image description

74 Responses to “”

 1. Mihail spune:

  Aha, o lansare de carte de la Polurin.
  Aula de la Biblioteca este mica, dar ofera un fel de fir unei cărți lansate acolo.
  Poate fi importanta doar pentru ieseni. Ma gandesc ca este acelasi apetit pentru fast, pentru o aureolă cu pretenții, exact ca si in cazul “Congesului” ALDE ținut la Teatrul Național.
  Ma rog, aici este vorba despre o bibliotecă și nu oricare. Biblioteca Fundației.
  Acum, ma intreb, oare nu i-a trecut prin scafarlie armeanului, ca sa “urce” cateva sute de metri și sa “ocupe” cealaltă Aula ? Cea cu adevarat celebră și…cu mult mai frumoasă.

 2. elenick spune:

  Care sunt efectele mirobolantei guvernari PSD-Alde, la jumatate de mandat :

  https://adevarul.ro/news/politica/alerta-parlamentuleuropean-anunta-rezolutie-situatia-romania-1_5b9a8ba7df52022f7567e476/index.html

  Succesuri multe, VV, nu? :(

  • PIB a crescut, de asemenea pensiile și salariile nete, șomajul a scăzut, la fel și datoria publica ca procent in PIB, s-au redus decalajele față de media europeană (PPP a urcat la 65%). Dar tu te gândești doar la securiști și procurori.

 3. Adam Mareș spune:

  Cum a fost lansarea?

 4. sorinfrunte cu niste proteste mai gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  jandarmeria are ce merita, a tolerat de-a lungul vremii protestele ilegale, iar cind a venit cazul sa se confrunte cu niste situatii in care protestatarii erau bine coordonati sa dea o lovitura de stat ei s-au temut sa actioneze de gura lumii. Daca ar fi respectat legea trebuiau sa intervina cind se adunasera primii 10 oameni sa-i disperseze, si daca ar fi procedat asa in mod cert mitingul ilega n-ar mai fi avut loc…

  • elenick spune:

   Ce nume super ti-ai ales!!! E ca un poem la adresa firii tale confuze si anarhiste! :)
   Ar trebui sa-l oficializezi, sa ti-l treci in buletin! :) :) :)

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  jandarmeria are ce merita, a tolerat de-a lungul vremii protestele ilegale, iar cind a venit cazul sa se confrunte cu niste situatii in care protestatarii erau bine coordonati sa dea o lovitura de stat ei s-au temut sa actioneze de gura lumii. Daca ar fi respectat legea trebuiau sa intervina cind se adunasera primii 10 oameni sa-i disperseze, si daca ar fi procedat asa in mod cert mitingul ilega n-ar mai fi avut loc…

  PS- e un comentariu in asteptare, caci fara sa-mi dau seama am scris in cimpul unde era numele, stergeti-l va rog

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  n-au trecut nici 3 saptamini de cind ziceam ca in Romania situatia drogurilor a scapat de sub controlll si iata ca iese la iveala ca lătrăii narcotici erau alimentati cu droguri cu ajutorul securistilor. Nu poate sa ma convinga nimeni ca 30 de mii de securisti erau habarnisti! Ani multi activitatile economice ale ONG-urilor care alimentau cu droguri pe lătrăi au fost tolerate si chiar au fost propulsate sa primeasca fonduri de la bugetul de stat!

  Era la mintea cocosului ca doar niste drogati pot sa-si exteririzeze fascismul cu asa mare lejeritate…

 7. Adam Mareș spune:

  S-a lamurit si problema protocoalelor. Acum, ori PSD ne va spune ca domnul Claudiu Manda e “o unealta a statului paralel” :D, ori isi va schimba naratiunea protocoalelor.

