Minciuna care ațâță e mai tentantă decât adevărul care te pune pe gânduri.

Veștile sunt precum mâncărurile. Le alegi pe cele care-ți plac mai mult. Chiar dacă (sau poate tocmai pentru că) sunt mai fierbinți și mai piperate. De pildă, textul meu în care explicam că națiunea română trebuie să-și găsească salvarea în întregul ei, și nu pe rând, fiind necesară reformarea tuturor domeniilor (clasă politică, presă, patronate, sindicate, justiție cultură etc.) a avut doar câteva sute de aprecieri și distribuiri. În schimb, interpretarea mincinoasă și oarecum idioată, scoasă din context cum că eu, vezi Doamne, doresc ca prin legile justiției oamenii politici cu probleme penale să se vadă cu toții scăpați – „Nu ne putem salva decât toți odată, nu ne putem salva pe rând” – a avut parte de mii (dacă nu chiar zeci de mii) de distribuiri, amenințări cu moartea, înjurii și alte delicatese de același fel. 

pinocchiooo-620x300

Iată, spre plictiseala unora, declarația mea de la tribuna Camerei Deputaților: „„Nu vreți să curățăm această țară, să fim curați și noi, să fie curată și justiția, să fie curată și presa, să fie curat și mediul de afaceri? Fiecare ban câștigat să fie rezultatul trudei asumării efortului și respectării legii? Să nu ne suspectăm unii pe alții că ne vânăm, să vânăm mai degrabă lupi și mistreți, nu cerbi, doar pentru că lupii nu poți să-i agăți pe pereți ca pe trofeu, ci numai cerbii. De aceea, dragii mei, noi susținem aceste modificări și noi susținem o reformă a justiției așa cum susținem o reformă a clasei politice și o reformă a presei, și o reformă a activității sindicale și patronale și o reformă a viziunii în privința omului de cultură. Nu ne putem salva decât toți odată, nu ne putem salva pe rând. Dacă spunem că justiția este infailibilă și că noi toți ceilalți greșim, nu o să ajungem nicăieri”

59 Responses to “Minciuna care ațâță e mai tentantă decât adevărul care te pune pe gânduri.”

  1. Marga Maggie Gigi spune:

    Vai Varujan, “sa fie curata si presa”, serios ?
    Presupun ca nu la Latrina 3 te refereai, pute prea tare :D
    Si nu e scoasa deloc din context declaratia, atata timp ca si aici apare. Ideea e ca TU nu intelegi ce enormitate ai generat cu ea.

  2. Dorin spune:

    Ce mai vaiet, ce mai zbucium! Daca e sa citesti numai o “anumita parte a presei” afli ca mai e putin si da armaghedonu’ peste noi si alta nu!

    De fapt, ce s-a intamplat? Pai s-au intamplat cateva lucruri, hai sa le luam in ordine. Intai, Curtea constitutionala a decis ca presedintele trebuie sa o demita IMEDIAT pe farmazoana anticoruptiei. Domnu’ presedinte e insa mai lent in gandire asa ca inca n-a inteles sensul cuvantului imediat.

    Pe urma, Dragnea a fost condamnat in al doilea dosar. Despre personajul respectiv nu stiu prea multe, dar intelesei ca fuse si inca mai este in cateva privinte oaresce potentat local, un soi de Cosimo de Medici al Alexandriei sale natale. un Cosimo mai mizer si mai putin cultivat, da’ ce sa-i faci, maica, nu comparam Toscana cu Teleormanul, nici pe Michelangelo cu Adrian Copilu’minune!

    Am vazut mai demult chiar o poza cu conacul domniei sale. Din elicopter. Am mai revazut o alta poza a conacului lui Dragnea recent, pe facebook. Numai ca de data asta era cu totul alta casa si de fapt in poza era conacul lui Videanu de la Snagov. Motiv de mari invective pentru feisbucistii revoltati, chit ca in poza se vede clar lacul, iar la Alexandria nu exista asa ceva. Tocmai de-aia a trebuit Dragnea sa mearga pana langa Giurgiu ca sa-si faca rost de unul!

    Insa am senzatia ca mi-am pierdut sirul, ce ziceam? A, da, deci Dragnea, mare potentat de Alexandria, a fost condamnat pentru ca a angajat fictiv doua amarate la directia copilului Alexandria, si alea in fapt lucrau la sediul PSD. Am o senzatie de deja-vu. Parca imi aduc aminte de toate relele pe care le facea Adrian Nastase, si pana la urma l-au condamnat pentru niste termopane. Acum, din nou. Deci Dragnea, mare baron local de Alexandria, e prins cu o gainarie marunta si clasica. Cum ziceau clasicii: s-au cutremurat muntii si au nascut un ridicol soricel. Pai atata puteti, ma, voi aia cu anticoruptia? Si io care speram sa-l prindeti pe Dragnea pentru vila lui cu piscina, pentru ceasul cu diamante si Bentley-ul de zeci de mii de euro? Dar e mai usor sa faci o margica si mai apoi sa te cotcodacesti o gramada pentru ea, precum in basmul cu punguta cu doi bani.

