Nu, doamnă Ana Blandiana, mitingurile de acum din Piața Victoriei nu se aseamănă cu cele din 1990 din Piața Universității!

1. Noi, protestatarii din Piața Universității, militam, în primul rând, pentru apărarea drepturilor omului. Nu am auzit niciun protestatar, în niciunul dintre mitingurile din ianuarie 2017 și până acum, să invoce măcar o singură dată drepturile omului.

2. Noi eram de partea victimelor și voiam o justiție onestă. Nu am auzit niciun protestatar de acum să pronunțe numele vreuneia dintre victimele abuzurilor unor magistrați incorecți sau să-i condamne public pe aceștia. Nici un licăr de compasiune la adresa celor care au fost hăituiți ani de zile în procese sau au stat prin pușcării fiind nevinovați. Protestatarii de azi nu sunt solidari cu cei 77 de medici oncologi hăituiți în procese și apoi achitați, cu cei douăzeci de salariați ai Portului Constanța ținuți cu lunile nevinovați prin pușcării , cu cei patruzeci de salariați de la Romgaz luați cu duba de mascați și ținuți șapte ani în cercetări socotite de judecători netemeinice și nelegale etc. etc. Ei sunt, în schimb, solidari cu cei care au comis abuzurile acelea. Ba, mai mult, îi încurajează să continue în același fel. 

blandiana proteste

3. Noi nu am fi acceptat niciodată restrângerea abuzivă a drepturilor cetățenești. Protestatarii de acum ridică în slăvi pe cei care au semnat în secret zecile de protocoale ce restrâng drepturile constituționale ale românilor.

4. Noi am militat pentru respectarea demnității private. Protestatarii de acum nu suflă o vorbă despre sutele de mii de mandate de ascultare emise în ultimul deceniu. Nu cred, doamnă Ana Blandiana, că printre idealurile noastre, în Piața Universității, se număra și recordul absolut al mandatelor de ascultare pe locuitor.

5. Noi, în Piața Universității, nu am însângerat fața niciunui bătrân care trecea pe lângă noi și nici măcar nu l-am îmbrâncit. Nu ne-am pozat țanțoși cu arme albe în chip de Ninja, nu ne-am plimbat mândri, la braț, cu conducătorul țării, nu ne-am chemat copiii în piață să joace șotron pe nume sau chipuri de oameni, nu ne-am întrecut în a profera amenințări cu moartea și măscări de tot felul.

6. Și doamnă Ana Blandiana, noi nu am fost idolatri, nu am ridicat osanale nimănui, nici măcar celor care vorbeau din balconul Universității, cu atât mai puțin procuraturii, serviciilor secrete și conducătorului statului care le numește șefii. Noi am dorit alegeri libere și corecte, am dorit să scăpăm de mentalitățile comuniste potrivit cărora spațiul privat era încălcat cu brutalitate și viața unui om nu făcea două parale.

Singurul idol căruia ne-am închinat noi, în Piața Universității, a fost libertatea.

https://www.ziaruldeiasi.ro/…/aproximativ-2-000-de-persoane…

„Ana Blandiana le-a vorbit protestatarilor, comparând manifestațiile pro-justiție cu mitingurile din 1990 din Piața Universității. ”  https://www.g4media.ro/video-live-text-cateva-sute-de-perso…

171 Responses to “Nu, doamnă Ana Blandiana, mitingurile de acum din Piața Victoriei nu se aseamănă cu cele din 1990 din Piața Universității!”

 1. cris spune:

  https://www.cotidianul.ro/ana-blandiana-il-confunda-pe-marian-munteanu-cu-sandy-batausul-din-piata-victoriei/

  Asa e, VV, noi nu am dorit catuse ci libertate, nu am dorit anihilarea altor oameni ci respectarea drepturilor oamenilor, cu acea libertate care se intinde numai pina unde incalca libertatea altuia, atit am vrut, sa nu-si mai intinda “libertatea” lor peste a noastra.

  Sa vezi oameni care agita catuse, ridica in slavi procurarime si securime, adica exact pe cei impotriva carora protestam e cumplit. Caci despre asta vorbeam noi atunci, despre un stat dominat de institutii de fortza (atunci era fsn-ul lui Iliescu ca si fatzada… fatzadele se schimba se vede, miezul securist nu, acela acum se da democrat si statdreptist, de strada, ca e mai hip). Sa-i vezi pe cei care slavesc protocoale,procurarime, incalcarea drepturilor altora, ca se si pretind urmasi si reprezentanti ai celor de la Piata Universitatii e o impostura pe cit de jalnica pe atit de mizerabila.

  Si cum poti sa asemui un bataus cu cei de atunci, cu oameni care au fost calcati in picioare, insingerati, batuti, striviti fara sa riposteze in vreun fel? Cum poti sa compari un las care loveste un batrin, “in legitima aparare” spune, cu oameni care nu au ridicat nici macar un deget impotriva celor care-i bateau, nu impotriva celor care nu erau de accord cu ei si treceau pe acolo din intimplare.

  In fine, dupa cum spune si Marian Munteanu, Ana Blandiana a trecut pe acolo doar o data, de doua ori, nici nu stie despre ce vorbeste. Dar ar trebui sa se fereasca de cautionarea unei imposturi. Oricum, ma astept la orice, securisti sa urle ca ei au fost golani de Piata Universitatii, iohannis ca e si el golan de Piatza Universitatii…nu m-ar mira.

 2. emi spune:

  Ana Blandiana a fost si este fiica de detinut politic, a fost si a ramas soldat UE, uraste Romania pe care o asociaza socialismului, confunda socialismul comunist cu socialismul democrat:
  https://www.europalibera.org/a/ana-blandiana-tr%C4%83im-un-moment-de-mare-derut%C4%83-%C8%99i-decanden%C8%9B%C4%83-/29243018.html

 3. E păcat că Ana Blandiana sau Mihail Șora se lasă folosiți astfel…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ VV

   “intelectualii” n-au timp sa gindeasca! :D :D :D

   Ca si plesu, care nu putea raspunde unei intrebari de genul cit e 2+2 :D

 4. Ieseanul spune:

  Au ajuns niște neica-nimeni – pupincuriști ca emi, spălați pe creier de Antena 3 ca Sorin, idioți utili ca și cris – să beștelească mari conștiințe ale țării …

   • Ieseanul spune:

    Tot pe ziaristionline.ro am gasit si asta: “Klaus Iohannis si-a dorit sa devina succesor al hitleristilor”! Deci e vorba de o sursa foarte credibila. Eu am auzit-o cu urechile mele pe Blandiana, inainte de ’89, recitand poezii clar anticeausiste. Mi-amintesc ca mi-a fost frica sa nu intre in sala securisti care s-o aresteze pe loc. S-a intamplat la Iasi, la un festival de poezie. Pe de alta parte, multi poeti de valoare au scris in tinerete versuri inchinate partidului: Labis, Stanescu, Desliu s.a. Asa erau timpurile.

    • emi spune:

     Dar nu toti erau copii de legionari…
     Extremismul irational vine din ADN.

     • elenick spune:

      Emi, deja dai semne ca devii IRECUPERABILA! De prostie cronica si semidoctism nu te mai scapa nici moartea! Pastreaza macar un dram de bun simt de a sta in banca ta, esti jenanta…
      Poate te ”salveaza” VV. Daca ii pasa, bineinteles :(

     • Mie îmi place de Emi.

     • emi spune:

      Te oglindesti?!? Este problema ta, tu trebuie sa nu mai fii astfel, cand nu te vei mai recunoaste in aceasta imagine, nu te va mai deranja ce spun eu.
      @VV nu are ce salva, domnia sa poate fi doar de acord cu ce spun, sau ma poate ignora. Fiecare se poate salva doar pe el insusi.

     • edi spune:

      Varujane, pãi e normal sã-ti placã de ea…, ar fi fost ceva motive de îngrijorare dac-ai fi spus, brusc, cã nu-ti mai place…, dar, asa, esti în grafic, omule…, ceduamneiartãmã, truisme din astea, la metru… !

      …hai, Ozzy Bono !

    • Astfel de surse folosesc niște informații corecte pe care le pun într-un context care să-i avantajeze.

   • Probabil că mulți au crezut că va fi veșnic comunismul…

  • cris spune:

   Emi, ai dori sa citesti poate ceva mai bine documentat si cu drept la replica.

   https://mariusmioc.wordpress.com/2011/04/15/ana-blandiana-despre-gogu-radulescu-si-cartea-ei-tiparita-in-1989/

   Mi-e greu sa spun ceva, sau nu doresc sa comentez. Ti-am spus povestea lui Theremin, nu colaborator fara voie ci inventatorul retelei de supraveghere/ascultare KGB fara voie – iar daca am o obsesie, fiindca vorba ceea mi s-a bagat in oase de copil, de cind am gasit primul dispozitiv de ascultare in casa, este aceasta cu ascultarile: sunt ultimul om, ai zice, de la care te-ai astepta la intelegere fatza de Theremin, nu? o am, fata de KGB nu, asta e altceva.

   Au fost vremuri tulburi in care oamenii se straduiau sa supravietuiasca, mentinindu-si mai mult sau mai putin umanitatea si verticalitatea, cedind din diferite considerente cum ar fi protejarea familiei sau dorintza de realizare profesionala si sociala, sau platind scump pentru faptul ca nu au cedat. Anatomia si fiziologia regimurilor concentrationare trebuie intelese strict in termenii lor si nuprin raportare la o societate libera, nu poti cere celui din puscarie aceeasi reactie cum ai astepta-o de la omul liber.

   Ana Blandiana nu se numara intre cei care au platit pretul libertatii si verticalitatii atit de scump ca altii, dar eu una ma feresc sa judec asa ceva: povestea lui Pinocchio, conteaza ce faci cu ce face viata din tine in final.

