Discurs în Camera Deputaților la Moțiunea simplă îndreptată împotriva politicii fiscale (4 iunie 2018)

În care susțin că principala resursă a națiunii este încrederea în destinul propriu și că ea nu trebuie irosită prin atitudini politice lipsite de responsabilitate.

53 Responses to “Discurs în Camera Deputaților la Moțiunea simplă îndreptată împotriva politicii fiscale (4 iunie 2018)”

 1. elenick spune:

  Reiau si aici intrebarea de la postul precedent, ar fi interesant raspunsul dvs:

  dar ca economist, dvs ce ziceti de acest fond, pornind de la experienta cu Fondul Proprietatea? dar despre faptul ca cele mai profitabile active ale statului se vor decapitaliza treptat, fiind in imposibilitate de a-si gestiona profiturile?

  //www.g4media.ro/alerta-9-miliarde-de-lei-pregatiti-de-psd-pentru-fondul-suveran-de-investitii-al-lui-dragnea-intr-o-totala-lipsa-de-transparenta-fondul-scapa-de-supravegherea-bnr-si-a-societatii-civile.html

 2. niko spune:

  Gargara ieftina !!

 3. Adam Mareș spune:

  Times New Roman
  2 ore ·
  În caz că nu știați, noi avem redacția în Piața Victoriei, într-o clădire corporatistă cu perspectivă bună spre Piață.

  Și tocmai am fost anunțați că sâmbătă, începând cu 18:00, se ia complet curentul în clădire pentru 3-4 ore. Tot sâmbătă, dar de la 20:00, e mitingul pesediștilor. Coincidență? Sau așa începe dictatura?

 4. Adam Mareș spune:

  Adevărul
  2 ore ·
  Protestatarii veniți din Moldova pentru a cere autorităților construcția autostrăzilor A7 și A8 nu au fost lăsați nici măcar să intre în oraș.
  http://adevarul.ro/news/politica/biroul-permanent-parlamentului-decis-autocarele-protestatarilor-psd-parcate-parlament-1_5b17a301df52022f75d55a0a/index.html

 5. elenick spune:

  Pentru @Mihail si alti admiratori! :

  https://www.politiaromana.ro/ro/persoane-urmarite

 6. adrian spune:

  Am comentat si la articolul cu apologia culturii ca factor recuperator al politicului. De fapt, politicul guvernului dvs este irecuperabil din punct de vedere moral. Josnicia lui e asta:
  https://www.g4media.ro/exclusiv-guvernul-dancila-a-stopat-procedura-de-includere-a-rosiei-montane-in-patrimoniul-unesco.html

  La asta au contribuit din plin niste indivizi aciuiti la ALDE: Chitoiu Daniel, Melescanu Teodor, Barbu Daniel, pe langa toata sleahta de la PSD, cu nimic mai prejos decat sleahta PDL din Alba (azi PNL) … Tara de cacat …

 7. cris spune:

  elenick, parca Stanciu era desteapta ca aduce CC pe capul CCR, ca le arata CV judecatorilor constitutionali ce si cum.

  https://www.comisarul.ro/articol/ccr=minciuna!-judecatoarea-livia-stanciu-nu-a-semn_949211.html

  hai, te rog, acum spune-mi ca e desteapta ca nu a facut-o….si daca te rasucesti sa stii ca m-ai convins ca e din empatie, desigur :)

  • elenick spune:

   @cris, daca la inceput mi se parea interesanta conversatia cu tine, de ceva timp nu prea ma mai ”stimuleza” intelectual sa-ti raspund… pur si simplu este previzibil ceea ce spui, ti-am ”invatat” cam toate textele…Imi pare rau, no offense! :)

   PS. ca multi altii, imi dau si eu cu parerea pe blog, dar fara pretentia de a detine tot adevarul. evident, mai gresesc… dar nu cred ca e interzis :)

   PPS. daca ai ajuns sa citezi Comisarul…. ce sa mai vorbim!?! :) :) :)

  • elenick spune:

   Si inca ceva, empatie nu inseamna ca sunt de acord/cautionez ceea ce intuiesc la ceilati, ci ca am o intelegere mai larga a ceea ce se intampla in capul/sufletul lor. Dar ca sa intelegi asta, trebuie sa empatizezi putin, altfel ”empatie” e doar un… neologism! :)

  • cris spune:

   Elenick draga, confuzi niste lucruri… ceea ce e de asteptat. Tu nu suferi de empatie, ci de multe ori de transpatie, i se spune si contagiune emotionala. In lay terms, se plimba emotia de la unul la altul precum cascatul din gura in gura – tin, si contagiunea emotionala si cascatul, de cortex prefrontal/sistem limbic, au mecanism oarecum comun si e ceva subrational. Pe asta se bazeaza in buna parte manipularea, propaganda, pe contagiunea emotionala – vezi minutele de ura ale lui Orwell, reactionezi emotional/subrational cum reactioneaza cei din jur, cu sau fara #, e foarte greu de rezistat unei asemenea influentze, apeleaza la reflexe de tipul cascatului.

