Domnule senator Florin Cîțu, îmi manifest speranța că veți șterge de pe Facebook această rușinoasă postare. Vă înțeleg elanurile, căci sunteți mai nou în politică, dar, pe viitor, când vă mai cuprind astfel de elanuri, nu le scrieți nici măcar pe gardurile întunecoase, păstrați-le pentru dumneavoastră.

Asistăm la o degradare fără precedent a vieții publice. Obscenități care altădată puteau fi văzute doar pe pereții toaletelor publice sau pe gardurile mahalalelor ajung să fie folosite, într-o atmosferă plină de entuziasm, drept sloganuri politice. Iar faptul că atari obsenități sunt încurajate și propovăduite chiar de lideri politici arată că, în ce privește morala publică, s-a ajuns într-un spațiu al imponderabilității morale în care nu mai există niciun reper, nicio limită.audi

Un român trăitor în Suedia a pătruns în România cu un automobil purtând pe plăcuțele de înmatriculare îndemnuri de agresiune sexuală la adresa unui partid politic. Poliția i-a deșurubat plăcuțele de înmatriculare și i-a ridicat respectivului permisul de conducere. Nu e clar încă dacă Parchetul a decis deschiderea unui dosar penal pentru această faptă.

Iată ce scrie pe Facebook, din cale-afară de indignat față de „abuzurile” poliției, senatorul PNL Florin Cîțu :
“Dragnea şi PSD folosesc instituţiile statului, în special cele de forţă, împotriva adversarilor politici. Şi eu am fost victima acestor anchete. Ce face PSD în cazul şoferului din Suedia reprezintă încă o dovadă. Mesajul incriminat nu se referă la România, la statul român, Guvernul României, persoane din Guvern etc. Nu. Mesajul este împotriva unei formaţiuni politice.
Într-o societate liberă, nu sub dictatura PSD, formaţiunea politică afectată de mesajul public îşi caută dreptatea în instanţă. Ce face PSD acum reprezintă un abuz îngrozitor, demn de comuniştii anilor ’50. O să le propun colegilor mei din comisiile de specialitate să ceara ministrului de Interne explicaţii pentru acest abuz”

Nu știm pe ce se bazează Florin Cîțu făcând comparația cu anii ’ 50. Personal, nu cunosc vreun caz, de când au apărut primele automobile pe drumurile patriei, în care vreun șofer să intre pe teritoriul României și să circule nestingherit sute de kilometri, până în Capitală, cu obscenități înscrise pe plăcuțele de înmatriculare. Mi-e greu să cred că așa ceva s-ar fi putut întâmpla vreodată, indiferent de perioadă și de regimul politic.

Ceea ce este însă cu mult mai grav este faptul că un om politic, membru în Senatul României, este dispus la concesii inimaginabile de la morala publică și de la legile țării, doar de dragul unei iluzorii și ridicole izbânzi în plan mediatic. Orice este permis pentru domnul Florin Cîțu atunci când îți poți lovi adversarul politic. Inclusiv să propovăduiești obscenități și să îndemni la atitudini agresive.

Am văzut strădania penibilă a unor jurnaliști de a dovedi că ceea ce scria pe respectivele plăcuțe era doar un îndemn duios și nicidecum o instigare la ură și o înjosire a demnității umane. Iată cum traduce din română în română Dexonline un asemenea tandru îndemn: „ Invitație la sex oral adresată unei persoane indiferent de sex, cu intenția de a jigni, de a înjosi. A invita o femeie să practice sau a practica sexul oral.” ( https://dexonline.ro/definitie/MUIE).

Copiii au, într-adevăr, ce învăța privind la televizor reportajele despre automobilul șugubăț. Ce să ne mai mirăm, dacă șoferul însuși, în apărarea sa, invocă faptul că se afla în automobil împreună cu băiatul său de opt ani (!?!) Mă întreb cum a explicat tatăl odraslei sale sensul celor scrise pe plăcuța de înmatriculare și dacă în Suedia acest mod de a face educație în familie este permis.

Așadar, domnule Cîțu, vi se pare normal ca cineva să instige, în public, la agresiune sexuală împotriva unui partid politic… Un viol generic împotriva a zeci dacă nu chiar sute de mii de femei membre PSD este scuzabil căci, nu-i așa, ele nu sunt membre ale Guvernului !!! Ministrului de interne trebuie să i se ceară socoteală că a oprit această obscenă sugestie de terapie sexuală în grup îndreptată, batjocoritor, împotriva a sute de mii de oameni! La care dumneavoastră sunteți unul dintre terapeuți…

Și ca să lămurim și chestiunea abuzului, amintesc senatorului Florin Cîțu că tocmai colegii domniei sale din PDL au prevăzut în Codul Penal pedeapsa pentru astfel de fapte:

„Art. 369 Incitarea la ură sau discriminare
Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ură sau discriminare împotriva unei categorii de persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
Art. 371 Tulburarea ordinii şi liniştii publice
Fapta persoanei care, în public, (…) prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”

Domnule senator Florin Cîțu, îmi manifest speranța că veți șterge de pe Facebook această rușinoasă postare. Vă înțeleg elanurile, căci sunteți mai nou în politică, dar, pe viitor, când vă mai cuprind astfel de elanuri, nu le scrieți nici măcar pe gardurile întunecoase ale mahalalelor, păstrați-le pentru dumneavoastră.

https://www.g4media.ro/soferul-masinii-cu-numarul-m-e-psd-s…

51 Responses to “Domnule senator Florin Cîțu, îmi manifest speranța că veți șterge de pe Facebook această rușinoasă postare. Vă înțeleg elanurile, căci sunteți mai nou în politică, dar, pe viitor, când vă mai cuprind astfel de elanuri, nu le scrieți nici măcar pe gardurile întunecoase, păstrați-le pentru dumneavoastră.”

 1. tudor spune:

  Cand in parlamentul Romaniei un senator psd – Brailoiu – ii spune unei senatoare USR “sugi p..a, printeso” , n am auzit ca alde sa fi avut vreo “pozitie” pentru apararea moralitatii publice; ulterior, in timp ce conducea o sedinta a senatului Manda, alt pesedist, i a spus, de la tribuna, aceleiasi senatoare Florina Presada ‘ ramane cum a spus domnul Brailoiu!” – trecusera deja cateva luni de la precedentul compliment.

  Nici atunci sluga psd numita alde n a avut vreo reactie intru apararea semnitatii intaiului for al tarii!

  Si a descoperit de abia acum VV resursele de aparare a moralei si a bunelor maniere… musai cu dosar penal!

  Despre “rusine” ati auzit, domnule Vosganian?

  • Ce supărat ești, Tudorică… Eu cred că trebuie să oprim toate astea. Tu, în schimb, ce vrei să-mi demonstreză? Că e bine să se înjure unii pe alții cât mai vârtos. Să fie la tine, Tudorică.

   • Marga Maggie Gigi spune:

    Ce baiat bun esti Varujica…Cand injura ai ati e bine, cand injura ailaltii e de rau

 2. tudor spune:

  https://www.facebook.com/rezistoficial/photos/a.1577665138913294.1073741828.1465224110157398/2058570294156107/?type=3&theater

  VV
  Domnule deputat, ca rog sa i transmiteti colegului dv de alianta, Claudiu Manda, ca se scrie corect “baga-ti as p… in ma-ta!”, iar nu “bagati -as p… in ma ta”, cum gresit a scris domnia sa :)

 3. tudor spune:

  seful brigazii de politie rutiera Bucuresti este, desigur, tot din Teleorman … CIUMA ROSIE IN ACTIUNE, adica!

  https://www.facebook.com/605104846253265/photos/a.605690706194679.1073741828.605104846253265/1806310746132663/?type=3&theater

 4. tudor spune:

  Desigur, dl VV nu se coboara sa discute chestiuni serioase, cu imense implicatii economice, precum proiectuul B RUA … nu, el are treaba cu MUIE PSD!

 5. tudor spune:

  Domnule Vosganian,
  nu textul lui Florin Citu ar trebui sters, ci textul acesta al dv: ati devenit un fel Pristanda Aldista, un text demn de o antologie a idemnitatii umane; sunteti o rusine!

  Umflati i si p astia!
  https://www.youtube.com/watch?v=1eUkQC5HEIY

  • Vai de tine, Tudorică… Adică cine ocărăște are de ce să fie mândru și cel care zice că nu e frumos trebuie să se rușineze. Așa vreți să conduceți țara asta???

 6. tudor spune:

  VV

  Raspunsurile dv vadesc aceeasi ipocrizie maxima: atunci cand ai dumneavoastra au folosit expresii similare in chiar parlamentul Romaniei v ati facut ca nu observati, chiar si atunci cand v am atras atentia, pe acest blog.
  Cand insa psd ul este injurat, ati sarit imediat de … moralitate in sus!

  Altfel, este evident cat de retrograd ati devenit, dar nici macar nu realizati.

  VV : “Eu cred că trebuie să oprim toate astea”…. cum?
  Simplu: prin bagarea “infractorului” la puscarie! :)

  • Tudorică lele, eu nu am sărit când PSD era înjurat, ci când unii lideri politici încurajează astfel de porniri. E incalificabil. Și dacă adresarea era către PNL și un lider PSD ar fi căinat pe bieții înjurători aș fi făcut la fel. Se pare însă că apoligia jignirilor o fac numai unii.