    Si fiindca este duminica, hai sa parasim un pic zavera si meleagurile mioritice si sa va port pentru cateva minute in patria lui Cosimo ala adevaratul. Biserica San Miniato al Monte astazi tocmai a implinit 1000 de ani. San Miniato (sfantul Minas) este un sfant de origine armeneasca ce a fost executat de romani in arena orasului Florentia. In mod interesant, se poate recunoaste si azi unde a fost arena pentru ca in evul mediu peste zona respectiva s-au construit case, ce au folosit in unele parti zidaria arenei, pastrand deci forma eliptica. Se spune ca sfantul Minas a fost sortit sa fie sfasiat de fiare salbatice, dar leopardul care a fost eliberat ca sa-l omoare nu l-a atacat. Asadar, sfantul a fost decapitat din ordinul imparatului si conform unei legende interesante, desi neverosimile, sfantul Minas si-ar fi ridicat capul din praful arenei, a traversat Arno si a urcat pe inaltimea (monte) de pe malul celalalt. Pe locul in care a cazut a fost ridicata in secolele urmatoare o capela, care s-a dezvoltat apoi intr-o manastire careia i s-a adaugat un palat episcopal. Prezenta biserica dateaza din 1018 si se zice ca ar pastra in cripta ei moastele sfantului Minas (dar de fapt au fost mutate la Metz chiar inca dinainte ca biserica sa fie construita). Si ca sa ne intoarcem la ce discutam inainte, in cimitirul din jurul bisericii isi doarme somnul de veci Carlo Collodi, creatorul nemuritorului Pinocchio :)

  3. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    :D

    e pe sistemul: sa nu lasam adevarul sa strice o stire buna! :D :D :D

    Deh, acum in vremurile astea cind aproape toti pleaca dupa fenta, eu tin ochii la minge, si remarc cu ocazia asta ca laboratoarele alea despre care se zicea ca nu mai sunt ce-au fost pe vremea lui Coldea… lucreaza la turatie maxima! :D :D :D

  4. Dorin spune:

    Cam asta e concluzia, Sorin, cand vezi cum se ridica norul de fum din aparatu’ala, parca nemtii ii ziceau Nebelwerfer, e important sa pastrezi ochii la minge! Si apropo, Iohanis tocmai s-a anuntat catindat la alegerile prezidentiale de peste un an?? Babaieti, chiar asa de disperati sunteti?

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Omu e deja de mai bine de un an in campanie, era si cazul sa recunoasca! :D

        • Alina Mungiu are, in ultima vreme, niște texte interesante.

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ VV

            poa sa scrie ce vrea, eu sunt genul care nu cred in “devenirea” oamenilor, precum Cris. Cred mai degraba in cei 7 ani de-acasa, si in definirea ca om a persoanei in primii ani de viata, dupa care… cum e… asa moare!

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        @ Cris

        uite, iti fac o profetie, special pentru tine:

        In scurt timp va fi orgnizata o mascarada de “consultare a societatii civile” Ceva in genul celei organizate dupa #Colectiv :D

        Si Lipidi va fi una dintre invitati! La Cotroceni, evident! Stii de ce va fi invitata? Simplu: trebuie sa fie si cineva din partea “opozitiei”! :D :D :D

        Securistii asa lucreaza, pe toate planurile! Iar astia de zic ca ne reprezinta pe noi, in loc sa zica: pai stati asa putin! Nu exista societate civila care sa faca jocuri in viata politica, pentru ca de-aia se numesc oneghe-uri… vor zice… pai, ok, ca sa nu se escaladeze tensiunile cu “societatea civila” hai sa punem un guvern tehnorahat condus de Leonard Orban, ca vine Preedentia CE la noi si suntem pe spate! (de parca ar fi nush ce rahat presedentia aia, mai e un pic si lumea inca nici n-a aflat ca au fost bulgarii la rind, expira peste citeva zile :D )

      • cris spune:

        Vezi tu, VV pune deasupra o poza cu Pinocchio. E cumva inadvertent.

        Pinocchio, ca mesaj al povestii, iti spune ca devii om atunci cind inveti din greseli si iti creezi o structura morala prin propriile cautari. Si ca motorul ascuns care perpetueaza asemenea cautare a umanitatii e compasiunea.

        Am credintza nestramutata ca singurul pacat adevarat, acela de neiertat care sigur te trimite in iad, e sa nu intelegi nimic din propriile greseli, sa nu devii niciodata mai mult decit cel de la inceputul drumului. Stii cum spune Hermann Hesse? – viata mea nu e placuta ca povestile inventate, are gust de nebunie si cosmar… ca viata tuturor celor care nu vor sa se mai minta pe ei insisi. Pinocchio e un arhetip, e mult mai profund decit…o pelicula Disney.

        Nu cred in Mos Craciun ca existentza dar cred in tilcul ascuns al povestilor.

        Pentru multi, insa, minciuna ramine doar resursa pentru inca mai multe minciuni si o departare din ce in ce mai puternica de umanitate. Si, asa, ramin marionete permanente, sunt opusul lui Pinocchio.

        Asadar, cum sunt cineva care crede in povesti, dupa cum bine stii, ii acord acestei doamne suspiciunea rezonabila :) ca ar putea fi un Pinocchio. Daca e sau nu. e cautarea si responsabilitatea ei.