   Vorba lui Sorin, important e sa tii ochii pe minge: ma intereseaza prea putin “colaboratorii” securitatii, asta e praf in ochi, nebelwerfer cum spune Dorin, si extrem de indoielnic din moment ce securitatea s-a jucat destul cu acuzatul exact al celor mai mari dusmani ai lor ca ar fi fost colaboratori. Important este ca nicaieri insa nu vezi vreo devoalare serioasa, structurala, a securitatii insasi, a ofiterilor de securitate. Acestia au ramas, s-au retras, au devenit businessmeni sau oameni politici. E si foarte greu – am aratat aici pe schema STASI, similara cu a Securitatii si oricarui serviciu de sorginte KGB, de ce e extrem de dificil sa faci asa ceva – compartimentalizare si redundantza. Dar la noi nu se face, nu s-a facut niciun effort, se arunca o ciozvirta de tortionar, multe oase de asa zis colaboratori ca sa aiba multimea ce sa roada cu ciuda, cu ce sa fie ocupata si sa nu bage de seama smenareala la scara nationala…. Pina la urma nici macar asta nu e important, asa cum am spus de multe ori as prefera sa fie dati uitarii securistii si tortionarii de orice fel, dar numele celor care le-au rezistat cu adevarat si au platit cu singe sa fie cunoscute, repetate ca o mantra care sa ne fereasca de la a mai ajunge in asemenea compromis societal mizer….si, in Romania, nici asta nu se va intimpla vreodata, domnul Sandy Matei batausul de nicaieri si Angi cu mertzanul si urlatul sau de-alde Malin Bot vor fi cu cerititudine “constiintze nationale” si exemple demne de urmat.

   • cris spune:

    in final fiecare cu reperele lui, ca si scriitor, il prefer pe Paul Goma. O fi din familie din moment ce intre semnatarii Cartei 77 e si cineva din famila mea, sunt partinitoare. Scurta si blinda prezentare, a la wiki:

    https://ro.wikipedia.org/wiki/Paul_Goma

    Pune aceasta evolutie fatza in fatza cu cea a Anei Blandiana, sau pe cea a lui Petre Tutea cu cea a domnului Sora. Sunt alegeri diferite si fiecaruia i-a stat pe umar un altfel de inger, nu?

    • emi spune:

     Nu pot uita cuvantarile Anei Blandiana din Piata Universitatii, sunau extrem de fals, au facut mult rau tinerilor care manifestau pentru democratie, macar din respect pentru aspiratiile lor, putea sa taca sau macar sa se straduiasca a spune chestii in care credea cu adevarat.
     As paria ca adevaratele ei ganduri nu puteau fi cunoscute nici macar in cercul de prieteni, fatarnicia i s-a citit pe chip non stop.

    • Trebuie să ținem seama și de valoarea literară.

   • De acord, pe vremea aceea mulți credeau că va fi veșnic comunismul și făceau concesii minime.

  • Ai vrea tu să fii idiot util precum Cris… Mai ai de citit vreo câteva sute de metri de cărâi, puse una peste alta…

   • Ieseanul spune:

    Degeaba a citit, dacă își pune cunoștințele și inteligența în folosul grupării mafiote PSD-ALDE. Valabil și pentru tine: degeaba ai activat în cel mai de dreapta partid și degeaba ești un scriitor talentat, dacă ai ajuns să îl cauționezi pe borfașul Dragnea.

  • Shadow spune:

   @ieseanuke

   iti doresti sa ne intoarcem la “ce ai facut in ultimii 5 ani”? Asta era nebunia post revolutionara. Toata lumea se temea de toata lumea.

   Eu am fost student si participant la “lovilutie”. La Dales si apoi in Piata Universitatii. Mi-am dus prieteni pe brate impuscati in piata la spitalul Coltea. Am fost in Piata Universitatii tot student ca sa ma opun fsn-ului si mai ales securitatii care schimbase doar de nume. Am fost Golan. Am fost acolo cand asa zisa politie (secu) a gasit cica “droguri” scoase din buzunarele lor largi. Am fost prezent cand la sediul central al PNT CD au aruncat cu un xerox pe geam pe motiv ca “tipareau bani”. Am vazut in tot acel talmes balmes si manipulare pe baietii cu ochi albastrii si “geci” de piele care ii coordonau.
   Am fost fugarit si batut de mineri. Ce a fost atunci NU este ceea ce este azi.
   Deci cine incearca sa foloseasca Piata Universitatii de atunci comite o crima.

   Nu vrei sa ma tratezi si pe mine de spalat pe creier si alte belele precum inutilitatea idioata? Crezi ca “marile constiinte ale tarii” au riscat la fel de mult precum studentii necunoscuti ai acelor vremi?
   Hai ia-ma la “refec” nitel. Si pe bune antena x nu urmaresc. Doar tvr international si asta numai cand mai e cate ceva interesant.
   Hai iesene spune-mi cat de idiot sunt. Sau taci daca mai ai rusine.

   • Ieseanul spune:

    N-am înțeles nimic, care e problema ta? Că Ana Blandiana n-a participat la revoluție? Că nimeni nu are dreptul la reabilitare? Și de ce ar trebui să “mă iau” de tine? Fii, te rog, mai explicit!

    • Shadow spune:

     @Ieseanul
     Daca nu ai inteles nimic nu am ce face pt tine. Cum rusine n-ai am inteles. Reabilitare? A cui ? A “constiintelor neamului” care au “rezistat prin cultura” asa cum atat Herta Muller le-a spus ca nu tine?
     “constiintele neamului” cum le spui tu sunt alaturi de irganizatorii de atunci ai “lovilutiei” si a mineriadelor.

     Cum nu prea cunosti timpurile alea e bine ca ii urmezi, asta nu inseamna ca ai si dreptate, sau ca aceste asa zise “constiinte” au dreptate. Te indemn sa te informezi inainte de a face aprecieri si a prelua aprecieri deja “regurgitate” de altii. Informeaza-te si judecat ca de aia ti-a dat Dumnezeu cap.

     • Ieseanul spune:

      Noi vorbim aici despre Ana Blandiana. Iata parerea ei despre evenimentele la care sustii tu ca ar fi fost partasa:”Trăim într-o societate construită pe două păcate: Crimele de la Revoluție și morții Mineriadelor!”. Asa ca tie ar trebui sa-ti fie rusine pentru atacul marsav la adresa ei.

     • cris spune:

      Domnule draga, scuze, esti intr-adevar de o nesimtire crasa, dumneata care nu ai calcat prin Piata Universitatii dai lectii unora care au fost si au tot dreptul sa-si spuna opinia? Pe Blandiana nu a batut-o nimeni, a stat frumos la caldurica, asa cum au stat si Plesu si Sora in guvernul lui Roman, pe stilul stam la aragaz cu Brucan si luam notitze, si cu Gogu Radulescu in pat sa spunem poezii. Hai, du-te cu Dumnezeu….

     • cris spune:

      @ Shadow

      Lasa-l, de unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Ca sa intelegi trebuie sa ai macar un dram de ratiune si de bun simt: nu are nici una nici alta si nu e doar vina lui.

      Lasa, vorbim noi intre noi, cum ii spuneam si lui Alzara: Et in Arcadia ego. Cind mergi la Louvre uita-te la tabloul lui Poussin cu acelasi nume, Et in Arcadia ego, si pentru mine.

      Ne intilnim intr-o Arcadie pe care numai cei de acolo o cunosc.

     • Ieseanul spune:

      Vai, vă rog să mă scuzați, n-am luat bătaie de la mineri, deci n-am dreptul să comentez. Ăsta e noul criteriu de evaluare a oamenilor, inventat de doctorița cea de-o aroganță fără seaman.

     • Că n-ai luat bătaie de la mineri pot să cred, dar de aplaudat, i-ai aplaudat?

     • cris spune:

      Exact domnule, e un drept pe care trebuie sa ti-l cistigi, daca nu ai fost acolo macar prin a avea cu mult mai multa informatie decit ai acum. A vorbi fara sa stii despre ce, e arogantza dumitale, nu a mea.

     • Shadow spune:

      @ieseanul

      de ce sa-mi fie mie rusine pt victimele revolutiei si mineriadelor? Pt ca am fost si eu victima? Sa-i fie rusine dnei Blandiane ca face aprecieri despre Piata Universitatii de atunci cu ce se intampla acum.

      Pe atunci de “partea cealalta” se gaseau TAB-urile securitatii si/sau organizatorii securitatii. Azi cei sustinuti de dansa sunt chiar oamenii securitatii. Cei care au omorat, schingiuit, batut. Halal “constiinta a neamului”.
      Cat despre tine continua pe linia asta. Am inteles habar n-ai de ce s-a intamplat in perioada respectiva.

     • Shadow spune:

      @ieseanul

      cat despre cum nu vorbeai tu de Ana

     • Shadow spune:

      @ieseanul
      cat despre cum nu vorbeai tu de Ana Blandiana

      Ba da tu ai dat exemplul ei in propriile tale mesaje. Si binenteles vorbeai de “marile constiinte ale neamului” cu care tu “aderi” fara sa faci o minima informare. Deci tu esti mincinos si in plus arogant. Constiintele alea ale neamului nu ti se aplica tie ca “marca pe scrisoare” fara o minima cunoastere a evenimentelor. Ai tot dreptul sa iti expui parerea cu conditia ca ea sa fie o parere personala si informata in prealabil. Sau esti pe post de zvoner si raspandac?

      pupincurismul este o caracteristica a lipsei de educatie si a lenei mentale iar tu il practici catre aceste “constiinte”. Da-i inainte ca tu te faci de ras nu eu. In plus judecarea celorlalti fara o minima cunoastere este o proba suprema de “om de bine” in acceptiunea imgb-ului la mineriade.

 5. Adam Mareș spune:

  Faza e că și Marian Munteanu tot pe lângă Servicii s-a oploșit ulterior. Unii zic că era dinainte (probabil era, în fond, cum spuneam cândvs, și în Servicii sunt mai multe tabere).

