur politica? Intai de toate, pentru ca celelalte doua formatiuni politice nici n-au vrut sa auda de asa ceva. N-are importanta ca armata e vai de capul ei, cu cele mai mici finantari de multi ani incoace si ca onoarea militara a ramas de batjocura. Ministrul apararii ramane la locul lui. La fel, ministrul sanatatii, care a avut o prestatie destul de palida in momentele limita prin care a trecut sistemul sanitar si care, de altminteri, nu are pregatirea necesara sa ocupe un asemenea post. Toata echipa UDMR – UNPR a asistat nestingherita la buimaceala pedista.

In al doilea rand, au fost remaniati doar ministri fara de partid. Carnea de tun a remanierii, cum era de prevazut, au constituit-o ministrii care au fost indelung expusi disputelor publice, negocierilor cu sindicatele si dialoglui cu FMI. Cum a scapat ministrul educatiei de remaniere, nimeni nu poate sa explice, poate nici macar el insusi. Cred ca au uitat de el.

Ministrii cu carnet de partid s-au cerut singuri. Ministrul economiei a zis ca trebuie sa se ocupe de partid. Economia creste, productia de energie creste, zice ministrul, dar, in ciuda rezultatelor bune (!?!), el trebuie sa organizeze partidul. Cum zice romanul, mai aproape dintii decat parintii. Sa pleci de la Guvern, pentru a te ocupa de partid, e o nostimada cam lipsita de bun simt, atunci cand lasi in urma, dupa un an si jumatate de mandat, o economie cu 10% mai mica in termeni reali si salariati cu veniturile injumatatite. Dar, ma rog… Oricum, ideea asta cu pleaca tu, sa nu te dau afara eu, e cel putin nastrusnica, demna in nici un caz.

Cine a ramas in cabinet dintre pedisti? Doamna ministru al lucrarilor publice si turismului, care pandeste sa dea lovitura de gratie Guvernului, cam cum a facut Traian Basescu in Guvernul Ciorbea. Adica, atunci cand va fi cazul, doamna ministru isi va da demisia, provocand caderea Guvernului. De preferinta cu o saptamana inainte de depunerea motiunii de cenzura. Si a mai ramas Vasile Blaga, pe post de amiralul Doenitz, cel care trebuie sa faca curatenie ,inaintea transferului de putere.

Cat despre cei care vin, numai de bine. Doamna ministru al transporturilor se reintoarce dupa un deceniu pe un fotoliu pe care, de fapt  nu l-a ocupat de-adevaratelea niciodata, caci a fost ministrul-delegat al primarului Basescu. Ca si acum, de altminteri, numai ca papusarul nu mai e primar, ci presedinte. Ministrul  agriculturii a mai prestat o data, si dansul. Sa asezi la ministerul care trebuie sa lupte din greu pentru ocuparea unei pozitii cat mai bune in politica agricola comunitara pe fostul reprezentant de frunte (chiar presedinte, la un moment dat) al partidului lui Gavra si al lui Ghita Funar este cel putin straniu. Despre ceilalti patru ministri iata ce am a spune: nici unul nu a facut ceva indeajuns de bun ca sa merite sa ocupe aceasta pozitie, dar nici nu a facut ceva indeajuns de rau ca sa-l impiedice.

Cand o echipa are calificarea garantata, in ultimele meciuri trimite in teren echipa B, ca sa-si protejeze jucatorii. De aceasta data, PD a trimis la guvernare esalonul secund  si a decis sa-si protejeze liderii, pentru ca esecul si nu succesul este garantat. Iar Emil Boc, va fi lasat ultimul pe reduta, precum acarul Paun, si va fi lasat sa plece singur, cu sumanul rupt, pe drumul de costisa al Clujului.

Acest Guvern pare menit, mai degraba, sa asigure nu actul de guvernare, ci transferul de guvernare. Poate ca unii dintre ministri isi cumpara, deja, bilete pentru petrecerea Revelionului, socotind ca vor avea atunci destul de mult timp liber sa se bucure in tihna de sarbatori.