   Sa analizezi ce gindeste altul fara sa te contaminezi se numeste empatie inteligenta, ca sa dau un termen mai usor de inteles. Ca sa stii ce gindeste o canalie te poti pune in sosonii acestuia fara a simpatiza, fara emotie, si aceasta are beneficiile sale: de la Sun Tzu la psihologia forensica e cunoscut sub sintagma “know your enemy”.

   Desigur mai exista si empatia cu beneficii, simpatia oportunista: esti in consens cu altul temporar fiindca opiniile sale iti servesc tie in argumentatia de moment – se vede in politica, se vede si in modul in care voi tot reevaluati pe unul sau altul.

   Bref, ma doare fix in piciorul de la scaun ca tu citesti sau nu ce scriu. Vrei sa afli ceva despre empatia reala citeste Arta de a iubi a lui Erich Fromm, esentza acesteia: empatia reala nu poate exista fara autonomie. Plictiseste-ma cu asemenea discutii macar stiind cit de cit despre ce e vorba.

   PS. Da, am citit intotdeauna ce scriu si canaliile, pe timpul lui basescu al vostru am citit si ce scriau pedelistii, daca tii minte…asta nu inseamna ca am vreo “empatie” cu dumnealor asa cum intelegi tu empatia. Asa incit fii fara grija: ii citesc si pe favoritii tai, comisarul, g4, hotnews, ziare.com, contributors, 22, etc – tot aia e, fiindca spun acelasi lucru. Nu e nicio diferentza intre un Liiceanu cu “stirbii” si de-alde comisarul cu “tarcul pentru turma psd”, spirite nobile, empatizeaza prin arogantza si ura.

 8. cris spune:

  VV

  inteleg ca procurorii fac medicina, fac si legi, sunt si societate civila manifestanta, se catzara si pe guvern….acum mai nou fac si politica externa? Wow… sunt tari…. si independenti desigur.

 9. livia spune:

  In tara asta sunt cateva categorii “speciale” din punct de vedere al pensiei: magistrati, parlamentari, securisti, primari, viceprimari, consilieri. Nu va doare mana dle parlamentar cand votati atatia “speciali”? Dar poporul roman care va tine ca pe niste trantori, cand va fi special?

  • elenick spune:

   Si tu, Brutus? :)

  • cris spune:

   Livia, cu parere de rau, raspunsul la cele doua intrebari e foarte aproape de: niciodata.

   Am mai pomenit cartea respectiva, Manualul dictatorului, a lui Bueno de Mesquita, sau sa-i spunem altfel: teoria selectoratului. Pe scurt, vorbim de o masa de oameni care sunt electoratul. Acesta are doua parti, electoratul nominal, tu omul de rind, si cel real, adica cei care te mina sa votezi intr-un fel sau altul. Si un grup mai restrins numit coalitia cistigatoare, adica cei care determina cu adevarat ajungerea si raminerea cuiva la putere. De la dictatura pina la democratie nu exista limite stricte ci un continuum determinat de cit de mica/mare este aceasta coalitie cistigatoare: cu cit e mai mica te apropii de dictatura.

   Pentru a se mentine la putere, cistigatorul trebuie sa respecte niste reguli:

   1. Cu cit e mai mica aceasta coalitie cistigatoare cu atit sunt acestia mai usor de controlat si de satisfacut – numarul de “speciali” va fi totdeauna rezonabil mic

   2. Un selectorat mare da posibilitatea cistigatorului sa inlocuiasca oricind pe dizidentii de linga el – drept care da, e bine sa tii pe multi interesati si angrenati in tot soiul de manipulari fiindca e batzul de aratat magarului – specialii sunt si magari in acelasi timp :), adica tzop mai apare o Romania 100 sa tii batzul pe pnl, tzop un partid al lui Ponta sa tii batzul pe psd, si fraierii care sa-i urmeze. Au un scop cu totul diferit de reprezentarea ta: arata batzul.