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Cris

   tu in cit timp estimezi ca vom avea legile justitiei si a referendumului promulgate? :D

   • cris spune:

    asimptotic? :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Cris

     macar aproximativ! :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Cris

     vroiam sa-ti zic ceva legat de termenul promulgarii legilor, dar am gasit o metoda mai buna utilizind variabie (in IT se folosesc variabile)

     Deci, imi iau un “mic concediu”. Pina cind? Pai… pina la promulgarea acestor 4 legi. :)

    • cris spune:

     Nu stiu, Sorin. Dar trebuie discutate, serios , cu un dram de responsabilitate, nu mincinos, fanfaronard, inept ca acum. Asa e normal intr-o lume. N-am nici macar un micron de respect fata de o opozitie care in loc sa construiasca o argumentare serioasa si sa propuna ea rectificari nu face nimic altceva decit circ. Nu apara interesul niciunui cetatean (in afara de securisti si procurori), doar isi fac imagine, cum spune sica mandolina – sunt de fapt niste papagali caraghiosi care nu gindesc cu propriul creier ci doar danseaza cum le spune berlinul sau mai stiu eu cine-, cred ca isi atrag bunavointza institutiilor gen DNA si SRI, si isi acopera propria ineptie.

     Sigur ca sunt greseli in modficarile propuse, dar trebuie facute, punct. Ti-am aratat una singura – nu poti extinde bariera fata de public a datelor dintr-un dosar penal dincolo de faza pe camera preliminara. Da, e correct ce spun, prevederea trebuie sa existe, trebuie sa se termine cu circareala din presa de sorginte procurarista, e conform directivei pe prezumtia de nevinovatie si jurisprudentei CEDO, dar bariera la dosare e doar pina la proces – dar uite ca niciun intelligent din opozitie nu are habar de asa ceva si nu fac nimic altceva decit sa haulasca cu drepturile procurorilor si sa propage timpenii pe care niciun om cu un dram de gindire critica nu ar trebui sa le inghita.

     E jalnic, cu totul e un spectacol submediocru de fanfaronada politico-securista cu multa spuma “civica”. Daca seriozitatea si responsabilitatea nu se pot invatza altfel, i-as inchide in parlament si as arunca cheia pina ce discuta serios modificarile sau se string unii pe altii de git… deci acesta e termenul pe care l-as da :)

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      azi am fost la piata. In statie un domn de vreo 65 de ani m-a intrebat ceva despre ruta autobuzului si din vorba in vorba am ajuns sa vorbim despre politica… A venit autobuzul, am mers impreuna citeva statii tot vorbind. Si la un moment dat a ajuns vorba la conflictul dintre generatii… La care omul imi zice: pai eu am plecat de-acasa sa nu-l mai aud pe fimiu de 32 de ani, fara serviciu, mi-a zis: ce stiti voi baa comunistilor, voi ar trebui sa taceti pe vecie, nu mai muriti odata!

     • cris spune:

      Sorin, cred ca ti-am raspuns mai jos fara sa vreau, e ce ii spun lui Emi. De asta cei care au trait cu adevarat acel timp trebuie sa moara, pentru ca impostura sa fie completa si indiscutabila.

   • Anul ăsta, sigur…

  • Era din alamă, nu din argint… :)

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ all

  stiti de ce vor merge rezistacii la parlament miercuri? Pai, poate exista un singur motiv logic: anume sa puna presiune pe psd-isti sa voteze motiunea! :D :D :D

 7. Adam Mareș spune:

  @VV
  Ați spus în plen că n-avem autostrăzi pt că avem parcuri naturale?

  • Era vorba de tronsonul autostrăzii Iași Tîrgu Mureș pe partea care traversează munții. Ministrul a spus că sunt probleme de mediu. O bună parte din traseu trece prin parcuri naturale, așadar traseul trebuie modificat. Și asta e adevărat. Asta era discuția. În rest, de tâmpenii diversioniste sunt sătul.

 8. cris spune:

  @ Emi

  doar atit, de curiozitate, ce slavea democratul si hashtagistul CTP si de ce anume nu se dezice nici acum ca admiratie:

  marturii de la Piata Universitatii

  “Au intrat (n.r.: în Universitate) mai mult de o sută de mineri, îşi aminteşte M.B., studentă în anul III la Filologie; erau înarmaţi cu bâte, răngi de fier şi topoare. Topoare de tăiat lemne. Se înghesuiau care mai de care să lovească. Erau însoţiţi de indivizi în civil care îi călăuzeau. Eram înconjurată de o mulţime de mineri, care mă priveau duşmănos. Unul din ei a ridicat toporul şi m-a lovit în cap. Din fericire toporul a alunecat într-o parte şi nu m-a nimerit chiar în plin. La început ne-au lovit pe toţi cu topoarele numai în cap. Apoi, după ce am căzut la pământ, au început să mă lovească cu bâtele şi cu picioarele unde nimereau. Ne-au scos de acolo sub o ploaie continuă de lovituri, traşi de păr pe scări, pe trotuarele pline de geamuri sparte şi de asfalt ars. Din cauza rănii căpătate la cap, puteam zări doar printre şiroaiele de sânge care îmi inundau faţa. (…) Nu mai ştiu ce s-a întâmplat apoi, pentru că am leşinat, dar trebuie să spun totuşi că în afara obscenităţilor incredibile pe care mi-a fost dat să le aud, ultima frază de care îmi amintesc este propunerea făcută de cineva, nu ştiu de cine anume, de a tăia sânii uneia dintre colegele noastre cu toporul. Nu pot să spun dacă acest lucru a fost înfăptuit sau nu, dar ideea mi-a îngheţat sângele în vine.”

  poetul Mihai Ursachi:
  „Brigăzile de ordine― patrulează în rânduri strânse; sunt nişte huidume înarmate cu furtunuri de cauciuc întărite la capete cu şuruburi metalice groase ca pumnul, topoare, tesle, bâte, reteveie, în fine, alte ustensile, cum ar fi aceste tije metalice foarte ascuţite care sugerează proceduri mai sofisticate, ca eviscerarea sau tragerea lentă în ţeapă etc. Simplul spectacol al acestor hoarde chemate să apere ordinea chema ordine, în
  sensul că nu mai rămânea nimic altceva de văzut pe stradă decât ei, mergând cu pas greu de „proletari―, agitându-şi uneltele şi aruncând priviri elocvente către imobilele din jur. Surescitat, cu o hotărâre slabă de a întreprinde ceva, am decis, contra oricărei înţelepciuni, să ies în stradă şi să merg aiurea, oriunde. M -am pomenit, efectiv, în locuri în care, în afară de mineri, mai zăreai figuri umane, locuitori: în faţa intrării unui imobil, un grup de femei în vârstă şi câţiva copii priveau cu stupoare echipele învestite să facă ordine… Pe trotuarul din faţă, câţiva paşi la stânga (eu mergeam fară scop, dar repede, foarte repede), un adolescent a întors capul, descoperind doi mineri care grăbeau pasul, părând că vor să pună mâna pe el. Nu voi uita niciodată expresia de uimire şi de groază de pe chipul lui, când, adresându-se poate mie, poate altor câţiva trecători, a îngăimat cu voce înăbuşită: „Cine îi plăteşte? Cine i-a adus?― Au fost ultimele lui cuvinte. Căci minerii, vigilenţi, ajunşi deja la un pas în spatele nostru, l-au auzit. Doi vlăjgani bine îmbrăcaţi s-au repezit răsucindu-i braţele la spate, în timp ce alţii, tâşnind de nu se ştie unde, înarmaţi cu bâte, s-au pus să
  „restabilească ordinea―. Nu-l izbeau decât în cap. Băiatul nici măcar n-a ţipat. Cei doi vlăjgani trebuiau să-l ţină ca să nu cadă la pământ. În acest timp — de ordinul zecilor de secunde, dar care mi s-a părut că durează milenii — nu se auzeau decât loviturile căzând greu. Nimeni nu sufla o vorba, priveam împietrit ce se petrecea la câţiva paşi de mine, ca şi grupurile de oameni de pe trotuarul opus. Nu puteam să-mi descleştez buzele, eram incapabil să gândesc, chiar la fugă, o prostraţie profundă apăsa strada înverzită.
  La capătul unui interval infinit, s-a auzit vocea spartă a unei femei de pe trotuarul din faţă: „Lăsaţi-l, oameni buni, nu vedeţi că l-aţi omorât?― Retina înregistra automat spectacolul: picături ţâşneau de sub lovituri (trase doar în cap); apoi sânge, apoi fragmente de os, în fine, sânge amestecat cu o substanţă albicioasă. Trupul adolescentului zvâcnea încă spasmodic, mort aparent, dar loviturile echipei de ordine (ajunsă acum la 10–12 persoane) continuau, ca nişte ciocane pneumatice.

  O maşină albă s-a oprit în faţa grupului; şoferul, un om în vârstă, voia să ştie ce se întâmplă. Vai de capul lui: doi mineri l-au smuls afară şi, cu un şut, l-au propulsat pe celălalt trotuar, unde, terifiat, a dispărut în mulţimea paralizată de groază. Un miner a luat cheile maşinii şi a deschis portbagajul. Alţii au apucat de mâini şi de picioare trupul adolescentului, încercând să-l îndese în portbagaj. Locul era strâmt; trosnind sec, au sucit membrele, gâtul. În fine, l-au îndesat, dar nu se închidea capacul. Atunci, un miner voluminos, animat de o sălbatică hotarâre, s-a pus pe portbagaj, care s-a închis întrun zgomot de oase sparte. Doi alţi mineri au sărit în maşina care a demarat în trombă şi a dispărut la colţul străzii. Odata instaurat calmul, minerii şi-au continuat marşul lor victorios, ignorându-ne prezenţa.”