        Mda, fiindca e duminica si vorbim de Pinocchio: A.I. Filmul nu este un Spielberg pur, e facut pentru Kubrick, la moartea acestuia, si toata partea a doua a filmului chiar este facuta pe screenplay-ul lui Kubrick. Dureros si nelinistitor in ce priveste umanitatea noastra. https://www.imdb.com/title/tt0212720/

  5. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    PL-x nr. 240/2017
    Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea art.6 din Legea nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului

    http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=16398

    Data - Acţiunea
    20.06.2017 - adoptat de Senat
    20.06.2017 - adoptare cu respectarea prevederilor art.76 alin.(1) din Constitutia României
    20.06.2017 - Forma adoptată de Senat
    26.06.2017 - prezentare în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor
    26.06.2017 - s-a aprobat procedura de urgență solicitată de inițiatori
    26.06.2017 - Adresa Senatului
    26.06.2017 - înregistrat la Camera Deputaţilor pentru dezbatere
    26.06.2017 - trimis pentru raport la:
    26.06.2017 - Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
    26.06.2017 - termen depunere amendamente: 29.06.2017
    26.06.2017 - termen depunere raport: 30.06.2017
    04.09.2017 - primire raport (4 amend. admise, 1 amend. respinse) de la:
    04.09.2017 - Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
    04.09.2017 - face parte din categoria legilor organice
    04.09.2017 - înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor
    05.09.2017 - trimis pentru raport suplimentar la:
    05.09.2017 - Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
    05.09.2017 - dezbatere în plenul Camerei Deputatilor
    05.09.2017 - consultati stenograma sedintei
    05.09.2017 - primire raport suplimentar (7 amend. admise, 1 amend. respinse) de la:
    05.09.2017 - Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
    05.09.2017 - înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor
    05.09.2017 - adoptat de Camera Deputatilor
    05.09.2017 - rezultat vot pentru=191, contra=72, abtineri=9, nu au votat=1
    05.09.2017 - consultati stenograma sedintei
    05.09.2017 - Forma adoptată de Cameră
    05.09.2017 - Forma pentru promulgare
    12.09.2017 - depunere la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constitutionalitatii legii
    14.09.2017 - trimitere la Presedintele României pentru promulgare
    14.09.2017 - sesizare de neconstituţionalitate
    14.09.2017 - SESIZARE DE NECONSTITUȚIONALITATE formulată de 38 de senatori aparținând grupurilor parlamentare PNL și USR
    21.11.2017 - Curtea Constitutionala decide: (D.C.C. nr.612/2017)
    21.11.2017 - constata ca prevederi din lege sunt neconstitutionale
    21.11.2017 - DECIZIA nr.612 din 3 octombrie 2017
    21.11.2017 - reexaminare la Senat ca urmare a Deciziei Curtii Constituţionale
    11.12.2017 - adoptat de Senat
    11.12.2017 - adoptare cu respectarea prevederilor art.76 alin.(1) din Constitutia României
    11.12.2017 - Forma adoptată de Senat
    18.12.2017 - prezentare în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor
    18.12.2017 - Adresa Senatului
    18.12.2017 - trimis pentru raport la:
    18.12.2017 - Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
    18.12.2017 - termen depunere raport: 06.02.2018
    21.12.2017 - primire raport (2 amend. respinse) de la:
    21.12.2017 - Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
    21.12.2017 - face parte din categoria legilor organice
    21.12.2017 - înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor
    22.12.2017 - dezbatere în plenul Camerei Deputatilor
    22.12.2017 - consultati stenograma sedintei
    22.12.2017 - adoptat de Camera Deputatilor
    22.12.2017 - titlu: PL pentru modificarea şi completarea Legii nr.3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului
    22.12.2017 - rezultat vot pentru=175, contra=28, abtineri=33
    22.12.2017 - consultati stenograma sedintei
    22.12.2017 - Forma adoptată de Cameră
    22.12.2017 - Forma pentru promulgare
    22.12.2017 - depunere la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constitutionalitatii legii
    27.12.2017 - trimitere la Presedintele României pentru promulgare
    04.01.2018 - sesizare de neconstituţionalitate
    04.01.2018 - (formulată de un număr de 27 de senatori aparținând Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal)
    04.01.2018 - SESIZARE DE NECONSTITUȚIONALITATE
    01.02.2018 - Curtea Constitutionala decide: (D.C.C. nr.47/2018)
    01.02.2018 - DECIZIA CURȚII CONSTITUȚIONALE Nr.47 din 1 februarie 2018
    15.03.2018 - Presedintele României solicita reexaminarea;cererea de reexaminare este înaintata Senatului
    15.03.2018 - CERERE DE REEXAMINARE
    26.03.2018 - adoptat de Senat (ca urmare a cererii de reexaminare)
    26.03.2018 - adoptare cu respectarea prevederilor art.76 alin.(1) din Constitutia României
    26.03.2018 - Forma adoptată de Senat
    28.03.2018 - prezentare în Biroul Permanent al Camerei Deputatilor
    28.03.2018 - Adresa Senatului
    28.03.2018 - trimis pentru raport privind cererea de reexaminare formulată de Preşedintele României, la:
    28.03.2018 - Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
    28.03.2018 - termen depunere amendamente: 30.03.2018
    28.03.2018 - termen depunere raport: 03.04.2018
    03.04.2018 - primire raport favorabil (1 amend. respinse) de la:
    03.04.2018 - Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi
    03.04.2018 - face parte din categoria legilor organice
    04.04.2018 - înscris pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor
    04.04.2018 - dezbatere în plenul Camerei Deputatilor
    04.04.2018 - consultati stenograma sedintei
    04.04.2018 - adoptat de Camera Deputatilor (ca urmare a cererii de reexaminare)
    04.04.2018 - rezultat vot pentru=195, contra=71, abtineri=6
    04.04.2018 - consultati stenograma sedintei
    04.04.2018 - Forma adoptată de Cameră
    04.04.2018 - Forma pentru promulgare
    04.04.2018 - depunere la Secretarul general pentru exercitarea dreptului de sesizare asupra constitutionalitatii legii
    10.04.2018 - trimitere la Presedintele României pentru promulgare
    13.04.2018 - sesizare de neconstituţionalitate
    13.04.2018 - (formulată de un număr de 28 senatori aparținând Grupului parlamentar Uniunea Salvați România și Grupului parlamentar Partidul Național Liberal)
    13.04.2018 - SESIZARE DE NECONSTITUȚIONALITATE
    18.05.2018 - sesizare de neconstituţionalitate
    18.05.2018 - (formulată de Președintele României)
    18.05.2018 - SESIZARE DE NECONSTITUȚIONALITATE

