Mă întreb dacă (și ce) scrie SRI președintelui României și ministrului de interne despre asemenea amenințări fasciste, aflate sub egida #rezist și #muiepsd

Ce ziceți, domnilor Liiceanu și Tismăneanu, despre „simplitatea desăvârșită”, „stimulul miraculos” și „superbul rafinament” al acestor versuri „înălțătoare”: „Mi-e dor de nea Kalașnikov/ Mi-e dor de-un cocktail Molotov/ (…) Mi-e dor, mânca-ți-aș gura ta/ De niște tancuri, de niște mitraliere și aruncătoare de flăcări/ P..a mea, să curățăm toate gunoaiele astea/Care s-au cățărat unde nu le e locul” ?

Încep să înțeleg de ce nimeni nu-și asumă organizarea mitingului din 10 august, din Piața Victoriei.

https://www.youtube.com/watch?v=AgpizoKUWes

43 Responses to “Mă întreb dacă (și ce) scrie SRI președintelui României și ministrului de interne despre asemenea amenințări fasciste, aflate sub egida #rezist și #muiepsd”

  1. Mihail spune:

    Sunt câteva grupuri mai mari pe Facebook de români.
    Unul dintre ele este “Romani in Londra”, iar altul “Romani in UK”.
    Acestea sunt cele mai “vocale”. Multe înjurături, invitați la violență.
    Am fost bucuros sa constat ca sunt multi romani care afirmă că ei au de munca, au treaba, nu au timp de manifestații prostești. Alții, nu puțini, au ridicat problema legalității motivului, a faptului că nu se respecta democrația când jos un Guvern legal ales. Aceștia au afirmat că “miscarea” poate fi facuta doar prin alegeri.
    Cred ca va închipuiți ce înjurături si-au luat. Si veșnică poezie, “Esti pesedist”.
    Ideea este ca sunt doar câțiva agitației, în rest, marea masa(cea de pe FB) are și treaba si nici nu le arde de revoluții.
    În mare majoritate(stiu, pleonasm) romanii care lucrează aici dd cel putin ti-itrei ani, nu se mai întorc în țară.

  2. Adam Mareș spune:

    :P :P :P
    Un câine vagabond stătea în ploaie, sprijinit de un gard și se lingea. Era ud, înfometat și însetat. Tot lingându-se de apa de pe blană, ajunge între picioarele-i din spate. Se linge puțin și pe-acolo apoi, brusc, se oprește. Își ridică privirile și se gândește. „Băi, ce fac io aici? Dau sau iau muie?” După câteva secunde de reflecție, își răspunde: „Cred că teoretic dau, dar practic iau!”

  3. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    judecatorul Stan Mustata omorit de sistemul despre care “puterea” zice ca nu mai e ce-a fost de cind e Heilvih…

    Acest sistem criminal azi n-ar fi existat fara complicitatea celor de la “putere”!

    Singele celor ucisi de sistem este si pe miinile dumneavoastra domnule Varujan Vosganian!

    • Marga Maggie Gigi spune:

      Iar nu ti-ai luat pastilele de la Grivco , asa-i ? :D

    • elenick spune:

      Pai, da, hai sa le plangem de mila tuturor spagarilor din tara asta! Despre Stan Mustata se stia ca e mare spagar si ca traficheaza sentinte de zeci de ani! Isi facuse si sistem – cu interpusi, case in care lua spaga sau in baie, dupa cum arata procurorii, tragand apa de cate ori se rosteau cifre!!! Practic inainte sa fie prins , facuse lista cu TOATE dosarele pe care le avea in instrumentare, interpusul lui i-a contactat pe oamenii implicati si apoi a inceput tocmeala!

      Toata compasiunea pentru moartea unui om – se pare ca era ”copt” de bolnav, dar SM este comparat cu un fel de ”sfant” sacrificat , ceea ce este TOTAL DEPLASAT! aaaaa, poate pentru ca apucase sa negocieze cu Voiculescu libertatea acestuia, in dosarul pe care il instrumenta, are un fel de aura… :) N-a fost sa fie!

    • Hai, pe bune… Eu oi fi dat legile justiției și oi fi numit procurorii…

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        @ VV

        Raspunderea o aveti nu pentru ce ati facut, ci pentru ce NU ati facut!

        • Eu răspund pentru ceea ce fac/nu fac eu. Tu nu?

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ VV

            nu neaparat! Daca sunt medic de garda si vine un pacient iar eu refuz sa ma uit la el… (ma uit in alta parte, ma fac ca nu e nimeni pe-acolo)… atunci raspund pentru ce n-am facut desi trebuia sa fac!