  Si vine doamna Blandiana sa-i asemuiasca pe Sandi batausul cu Marian Munteanu, pe cei care agita catuse si urla DNA sa vina sa va ia si protocoalele, care protocoale, care stat paralel, nu exista, cu cei de atunci….Sau CTP care a aplaudat asa ceva, si a slavit si atunci fortza si catusele sa dea acum lectii de….nu stiu de ce….tot de fortza si catuse…

  Stii cine si-a pus semnatura, si-a adjudecat raportul despre mineriada al lui Maries? Basescu …el e “marea constiintza” a natiunii, “anticomunistul”… Maries, un om care a fost pina la CEDO si inapoi cu anii ca sa impiedice musamalizarea acestei orori, e un nimeni acolo, eroi sunt procurorii Lazar, Kovesi, ba chiar si Macovei care la timpul respectiv era…procuror. Oamenii din tabelul de la sfirsit – iti dau raportul complet-, chinuiti, batuti, sunt nimeni. E patognomonic pentru ce se intimpla acum in Romania, e imaginea crasa a imposturii, a securistului care se erijeaza in salvator si democrat nevoie mare. Pe fesenisti ii stiu, nu ma mira comportamentul unuia sau altuia, ce ma mira e credibilitatea data unor jigodii asa zis democrat – statdeptiste, unui gaunos ca iohannis, unora in pampersii manipularii gen usr si unor , scuze, basini decrepite si ridicole de pedelisti cu brand liberal. Pe timpul lui ceasca se inghitea nechezol de nevoie, acum se inghite nechezol de democratie cu mare satisfactie.

  Cine a organizat ?
  “Este evident că acest fratricid a fost conceput de liderii Frontului Salvării Naţionale (partid care
  deţinea puterea şi în acelaşi timp continuator al fostului partid comunist) în frunte cu Ion Iliescu. Premisele mineriadei din 14-15 iunie se găsesc în mişcarea de protest anti-neocomunistă din perioada 22 aprilie – 12 iunie 1990, desfăşurată în Piaţa Universităţii din centrul capitalei României. La vremea aceea, acesta a fost cel mai lung miting anticomunist din istorie: 52 de zile şi de nopţi fără întrerupere. Înăbuşirea manifestaţiei din Piaţa Universităţii a reprezentat „repriza a doua‖ a contrarevoluţiei neocomuniste. Această operaţie a fost executată de către forţele Ministerului de Interne, ale Ministerului Apărării Naţionale, ale Serviciului Român de Informaţii, ale Procuraturii, cu sprijinul altor instituţii ale statului cum ar fi Ministerul Transporturilor, precum şi prin manipularea a zeci de mii de muncitori din întreaga ţară, dar şi din Bucureşti. ”

  – Clar? SRI, procuratura au fost parte importanta in organizarea mineriadei, stim, noi astia de atunci, dar uite scris negru pe alb, uite marturii, poate or intelege si cei de acum ca n-au invatzat nimic, dar nimic, atita timp cit ridica in slavi institutii de fortza… ce a fost in final? un razboi fratricid, roman antiroman – ce se intimpla acum ? cum de nu stiti cine e artizanul unui asemenea razboi?cum de ii ridicati in slavi, aveti Stockholm? Ii inteleg pe cei care tin cu pesedeul, dar pe astia “democratii” si “statdreptistii”amorezati de macovei. kovesi si servicii NU. Nici acum nu s-a schimbat nimic, decit blana de lup democrat pe care si-o pun respectivii organizatori de “pace sociala” si mineriade. Cei de acum striga traiasca procuratura si SRI-ul ! Si eu trebuie sa-i admir… serios? Malin Bot si alti caraghiosi urla ca ei sunt Piata Universitatii…hai, duceti-va. Sora si Blandiana ca sunt Piata Universitatii? Nu e adevarat ca domnul Sora ar fi demisionat atunci de oroare…a stat in guvernul lui Roman pina ce s-a schimbat cindva pe la sfirsitul lui iulie. Universitatea Bucuresti, celelalte universitati, “marile constiintze”, Iohannis nici nu exista, nu are de fapt niciun fel de istorie de rezistentza, dar astia sunt… democratii… si se catzara cu nesimtire si acum pe cadavrele si ranile celor de atunci. Nu, nu e nicio diferentza de fapt fatza de provocatorul securist care se dadea rezistent pe timpul lui ceasca ca sa supravegheze pe altii si sa-i duca unde vrea dumnealui, sau fatza de Brucan urlatorul de la Scinteia care s-a dat dizident si s-a inconjurat de liicheni si altii asemenea sa-i “creasca” la lumina aragazului.

  http://mineriade.iiccmer.ro/pdf/dezbateri/raport_despre_fratricidul_din_13_15_iunie_1990.pdf

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Cris

   acum la antena3 (sic! pt rezistacii fascisti) o o vaca gen Chichirau de la pnl pe nume Hărău (nume predestinat) ii zice lui Mugur Ciuvica: nu sunteti de la pnl, nu indepliniti calitatile necesare pentru a fi liberal :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

   • cris spune:

    care sunt calitatile liberalului – pun pariu ca nu are habar de crezul liberal – cotizatia la un pdl rebranduit?

    Zicea VV “Ludovic reprezinta Romania, inteleg” – sper ca Romania nu a ajuns, totusi, o colonie de babuini amatori de mandolina si lacalut ca sa se simta Ludovic King Julian al liberalismului.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Cris

     :D

     cam asta e nivelul de prostie din pnl:
     https://www.facebook.com/expresspressro/videos/1463770117047307/

     :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Cris

     Ce tot ai cu Ludovic??? Poate fi un premier la fel de bun aproape ca oricare dintre cei care au fost in ultimii 10 ani! :D :D :D Cu exceptia doamnei Dancila, restul au fost cam pe acelasi calapod! :D

     Tara asta l-a avut premier pe Boc! Faceam glume prin 2008, un prieten zicea: sa vezi, o sa fie Boc! I-am zis: esti nebun? Cum sa fie Boc premier?!?

     Si totusi Boc a fost premier al acestei tari, si basca nici nu erau atitea manifestatii ca acuma! :D :D :D

     Deci, de ce n-ar fi si Ludovic? :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Cris

     stii, ma gindeam, ca acum noua ni se zice decretei, dupa perioada in care ne-am nascut, astora de s-au nascut dupa 90 cum li s-ar putea zice? Rahatei? :D :D :D

     • cris spune:

      sa se numeasca ei cum doresc, eu nu pun asemenea etichete; cert e ca individa de la pnl probabil nu stie nici macar aritmetica, darmite istorie: cei nascuti in 67 si dupa sunt exact cei de 18-23 de ani de la revolutie si mai ales studentii din Piata Unversitatii.

      ah, si ca tot e ridicata Kovesi in slavi: Kovesi i-a dat NUP lui Iliescu in 2007 pentru mineriada, cind era procuror general, apoi s-a asezat in pozitia sa preferata, cu posteriorul pe dosar, s-a redeschis abia in 2015 -Tiberiu Nitu.

      Da? uite documentul semnat de Kovesi. Inca o impostura, nu? aceia care se dau urmasi ai Pietei Universitatii si o slavesc pe Kovesi marea luptatoare impotriva “ciumei rosii” acum la Victoriei, stiu despre ce vorbesc de fapt?

      http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-marti-10-martie-2015/

     • cris spune:

      In fond stii ceva? am fost numiti golani de Iliescu, daca ne numeste acum o toanta liberala, pardon, speranta liberala, decretei comunisti….ce sa mai zic…

     • cris spune:

      na, uite, am pus si eu o eticheta, dar ce sa fac, domnisoara respectiva chiar imi da impresia de borcan :) My bad.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      https://ibb.co/i4XkLT

      Orban i-a obligat pe toti cei din conducerea pnl sa fie prezenti la 18.45 in piata victoriei la protestele pe care le-a convocat el pe facebook :D :D :D

      conducerea pnl a fost acolo, nu si protestantii! :D :D :D

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Cris

      stii care va fi retorica rezistacilor in perioada urmatoare?

      DNA-ul se chinuie sa faca dosare, iar justitia da achitari pe banda rulanta! Huo PSD, jos labele de pe justitie! :D :D :D

     • emi spune:

      @sorin
      Straniu e ca si dosarele DNA care obtin condamnari in justitie au probleme tehnice atunci cand ajung la CEDO…

   • În România sunt mulți liberali, unii chiar și la PNL :)

 9. elenick spune:

  Cum spuneam, ofensiva coalitiei asupra justitiei nu are drept scop doar scaparea de puscarie a celor cu dosare ci si pastrarea in siguranta a banilor furati si dositi prin tari mai calde.
  In cazul de fata, S. Shaiddeh este colaboratoarea lui Dragnea de multi ani si la multe cotcarii, nu numai furtul insulei Belina… Asa ca ea are probabil cunostinta si despre bani, numarul si destinatia lor. Iata de ce, pentru a o scapa de acuzatii si a nu o lasa ”prada” tentatiei sa colaboreze cu procurorii… ce sa facem, ce sa facem? Schimbam legea penala!

  https://www.g4media.ro/exclusiv-oug-pentru-salvarea-lui-sevil-shhaideh-din-dosarul-belina-guvernul-dancila-vrea-sa-modifice-patru-legi-care-stau-la-baza-dosarului-dna.html

 10. emi spune:

  Daca protestatarii de azi din Piata Victoriei se simt asemeni celor din Piata Universitatii inseamna ca se simt in minoritate si nu accepta deciziile majoritatii.
  Asta a fost problema cu Piata Universitatii, protestatarii nu au inteles ca sunt in minoritate, de aceea Ion Iliescu si-a permis sa cheme minerii. Sustinatorii DNA au pretentia ca sunt majoritari, atunci ce cauta in Piata, oricare ar fi aceasta?!?
  Oare noi ca popor nu putem trai fara institutii de forta, nu putem invata nimic fara amenintarea cu bataia?

  • Alzara1918 spune:

   Știam ca suntem in minoritate : cea mai severă minoritate din toate alegerile care aveau sa urmeze ; am protestat PÂNĂ la alegeri plecând dim Sibiu in fiecare Weekend pentru ca știam ca propunerile noastre sunt soluția pentru România ; propunerea era Proclamația de la Timișoara , cel mai coerent program politic adus ka cunoștința fiecărui cetățean ; citiți-o azi ! Care e programul demonstranților de azi ? Lenea intelectuala a liderilor Opoziției îi face sa se ascundă in spatele bicicletei lui Iohannis : ce ar fi ei fără el ?
   Cinevîl mai amintește pe George Șerban ? Poate VV ! Cris , sigur ai fost di tu in Arcadia noastră de la fântâna Arhitecturii sub balconul speranțelor noastre pângărit de securiștii lui Iliescu in aplauzele majorității romanilor !