    Cred ca toate exemplarele Constitutiei din Palatul Cotroceni au cam ramas fara foi! Cred ca s-au sters la fund cu toate! :D :D :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      Cred ca la asta se referea Io HAN cind zicea: “iniiiiiiiiiimeni nu poate sa-l oblice pe presedinte sa faca ceva! El (n.a.vorbea depre sine la persoana a treia) este cel care vehgeaaaaaaaza la respectarea Constitutiei!

      :D :D :D

  6. Pacala spune:

    În fiecare articol pe care îl scrie zilele astea, un analist prost incită membrii PSD la răsturnarea liderului. Sunt încurajați deputații și senatorii, sunt amintiți foștii miniștri care au ridicat la un moment dat vocea, sunt invocate precedente revolte reușite și tot așa.

    Îmi vine greu să cred că băieții de la SRI care le spun ce să scrie de obicei le spun și asta, îmi pare că asta e o idee a lor să incite niște hiene să îi ia gâtul hienei șef.

    Bun.

    Proștilor, de ce e greșită incitarea asta?! Pentru că liderul născut din bătălie va fi mai crud și mai parșiv decât ăsta de acum. Dragnea nu o să fie doborât de un tip calm, calculat, civilizat, deschis la dialog, care “vrea să salveze partidul” (asta e o altă prostie pe care o scriu frecvent oameni care sunt destul de proști să-și muște singuri dinții). Nu. Tipii de genul ăsta nu trădează de obicei, și dacă o fac, sunt ca Hrebenciuc, stau în spate, nu vor ajunge niciodată șefi.

    Și istoria recentă ne confirmă asta. Un lider prost și aerian, Ceaușescu, a fost trădat de Iliescu, un tip care a mimat democrația în timp ce chema minerii și se făcea că nu vede că toți în jurul lui fură de rup și maltratează justiția ca pe o târfă de bordel. Iliescu a fost trădat de Năstase, un tip mai diplomat, mai ager, dar mai hămesit de bani și de putere, care viola jurnaliști în timp ce se pretindea european și culturalist. Năstase a fost trădat de Geoană, un fiu de securist finanțat de un primar țigan, prost, dar ambițios și dispus să calce pe cadavre ca să ajungă președinte. Geoană a fost înlocuit de Ponta, un țărănuș ambițios și fără foarte multă carismă și diplomație, care era de vreo 4 ori mai mincinos, mai crud și mai incompetent decât Năstase, mentorul său. Ponta a fost aruncat din partid de Dragnea, un tip nici un fel de abilități omenești, care a călcat pe cadavre toată viața lui.

    Și proștii satului, analiștii/editorialiștii/opinatorii cred că următorul lider PSD va fi mai bun

    • emi spune:

      Luptatorii sunt si ei de mai multe feluri, exista luptatori care inving cu lovituri sub centura, luptatori care inving prin forta, a lor sau masluita cu metale prin manusi, luptatori care inving prin obosirea psihica sau tactica a adversarului, si mai sunt luptatorii geniali, care folosesc slabiciunile adversarului in avantajul propriu, uneori fara macar sa loveasca.
      Problema e ca liderii sunt alesi dupa chipul majoritatii alegatorilor, adica pentru a avea un lider genial ai nevoie de alegatori geniali… :)

    • Am înțeles. Ferească Dumnezeu de noutăți, vorba rabinului.

  7. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    inca un sediu PSD atacat cu coctail molotov, la satu mare… Nici la asta nu ma astept sa fie prinsi atacatorii, pentru ca sri are alte treburi…

  8. cris spune:

    @ Sorin

    A grait Sica Mandolina cu maimutza pe umar si paie in cap

    ”UDMR a fost avertizat şi de PPE. După cum ştiţi, UDMR este membră a PPE, alături de PNL. Conducerea PPE a atras atenţia UDMR că nu este în linia politică ” Adica e ordin de la Berlin, sa se execute … de fapt ce se intimpla in tara, o discutie reala pe legile justitiei, daca sunt bune sau nu, nu conteaza, a zis merkel rauss, e rauss, ca altfel vezi tu UDMR ce patesti daca nu esti “pe linie”.