   3. este absolut esential sa mentii controlul banilor ca sa-i poti redirectiona catre coalitia ta – nu te imbata cu apa rece, Iohannis nu vrea guvernul lui pentru binele Romaniei, ca sa-si faca mai stiu eu ce proiect, etc, e vorba de controlul banilor care sa curga mai degraba in buzunarele celor care il sustin, si si acestia ar ramine, la fel ca pentru psd, circumscrisi la niste grupuri clare de stakeholders – de “speciali”. Nimeni nu vrea asa ceva, de dreapta sau stinga, binele maselor, ci puterea.

   4. Fii rational cu morcovii pe care ii dai magarilor: da coalitiei tale suficient de mult cit sa nu vrea sa scape de tine, sa se duca la unul care le promite mai mult, dar suficient de putin ca sa-i tii mereu dependenti.

   5. Niciodata, dar niciodata, nu iti lipsi coalitia de venituri si privilegii pentru binele maselor.

   De asta vei avea permanent speciali – primarii fiindca in final ei determina cine pe cine voteaza in Romania – ca asa e, ei raspund partidului nu celor care ii aleg, ei sunt electoratul real, nu tu: asa e legea electorala, cu vataf de partid la usa care sa adune oamenii cu arcanul sa voteze cum vor ei vatafii. Indivizii din tot soiul de institutii de fortza fiindca uite ce bine e sa ai DNA-ul sau serviciile cu tine, executa oricind oponentul – de aceea nici nu ma astept ca ce face psd-ul acum sa fie ceva corect pina la capat, (nimeni din cei ajunsi la putere nu isi poate permite sa lase asemenea friie din mina, ma astept doar la niste friie mai putin jegos si arogant trase). Manipulatorii mai de soi – vezi iertatul de impozite al realitatii tv de pilda, banii comunitari pentru ongul 22, si tot asa.

   Asta e, Livia. Ma avem mult pina la o democratie reala, care, departe de a fi perfecta, mai limiteaza metode ca cele de mai sus, caci de scapat de ele definitiv: niciodata.

  • Dragă Livia, știi cumva că parlamentarii din Parlamentul European au pensii speciale? Că funcționarii de la Banca Mondială și FMI au pensii speciale? Pe ei de ce nu i-ai făcut până acum trântori?

 10. Mihail spune:

  @elenik,

  Nu ai de ce sa-mi faci “dedicatii speciale”.
  Eu o admir pentru curajul ei de a merge la puscarie, pentru modul demn in care s-a comportat. Asta cu yoatr ca este frmeie.
  Altii, barbati fiind, au tras cruci, s-au stropit cu aghiazma speciala, au citit, in barba, acatiste.
  Curat masculin !

 11. elenick spune:

  @Vv,

  va duceti la mitingul PentruContra? :) Ieri am trecut pe langa un sediu Alde de sector, de unde nu vazusem decat lacat pe usa, ieri erau ciopor o groaza de ”membri” care fumau preocupati pe afara, multi tineri dar cu o privire asa, mai ”incarcata” – a neintelegere ”ce cautau ei acolo”! :)

  https://www.stiripesurse.ro/alde-vrea-sa-dea-lovitura-la-mitingul-psd-ca-i-oameni-vrea-sa-aduca-calin-popescu-tariceanu_1269213.html

 12. cris spune:

  Tocmai ce vorbeam de aberatiile domnului Citu care nu vrea legea de prevenire a spalarii banilor desi e directiva europeana…desigur fiindca asa SE FURAAAAA BANISORIIII DIASPORENILOR.

  https://www.stiripesurse.ro/comisia-europeana-amenin-a-romania-cu-cjue-motivul-legisla-ia-care-vizeaza-spalarea-banilor_1269514.html

  ca si la directiva privind prezumtia de nevinovatie… ajungem eventual sa fim santionati si din ezitari ale celor de la putere, si din motiv de… Citzi isterici ….. mare-i gradina, traiasca farfuridismele.

 13. Barosanul spune:

  VV

  Te-ai pregatit de miting? Ti-ai facut lectiile, pus fundita?

  PS mesaj sublim :)

  ALDE-PSD miting in aceeasi zi si loc cu mitingul LGBTQI+ (gay)
  a. ati vrut sa aveti mai multi suporteri:)
  b. sau ati vrut sa transmitei un mesaj sublim sa zica lumea ”Uite-i si pe bulangii aia” ;)

 14. Adam Mareș spune:

  Zegrean: “Mă surprinde că în motivarea deciziei se spune că eliberarea din funcţie e la discreţia ministrului Justiţiei. Noi suntem într-un regim constituţional, nu într-un regim discreţionar. Nimic nu e la discreţia nimănui, nu face cine ce vrea în ţara asta şi mă mir că CCR a făcut o astfel de precizare sau astfel de motivare, mai mult, articolul 109 din Constituţie, pe care ei îl invocă aici, nu are nicio legătură cu minuta pe care au pronunţat-o”.

