De obicei nu răspund pamfletelor care îmi sunt adresate, dar, pentru că domnul Liviu Pleșoianu îmi e realmente simpatic, o să spun câteva cuvinte legate de o anumită indignare a sa.

1. Domnia sa e surprins că față de Ordonanța 7/2013 care a fost dată în timpul mandatului meu de ministru al economiei, acum, când ordonanța se dezbate în Parlament, am o altă opinie. Amintesc domnului Pleșoianu că în timpul mandatului meu, ca ministru al economiei, nu aveam în responsabilitate sectorul energetic, el aflându-se integral în responsabilitatea ministrului-delegat pentu energie Constantin Niță (PSD). 

2. Inițiativa modificării legii aprobate în Parlament nu a pornit doar de la ALDE, ci și de la PSD. Așa că îl rog pe dl. Pleșoianu să se adreseze conducerii PSD, nu mie. Eu nu am făcut altceva decât să exprim punctul de vedere al ALDE potrivit căruia voința legiuitorului în ce privește deductibilitatea costurilor de operare, așa cum a fost prezentată în comisiile de specialitate, nu s-a mai regăsit în legea adoptată în final de Parlament.

Așadar, domnule Pleșoianu, nu mai căutați atât de departe. OG 7/2013 a fost inițiativa colegilor dvs. din PSD. Și tot ei au acceptat că ceva nu e în regulă cu forma finală a legii. Lucru cu care noi, cei de la ALDE, suntem de acord și dorim ca, măcar de această dată, să fim consultați în elaborarea completărilor la lege.

Cât despre cât anume vom câștiga din asta, vom mai avea mult până să aflăm, căci explorările vor mai dura ani de zile. Un lucru este cert, fără expertiza și resursele marilor corporații, n-am afla-o niciodată.

https://www.stiripesurse.ro/varujan-vosganian-taxat-dur-dupa-ce-a-cerut-oug-pe-legea-offshore-trebuie-eventual-sa-ne-cerem-i-scuze-pentru-ca-suntem-un-popor-recalcitrant_1277939.html

35 Responses to “De obicei nu răspund pamfletelor care îmi sunt adresate, dar, pentru că domnul Liviu Pleșoianu îmi e realmente simpatic, o să spun câteva cuvinte legate de o anumită indignare a sa.”

 1. Adam Mareș spune:

  De fapt, despre ce e vorba?

 2. Marga Maggie Gigi spune:

  “…pentru că domnul Liviu Pleșoianu îmi e realmente simpatic”
  Varujan, poate ii faci rost de o internare in colegiu, la Socola, daca iti e atat de simpatic. Sau adopta-l, mai bine
  Daca nu, nu :D

  • N-am înțeles nimic din știrea asta. Un lucru e cert, în lege , așa cum a trecut, nu există nicio prevedere privind recuperarea costurilor de explorare. Asta trebuie corectat, la asta mă refeream. Nu știu de ce se afectează interesul României dacă îi spui unei companii: vino, explorează și după ce găsim gaze și le exploatăm, îți deduci cheltuielile de explorare făcute înaintea exploatării. Asta e o procedură utilizată în toată lumea. Dar există unii care vor ca România să rămână o țară săracă și ignorată.

 3. Adam Mareș spune:

  Ați văzut că și CCR a declarat neconstituțională legea Fondului Suveran?

 4. elenick spune:

  ”..dar, pentru că domnul Liviu Pleșoianu îmi e realmente simpatic…”

  Cum naiba poate fi simpatic un bou notoriu??? Un ”produs” de televiziune 100%, gaunos, fara nicio idee personala, fara nicio pozitie memorabila, fara nicio fapta cu greutate, un fake ca atatea in ziua de azi! Un om inteligent sau cu ceva experienta in lucrul cu oamenii il ”miroase” pe asta imediat… atunci cum naiba??? :(

 5. tudor spune:

  Domnu Vosganian….,
  intelesei de la ‘strategul’ voastru ca ‘in cinstea’ centenarului musai o amnistie ceva….
  De Valcov nu stiu, dar dv cati inaintasi v au murit in Primul Razboi?
  Mie, ‘decat’ 3!

 6. tudor spune:

  VV
  Apropos: E85 a fost facut de basistul ala de Basescu… :)

 7. tudor spune:

  VV
  V am vazut la latrina 3, se discuta despre “impacarea” nationala.
  “Pozitia ALDE” pune ca prima conditie ‘problema protocoalelor’, desecretizarea tuturor acestora, cu toate institutiile blabla…

  Domnule, prima conditie stiti care e ?
  Sa nu mai mintiti!