    ” eu cred că orice parlamentar din actuala majoritate, indiferent că este din PSD, ALDE sau UDMR va fi apreciat de opinia publică şi va câştiga în imagine dacă va vota pentru România şi nu pentru Liviu Dragnea”… al doilea motiv, iar, nu tine de legile justitiei, ci de, vorba ta, cum sa zimbim Lacalut la popor sa ne aleaga…

    Mda….e…..liberal…. si moare de grija justitiei

    Ce sa zic? Un singur lucru: Klaus are bufon, Romania e o tara trist de vesela.

    • cris spune:

      Si inca una, marele interviu al lui Kovesi in “presa straina”….adica in Emerging Europe

      https://emerging-europe.com/

      se discuta despre business, turism…. referitor la orice alta tara, Romania nu exista decit cu proteste, Kovesi, coruptia. Acelasi domn Craig Turp despre care am mai vorbit si care la baza e scriitor de ghiduri turistice si locuieste in Romania nu in presa straina. Ce are restaurantul cu justitia? Si daca e specialist in restaurante… de ce nu o intreaba pe Kovesi cum e cu soriciul de la K-nustiucit si cu vinul lui Ghitza?

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        @ Cris

        :D :D :D

        pai din cite vad eu asa ca profan, strategia astora functioneaza! La perfectie chiar! Iti aduci minte cind se apucau aia sa latre impotriva cite-unui ministru, in maaaxim 2 saptamini era ori saltat cu fulgi cu tot, ori demisiona, ori era dat jos chiar de alianta de guvernare, ca nu-i asa… nu poti domneee sa tii un ministru, membru CCR sau ce-o mai fi pe unu care e acuzat de fapte de coruptie… Huo, penaliiiii!

        Si ne uitam ca pe partea astalalta, de un an jumate tot ies la iveala ba nucleare, ba bombe, ba documente incendiare, ba stenograme, ba inregistrari audio, tot ce vrei si ce nu vrei! Iar alora nu li se clinteste un fir de par! Domne, nici macar nu-i ataca nimeni, ca sa ne intelegem foarte exact! Doar astia citiva din presa neafiliata mai zic, dar si atunci… politicienii se fac mici mici mici, nu-i mai gasesti nici cu lupa pe la vreo emisiune de-asta!

        Da bine ca s-au facut “pasi importanti”! :D In cerc! :D :D :D Ca-n filmul ala cu Louis de Funes cind il plimba cu masina in cerc, si zicea ala: domne, da parca am mai fost pe-aici! :D :D :D

        Deci, ma intreb concret: ce valoare mai are art.77 din Constitutie? E ala care zice ca presedintele E OBLIGAT sa promulge o lege in 20 de zile, poate sa o trimita o singura data inapoi si cind revine e OBLIGAT sa o promulge in 10 zile? Or fi fost timpiti aia care au scris Constitutia asta aprobata de romani cind or fi pus termenele alea? La ce dracu sa pui termene daca legea poate fi plimbata cu anii in cerc pe la CCR?

    • udovic reprezintă România, înțeleg.

  9. Mihail spune:

    Sunt aici, seara, sau atunci cand nu am ce face, ma uit la televizor.
    Nu inteleg toata nebunia de ambele parti, asa cum nu reusesc sa inteleg revolta celei dd langa mine.
    Nu asa se rezolva lucrurile.

    • emi spune:

      Se numeste detasare si vine impreuna cu intelepciunea.
      Vezi, are si batranetea avantajele ei… :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      da. Ca mi-ai amintit de piata universitatii, la care am participat din 12 pina pe 19 mai cind a trebuit -o tai ca eram reprezentant PNL la alegerile din duminica orbului, stii cine era Nefertiti a lui Cristian Tudor Popescu la vremea aia? Foarte multi au uitat, dar eu nu uit lucruri importante: era Ion Iliescu!

      O seama de oameni vor fi toata viata lor alaturi de cei care detin puterea reala, indiferent cum se vor numi ei! Eu numesc aceata categorie VIERMI! Viermi care se reorienteaza instant dupa ce s-a consumat cadavrul pe care erau asezati spre un nou cadavru in devenire! :D Politicienii au impresia ca sunt favorizatii sortii atunci cind viermii se lipesc de ei, si tocmai de-aia adevarati oameni de stat se vor forma doar atunci cind politicieni vor ajunge sus fara ajutorul viermilor! :)

      • cris spune:

        Crezi ca am uitat vreodatata? Si dumnealui CTP e acum ce sa zic mare democrat …

        Dar nu a fost singurul:

        “Astăzi moderatoare TV care „combate” cu aplomb despre tarele vieţii politice româneşti, Corina Drăgotescu înfiera, în urmă cu douăzeci de ani, „golanii” din Piaţa Universităţii. Nu există niciun singur text semnat de Corina Drăgotescu în prima jumătate a anului 1990 care să nu fie pe linia fesenistă trasată de directorul Darie Novăceanu ziarului „Adevărul”. Cât despre „domnul Iliescu al nostru”, Corina Drăgotescu puncta în finalul articolului „Leu-tramvai”, din 30 ianuarie 1990, adresat direct lui Ion Raţiu: „V-aş ruga să transmiteţi domnului Ion Mazilu-Crângaşu că domnul Iliescu al nostru are prenumele de Ion, iar nu de Ilie, cum greşit l-a numit domnia sa. Să înţeleg oare că a dorit dumnealui să fie «naşul» domnului Iliescu? Atunci poate îşi mai aduce aminte, de acolo, de la New York, că datina străbună cere să se prezinte cu un miel”.