  • cris spune:

   Domnul Zegrean spune acum ca trebuie sa existe simetrie in numire/revocare.

   E exact acelasi domn care in 2012 spunea ca in materie constitutionala/drept public nu exista simetrie in procedurile de numire/revocare, alegere/demitere si ca ce daca 7 milioane se pronuntza sa fie demis un individ ales cu numai vreo cinci milioane de voturi, e ok, nu trebuie sa existe simetrie. ( despre ce vorbesc: dreptul public inseamna drept constitutional, penal, administrativ, international – tot ceea ce se refera la raporturile dintre institutii, autoritati si intre acestea si persoana, avind in centru interesul general. Dreptul privat inseamna drept civil, comercial, tot ceea ce are ca focus interesul privat. Poftim de la guru Danilet, ca e de-al vostru: https://www.juridice.ro/566021/principiul-simetriei-nu-se-aplica-in-materie-constitutionala.html).

   Hai sa le punem fatza in fatza:

   1. din hotarirea CCR 731/2012 semnata de Zegrean :

   “PRINCIPIUL SIMETRIEI este un principiu al DREPTULUI PRIVAT, fiind EXCLUSA POSIBILITATEA APLICARII ACESTUIA IN DREPTUL PUBLIC.

   De aceea, normele constituţionale sunt asimetrice prin excelenţă, motiv pentru care Curtea a reţinut căexigenţele stabilite de Constituţie pentru alegerea Preşedintelui României şi cele care se referăla demiterea acestuia în urma unui referendum nu sunt simetrice, deoarece ele reprezintă instituţii juridice diferite, cu roluri şi scopuri diferite, fiecare având un tratament juridic distinct.”

   2. Acelasi zegrean acum : “Procedura de numire şi revocare a procurorilor-şefi e prevăzută în lege şi pe procedura aceea scrie că propunerea aparţine ministrului Justiţiei, ….. deci, până când preşedintele nu semnează numirea în funcţie, procurorul nu intră în executarea mandatului. Juriştii ştiu asta despre un principiu care spune că O PROCEDURA DIN ACEASTA ARE SI CALE INVERSA PE PRINCIPIUL SIMETRIEI juridice (…) dacă preşedintele a aprobat numirea, tot el trebuie să aprobe şi retragerea. Deci nu este corect ce spun ei că e la discreţia ministrului Justiţiei” ….au, pai aici nu e vorba de drept public, de raport intre institutii, nu tocmai spunea in 2012 ca simetria nu se aplica in dreptul public, “EXCLUS” sa se aplice ????

   Asimetria a fost deci convenabila in dreptul public/constitutional in 2012 si nu e convenabila acum tot intr-o situatie de drept public/constitutional. Utilizeaza, manipuleaza, strimba un principiu de drept dupa cum ii convine…

   In ce priveste discretia si ca, ce sa spun, s-ar transforma tara din constitutionala in discretionara e si mai grav ce spune: habar nu are ca de exemplu independentza judecatorilor si a procurorilor este o putere discretionara, acesta e termenul juridic, de putere discretionara, asta nu este egal cu abuzul. Ce inseamna asta: au dreptul sa ia decizii dupa constiintza/judecata lor, in limitele legii/constitutiei. Cind un judecator admite sau nu o proba, da un an sau cinci cind I se permit ambele, isi exercita puterea discretionara. Cind un procuror hotaraste cum sa-si conduca propriul dosar, ce probe aduna si cum, in limitele legii, isi exercita ce, ca independentza? – puterea discretionara. Sa spui ca mandatul unui parlamentar nu poate fi imperativ, inseamna exact asta, sa respecti capacitatea de a judeca a unui reprezentant, sa-i dai o putere discretionara adica, in limitele constitutiei/legii. Dupa dumnealui atunci inseamna ca Romania e o tara discretionara oricum in sensul de abuziva caci asta pricepe dinsul, si numai fiindca nu exista mandate imperative sau fiindca exista independenta judecatorilor…. Wow, profund domnul Zegrean…

   Scuze, ma nedumereste, nu stiu daca e canalie sau doar inept, si nu e singular: mi se pare trist, ca e vorba de discutia asta sau de altele, sa vad atita dorintza de smenareala, de aburit a celui care nu pricepe neaparat termeni juridici, atita batjocura la adresa unei populatii considerata se vede inepta juridic, sa vezi ca aceasta chiar absoarbe asemenea ineptii si se invirte ea insasi ca girueta dupa interes, in loc de o discutie serioasa, nu doar in media ci inclusiv de la oameni care se pretind profesionisti. E un spectacol mizer. Imi pare rau, ce sa mai zic….

