Câteva extrase de presă după declarațiile de la finalul Biroului Politic Executiv ALDE de luni, 16 iulie 2018

Varujan Vosganian: ALDE nu e promotorul unei OUG pentru graţiere …

Mediafax-În urmă cu 2 ore
Varujan Vosganian: ALDE nu e promotorul unei OUG pentru graţiere. Nu va fi subiect pe agenda Guvernului/ Legea Off-shore ne-a pus într-o …
Varujan Vosganian (ALDE) pune cruce unei OUG pe amnistie și …
stiripesurse.ro (Comunicat de Presă)-cu 19 minute în urmă
Vosganian: Propuneri legislative ale parlamentarilor ALDE sunt …
Citate foarte frecvent-News.ro (Comunicat de Presă)-cu 53 minute în urmă

Varujan Vosganian, lider ALDE: Nu noi suntem iniţiatorii unei OUG pe …

Revista 22 (Comunicat de Presă)-cu 20 minute în urmă

34 Responses to “Câteva extrase de presă după declarațiile de la finalul Biroului Politic Executiv ALDE de luni, 16 iulie 2018”

 1. tudor spune:

  Amuzant, nimic de zis :)
  Ordonanta de urgenta pentru o lege ce nici macar nu a fost promulgata, in conditiile in care exista o majoritate confortabila!

  Asta pentru ca psd alde sunt mai preocupate sa i faca lui zdragnea jocurile de imagine , iar nu guvernarea Romaniei…

 2. Adam Mareș spune:

  @VV
  Ca un adevărat purtător de cuvânt. :-)

 3. tudor spune:

  Domnu Vosganian ….
  terminarati, bre, hartile lui Ioan Rus, alea cu jdeautostrazi?

  Intreb fiindca deja Dan Sova si a mutat cortul de pe Comarnic Brasov pe Bucuresti Rahova..

  Apropos, da’ trenurile chinezesti ultrarapide???

  In seara asta Latrina3 a primit sarcina sa l spele pe Valcov, “strategul guvernului” , alt pedelist bun – ca toti cei ce s au mutat la psd.. mda :)

  ”Vom demara, până la sfârșitul acestui an, parteneriatul public privat pentru canalul București-Dunăre, pentru 3 autostrăzi și vom face încă o stațiune în Făgăraș, în zona comunei Arefu, cu 160 de km de pârtii, la 2000 de metri altitudine.” – Darius Vâlcov.

 4. Popescu spune:

  Un extras de comentat pentru dl. Vosganian, care prin aceste vorbe recunoaste ca trebuie salvat de la problemele cu justitia: „Nu ne putem salva pe rând, trebuie să ne salvăm toți odată!” – acestea sunt cuvintele cu care purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/mirul-acatistul-si-lacrimile-armele-secrete-ale-lui-varujan-vosganian-359042

  • Twermină cu idioțeniile, Popescule. Știi bine că sensul cuvintelor mele era cu totul altul și nu se referea la salvarea de justiție. Mai încearcă. Deocamdată, nu!

   • Popescu spune:

    Sa va salvati de la ce anume, mai precis? In Romania de un an este epidemie de rujeola si au murit cel putin 60 de oameni, de ea sa va salvati? Ce a facut PSD -ALDE pentru stoparea epidemiei? S-a ocupat zilnic de problemele personale cu justitia.

 5. Popescu spune:

  Un extras de comentat pentru dl. Vosganian, care prin aceste vorbe recunoaste ca trebuie salvat de la problemele cu justitia: „Nu ne putem salva pe rând, trebuie să ne salvăm toți odată!” – acestea sunt cuvintele cu care purtătorul de cuvânt al ALDE, Varujan Vosganian

  https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/mirul-acatistul-si-lacrimile-armele-secrete-ale-lui-varujan-vosganian-359042

 6. Mihail spune:

  Buey, v-a batut soarili in cap, de va luaserati toți de armean ?
  E ordin ?
  Era sa uit, pe Luluta n-o mai plângeti ? Dar pe penalul de sasalaul?

 7. livia spune:

  Cine v-a platit dle Vosganian ca sa cereti imperativ OUG pentru amendarea legii off-shore votata in Camera Deputatilor? De aceea nu ati fost la vot, pentru ca legea nu convine stapanilor care VA PLATESC? Dar romanii care va platesc salariile grase si pensiile speciale, nu conteaza?

  • Văleu, ce-i cu tine? De ce crezi că fiecare ronân trebuie să aibă un stăpân? Și de ce crezi că nu am fost la vot? Și de ce crezi că salariile noastre sunt grase și pensiile mari? Un procuror are mai mult…

   • Popescu spune:

    Macar un procuror munceste, vrei sa verificam cel putin lista de prezente/ initiative? Ce ati facut efectiv pentru Romania?

    • Popescu spune:

     Deputat de Iasi, ce ati facut pentru autostrada sau nu e nevoie de ea pentru ca deputatii oricum merg doar cu avionul.