        „Ziarele „Adevarul”, „Libertatea”, „Azi” si „Dimineata” (oficioasele FSN) au dus o campanie murdara impotriva celor care manifestau in Piata Universitatii. Regasim nume celebre astazi in presa romaneasca sau care au ocupat functii importante in stat. Senatorul PSD Octavian Stireanu conducea, alaturi de actualul analist politic Iosif Boda, ziarul „Azi”, care a dus cea mai virulenta campanie impotriva Pietei Universitatii. Printre cei mai aprigi jurnalisti impotriva Pietei Universitatii s-au aflat Corina Dragotescu, Cristian Tudor Popescu, Rodica Ciobanu, precum si Lelia Munteanu, la acea vreme la „Adevarul”.

        Citate „celebre” din presa acelor vremuri:

        Cristian Tudor Popescu: „Disidenta Doinei Cornea pare sa fi fost rezultatul exaltarii.” („Adevarul”)

        Lelia Munteanu: „Si vinerea trecuta, la Universitate, o femeie impartea cite 200 de lei si o sticla de sampanie pentru cine merge contra Frontului”; „Poporul mânios a iesit iarasi in strada. Si va mai iesi – sintem asigurati – ori de cite ori cei putini, dar agresivi, vor recurge la alte metode politice decit dialogul.” („Adevarul”)

        Corina Dragotescu: „Domnul Iliescu al nostru”; „Da, avem o politie care sta si se uita neputincioasa atunci cind este batuta, huiduita si improscata cu noroi.” („Adevarul”)

        Octavian Stireanu: „(…) Proclamatia de la Timisoara, prin antologicul ei punct 8 (…), introduce discriminari dupa criteriile prin nimic deosebite de sistemul ceausist.” („Azi”)

        „Am ordonat politiei sa curete Piata Universitatii. Nu era, in ochii mei, decit o banala si

        legitima operatie de mentinere a ordinii”. – Petre Roman.”
        http://edituramateescu.ro/2013/06/calaii-din-piata-universitatii-le-rad-in-nas-victimelor/

      • cris spune:

        mai vrei, hai, de pe hotnews, oficina favorita a unora:

        19.06.1990. Adevarul. Spirala Violentei, editorial semnat de Cristian Tudor Popescu: “Ca pe 13 iunie a avut loc in Bucuresti o tentativa de lovitura de stat este un fapt a carui negare nu poate fi discutata decat in termenii cretinismului sau candorii, dupa cum se exprima dl. Razvan Theodorescu. Oricine s-a aflat in acele ore la Televiziune, la Interne sau la Politie poate rememora mirosul salbaticiei si fricii care pluteau in aer. E lesne de inteles ca imaginile din seara aceea, transmise de TVR, si mai ales lipsa oricaror imagini, vreme de 40 de minute, pe micul ecran, au creat, inevitabil, o stare de tensiune, de panica, in intreaga tara. Ceea ce s-a intamplat a doua zi in Bucuresti, incepand cu primele ore ale diminetii, a fost o reactie tot atat de inevitabila; spirala violentei, odata initiata, urca intruna. Aceasta reactie s-ar fi produs si in lipsa apelului prezidential, care a avut ca principal efect diminuarea creditului de care se bucura Presedintele si Guvernul. In aceste conditii, comportamentul grupurilor mineresti si muncitoresti nu a fost, nici nu avea cum sa fie, pasnic.”

        https://www.hotnews.ro/stiri-politic-7424319-demolatorii-pietei-universitatii-scriau-cristian-tudor-popescu-corina-dragotescu-sergiu-andon-lelia-munteanu-acum-20-ani.htm

        E articol din 2010. Intre timp unii din cei mentionati sunt mari sustinatori ai actiunii civice piata victoriei.

  10. cris spune:

    @ VV

    foarte bine, ma bucur ca mergeti mai departe cu legile justitiei/codurile prin procedura parlamentara.

    As adauga un singur lucru, trebuie sa le faceti cunoscute omului obisnuit, incepind cu raspunsul la acele 10 prostii vehiculate de usr. E simplu, aveti tiparnitze puteti sa faceti flyere de explicare, puteti face conferintza de presa/comunicate oricind, exista posturi de televiziune, exista internet. Chiar daca minciuna e preferata de unii, are totusi picioare scurte.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      din pacate mersul cu legile prin procedura parlamentara inseamna recunoasterea infringerii totale! Prin procedura parlamentara peste inca un an jumate vom fi exact in acelasi punct! Omu pur si simplu isi bate joc de ei! :D :D :D

      Asteapta-te la primul guvern legionar condus de Sica Pepelea Orban zis Mandolina! Termen: 15 octombrie! 2018!