   • Adam Mareș spune:

    Ce garanție ai că ministrul politic nu intervine și în anchete?

    • Adam Mareș spune:

     Că nici înainte de 2004 nu scria explicit undeva că ministrul poate face asta. Și o făcea, în virtutea faptului că procurorii erau în subordinea lui.

    • cris spune:

     A, acum esti empatica si tu cu Macovei, bravo, ai grija la chestia cu iesitul pe fereastra WCului, abia astept, cum spuneam: bis !

     „Cel mai periculos lucru pentru justiție este să ne întoarcem la perioada de până în decembrie 2004, când ministrul Justiției, om politic, avea pârghii pentru a controla justiția: fie prin procedurile de numire și revocare a procurorilor cu funcții de conducere, fie prin prevederi care îi permiteau să comande rechizitorii și să urmărească un dosar…Până în 2004, ministrul Justiţiei putea să dea „dispoziţie scrisă, în mod direct sau prin procurorul general, procurorului competent să înceapă, în condiţiile legii, procedura de urmărire penală pentru infracţiunile despre care are cunoştinţă” (Legea 92/1992, republicată în 1997). Art.34 din această lege mai prevedea că ministrul Justiţiei, prin procurori inspectori, „exercită controlul asupra tuturor procurorilor”. ” zice macovei si tu repeti…fara sa dai sursa…

     https://www.stiripesurse.ro/monica-macovei-s-a-dezlan-uit-nu-lasa-i-puterea-in-mainile-unui-singur-politician-i-nici-in-mainile-csm-iohannis-sa-i-ceara-atribu-iile-inapoi_1269309.html

     Adica raspunsul e simplu, legea respective din 92 nu mai exista, organizarea judecatoreasca este in legea 304, care a tot fost citata si care spune urmatoarele:

     Art. 69.- (1)Ministrul justiţiei, când consideră necesar, din proprie iniţiativă sau la cererea Consiliului Superior al Magistraturii, exercită controlul asupra procurorilor, prin procurori anume desemnaţi de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau, după caz, de procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, ori de ministrul justiţiei.

     (2)Controlul constă în verificarea eficienţei manageriale, a modului în care procurorii îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu şi în care se desfăşoară raporturile de serviciu cu justiţiabilii şi cu celelalte persoane implicate în lucrările de competenţa parchetelor.

     Controlul nu poate viza măsurile dispuse de procuror în cursul urmăririi penale şi soluţiile adoptate.

     (3)Ministrul justiţiei poate să ceară procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sau, după caz, procurorului general al Parchetului Naţional Anticorupţie informări asupra activităţii parchetelor şi să dea îndrumări scrise cu privire la măsurile ce trebuie luate pentru prevenirea şi combaterea eficientă a criminalităţii.

     Ok, sa repetam: “Controlul constă în verificarea eficienţei manageriale, a modului în care procurorii îşi îndeplinesc atribuţiile de serviciu şi în care se desfăşoară raporturile de serviciu cu justiţiabilii şi cu celelalte persoane implicate în lucrările de competenţa parchetelor.

     Controlul nu poate viza măsurile dispuse de procuror în cursul urmăririi penale şi soluţiile adoptate.”

     Este strict managerial. Vrea sa schimbe cineva aceasta lege din acest punct de vedere – n-am auzit asemenea discutie- desigur puteti sesiza CCR. Deci care e problema de acum a lui macovei, fiindca nu inteleg, a visat urit azinoapte, are halucinatii hipnagoge, PTSD legat de Nastase, si trebuie sa zbiere? In fine, asa cum ziceam, mai cititi si voi legea nu doar ce va spun altii despre lege, dar nu e nevoie sa ma bagi pe mine in seama: Circul e al dumneavoastra, faceti-l mai departe nestingheriti.