   • emi spune:

    Dar demonstrantii de azi nu recunosc ca ar fi minoritatea, ei se considera majoritari, si ca lupta impotriva celor putini care incearca sa impuna dictatura!!! “Programul” lor e “toti politicienii fura, sa fie inchisi de DNA”.
    Ca Romania este defrisata cu dalbaticie si tocmai trebuiesc promulgate cateva legi in acest sens, nu se vede. Ca tot lemnul pleaca din tara, nici asta nu intereseaza, ca DNA nu a deschis niciun dosar in aceasta directie, nu e treaba lor. De fapt asta e scopul urmarit, impiedicarea legiferarii exploatarii lemnului intr-un ritm mai putin agresiv.
    Eu nu sustin ca nu au si protestatarii partea lor de dreptate, sustin doar ca impunerea vointei minoritatii se poate face doar cu forta dictaturii.

   • cris spune:

    Hai sa intrebam. Intrebam aici: Cine e George Serban ? Dar daca mergem si intrebam acum in Piata Victoriei, sau la Parlament, la marii manifestanti prodemocratie si prostatdedrept, la marii anticomunisti care striga “ciuma rosie”, ar fi dezastru, sau pe Ciolos, sau pe Iohannis, usr-ul….ei au alte repere, traiasca kovesi si coldea, lazar, horodniceanu, macovei. Sa-i intrebam pe Malin Bot, pe Sandy batausul, pe Angi activista, pe Barna, pe Gotiu, pe Ghinea:

    CINE E GEORGE SERBAN ??????

    Ii vedeti numele scris undeva? Il aminteste cineva? omul acesta are vreo valoare pentru voi, sau sunt mult mai populari toti impostorii asa zis democrati. Si chiar astept sa-mi raspunda marii amatori de “constiintze nationale”…..

    ****

    Vedeti, domnul doctor, exact despre asta vorbesc, adevaratii eroi de atunci trebuie stersi de pe fata Pamintului, stersi din istorie, cu totul – si asta este, ESTE, tehnica securista, Zersetzung, descompunere, eliminarea nedoritilor si daca ar fi inca vii din scara de importanta sociala si constiintze. Pe mormintul unuia sau altuia trebuie sa tzopaie Basescu, apoi Iohannis si Ciolos, Kovesi si multi altii. DNA sa vina sa va ia, traiasca Kovesi, traiasca Iohannis, vivat catusele, sariti ca ne fura ciuma rosie democratia…. S-a furat demult, se fura continuu.

    Mda, George Serban e autorul Proclamatiei de la Timisoara.

    Daca puneam intrebarea invers, domnul doctor, cine a scris proclamatia de la Timisoara, ce ni se raspundea? – te pomeni ca au scris-o liiceanu, plesu, basescu, tismaneanu, sora, blandiana sau iohannis, NU? sau Angi activista? NU?

   • cris spune:

    @ Alzara

    da, domnul doctor, noi nu avem nevoie de fotografii si facebook sa ne recunoastem, nici dupa aproape 30 de ani, ne recunoastem dupa altceva. Si tot asa recunoastem si impostorii. Dupa criterii mult prea profunde ca sa poata fi mimate sau falsificate. Ce spune Gica academicianul? arata-ne poza sa stim ca ai fost acolo – ia poza de la SRI, ca sigur o are… cine ne recunoaste cu adevarat, insa, e doar cineva care a fost acolo.

    Et in Arcadia ego.

  • tudor spune:

   Hai ca s au gasit “adevaratii ” golani, fix pe un blog al carui propretar e mana n mana cu gashka lui iliescu !

   Aialalti, toti, inclusiv Sora si Blandiana “se lasa folositi”, VV care bneficiaza din plin de avantajele complicitatii cu psd ul este “dezinteresat”!

   Atata impostura …. mai rar!

   Ati fost vreunul din revolutionarii astia cu iliescu in suflet in Piata Victoriei sa vedeti daca au habar despre mineriada sau revolutie?

   De pilda, baiatul ala blond care apare in multe imagini cu un gramofo in mana este “ceausescu” de la Universitate; a fost maltratat ingrozitor si a stat 4 luni arestat, fara niciun mandat …. de la bataile incasate vorbeste intrerupt – nu l au batut adica la itamplare, ci fix cat sa nu ma poata vobi fluent, obsedati probabil ca l imita, cu atata talent, pe Ceausescu.

   Hai, revolutionarilor, haideti, domnul deputat vosganian ales al pop[orului, mergeti in PV si explicati i lui Marian Borosanu cum sta treaba cu Piata Universitatii …. aveti obrazul atat de gros?

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ tudor

    macar saracul ala zis “ceausescu” de la universitate are o scuza sa participe la mitinguri legionare fasciste, a ramas cu sechele de e la batai si e dus cu capul! Voi ceilalti ce scuze aveti? De unde ati ramas cu sechele?

    • cris spune:

     Nici nu stie numele respectivului, e Morosanu nu Borosanu. Eu nu-mi amintesc de un imitator al lui Ceausescu, oricum nu-mi amintesc imitatori de ocazie ci lucruri mult mai serioase legat de Universitate (Shadow? VV? Alzara?) dar domnul gurist de deasupra cert nu de acolo il stie…fiindca nu a fost vreodata golan.

     E cel din video care il agreseaza pe Bacalbasa, si acolo vorbeste foarte fluent, si e in plina sanatate si muschi, stilul Sandi Matei , vad https://www.cotidianul.ro/bacalbasa-bruscat-de-manifestanti/

     Nu are importantza, se arunca subiecte de acest fel doar pentru ca se doreste inca un prilej de ton ridicat si multa vorbarie, sa fie acoperit orice altceva, cel mai bine e sa treci mai departe.

     Apropos: ce vor face de acum incolo cu atitea achitari la ICCJ, or sa manifesteze si in fatza ICCJ sa vine DNA sa ia si judecatorii?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Poti sa fi sigura ca or sa manifesteze in fata ICCJ! Ei au facut-o deja de multe ori fara sa zica nimeni nimic. Cazul Dragnea!

   • Shadow spune:

    @tudorica
    tu nu ai fost niciodata in piata Universitatii nici la asa zisa revolutie nici la mineriade. tu sustii bratul armat al lui ilici cel care l-a batut pe baiat. Sau raul a ramas la ilici iar securitatea mai alba ca zapada a devenit “iubitoare de popor” intre timp. De la tine nu astept absolut nimic. Esti doar o trambita in plus a securitatii.

 11. emi spune:

  @cris,
  Minerii in Piata Universitatii in 1990, au fost grotesti pentru ca erau inutili, FSN era majoritar, tinerii care manifestau nu reprezentau o amenintare reala, atunci repreziunea a fost grotesc de inutila, mai ales ca multe dintre victime nici nu erau implicate politic. Este nevoie de asemenea etalari de forta atunci cand esti in minoritate si vrei sa impui dictatura prin teroare, am putea crede ca liderii fesenisti ai momentului se simteau minoritari…
  Pe de alta parte, venirea minerilor in 1990 a determinat victoria domnului Emil Constantinescu in 1996, sustinatorii sai au stiut sa exploateze lipsa de umanism a politicii FSN.
  Intotdeauna din intuneric naste lumina, si din lumina apar umbrele… :)

  • cris spune:

   Nu s-a dorit doar anihilarea unei miscari oarecare de minoritari, Emi. S-a dorit stergerea din constiintze a celui mai important punct din Proclamatia de la Timisoara. Securistii nu se zbat niciodata sa anihileze ceva fara semnificatie, fara pericol.

   Punctul 8 al proclamatiei de la Timisoara. De amintire, ca sa vezi cit e de diferit ca atitudine fatza de violentza celor de acum care agita catuse si tzepe, punctul 8 al proclamatiei:

   “Propunem ca legea electorală să interzică pentru primele trei legislaturi consecutive dreptul la candidatură, pe orice listă, al foștilor activiști comuniști și al foștilor ofițeri de Securitate.
   Până la stabilizarea situației și reconcilierea națională, absența lor din viața publică este absolut necesară.

   Cerem, de asemenea, ca în legea electorală să se treacă un paragraf special care să interzică foștilor activiști comuniști candidatura la funcția de președinte al țării. Președintele României trebuie să fie unul dintre simbolurile despărțirii noastre de comunism. A fi fost membru de partid nu este o vină.

   Știm cu toții în ce măsură era condiționată viața individului, de la realizarea profesională până la primirea unei locuințe, de carnetul roșu și ce consecințe grave atrăgea predarea lui. Activiștii au fost însă acei oameni care și-au abandonat profesiile pentru a sluji partidul comunist și a beneficia de privilegiile materiale deosebite oferite de acesta. Un om care a făcut o asemenea alegere nu prezintă garanțiile morale pe care trebuie să le ofere un Președinte ”

   De asta spune si VV, spun si eu, spun si altii, ca Piata Victoriei nu are nimic, dar nimic de a face cu Piata Universitatii, noi am vrut libertate nu catuse, eram dispusi sa murim noi, niciodata sa omorim pe altii.

   Mai citeste o data “A fi fost membru de partid nu este o vină. Știm cu toții în ce măsură era condiționată viața individului, de la realizarea profesională până la primirea unei locuințe, de carnetul roșu și ce consecințe grave atrăgea predarea lui. ” Pune fatza in fatza cu “ciuma rosieeee!!!!!!”, “DNA sa vina sa va iaaaa!!!!!”, “comunistilor, nu mai muriti odata”

   Si mai ia aminte la ceva: interzicerea, limitata, pentru trei legislaturi, nu doar a activistilor ci a OFITERILOR DE SECURITATE. De ce ? Pentru ca ” Prezența lor în viața politică a țării este principala sursă a tensiunilor și suspiciunilor care frământă astăzi societatea românească. ” – pune fatza in fatza cu : nu exista stat paralel, traiasca serviciile.

   Ce ironie a sortii, ce bizar, ce bolnav ce se intimpla acum, sa vezi urmasul fsn-ului vorbind despre protocoale cu serviciile/securismul 2.0 securism pe care l-au dorit perpetuat, pentru care au omorit oameni in ’90, si asa zisii democrati urlind ca securismul e bun. Cum spune VV, totul e pe dos.