      Cred ca Dragnea a cedat psihic si a aruncat prosopul (fara sa anunte inca!) Se va retrage in vara asta probabil, si pe fondul lipsei unui alt lider la PSD vor sprijini un guvern pus de IoHAN!

      Asta e, atita au putut astia, cine stie, poate urmatorii vor putea mai mult, dar ma indoiesc! Eu n-am de ce sa fiu suparat, am stiut de la bun inceput ca nu e nicio speranta, si macar ca n-am fost prostit sa votez pe unii care sunt incapabili sa faca ceva. Suparati sa fie cei care au ales!

      • cris spune:

        Cel putin la prima parte a ce spui opiniile noastre difera, sa o spun altfel, Herbert Hoover spunea ceva despre calul troian al urgentei:

        “Every collectivist revolution rides in on a Trojan horse of ’emergency’. It was the tactic of Lenin, Hitler, and Mussolini. In the collectivist sweep over a dozen minor countries of Europe, it was the cry of men striving to get on horseback. And ’emergency’ became the justification of the subsequent steps. This technique of creating emergency is the greatest achievement that demagoguery attains.”

        Dupa cum vezi, tehnica actuala a lui Iohannis, manipulatorilor strazii, usr, pnl e cea numita de Hoover leninsta, hitlerista: sariti se strica niste coduri uite ce nenorociri vor -si asta inca dinainte de a se da o varianta finala in comisia juridica la acese coduri, fituicile procurarist/useriste circula de niste luni, sariti fondul, sariti , sariti, sariti…. Nu trebuie sa se intre in acest joc, il perpetueaza si il amplifica, si nu e deloc o dovada de slabiciune sa-l intimpini rational. A fost o greseala acel OUG 13 fiindca a fost oug nu de altceva, omul mai trebuie sa si invetze din greseli :) . In final oamenii vor obosi de atita “sariti”, ca la petrica si lupul.

        cel putin in parlament tine de ei sa grabeasca procedurile.

        In partea a doua: nu stiu, se va vedea, eu n-am atita incredere in potentza lui sica.

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          @ Cris

          tu nu vezi ca procedura de re-trimitere la CCR poate continua la infinit pina se satura ei de votat legi? Am dat parcursul a doua dintre cele 4 legi, si linkuri de la celelalte doua care sunt exact la fel, daca vrei le transcriu si pe celelalte doua!

          Continuarea procedurii de mers in cerc pentru mine e clar ca lacrima ca inseamna acceptarea situatiei de fapt! Faptul ca fac ei sesiuni sa mai trimita, sa mai… asta e doar praf in ochii votantilor! Dorele! Fa-te ca muncesti! :D Hai ma dute tu, ca inchide la non-stop! :D

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          @ Cris

          parca-l vad pe IoHAN cum ride de e! :D

          - Sefu, iar au trimis astia legile la promulgat! Ce facem?
          - Trimite la CCR!
          - Pai am mai trimis de 4 ori!
          - Ce motiv era?
          - Pai, ca are basca!
          - Ok, acuma scrie ca nu suntem de-acord ca n-are basca! :D :D :D

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ Cris

            https://youtu.be/gyyWowqoub4?t=1h8s

            incepe cam asa:

            - ooooo, iar dragnea si cu tariceanu?
            - da, chiar noi!
            - sper ca n-ati ramas suparati dupa ultima partida!
            - noi? nuuuuu!
            - samd :D :D :D

          • cris spune:

            Nope, exista deja recomandari, nu stiu daca reglementari in Romania, referitor la manipularea curtilor constitutionale cu pretentii triviale, pentru intirzierea procedurii de legiferare – ma uit mai tirziu si iti spun, am citit in treacat asa ceva de curind.

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ Cris

            recomandarile alea nu valoreaza nici cit o ceapa degerata! :)

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ Cris

            si stii care defapt e cea mai tare faza din ecuatia asta?

            Cu vreun an si ceva in urma spuneam EXACT aceleasi lucruri, pentru exact acelasi context!

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ Cris

            deci tu crezi ca pe unii care se sterg la fund cu Constitutia de 5 ori pe zi i-ar interesa niste recomandari? :D

            Exista articol clar simplu si concret in Constitutie care zice ca o lege presedintele e O B L I G A T sa o promulge in 20 de zile, poate sa o trimita inapoi la parlament o singura data, si cind se intoarce e O B L I G A T sa o promulge in 10 zile! Da, are dreptul sa sesizeze CCR-ul sau pe cine vrea de cite ori doreste! Dar asta n-are nicio legatura cu promulgarea! O promulgi, dupa cum te O B L I G A explicit Constitutia, si dupa aia aia faci ce vrei! Dar legea intra in vigoare!

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ Cris

            si iarta-ma, faptul ca atitia eminenti juristi din 2 partide nu-l sesizeaza pe Iohan la CCR pentru insasi subminarea democratiei, atac la siguranta nationala, (da, asta e ce face Iohan) nu poate fi din prostie! Asta pentru umilul meu nivel de intelegere se numeste complicitate!