     • Am pus pe blog multe lucruri pe care le-am făcut pentru Iași. Intră pe căutare la 1ce-ați făcut pentru Iași…” și o să le vezi. Cât despre autostradă, niciun parlamentar nu poate să o construiască de unul singur. Dar mai ai puțină răbdare. Bucură-te că drumul expres Iași – București a fost multă vreme cea mai modernizată șosea națională.

 8. Pacala spune:

  Problemele ridicate sunt cele referitoare la fiscalitate. Legea prevede o schemă de impozitare progresivă asupra veniturilor suplimentare, în funcție de prețul gazelor. Impozitele pe care ar urma să le plătască titularii de acorduri sunt stabilite în baza unor formule de calcul.
  Legea mai prevede și posibilitatea ca investițiile să poată fi deduse într-o limită de 60% din totalul veniturilor suplimentare. Această prevedere ar fi în avantajul companiilor, reducând povara fiscală. O parte din ce plătesc prin impozite, câștigă prin deduceri.
  Însă tocmai această prevedere stârnește nemulțumirea companiilor. La formulele calcul, deducerea este trecută ca fiind făcută la “valoarea investiţiilor în segmentul upstream realizate în luna în care s-a efectuat vânzarea fizică a gazelor naturale pentru care se calculează impozitul asupra veniturilor suplimentare”. Practic, deducerea investițiilor s-ar face în luna în care s-a realizat efectiv vânzarea. Însă, sumele pentru investiții sunt efectuate inainte de vanzarea gazelor.
  Ministerul Finanțelor caută o soluție pentru a rezolva această “problemă” cu deducerile pentru investițiile făcute înainte de vânzarea efectivă a gazelor extrase.

  • Ai reprodus exact care este tema. În dezbateri s-a considerat că deducerea costurile trebuie să aibă în vedere costurile de la data începerii explorărilor, în textul propus de dl Iancu a ieșit altceva.

 9. tudor spune:

  VV
  Domne, v ati fasit si dv sa propuneti rediscutarii acelei legi tocmai cand zdragnea adusese la bugetul de stat, adica Roamanicii, fro 20 de miliarde, mintenas!
  … aproape intrati in cont!
  va avertizez ca veti deveni unul din motivele foarte serioase pentru care nu se vor dubla pensiile si tripla salariile! :)

  • Nu se rediscută legea. Se definesc corect costurile de operare. Recuperarea costurilor de operare e prevăzută în toate legislațiile țărilor producătoare. Dar chiar vă interesează asta? Sau preferați situația în care România rămâne o țară săracă…

 10. tudor spune:

  cu ce se ocupa un deputat responsabil, nu un client al sstemului, precum VV :)

  Portalul pentru care s-au cheltuit 12 milioane de euro nu funcționează. Asta e drama statului român: bani mulți aruncați aiurea, în timp ce România rămâne blocată în sărăcie. Curtea de Conturi a publicat recent detaliile acestei mega-țepe pe care mafia trans-partinică a dat-o românilor. Câteva cifre care vorbesc de la sine:

  1. S-au cheltuit 12 milioane de euro pentru un site cu informații tip wikipedia despre localitățile din România. În prezent, portalul NU FUNCȚIONEAZA deloc, așa cum se vede în link.

  2. În afară de cele 12 milioane, încă 8 milioane de euro s-au dus pe studii: consultanță pentru ”elaborarea unor planuri strategice”, studii în domeniul cercetare-dezvoltare, studii de fezabilitate și proiecte tehnice. Multe din aceste studii au fost făcute ABSOLUT DEGEABA. Adică au fost elaborate pentru niște strategii care nu au mai fost scrise sau pentru niște pagini de internet care nu au mai fost create.

  3. Au fost cheltuite 3 milioane de euro pentru Proiectul Supercomputing. Numai că, așa cum spune Curtea de Conturi, proiectul NU EXISTĂ.

  Între timp, Asociația Dăruiește Viață și o mână de oameni inimoși au demarat construirea Primului Spital de Oncologie și Radioterapie Pediatrică din România. Valoarea proiectului este de 12 milioane de euro. Adică jumătate din sumele risipite pe studii și pe portaluri care nu există.

  Sper că este tot mai clar că unica soluție democratică pentru România este ca oamenii cinstiți și competenți să câștige alegerile în 2020.

  *** Raportul Curții de Conturi: https://tinyurl.com/ycp4uckc

 11. Popescu spune:

  Stim, le rezolvi doar pe cele cu justitia, ca doar nu cele de infrastructura, sanatate, educatie. Fiecare cu ce probleme are.

  • Popescu spune:

   PS E85, e-ul vine de la drum european, daca nu s-ar fi furat banii de o banda de circulatie ar fi fost expres. Atunci cand o sosea are o banda si jumatate abia poate fi numit DN