  Ati fost ministru in mai multe randuri, ati lucrat la greu cu documente de la SRI, ati avut oameni ai serviciilor in acele ministere iar acum aveti neobrazarea sa facetyi pe fecioara neprihanita!??

  Guvernati cu Pota cand a umplut ANAFul cu ofiteri SRI… ati protestat in vreun fel?

  Adica, dincolo de spalatii pe creier care se uita la latrina 3, nu va e chiar niciun pic de rusine de ceilalti, care mai stim cum sta treaba pe bune?

   • Mihail spune:

    @tudor,

    Ti-a zis cineva, în ultima perioadă, ca esti vulgar ?

    • tudor spune:

     muiepsd nu e vulgar, tine de igiena nationala :)
     dar ca sa ti raspund: mi s a mai spus, dar “decat” pesedisti :)

     • Mihail spune:

      Bun, daca bati cumva vreun apropo la mine, nu ai nimerit-o absolut deloc
      Pentru tine, elenik, dar și alte milioane de “tembeli”, a avea o opinie contrară, inseamna ca sa fii înregimentat, automat, într-o anumită tabără.
      Pur si simplu nu poti, nu si voie, sa fii de altă părere.
      Tu, ar trebui să înțelegi, ca eu aflandu-ma la peste trei mii de km, chiar ma intereseaza ce se-ntâmplă în Romanica. Nu pot dormi din aceasta cauza.
      Sa promovezi fotografia aia, este o vulgaritate.
      Dar, în plus, daca nu spargi seminte, daca nu asculți manele si nu esti vulgar, inseamna ca nu este roman.
      Era sa uit, stii sa scuip, dar sa ragai ?

     • edi spune:

      Mihaile, dar sã stii cã exact la fel crede si alde cris despre cei care au alte opinii decãt ea [...vãduva lui Mao si banda celor patru :) ...asta era o dumã de pe vremea reformelor lui DengXiao Ping, ...mã rog, scuze, închid paranteza]

 8. Adam Mareș spune:

  Comisia Europeană a trimis joi România și Grecia în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligației de a transpune în legislația lor națională cea de a patra directivă privind combaterea spălării banilor!

  • tudor spune:

   Intreaba l pe VV de ce n au legiferat combaterea spalarii banilor … o sa ti raspunda marti :)
   Daca ei au facut modificarile la codurile penale pentru infractori iti dai seama cum e cu spalarea banilor?

  • Auzi că MAE e indignat. Cică nu au fost îndeplinite condițiile procedurale.Dar nu înțeleg cum poți să te bucuri când se întâmplă ceva rău pentru România. Dragoste de țară se zice, nu?

  • Adam Mareș spune:

   Sabin OrcanUrmăreşte
   31 minute
   De astăzi, ziarul “România liberă” are un nou director editorial. În persoana cunoscutului propagandist rusofil și antioccidental Iulian Capsali. Zis și Capsec.
   Sper că patronii primesc și o scutire fiscală pentru angajarea cuiva care a fost șomer toată viața.
   Practic, singura ocupație a lui Capsec este cea de președinte al asociației de proprietari din blocul în care locuiește.
   Cel puțin, asta rezultă din ultima lui declarație de avere, depusă în calitate de candidat la alegerile parlamentare din 2016.
   Singura întrebare rămasă fără răspuns este cum a putut trăi până acum familia tradițională a noului director editorial – formată din soț, soție și nu mai puțin de 9 (nouă) copii – dintr-un venit total de aproximativ 1.500 de lei pe lună.
   Sigur, asta dacă nu cumva Capsec n-o fi reușit să imite minunea hristică a înmulțirii pâinilor și peștilor. Că doar n-o fi umblat un dreptcredincios ca el – care urăște din rărunchi tot ce-nseamnă stat de drept – cu niscaiva bani negri?!

 9. tudor spune:

  Ati citit ce au declarat Pascu si puscariasul ala….Severin despre CV?
  Unul ca sunt manevrati de statul paralel, celalalt ca expertii CV sunt niste neicanimeni care au luat spaga ….!

  Va dati seama cine s astia care legifereaza in Romania si tovarasii de guvernare ai lui VV si Tary …?