   Punctul 8 ramine valabil, la cel mai inalt grad de actualitate, atunci cind vezi serviciile implicate prin tot soiul de protocoale, si nu numai, in orice inseamna stat, politica, justitie, media, miscari civice. PSd-ul ca urmas al FSN nu are credibilitate sa proclame asa ceva, dar te uiti in partea cealalta la agitatorii de catuse si pupatorii de protocoale, servicii si procurori si iti vine sa versi.

   Si in final te intrebi: cine mai ramine, Doamne, in tara aceea, sa spuna NU unei asemenea orori. Nimeni, intre timp istoria s-a rescris, pe adevaratele constiinte s-au ridicat impostori. Si daca ar scoate vreun nefericit singuratic vreo vorba in aceasta privintza, ar fi ucis cu pietre, si de democratii de feisbuc, ca “ciuma rosie”, si de actualul psd daca nu acum ca e convenabil sigur ceva mai tirziu.

   • emi spune:

    Interesanta definitie a democratiei, ma intreb cum se impaca azi in mintea Anei Blandiana cu puterea discretionara a DNA.
    https://www.youtube.com/watch?v=UQEb3GZ52Yc

    • cris spune:

     exact asa cum s-a impacat si cu gogu radulescu

     • emi spune:

      Apropo de sters memorii, daca scrii pe google “Ana Blandiana, Piata Universitatii, 1990″, iese imediat pe youtube discurs, ies chiar 2 filmulete, daca scrii “Doina Cornea, Piata Universitatii, 1990″ nu ies decat interviuri, si balarii…
      Asta este diferenta intre lupii in blana de miel, promovati la greu, si adevaratii dizidenti impinsi intentionat in uitare.
      De aceea nu ne mantuim, nu suntem lasati sa ne asumam ranile ca sa ne putem vindeca…

     • cris spune:

      https://www.cotidianul.ro/fragila-si-puternica-doamna-doina-cornea/

      Cam asa: Impinsi in uitare sau….acaparati ca un soi de medalie nemeritata de tot soiul de oportunisti. Cum e cu ideea lui Voltaire adoptata de Ratiu, de altfel, de a lupta pina la ultima picatura de singe pentru dreptul altuia, a altuia, nu al tau, de a avea o opinie contrara. A fost vinturata intens inaintea alegerilor din 2014 daca iti amintesti, e vinturata si acum, dar exact de indivizi care se reped imediat sa te acopere de insulte, sa te bruscheze, eventual in haita, si sa te faca, prin orice mijloace, sa taci. Nu pot sa aud vreun urmas al fsn-ului referindu-se la Ratiu, dar crede-ma ca nici pe strigatorii de injuraturi zis anti ciuma rosie: nici una, nici alta in final nu au nimic de a face cu Ratiu, numele lui devine un soi de alibi pentru minciuna, respectiv violenta.

     • cris spune:

      @ emi

      Pe acesta l-ai vazut? :) incepe chiar cu imaginea doamnei Cornea in balconul de la Universitate se vede Intercontinentalul in spate…. hmmm, probabil e vedere din Cluj … fiindca nu a venit niciodata la Bucuresti :) :) :) Minciuna nu e numai cu pcioare scurte e si obraznica.

      https://www.youtube.com/watch?v=Psv4WMKzhbQ

     • emi spune:

      Pai daca nu stia Secu ce facea Doina Cornea, cine se stie?!?…
      Asa se devoaleaza omu’ ca era caprar la Secu’…

    • tudor spune:

     emi,
     esti atat de proasta incat sigur tu esti angajata la stat de prietenul nostru Varujan!
     Doamna Cornea locuia in Cluj, nu venea in Piata Universitatii … de unde filme cu ea in Piata?
     Te bagi ca proasta, unde habar ai!

     • emi spune:

      Aproape in fiecare seara o auzeam vorbind, aparea la jurnalele de la ora 20, doar pe alea le vedeam ca in restul zilei eram la munca. Dar este evident ca filmarile cu ce spunea o dizidenta adevarata nu puteau fi postate pe YouTube, doar facaturile au asemenea onorare.

     • Shadow spune:

      @tudorica

      esti un nemernic si un mincinos care niciodata nu a fost in Piata Universitatii. Dna Cornea a fost si a vorbit in Piata Universitatii. Sunt filme e adevarat le cauti si singur dar pt cineva care era in Piata nu putea sa scape neremarcat.

      Deci tovarasu’ secu du-te tata sa-ti iei chenzina de la sri. Tu judeci azi ? Siktir

 12. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  astia degraba nu mai fac motiune de cenzura, acum se roaga sa termine doamna Dancila replica! :D

  • tudor spune:

   Cand vor aparea concluzile Comisiei de la Venetia, atat de invocata pana acum pe aici vei constata (cu surprindere?) ca habar n au despre ce vorbesc domnii si doamnele de acolo , ca nici macar n au pus mana pe google sa invete ceva drept! :)

 13. tudor spune:

  Ca sa clarificam chestiunea cu Ana Blandiana – Piata Universitatii – VV, vin aseara acasa si mi zice fi miu: “nesimtit voshanian al tau!”

  Nu ma uitasem la motiune, asa ca “ratasem” “discursul” domnului deputat … :)
  – de ce?

  - ce autoritate morala are el sa l invoce pe Corneliu Coposu?

  Tocmai citeste “Corneliu Coposu – Confesiuni” …. si mi povestise cu o seara inainte cum Seniorul s a intalnit o data cu Ion Iliescu , iar Ilici i a zis: “sunteti periculos, domnule Coposu!nu acceptati nici bani, nici functii…nimic!”

  Nu stiu daca intelegeti … “aluzia”: adica sunteti un atarnator la bani si functii publice, prin urmare n aveti niciun drept moral sa spuneti ceva despre Ana Blandiana ori despre oricare altul care protesteaza dar nu cere nimic pentru el, ca a fost sau nu la Universitate in 90 …

  Cat priveste “protocoalele” si alte chestii care va “revolta” (sanki) … propaganda de doi lei, pentru idioti!
  Daca s ilegale au fost facute de un pesedist (Maior) si de un procuror (kovesi) pe care se p[are ca tocmai liviu dragnea a insistat sa fie pusa la DNA; si ca atunci cand “binomul” era in floare dragnea nu stia cum sa l pupe n cur, pardon de expresie!

  Iar repararea exceselor din justitie sau a altor anomalii nu se face de un deputat care habar n are despre drept (VV), niste infractori precum catalin radulescu sau de un rebut profesional precum ciordache; se face cu profesionisti, impreuna cu societatea si cu multa buna credinta .

 14. tudor spune:

  Culmea degradarii parlamentare: sa citeasca dancila dupa foaie “banca monetara” iar pinguinii aldepsd sa aplaude frenetic :)

 15. tudor spune:

  Dle VV,
  blogul asta chiar a devenit foarte interesant!
  Mai ales pentru un sociolog, dar cred ca si unui psihiatru i s ar parea extrem de interesant, iar Caragiale ar fi dat bani grei pentru privilegiul de a urmai…, parol.

  Retraiesc , cumva , anul ’90: de abia a apucat cineva sa exprime o opinie contrara “pozitiei oficiale” a blgului ca imediat s au gasit doua cumetre de la noua APACA sa le infiereze proletar … :)

  Cat priveste cruciada asta in numele dreptatii si a justitiei … ce sa zic! e misto sa faci pe antisecuristul de la televiziunea unui securist cu patalama … care securist , atunci cand ati fost propus comisar european s a combinat cu un alt securist si v a carotat.
  Ei n au schimbat patronul, dumneavoastra, da!
  Astazi sunt foarte pretuit la A3 si vi s a explicat ca atunci a fost o regretabila eroare … iar dumneavoastra ati crezut, nu?
  V ati dat cu ei – pentru cascaval, stimate domn, restul e vrajeala pentru niste spalati pe creier si cateva matracuce cu certe indicatii psihiatrice :)

 16. tudor spune:

  VV
  Apropos de Caragiale… va avantajeaza tnuta de sfarsit de secol XIX: daca inlocuim “tarisoara” cu “abuzuri” … fix Catavencu!

 17. Adam Mareș spune:

  Deficit bugetar = Cheltuielile guvernului sunt mai mari decat incasarile.
  Deficit bugetar in mai 2017 – 2 miliarde de lei.
  Deficit bugetar in mai 2018 – 8 miliarde de lei!!

  • tudor spune:

   Care e problema!?
   VV si Tari au mai pus o data Romania in cap, in 2008…
   Atunci, din prosie, astazi o fac cu buna stiinta.
   Deja s au apucat sa scrie lista “vinovatilor” … soros, multinationalele, bancile, patronii verosi, BNR, “sobolanii”, statul paralel, sppul, helvig, dna ul, ue si nato care au “finantat statul paralel” – Tariceanu europeanul cu papillon … cred ca urmeaza diicot ul , iar mai departe…… fa le si tu cateva sugestii , au intrat in pana de inspiratie.

   Interesant este ca doar rusii nu figureaza pe lista asta, de ce oare???

   • tudor spune:

    mea culpa: l am uitat pe “nazistul Iohannis”…, chiar ieri spunea un pesedist chemat sa protesteze la Cotroceni ca ” nu da servici la oameni”..

 18. cris spune:

  @ Adam

  Maricica, poate ai dori sa vezi originalul de la interviul cu Buiquicchio, ca sa iti dai seama ca discutia majora este referitor la ….Ungaria si legea anti Soros pe care o considera o lege ad hominem, migratie si drepturile omului, sau Moldova. Restul e scos din context, Buiquicchio se refera in genere la tari est europene membre si in proces de aderare, foarte putin, de fapt, tintit la Romania.

  https://www.europalibera.org/a/29323628.html

  Din pacate procedura CV de analiza si elaborare a unei opinii este extrem de lunga, modificarile la Constitutie elaborate de comisia lui Antonescu in 2012 si trimise in martie 2013 la CV au primit raspuns abia in…. martie 2014. Pa, pina atunci s-au smintinit si comisia, si modificarile, si Antonescu s-a plictisit.