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            @ VV

            iar eu cind ma refer la raspundere ma refer la raspundere in fata propriei constiinte, pentru ca in realitate n-are nimeni cum sa va traga la raspundere. De exemplu, eu unul va consider vinovat pe dumneavoastra si pe toti cei care ati promis dreptate pina la capat de faptul ca n-ati facut niciun efort sa va duceti la indeplinire promisiunile ca sa nu ajungem sa mai traim inca odata era basescu!

            Deci, eu, simplu cetatean (inca roman) va consider vinovat. Traiti cu asta!

      • Bebe spune:

        Tuturor CRETINOIZILOR care te-njura, care injura obscen PSD-ul, tuturor RETARDATILOR spalati pe creier si vulgari le postezi comentariile si le mai si raspunzi. Linkul trimis de mine nu-l postezi.

        Lasitatea asta si servilismul INEPT fata de detractorii agresivi si vulgari, cu creier de bacterie, a distrus Romania si continua sa o distruga.

        Daca, totusi, intr-un acces neobisnuit de curaj, vei posta linkul catre acel articol, preia textul si ca guest-post. Ca, daca-l postezi intr-un foarte tarziu, intre zeci de alte comentarii, nu-l mai vede nimeni.

        PREIA-L CA GUEST-POST, D-LE MINISTRU!!! Stai linistit, ca nu te ridica DNA-ul doar pt. atat! In schimb, asculta-ma ce-ti spun, cota popularitatii tale va creste spectaculos!!!

  4. Florin spune:

    Uite aici cat de violent a putut sa omoare guvernare INCOMPETENTA a PSD ALDE :

    https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/evenimente/femeie-internata-la-spitalul-obregia-si-data-disparuta-de-catre-familie-gasita-moarta-in-curtea-unitatii-medicale-976998

    Neglijenta statului asupra cetatenilor

  5. niko spune:

    Sobolanii alde-psd incep sa se teama !!E bine !Dar problema consta in faptul ca sobolanii oricat s-ar speria, tot nu se dau plecati de la ciolan,si in consecinta ar trebui ajutati cu niste rafale de mitraliera sau cu niste capete cazute sub taisul baionetei.De paraziti scapi, numai daca ii extermini !

  6. Marga Maggie Gigi spune:

    Ce e Varujan, esti gelos ca si altii compun versuri ? :D :D

  7. tudor spune:

    VV
    Eram sigur ca o sa va bagati in seama pe chestia asta, d aia v am si intrebat zilele trecute …

    Domnule deputat, veti intelege, dar va fi prea tarziu, ca intre noi si voi nu mai exista cale de reconciliere; fiindca noi avem ne iubim tara si promovam interesul public, in timp ce voi jefuiti tara si va pasa doar de voi, de rubedeniile si de gashka voastra.

    Edificator , comparatia dintre mitingul psdistoaldist si acest miting numit si MUIE PSD: SLUGI INCOLONATE SI ADUSE CU AUTOBUZE DE LA PARTID, MANCARE SI BAUTURA DE LA PARTID, PLUS CEVA BANI, FATA DE OAMENI VENITI DIN PROPRIA CONSTIINTA SI PE BANII LOR.

    Altfel…., edificator este dialogul dintre un protestatar foarte hulit, cristian dide si un pesedist important, viceprimarul capitalei: in timp ce dide ii vorbeste, impotriva tuturor jignirilor, cu “dumneavoastra” bagabontul ala i se adreseaza ca ultimul birjar:
    Asta ati ajuns: niste ordinari care nu sunteti considerati acceptabili nicaieri in europa:
    https://www.facebook.com/baricada.tv/videos/298264197600159/UzpfSTEwMDAwMzg2MzkyMzIxMDoxMTEwMDY3NjA1Nzk4Njkz/

  8. Adam Mareș spune:

    Aparatul represiv a rămas la strategiile anilor ’90. Provocatori infiltrați, apoi represalii, urmate de propaganda de compromitere.

    • elenick spune:

      sunt aproape 300 de raniti din partea protestatarilor! gem camerele de garda ale spitalelor! Ca la revolutie!

      • elenick spune:

        de data asta VV este asezat in partea ”banoasa” a baricadei , mananca seminte si chibiteaza pe blog in timp ce oamenii sunt stalciti in bataie, la miting!
        precis iese cu un post despre cat de indreptatiti au fost fortele de represiune!