    • cris spune:

     In fond, zbierete de soiul asta vezi la orice: prezumtia de nevinovatie – am postat aici directiva europeana la o zi dupa publicare, cind nici nu se discuta inca si pentru pruna drepturile omului erau un lux, vad acum tot soiul de comentarii alarmiste de la indivizi care nici macar nu au citit-o, spun ca e inventie pesedista sa apere penali, desigur. La fel cu domn Citzu care se opune unei directive europene impotriva spalarii banilor ca vai e inventie psd sa fure banii diasporenilor… si voi inghititi elucubratiile lui fara sa stiti despre ce e vorba, fara macar sa va informati, sa cititi o directiva europeana care va sta la dispozitie – eurlex e o baza de date extrem de accesibila si coerenta.

     Din partea mea asemenea indivizi sunt dusi cu sorcova si iata, tocmai ei, care spun ca altii ar fi analfabeti functionali, sunt analfabeti functionali incapabili sa citeasca o directiva europeana sau o lege. Stultifera navis, corabia nebunilor

     Nu sunt de acord cu Pippidi in multe privintze, dar cu concluzia ei, din pacate, da:”Dar cum nebun e ăla care se bagă între doi care vor să se omoare, cînd în sfîrșit barca prinsese direcția spre mal, omorîți-vă, frate. Dacă nu aveți potențial pentru nimic altceva.”

     http://www.romaniacurata.ro/si-acum-ce-ne-facem-2012-in-reluare/

 15. elenick spune:

  Tot despre mitingul Pentrucontra! :)

  https://www.stiripesurse.ro/stirile-zilei

 16. Adam Mareș spune:

  “Sunt profesor cu vechime într-o școală din Baia Mare, iar fiul meu este învățător fără definitivat în județul Maramureș. Fiul meu este obligat să meargă la mitingul de la București, de către directoarea școlii și primarul din comuna unde lucrează, fiind șantajat că nu va putea să își păstreze postul de învățător anul viitor și că nu își va lua definitivatul dacă nu merge. Le-a spus că duminică trebuie să meargă la o nuntă, i-au zis că nu îi interesează și să amâne nunta dacă vrea, că trebuie să meargă și să aibă haine albe pe el și să își ia senvișuri și apă. A vorbit cu mai mulți colegi de-ai lui, tineri și ei și încă fără posturi definitive, care lucrează la școli din Baia Mare și Sighet și ăia i-au spus că merg și ei, dar sunt plătiți pentru asta, 250 de lei de persoană, plus cazare și masă. Am sunat și eu la cunoștințele mele de la inspectoratul școlar să verific și așa este: vineri dimineață pleacă din Baia Mare și Sighet mai multe autocare cu cadre didactice, li se asigură cazare și masă și se întorc duminică seară, se acordă ”diurnă” 250 de lei. Operațiunea este organizată de Ana Moldovan, inspector școlar general și vicepreședinte al PSD județean și de Zetea, baronul județului, iar pretextul este o așa-zisă ”consfătuire de specializare” la București, deci banii toți se decontează din bugetul învățământului. Știu că nu e prima oară când se folosesc de acest tertip, au mai făcut mișcarea asta și la alte întruniri de partid, au plătit autocarele și costurile cu masa și cazarea din bani publici, pretextând că au fost la cursuri de instruire și specializare. Întregul mecanism a fost creat de fostul ministru și lider sindical Liviu Pop, el coordonează și acțiunea de acum, sunt implicate sindicate și inspectorate școlare din mai multe județe. Ne tot sfătuiți să facem plângeri penale și să ne apărăm demnitatea și drepturile, dar nu știți ce mafie este în județe, procurorii și poliția sunt oamenii lor în mare parte, ne este frică pentru siguranța noastră și a familiilor noastre. Cel puțin în Maramureș, nu le este frică să facă toate hoțiile pe care le fac, deoarece procurorul DNA din județ este omul lor, îl cheamă Ionică Ulici și este finul de cununie al primarului PSD din Sighet, Horea Scubli. Spatele este asigurat și de la București, de fratele procurorului, Laurențiu Ulici, care este colonel în SRI. Puteți verifica ușor asta, acum două săptămâni cei doi frați Ulici au fost premiați de conducerea PSD a județului cu distincția ”Cinstea Maramureșului”, la niște evenimente organizate local (vedeți știrea pe linkul de mai jos). Nu pot da date personale, mi-e frică pentru mine și familia mea vă rog să sesizați Parchetul General și DNA București, că aici procurorii, serviciile și polițiștii sunt mână în mână cu borfașii ăștia, ne-am săturat de ei, ajutați-ne să scăpăm de tirania analfabeților și de hoții ăștia! “