  Cred ca daca si-ar modifica procedura, cum a facut si CEDO ca sa grabeasca procesele, ar avea mai multi solicitanti de opinie. Il inteleg pe presedintele CV ca e neplacut atins de faptul ca preaderare au discutii cu tarile europene si li se cere opinia, dar postaderare nu – da, dar preaderarea dureaza ani, nu e ceva facut in acelasi ritm cu legislatia obisnuita a unei tari deja in UE: Ce faci? trimiti un draft la CV si abia peste un an incepi iar sa discuti in propriul parlament? La fel la suspendare, opinia lor a venit abia in decembrie 2012, cind referendumul era deja oale si ulcele – nici nu stiu daca a mai citit-o cineva, eu da: are niste recomandari importante la sfirsit legate de respectul fata de Constitutie, fata decizii al CCR, revederea legislatiei cu privire la atributiile prim ministrului si presedintelui sau lipsa de loialitate interinstitutionala din Romania ori amenintarile la adresa membrilor CCR (ouch, adica nu asteptati o alta opinie la sesizarea lor in ce il priveste pe Lazaroiu)

  Oricum stai linistita ca, asa cum codul penal a fost trecut prin asumare, de boc, tot asa nimeni nu a cerut opinia CV la acel timp, si vorbesc exact de cei care pretind acum ca trebuie sa le obtii opinia – gen PNL atunci PDL. Pacat, si pentru CV ca e atit de lenta, dar mai ales pentru ca e folosita ca un soi de bita sau de bau-bau de exact unii care altfel o ignora, sau in mod real au ignorat-o cu privire la acelasi subiect de acum, codul penal sau codul de procedura penala.

 19. tudor spune:

  “Tigrul Europei” e sinonim cu “economia duduie”?
  Intreb pentru insuratelul national…

 20. Ieseanul spune:

  Ultimul sondaj de opinie realizat de Sociopolul batausului Palada zice ca 45 % dintre români cred ca Dragnea a fost condamnat politic, executat fiind de statul paralel! Chiar daca cifra nu-i chiar reala, ea arata cat de multi oameni au fost pur si simplu indobitociti de trompetele coalitiei psd-alde, “televiziunile” Antena 3 si RTV. Scopul campaniei de relativizare a actului de justitie, de compromitere a luptei anticoruptie, a fost atins cu succes.

  • tudor spune:

   Asta este si scopul propagandei cu statul paralel si abuzurile … si pretextul perfect pentru a controla justitia in binecunoscutul stil pesedist.

 21. tudor spune:

  “Urmărim cu atenţie schimbările la codurile penal şi de procedură penală şi ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva infracţiunilor violente, a infracţionalităţii organizate transfrontaliere, a infracţiunilor financiare şi a traficului de droguri şi de fiinţe umane. Încurajăm toate părţile implicate să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi să solicite sprijinul experţilor juridici internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei şi Comisia de la Veneţia”.

  E prosti si astia, trebe sa ia lumina de la mari juristi precum VV, Radulescu Mitraliera, Serban Nicolae cel anticomunist ca si voi, “golan” etc, Ciordache ov Balti etcetc … :)

 22. tudor spune:

  Statele Unite si principalele tari europene trag un puternic semnal de alarma privind modificarlle legislatiei penale.
  Primul care le da flit este copilul de suflet la lui Iliescu, Serban Nicolae.

  Directivele NKVD spuneau foarte clar: la conducerea organizatiilor de tineret vor fi pusi oamenii nostri; este mai mult decat probabil ca Ilici a fost agent kgb ….
  … cam toate firele duc spre Moscova, dragi tovarasi , antiabuzivilor!

  De altfel, dintre toti posibili “dusmani” din lunga lista aldepesedista Moscova este singura care lipseste …

  Zdravite, tavarisi!

 23. tudor spune:

  Vintila Mihailescu din partea CeRE a premiat o pe Oana Vasiliu cu Premiul Puterea din Canta 60B ….
  Slabuta, aparent fragila, ceste singura 3 copii … imi povesteste cum se repartizeaza locuintele sociale in Iasi, spaga se da chiar si n Mall … si cum ea n are bicio sansa, mai ales ca beneficiarii pot sa le si cumpere… logic, ca sa fie spaga mai mare, nu???
  S a batut singura cu autoritatile locale si cu indiferenta publica si, probabil, le a stricat fengshuiul vreunor politicieni dintre cei care i hranesc pe amarati cu statistici, iar pe ei insasi cu caviar … care nu stiti, cititi Povestirile din Canta …
  Acum, in timpul ei liber, lucreaza gratis la Human Catalyst, o organizatie ce se lupta pentru a oferi conditii catecat unor copii amarati …

  Suntem amici, ne am cunoscut in PV, vine si ea cateodata , cand are timp …

  Ce drept moral aveti voi, tovarasi, sa i dati lectii acestei femei?

  Ieri eram langa ea la proteste in fata Parlamentului cand au coborat spre masinile care le asteptau cele doua majestati ale topimii, Gratiela Gavrilescu si Rovana Plumb … pline de ele de nu si mai incapeau in haine, isi purtau gentile lucioase si priveau cu vizibil dispret spre “pleav” protestanta …. ma uitam la matracuci, ma uitam la Oana …
  Hai ca am bagat o pe saraca femeie in malaxorul ticalosilor, probabil o sa aflam ca e o drogata nenorocita sau si a tras o cu goguradulescu ….

  PS: intrucat a refuzat propunerea doctorului mengele de la Iasi de a intra in alde probabil ca vom afla ca e si pederasta… :)

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Asa da: https://www.cotidianul.ro/ambasadele-se-amesteca-din-nou/

   Dar nu cred ca ajunge, avind in vedere oficialitatea situatiei (e text scris, nu doar vorbe rostite pe la tv) ar trebui solicitat oficial acestor state reprezentate de aceste ambasade sa inceapa sa respecte intelegerile scrise dintre statele noastre, Acordul de Aderare la UE si acordul strategic cu SUA, in care exista specificat expres:

   neamestec in treburile interne ale alltor state partenere!

   • tudor spune:

    constantinescule , iar esti idiot!!!

   • elenick spune:

    Parca esti Ceausescu! Mai ai s-o spui p-aia cu ”agenturili straine” :)

    PS si vezi ca ala a sfarsit-o prost! :)

   • cris spune:

    Sorin, nu-l mai baga in seama, face exact pe stilul Malin Bot, Cichirau & co, ti se baga in nas sa provoace, doreste sa stirneasca scandal aici cu orice pret, altfel de ce ar veni pe un blog absolut opus vederilor dumnealui in loc sa scrie printre amicii dumnealui.

    Nu mi se pare ca trebuie interpretat ca o amenintare, sunt discutii chiar acum la CV, in LIBE cu Timmermans. Pot sa-si exprime ce ingrijorari doresc, de respectat trebuie sa respecte procedurile parlamentare din alte tari.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     asa ar trebui, daca nu li s-ar inmuia picioarele astora de ‘la putere”… :)

     Sa vedem, s-a anuntat taierea bugetului serviciilor cu 30% :) Minunat! … daca ajunge sa fie si pusa in practica! :D

     Daca nu, vom sti macar ca le-au cedat genunchii. :)

    • cris spune:

     @ sorin

     Vedem. Sa stii ca e tehnica Alinsky sa ameninti, amenintarea e perceputa cu mult ma puternic decit realitatea, de aici si trimbitzatul acesta catastrofal prin presa romaneasca UM

     E regula 9.”The threat is usually more terrifying than the thing itself.” Amenintarea e mult mai terifianta decit situatia prezenta, drept care amenintza :) Vine apocalistrul, maica ! Sariti!

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Cris

     ridem si glumim, dar statul roman e in disolutie in momentul de fata! Presedintele refuza sa puna in aplicare o decizie CCR pecare nici n-avea el de ce s-o inteleaga ca si “sa decida” daca o respecta sau nu! Trebuia sa o execute si gata! Si dupa aia avea timp sa inteleaga ce i s-a intimplat! Cind o instanta te condamna definitiv si irevocabil ti se dau 24 de ore sa te prezinti cu bagajul la o sectie de politie! Bun, lasind la o parte fapta facuta de iohan, el in loc sa-si dea demisia pentru ca a intretinut o asemenea stare de teroare care in final s-a dovedit si a si fost condamnata de instanta constitutionala mai si vine sa-si bata joc de cetateni si mai si asmute statul subteran sa dea lovitura de stat prin eliminarea pe cai oculte a premierului. Apoi vine si organ, liderul celui mai mare partid de opozitie :D si zice ca presedintele nu primeste ordine de la nimeni si nu are el de ce sa respecte decizia CCR!

     Deci, in momentul de fata cei care au fost votati de catre majoritate sa-i reprezinte sunt practic cu totul lipsiti de instrumentele necesare pentru indeplinirea menirii lor! Nu stiu in ce masura ei realizeaza acest lucru, dar situatia asta este! Institutii intregi ale statului au fost scoase de sub controlul parlamentar, iar controlul lor se exercita din subteran: sri, spp, dna, samd…

  • elenick spune:

   O, ai ”pus-o”! :) Iar te someaza vreo 2 zile sa marturisesti cu ce incalca prevederile CV ! :) ( Chit ca Presedintele CV ne zice de la obraz ”Cei care sunt la putere vor să schimbe legile pentru că nu sunt satisfăcuți de deciziile justiției” )
   Pe urma descopera chiar ea infamia dar ”tace ca mortu in papusoi”! :)

 24. elenick spune:

  VV,

  Ati invatat si dvs ceva din strategia de manipu…aaa, comunicare si punctajele de presa ale PSD: sa deschideti false dezbateri (nu intereseaza pe nimeni ce ziceti dvs despre ce zice Ana Blandiana, mai ales ca si rastalmaciti…), sa faceti false comparatii (ce conteaza daca sunt sau nu puncte comune intre PU si PV, sunt alte vremuri, alti participanti, alta conjunctura istorica, etc) si sa lasati ”intelighentia” de pe blog sa traga false concluzii. Bravo, ati invata si dvs. ”meserie” la batranete! :)

  In realitate tratati cu indiferenta comunicarile/mesajele importante, de la personaje relevante, de la institutii cheie europene, adica de la oameni care cu adevarat conteaza. Cum ar fi acesta :

  http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22536550-pre-edintele-comisiei-vene-nimeni-nu-solicitat-analiz-codurile-penale-cei-care-sunt-putere-vor-schimbe-legile-pentru-nu-sunt-satisf-deciziile-justi-iei.htm

  • cris spune:

   Elenick, sunt 2 variante

   1. intr-adevar nu citesti ce se scrie aici, doar te intereseaza sa te auzi singura, sa faci propaganda sau sa faci spam ca sa-i acoperi pe alti care discuta, sau

   2. esti exact asa cum caracterizezi tu cu generozitate pe altii: proasta, inculta, analfabeta functional si nu pricepi ce se scrie sau se discuta.