        • Nu forțele de represiune nu au fost îndreptățite. Nu trebuie să reacționezi când se aruncă cu pietre și excremente în tine. Bănuiesc că nici tu nu ai reacționa…

      • Am putea să știm cine a organizat mitingul și trebuia să păstreze ordinea? Am putea să știm de ce s-a aruncat cu pietre și pungi cu urină în jandarmi? Am putea să știm de ce s-a instigat întruna în zilele premergătoare? (vezi postarea anterioară). Un an și jumătate, cât timp jandarmii nu au fost atacați, au fost extrem de rezervați. Faptul că elogiezi huliganismul nu e bine. La revoluție noi nu i-am atacat pe scutieri și nu am aruncat cu pietre și fecale în ei. Eu știu bine, pentru că eram la doi metri de ei. Nu știu tu pe unde erai…

    • Pe bune, Adam? Noi l-am bătut pe bătrânul ăla în Piața Victoriei, noi suntem Mălin Bot și noi ne pozăm cu săbii Ninja? Noi organizăm mitinguri și pe urmă fugim de răspundere? Noi compunem muzică pe versuri mizerabile, de tip „mi-e dor de kalașnikov, de tancuri și mitraliere”? Noi i-am inventat pe LIiceanu și Tismăneanu care elogiază toate chestiile astea mizerabile? Noi am venit cu borduri și pungi de urină??? Noi am inventat felația de dreapta??? Îngerașilor… :)

  9. Adam Mareș spune:

    “Jandarmii au fost de cosmar azi. In numar mare, cati nu am vazut vreodata. Si agresivi. Cum nu mi s-au mai parut pana acum.
    La intervale de timp, fara sa se apropie nimeni de ei, dadeau cu lacrimogene. Fara niciun motiv, fara sa fie amenintati, degeaba. absolut degeaba! Eram la 5 m de ei, se scanda pasnic, iar ei au inceput sa dea cu gaze. Au avut un ordin clar: sa alunge oamenii. Absolut proasta modaitatea in care au ales sa actioneze, dementa. Ca si cum in fata nu aveau zeci de mii de protestatari pasnici, bunici, copii, ci mercenari inarmati.
    Nu am vazut niciodata o Jandarmerie atat de agresiva nemotivat.
    Cat despre aia care ataca jandarmi, sunt doar tampiti sau infiltrati si meritau urcati imediat in duba si dusi la sectie. Dar Jandarmeria, in loc sa faca asta, avea treaba sa dea cu lacrimogene. Nu stiu cine le-a dat ordinele, dar, la cat de prost au actionat si dupa cum o recomanda functia si talentul, pare a fi mintea luminata a doamnei Carmen Dan. Care trebuie sa raspunda si pentru protestatarii care au ajuns la spital si pentru jandarmii loviti, lasati de izbeliste in mijlocul multimii, in timp ce colegii lor se jucau de-a lacrimogena.”

    • Așadar, de jandarmi nu s-a apropiat nimeni… Asta chiar e nostim. Și-or fi aruncat singuri pietre și și-or fi adus excrementele să și le toarne în cap… Și s-au bulucit singuri spre Piața Victoriei, tăbăcindu-se cu pumnii între ei. Hai, că asta e chiar nostim…

  10. Adam Mareș spune:

    “E incredibil amatorismul Jandarmeriei Române. Să îți lași singuri, în mijlocul unei mulțimi furioase, doi dintre colegii tăi, să nu intervii când aceștia sunt bătuți, iar aceștia să fie salvați, cu propriile trupuri, de alți protestatari este scandalos, este revoltător.
    Carmen Dan trebuie să își dea demisia, conducerea Jandarmeriei trebuie să plece.”

    • elenick spune:

      ei, cu asta e VV tovaras! si daca presupunem ca si alti PSd-isti au stiut de planul ticluit, atunci si VV stia, dar face ”balet” pe blog de cateva posturi, la misto! Si atunci cum sa-i treci cu vederea ”caderea” asta??? Inteligenta si cultura sunt circumstante agravante in situatii de acest gen!

      • Te pomenești că noi am ticluit mitingul!!! Noi am adus borduri și excremente să ni le aruncăm singuri în cap…!!! Ești tare, Elena… O fi și Mălin Bot și ăla care se pozează cu săbii și ăla căruia îi e dor de tancuri și mitraliere, or fi și ei de-ai noștri… Măi, dar deștepți mai suntem noi. Și voi, tare proști… Îngerași :)

        • edi spune:

          Varujane, întreci mãsura…, fii cuvios ! …se poatee… ?
          [...doar urmeazã un pelerinaj..., ba chiar douã, nuuu?]