 7. Mihail spune:

  Tudoreeeel, a adus, aici pe blog, chestia cu numărul.de înmatriculare.
  Era fericit, probabil ca avea si orgasm.
  Okay, consider că Poliția română a ales cea mai proastă varianta.
  In loc sa-l ignori pe moftangou, ei l-au băgat pe “prima pagina”.
  Ce idioți.

 8. Barosanul spune:

  @ VV

  Ai primit ORDIN de la Logofatul Dragnea sa iesi la ATAC ca SLUGILE de Politisti?

  Stai TATAIE in banca ta ca nu te pricepi la politica! Ai ajuns O SLUGA COMUNISTA care raspunde la comanda.

  Ia lectii de la @ Mihail. Iti da clasa cu scoala cu tot

  Mihail spune:
  august 1, 2018 la 1:46 am
  ”In loc sa-l ignori pe moftangou, ei l-au băgat pe “prima pagina”.
  Ce idioți.”

  Vii cu Vrajeala a la @Vosganian

  „Art. 369 Incitarea la ură sau discriminare

  Art. 371 Tulburarea ordinii şi liniştii publice”

  Pai mai SLUGOIULE daca ai fost asa de corect de ce nu esti ORIPILAT ca pe stadioane se scandeaza OBSCEN? Ca pe toate gardurile sunt afisate toate prostiile?????

  De ce nu iei atitudine?

  Raspunsul l-ai dat singur. Pentru ca esti o SLUGA care raspunde doar la COMENZI.

  PS1

  Acum sa ne mai destindem putin.

  Aia cu Felatia-PSD cui nu I-a convenit lui Firea? Lui Dragnea?

  Barbatilor sau Femeilor din PSD :)

 9. edi spune:

  Varujane, pe stradã aud adesea expresii triviale si, dela un timp, mã gãndesc cã dacã astea ar trebui sã mã revolte, atunci înseamnã cã ar trebui si eu sã dau acelor cuvinte acelasi înteles [sens, simbol] pe care humanoizii respectivi l-au cuplat unui anumit sir de litere/sunete.

  Deci, ne “coborâm” cumva exact la acea semnificatie pe care indivizi cu handicap comportamental / civilizational o conferã unor cuvinte.

  …iar dac-ai urmãrit “disputa” publicã iscatã de plãcutele de înmatriculare puteai vedea cum sensul originar al cuvântului era usor diferit si mai deloc trivial…, iar, mã-ntorc si zic, matale, ca “utilizator” de semne grafice ar trebui sã-ntelegi lesne lucrurile astea, …ca sã nu mai spun de cum ar glosa pe tema asta un integrator-de-sensuri/limbaje/limbi precum Dan Alexe…

  …si dacã chiar te cuprinde revolta la auzul/vãzul unor asemenea întâmplãri, buuun, reactia e numai una de solidaritate de tip politic cu aliatzii-de-guvernantzã ?

  Hmmm… ?

  Cãnd “aliatzii” au fãcut uz de aceleasi “procedee”, atunci nu a fost la fel de “revoltãtor” ?
  La Brãiloiu si Manda merge ?

  La ãia nu rezultã nimic ? Adicã sub cupola parliamentului nu e la fel de grav ?
  Sau la “agresiunile” cu subtext ale lui Nicolicea-Nicolae-etc. ?

  …si parcã te mai întrebasem si ceva vreme mai în urmã, Guy stie cã v-ati “luat” cu pseudo-socialistii ãstia din România ?

  …si, apropos de Suedia tzarã de adoptie, bãnuiesc cã pe incultzii ãstia care CHIAR se-nchipuie socialisti, în visele lor bolovãnoase, Guy al vostru i-ar fi trimis exact acolo sã vadã si ei ce înseamnã doctrina social-democratã europeanã.

  [...deh, dar pânã si aici se vede distanta dela-cer-la-pãmânt dintre socialismul de extractie neoprotestantã al nordului si colacul-cu-colivã-n-pahar sfintzit pe genunchii lui iliescu la începutul anilor '90]

  Varujane, bine de tot ai mai ajuns, maicã,,, !

 10. edi spune:

  Varujane, pe stradã aud adesea expresii triviale si, dela un timp, mã gãndesc cã dacã astea ar trebui sã mã revolte, atunci înseamnã cã ar trebui si eu sã dau acelor cuvinte acelasi înteles [sens, simbol] pe care humanoizii respectivi l-au cuplat unui anumit sir de litere/sunete.

  Deci, ne “coborâm” cumva exact la acea semnificatie pe care indivizi cu handicap comportamental / civilizational o conferã unor cuvinte.