   Alege.

   De ce ? spusele lui Buiquicchio varianta ziare.com sunt puse mai sus de Adam, pe la 8 dimineatza – adica te doare undeva si de ce spune Adam. Si eu iti pun interviul integral, din care se vede clar ca e o manipulare ce scriu ziare .com si alte UMuri, la 2:30, putintel mai sus: Buiquicchio nu a vorbit strict de Romania, si nu Romaniei in particular I se adreseaza aceste cuvinte pretense de UMuri ca ar fi la adresa Romaniei strict.

   Iti reiau linkul aici, poate e si varianta 3 ca suferi de lentoare prezidentiala la inteles :)

   https://www.europalibera.org/a/29323628.html

  • elenick spune:

   Blogul dvs era mai stimulativ intelectual decat ”batutul… apei in piua” pe teme sterile de ”cantaretii” de pe blog, pana la plictiseala gretoasa de azi… iar dvs. erati mai atent/interesat (cel putin pareati) la toate parerile/ideile, dand un raspuns majoritatii dintre ele… O, tempora! o, mores! :)

  • tudor spune:

   e prosti… victima statului paralel…

 25. tudor spune:

  elenick

  Seniorul Coposu … comunismul a schilodit iremediabil doua generatii in Romania,asta fiind cea mai mare crima a comunismului, in conceptia domniei sale.
  Ai chiar aici cateva exemple.

  Povesteste Seniorul ca, dupa ce a iesit din puscarie , si a vezitat niste prieteni.
  Vine fetita acasa familiei de la scoala, o intreaba ce a invatat iar ea spune ca despre tovarasul Lenin… si da i si poveste depre Lenin Eroul .., ei o lauda …, iar mai departe oamenii maturi continua discutia , dar in nota anticomunista.
  La un moment dat copila izbucneste in plans!
  ” nu mi ati spus ca este de al nostru, m ati lasat sa vorbesc despre Lenin, o sa creada despre mine ca sunt idioata!”

  Asa si VV, dar nu numai: educati, din familii burgheze, au crescut in exercitiul dedublarii: una acasa, in cerul restrans al cunostintelor, alta “afara”, unde securitatea este ubicuua…

  Asa ca sa nu te mire trecerea brusca a lui VV de un registru la altul … ceea ce eu, crescut intr o familie de muncitori in care mama n a discutat niciodata politica iar tata ii injura toata ziua pe rusi si a refuzat sa se faca membru de partid, chiar daca ii promisesera apartament la Bucuresti – a muncit toata viata la Vulcan.

  Ulterior, la scoala, toti am invatat sa mintim: educatie cetateneasca, economie politica, socialism stiintific, “filozofie” …, dar n aveam toti talentul celor ce l exersasera odata cu invatatul vorbitului…

  Si mai grav este ca sunt anii la care dedublarea asta ia forme schizoide…. mda!

 26. tudor spune:

  Serban Nicolae, crescut din tzatza lui Ion liescu, il face “stalinist” pe Mihai Sora, celceselasafolosit cf VV.

  Cand impostura este la putere… gaseste sigur “anticomunisti” si “antisecuristi” disponibili!

 27. tudor spune:

  “Am venit pentru dreptate! Eu sunt președintele rromilor, aduc și o mie (aici). PNL și Iohannis să plece din țară, n-au dat servicii la tineri, n-au făcut nimic. De la Cioloș sunt plătiți huliganii ăștia (rezist)” – susținător PSD, în stradă pentru a susține Guvernul Dăncilă în ziua moțiunii

 28. Adam Mareș spune:

  Limitele voastre (cris, sorin) se văd din faptul că nu puteți concepe că nu trebuie să fii userist sau haștagist ca să fii antipesedist sau să critici politicile PSD-ALDE. De altfel, eu sunt dintotdeauna antipesedist. Iar userist nu voi fi niciodată.
  Dacă nu suportați alte păreri, contrare PSD-ALDE, eu, unul, pot să nu mai scriu aici. Oricum nu scriu pe alte bloguri. Scopul meu nu a fost să diseminez informații în spațiul online sau curente de opinie, ci să dialoghez. De aceea am venit pe blogul ăsta, dintru început. Și pentru că-l simpatizam pe VV, firește. Au fost perioade chiar frumoase pe blogul lui. Eram cu toții parcă mai umani. :-)

  • cris spune:

   Deocamdata noi, ceilalti, care nu zbieram cu #, am fost blagosloviti cu tot soiul de injurii. Poate ar fi bine sa te gindesti inainte de orice ca cine nu e de acord cu aceasta miscare de strada in multe aspecte ale ei, cu SRI-ul sau modul in care isi face DNA-ul meandrele, nu e neaparat pesedist, penal, prost sau ciuma rosie. Da altuia ceea ce ceri pentru tine: un dram de respect.

   Uita-te ma jos: cum ti se pare “jigodie” ? Si pentru ce? Intr-adevar sunt unii care si-l adjudeca pe Corneliu Coposu, Si crede-ma ca nu stiu daca domnul Coposu ar fi fost acum cu DNA-ul si cu SRI-ul ca cei cu #… stia foarte multe despre securistii din jurul lui in blana crestin-democrata chiar, democrata, de dreapta…. te asigur. Sigur ca nu ar fi fost de partea unor infractori reali, dar fii convins ca si-ar fi tinut judecata dreapta si vorba cumpanita, si ca pentru el drepturile fiecarui om, oricare ar fi acela, ar fi fost sfinte. Un om care spune despre tortionarul lui ca nu merita sa fie bagat in puscarie ci, cu mila, la nebuni, cum crezi ca s-ar fi uitat la “DNA sa vina sa va ia” si agitatul de tzepe? Si tare mi-e teama ca, fiind asa, ar fi fost omorit o a doua oara si blagoslovit si el cu un “ciuma rosie”.

   ( Imi pare rau, Maricica, Romania nu e tara Mioritei ci tara lui Lucian Blaga, e tara Magului care iscuseste un plan de a-si salva zeii si a-l omori pe Zalmoxis transformindu-l in zeu si statuie: suntem orbi la cel de linga noi si ne topim dupa figuri de basm din care sa ne facem chip coplit. Stii misterul pagin: Iar cind Zamolxis apare in carne si oase si doboara statuia, e ucis cu cioburile ei de oamenii care il divinizeaza ca abstractie, ca zeu intre zei, dar nu-l vad, nu-l recunosc. Nu? “A doua oară a venit între voi și nu l-ați cunoscut. Ochi ca ai lui, nimenea n-a mai avut, și nu l-ați cunoscut. Apropiați-vă, priviți-l! L-ați ucis pe Zamolxe cu statuia lui, nemernici!” Credeti povestile despre oameni nu oamenii, ii judecati pe cei in carne si oase cum spune Sabato, dupa cum tin cutitul in mina nu dupa muntele pe care l-au urcat, nu-I mai percepeti ca valoare asa cum sunt, in toata umanitatea lor, eventual i-ati ucide cu pietre, ba chiar cu ce v-ati format voi ca imagine despre ei, fiindca “nu corespund”, si asa va pierdeti propria umanitate. Sunteti capabili sa va exterminati reciproc in aceasta lupta pentru idoli. L-ati ucide chiar si pe Corneliu Coposu cu pietre si mult scuipat daca s-ar ridica din mormint si nu v-ar cinta in struna….

   Da, unii de aici si-au cam pierdut umanitatea).

 29. emi spune:

  Sariti, l-au furat pe Corneliu Coposu!!! I-au pus # in fata!!!

 30. tudor spune:

  Astia vor sa inlature “abuzurile” ….. nu va e rusine , mai draga?
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2037412679665214&set=pcb.2037412792998536&type=3&theater

 31. Adam Mareș spune:

  „Îi era teamă să nu dăm poze cu el când tăia șoriciul și îl dădea lui Kovesi. Eu nu dau poze, noi nu suntem hoți de nivelul Belina. Maior și Coldea au fost acasă la Dragnea, cu mine. S-a milogit de noi. ”Hai, veniți, cu George, cu Florin, că am prins eu pește!”. Era slugă de Teleorman. Maior mi-a zis să nu îl mai iau. ”Bă, nu îl mai suport. Nu îl mai lua!”, îmi zicea Maior. Mie nu îmi place să spăl rufele în public, dar nu mă abțin să spun adevărul despre Dragnea. Dacă dă Ghiță fotografiile, treaba lui, eu nu mă ocup cu așa ceva. Domnul Dragnea fugea cu șoriciul la Kovesi, ea era jenată, fugea ca un chelner. Toată lumea era jenată.”, a spus Victor Ponta la B1 TV.
  „Dragnea dorea să obțină protecție de la SRI. Guvernul l-am făcut în casa socrului meu, cu el de față. Minte de nici nu respiră la cât minte. Nu știa cum să îi intre sub piele lui George Maior. Îi ducea cadouri, tot ce credea el că vrea Maior. Mi se pare incredibil ca acum, când era slugă timp de 4 ani, acum nu e bun.” (Ponta la B1)

  • tudor spune:

   Si de unde stii tu ca el nu lupta inca de atunci cu statul paralel?
   Poate le punea soricioaica n sorici, la asta nu te ai gandit???