            Democratia se exercita prin vot! In felul asta majoritatea isi impune reprezentantii in parlament, care la rindul lor trebuie sa duca la indeplinire promisiunile pentru care au obtinut voturile. Daca indiferent cine, se interpune vointei majoritatii alegatorilor, acel act se numeste atac asupra democratiei, asupra insusi fundamentului constitutiv al statului care e reprezentat de Constitutia la rindul ei votata de toti cetatenii tarii! Cind cineva face treaba asta el practic ataca direct fundamentul statului! De-aia e prevazut in acel art.77 obligativitatea promulgarii legilor de catre presedinte!

            Art. 77 – Promulgarea legii

            (1) Legea se trimite, spre promulgare, Preşedintelui României. Promulgarea legii se face în termen de cel mult 20 de zile de la primire.
            (2) Înainte de promulgare, Preşedintele poate cere Parlamentului, o singură dată, reexaminarea legii.
            (3) Dacă Preşedintele a cerut reexaminarea legii ori dacă s-a cerut verificarea constituţionalităţii ei, promulgarea legii se face în cel mult 10 zile de la primirea legii adoptate după reexaminare sau de la primirea deciziei Curţii Constituţionale, prin care i s-a confirmat constituţionalitatea.

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          @ Cris

          daca vroiau sa aiba legile adoptate, cind le-a sesizat iohan la ccr iar aia au zis: cu exceptia art.5,7 etc e constitutionala… scoateau articolele alea complet, trimiteau la promulgare, presedintele era obligat sa promulge, sau chiar daca idiot fiind ar fi trimis legea la ccr spre re-examinare ccr-ul ar fi fost in imposibilitatea de a declara ceva ne-constitutional din legea aia deoarece tocmai ei cu putin timp in urma au zis ca e constitutional! Dupa care, pentru articolele despre cu basca, fara basca, ar fi facut la parlament niste completari la lege, care erau infinit mai usor de trecut prin furcile caudine…

  11. Tudor spune:

    conform declaratiei procurorului sef DIICOT, daca s ar aplica “reforma” codurilor in viziunea voastra , numai aceasta institutie r urma sa inchida 4770 de dosare!
    adica minim vreo 10 000 posibili infractori si (poate) zeci de mii de victme ale traficantilor de droguri si de persoane.

    ati vorbit vreunul dintre voi cu o femeie exploatat sexual in Spania, de exemplu?
    - viloluri repetate, batai monstroase, arsuri cu tigara pe sani si organele sexuale, injectat heroina … mii de Pitestiuri.
    N au fost trimisi autorii intr un an?

    Liberi, ca pasarea cerului!

    In 2005 am documentat un caz cu traficanti de persone din olt si teleorman; am aflat ca dosarul treneaza … autorii erau cotizanti la organele locale de partid – azi nationale, desigur.

    O femei bine “strunita” produce pana la 2000 de euro pe zi.
    Unii despre care stiu aveau peste 800 de femei … inmultiti cu 500 de euro / zi si ajungem la 400 000 euro/ zi!!!

    Cum e posibil sa introduci prin lege limitarea urmaririi penale la un, fara sa ai statistici, date, marturii, cauze etcetc?Va mai amintiti de Nichita, alta victima, cand s a sucarit pe gagica si s a intalnit tipa u domn cunoscut pe net, ca au venit doi insi din clanul Duduienilor sa i spuna aluia ca daca mai calca prin Iasi…. moare?

    Da, foarte multi politicieni”respectabili” sunt finantati de clanurile mafiote; si nu de ieri de azi!

    Asa ca, dragi membri ai “bulei vosganian.ro”, Romania e altceva decat vrajeala pe care o haliti si vreti voi s o vindeti pe aici!

    ps:
    bozgore, asa te cheama, constantinescu, si nu esti ungur, ci moldovean din Iasi?
    :)
    stiam ca nu esti ungur, boule, fiindca n am pomenit ungur asa prost!

    • Dosarele nu se închid, se clasează. Dacă nu ai găsit într-un an dovezi, îl clasezi Poți lucra la el dacă vrei, dar îl redeschizi numai dacă și când găsești dovezi. Nu-l ții așa deschis, doar-doar într-o zi o să găsești dovezi, să-ți bați joc de oameni

  12. Tudor spune:

    Relativ la “discursul” dlui Vosganian interpretat cu reavointa :) de catre cei rai, este fix ca indemnaul de acum vreo zece ani al lui Pinalty, cand spunea ca trebuie sa se termine cu “cooperativa”.
    Diferenta este ca in timp ce Gheorghe Stefan avea in vedere niste chestii aparent minore ( “reciprocitatile”, cumpararile de arbitri etc) dl Vosganian are in vedere stergerea cu buretele a tuturor crimelor si furaciunilor.

    De pilda, chiar daca Romania a fost obligata de CEDO sa trateze Revolutia din 89 ca si crime impotriva umanitatii, vine tovarasul Varujan si l face scapat pe Ilici…. ca nu s a terminat urmarirea penala intr un an!
    La fel face toarasu Varujan si cu Mineriada din 90!

    De nu s au finalizat acele dosare pana acum?
    Fiindca guvernarile psd s au opus, iar guvernarile nepsd au fost intesate de infiltrati precum Tariceanu si, asa cum se dovedeste acum, VV.

    Cam asta e!