PSnews: ALDE nu dă buzna la acuzarea lui Iohannis. Vosganian: “Dovezile de înaltă trădare trebuie să fie de netăgăduit”

Reclamat, la Parchet, de liderul PNL Ludovic Orban de înaltă trădare, Liviu Dragnea vrea să-i aplice acelaşi tratament preşedintelui Klaus Iohannis.

Liderul PSD a anunţat duminică seara că social-democraţii au pregătit un document în care şeful statului este acuzat de înaltă trădare. Conform afirmaţiilor făcute de Liviu Dragnea, Klaus Iohannis este pasibil de o astfel de acuzaţie în principal pentru atacarea permanentă a Guvernului PSD-ALDE.

Cum un astfel de demers are nevoie, obligatoriu, de acordul partenerilor din ALDE, PSnews l-a contactat pe vicepreşedintele Varujan Vosganian, care a recunoscut din start că ALDE nu are habar de documentul copt în PSD: “ALDE a luat la cunoştiinţă de această informaţie prin intermediul presei, dacă există vreun document care este gata noi nu-l cunoaştem, deci nu ne putem refereri la un document a cărui formă finală nu o cunoaştem şi nu am avut cu partenerii noştri de discuţie nici o discuţie pe acest document, modul în care el ar putea fi lansat într-o eventuală procedură”, a precizat Vosganian, din start.

Întrebat dacă ALDE ar putea achiesa la un astfel de demers, Varujan Vosganian a refuzat să se pronunţe înainte de vreme:

“Experienţa mea de trei decenii în politică imi spune să nu răspund niciodată la întrebările care încep cu <<dacă>>. Pentru că, dacă eu răspund astăzi la întrebările care încep cu “dacă” s-ar putea ca atunci când vine scadenţa condiţiile politice să fie diferite de momentul acesta şi războaiele civile în politică încep tocmai din cauza faptului că oamenii politici răspund la întrebările care încep cu <<dacă>>”. 

Întrebat şi dacă actuala putere ar putea obţine, în Parlament, majoritatea de două treimi necesară adoptării unui document care conţine acuzaţia de înaltă trădare adusă preşedintelui, Varujan Vosganian i-a avertizat pe amatori ca acuzaţiile aduse lui Iohannis trebuie să fie unele beton: “Dacă ne întoarcem în urmă şi cercetăm voturile pe care Parlamentul le-a dat, de pildă, la declanşarea procedurilor de ridicare a imunităţii, acolo unde au fost dovezi de netăgăduit, vedem că Parlamentul a dat girul său. Numai acolo unde dovezile erau foarte fragile sau se vedea că acuzaţia este fabricată şi îndreptată împotriva unor adversari politici Parlamentul s-a opus. Opinia mea este că, dacă un document cuprinde dovezi de netăgăduit de înaltă trădare, ar fi greu pentru parlamentari să nu-şi dea girul. Dacă este un document care naşte dispute de natură politică, care este îndreptat către ascuţirea disputei politice, atunci e greu să întruneşti două treimi”.

https://psnews.ro/alde-nu-da-buzna-la-acuzarea-lui-iohannis-dovezile-de-inalta-tradare-trebuie-sa-fie-de-netagaduit-exclusiv-224964/

 

15 Responses to “PSnews: ALDE nu dă buzna la acuzarea lui Iohannis. Vosganian: “Dovezile de înaltă trădare trebuie să fie de netăgăduit””

 1. Popescu spune:

  Nu ne putem salva pe rand ci toti odata, spune VV. Sa ne salvam de ce anume, de microbii din spitale, din scolile subrede, de traficul infernal SAU de bratul legii?

  • emi spune:

   Era vorba de constiinta fiecaruia, parte a constiintei de grup/tara, dar sunt notiuni prea profunde, greu de inteles pentru cei fara autocenzura

   • Popescu spune:

    Acea constiinta ca ai furat de la copii saraci, din spitale, scoli? Despre constiinta ca ai distrus viitorul unei tari doar pentru ca tu nu te multumesti cu un salar si vrei vile si BMW?

  • De lucrurile rele, Popescule, pe care le suportăm și de care suntem vinovați…

 2. Alzara1918 -Sibiu spune:

  VV , vă reamintesc faptul ca studenții romani din EU ( apreciați la 40 -50 000 ) nu beneficiază de asigurarea medicală gratuită pana la 26 de ani in România ?

  • tudor spune:

   un general de kkt, banuit ca a impuscat oameni in 89 cand era “decat” locotenent major la Regimentul 1 de infanterie …, tocmai de aceea a fost preluat de Ilici si facut general cu 4 stele…
   adica omul kgbistului ilici e patriot!

   cat de idiot sa fii sa l citezi p asta?

 3. tudor spune:

  Domnu Vosganian, cand bagati textul ala primit de la psd cu impotriva protestului din 10 august!???