  …iar dac-ai urmãrit “disputa” publicã iscatã de plãcutele de înmatriculare puteai vedea cum sensul originar al cuvântului era usor diferit si mai deloc trivial…, iar, mã-ntorc si zic, matale, ca “utilizator” de semne grafice ar trebui sã-ntelegi lesne lucrurile astea, …ca sã nu mai spun de cum ar glosa pe tema asta un integrator-de-sensuri/limbaje/limbi precum Dan Alexe…

  …si dacã chiar te cuprinde revolta la auzul/vãzul unor asemenea întâmplãri, buuun, reactia e numai una de solidaritate de tip politic cu aliatzii-de-guvernantzã ?

  Hmmm… ?

  Cãnd “aliatzii” au fãcut uz de aceleasi “procedee”, atunci nu a fost la fel de “revoltãtor” ?
  La Brãiloiu si Manda merge ?

  La ãia nu rezultã nimic ? Adicã sub cupola parliamentului nu e la fel de grav ?
  Sau la “agresiunile” cu subtext ale lui Nicolicea-Nicolae-etc. ?

  …si parcã te mai întrebasem si ceva vreme mai în urmã, Guy stie cã v-ati “luat” cu pseudo-socialistii ãstia din România ?

  …si, apropos de Suedia tzarã de adoptie, bãnuiesc cã pe incultzii ãstia care CHIAR se-nchipuie socialisti, în visele lor bolovãnoase, Guy al vostru i-ar fi trimis exact acolo sã vadã si ei ce înseamnã doctrina social-democratã europeanã.

  [...deh, dar pânã si aici se vede distanta dela-cer-la-pãmânt dintre socialismul de extractie neoprotestantã al nordului si colacul-cu-colivã-n-pahar sfintzit pe genunchii lui iliescu la începutul anilor '90]

  Varujane, …bine de tot ai mai ajuns, maicã… !

 11. Marga Maggie Gigi spune:

  Varujan, rade lumea , serios, adica stai bot in bot cu un porc PSD-ist Ca Nicolae Serban care injura colege in Senat si o faci aici pe mimoza ?
  Ai decazut mult, o fi varsta, cine stie…

 12. Popescu spune:

  Dar vai, credinciosul VV, care are nevoie de mir sa scape de Politie este sensibil. Cautati in DEX definitia cuvantului si apoi numarati prin oras grafiturile obscene care nu au deranjat pe nimeni pana acum

 13. Mihail spune:

  Eu cred ca obscenitatea si bulgarul nu au ce cauta in viata noastra.
  Ele exista peste tot in lume.
  Dar maniera în care a procedat Poliția română, politicienii printre care și domnul Vosganian, demonstrează o lipsă a înțelegere fenomenelor ce se intampla in societate.
  Sunt autisti.
  Armeanul in loc sa aleaga tăcerea, eventual sa rada, face garagața.
  Dragnea, daca avea umor, făcea o plimbare cu masina cea porcoasa, sau, cel putin, il invita pe ala, cu tot cu masina, undeva, la o bere.

 14. tudor spune:

  Interesant este ca de cate ori psd ul o ia grav pe aratura singurul politician cunoscut care sare s o dreaga este VV.
  La fel s a intamplat cand ticalosul de serban nicolae a atacat intr un mod absolut incalificabil fostii detinuti politici care au luptat in munti impotriva comunistilor, iar pe Churchill l a calificat drept criminal de razboi: toti psdaldistii s au abtinut sa comenteze, cel care s a oferit sa apere ‘onoarea” lui serban nicolae a fost dl Vosganian….

  Disperare sa fie?
  Unire in cuget si simtiri?
  Ciolan baban?

 15. emi spune:

  Obscenitatile sunt ultima reduta a neputintei.
  Impotenta se poate echilibra doar prin injurii, daca sunt si obscene, dau senzatia de mai multa putere/control.
  Mie mi-e mila de cei care se pot echilibra doar prin obscenitati, sunt neputinciosi cronici.

  • Mihail spune:

   S-au apucat suedezii ca sa faca bășcălie de noi, defapt de Dragnea.
   Unul, de acolo, se întreabă, firesc, daca Dragnea-si pune plăcuțele confiscate, la masina lui.
   Dacă nu are atâta umor…eu propun ca sa le puna armeanul.la masina lui de deputat !

 16. Mihail spune:

  Tudorel, tu ai inceput circul aici.
  Uite un clip facut profesional.
  Enjoy !

  https://m.facebook.com/groups/1766841856885260?view=permalink&id=2214243418811766

 17. emi spune:

  Subiectul cel mai girat la telejurnalele de ieri in Italia au fost obscenitatile din Parlament… :) :) :)

  • emi spune:

   Am inceput sa folosesc aiurea cuvintele… :)
   “Girare” inseamna a invarti, a da ocol, la asta am gandit cand am scris mai sus “subiectul cel mai girat”. Corect era “subiectul la ordinea zilei”.
   Scuze!