72 Responses to “Tema zilei – 3 septembrie 2010: “Remanierea PD – fuga e rusinoasa, dar e sanatoasa!””

 1. Tiberiu spune:

  @Cris
  1) Daca ai fi secu, ai fi platita, ai posta ca ei si ai raporta ce se mai birfeste pe net.

  2) Asa cum am mai spus(ca sa nu deranjez pe altii) eu ma consider un “chibitz politic”, iar in opiniile pe care mi le exprim(in mod direct sau indirect) il vizez in primul rind pe singurul “jucator politic” dintre noi-Dl.Vosganian. Indemnul meu(mai mult sau mai putin inspirat) la “romanizare” era adresat in primul politicienilor din opozitie care (in opinia mea) desfasoara un “joc politic” ineficient si rupt de realitate (dl.Vosganian iar o sa se supere) pentru ca “regula jocului” o dicteaza puterea iar nu opozitia.

  3) Nu pot fi de acord cu afirmatia ta: “A te adapta, inteligent, nu inseamna sa devii ceea ce nu esti: daca asa gindesti atunci nu devii decit un amator prapadit ” si ca “Important este sa folosesti ceea ce stapinesti, sa-ti folosesti propriile atuuri in conditii noi, nu sa devii o strutocamila caraghioasa si firava”

  A te adapta inteligent(in opinia mea) inseamna tocmai sa devii ALTCEVA decit ai fost inainte , sa inveti ALTE lucruri , diferite de cele pe care le stiai,sa dobandesti atuuri NOI si diferite decit pe cele pe care le aveai initial, cu alte cuvinte trebuie sa te schimbi si sa devii ALTCINEVA, sa-ti schimbi PERSONALITATEA.

  Ex. Ai fost intial un copil,ai devenit eleva,ai devenit studenta si apoi medic. In fiecare etapa ai fost ALTCINEVA. Fiecare etapa a vietii noastre este marcata de acumulari de informatii si de experiente de viata si profesionale complexe care ne schimba fundamental personalitatea,modul de a gandi,modul de a ne comporta, infatisarea, modul de a trai.Ne schimbam permanent si devenim permanent alte persoane, desi nu sezisam aceste schimbari pe perioade scurte de timp.Nimic esential nu se poate schimba de la o zi la alta.
  4)Ti-as sugera sa te interesezi de modul de instalare a unui sistem de receptie Tv prin satelit la care vei putea achizitiona pachetul TV AKTA (satelit Sirius)care iti va permite sa urmaresti toate programele TV importante din Ro.

  http://www.akta.ro/akta.php?akta=subcategorie&id=1&did=3
  Digital Cable Systems la numarul de telefon 021/589 11 11, program de lucru: 8:00– 22:00 (Luni – Vineri) si 9:00 – 20:00 (Sambata, Duminica).

 2. cris spune:

  @ Tiberiu

  Multumesc de adresa dar vad emisiunile pe internet. Imi convine si din cauza diferentei de ora, si a programului meu – pot sa vad si inregistrarile. Mai interesant: urmaresc si comentariile. Si este o mutare a parerilor inceata dar sigura – de la multimea de postari care-l sustineau pe basescu, pina acum cind din 74 de comentarii de exemplu la articolul/inregistrarea de pe antena3 cu basescu luindu-se iar de pensii si dind vina iar pe opozitie, numai una sau doua postari sunt pro basescu, restul sunt si impotriva, si extrem de furioase. Continuarea minciunii e greseala, deceptia care, repetata de prea multe ori, ca sa nu zic in prostie, il face predictibil, lipsit de credibilitate, si de-a dreptul gretos.

 3. Felicitari pentru blog.
  Lasa-ti un link la blogul lui Ghoerghiu Dej http://gheorghiudej.blogspot.com/ pentru a putea trimite persoane la acest articol.
  Poveste incredibila din perioada lui Gheorghe Gheorghiu Dej: Fiica lui Dej, Lica s-a indragostit in timp ce era casatorita cu fiul doctorului care a dus la moartea mamei lui Gheorghiu Dej . Aflati ce s-a intamplat cand a aflat dej la http://gheorghiudej.blogspot.com/
  Va multumesc