  S-au incheiat asemenea documente cu SRI incepand din 1990, (de pe vremea FSN-ului!), de la infiintarea institutiei, astfel ca la un moment dat au existat 565 de protocoale si acorduri, dintre care mai sunt in vigoare 337, 194 au fost denunţate şi 94 abrogate ca urmare a schimbării legislaţiei. Ele au fost incheiate potrivit legislatiei in vigoare la data semnarii lor.
  18 asemnea documente au fost încheiate între SRI şi instituţii din justiţie: parchete, PNA, DNA, CSM. “Doua sunt inca active si au caracter secret, fiind legate de amenintarile de terorism.
  S-a lamurit si cu binomul, care nici vorba sa fi fost secret> Explica seful comisiei parlamentare de control asupra activitatii SRI, Claudiu Manda: “Am avut o discuţie legată de celebrul protocol din 2009. Am crezut că avea acest protocol Comisia. Nu-l aveam la Comisie dar se face referire la echipele mixte. Am găsit raportul (raportul SRI din 2009, prezentat parlamentului – nota mea). E în spaţiul public!”

  • elenick spune:

   Bati la usi inchise! Ermetic! :)

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   Georgian Manda evident e unealta statului paralel, ca sa nu fi tu nevoit sa propagi manipularea preventiv pentru ca lumea sa nu o mai poata zice (la cel mai securistic mod cu putinta) am zis eu de-a lungul vremii lucrul asta!

   Dar in fine, cu voi nu in felul asta trebuie discutat, ci alfel: ati vrut sa fiti militari, minunat! E nevoie de combatanti in Afganistan!

 8. Adam Mareș spune:

  Comisarul european pentru politică regională Corina Creţu a avertizat-o vineri pe Viorica Dăncilă că situația accesării fondurilor europene e tragică: sunt probleme privind capacitatea administrativă a României, birocrația nu s-a redus, ba, mai mult, România impune condiționalități pe care Comisia nu le cere iar domeniul transporturilor a pierdut deja bani, Mai mult de atât, proiecte neterminate consumă deja bani care ar fi trebuit alocați altor proiecte. De asemenea, ea a dat un ultimatum privind începerea lucrărilor pentru construcția spitalelor regionale.

  • elenick spune:

   Esti pricinos si invidios pe succesul guvernarii pesedisto-aldista! Tara intreaga zumzaie sub soare: economia duduie, finantele si fondurile europene susura a belsug, cultura clipoceste vesela de atatea lansari, bisericile gem de credinciosi, administratia gafaie de atat treaba… Un intreg spectacol, ar zice, VV! :)

 9. Mihail spune:

  Armeanul își propune, propune, ca sa vorbeasca despre noul volum, iar voi…nerecunoscatorilor tot ii dati cu politica.
  Rusinica.

 10. elenick spune:

  ”Maior este părtinitor și asta e nepermis pentru un ambasador.”

  VV, in situatia data Maior a spus adevarul -gol golut, deci nu de ”partinire este vorba, ci de opusul ei, poate. De fapt supararea e ca el NU a tinut partea gastii infractionale care a dat comanda discreditarii DNA, a LCK si a anticoruptiei in general din Romania (platitorii cei mai mari s-au dovedit a fi Puiu Popoviciu si Adamescu, dar sunt mai multi). Ca interesele acestei gasti infractionale COINCID cu ale infractorului Dragnea … e alta poveste, ca Dragnea si Tariceanu folosesc institutiile statului – respectiv Ministerul de externe, sa lanseze ”diplomati” /catastrofe de calibrul unuia precum Catalin Dancu – in fapt o jigodie imorala, dispusa la a face orice pentru bani – este deja o problema nationala ce nu poate fi trecuta cu vederea. O sa vedeti ce conotatie de conflict diplomatic international o sa ia povestea asta, si o sa vedeti cum se sparg toate in capul lui nea Melescanu, cat e el de secu/acoperit!

  https://adevarul.ro/news/politica/afacerea-giulianirefuza-moara-implicarea-melescanu-1_5b992a27df52022f755e71fc/index.html

  • Asadar, adevărul e că Giuliani, care a luptat cu succes contra mafiilor din New York, e un guraliv, care nu are opinii proprii și e arghirofil … Și asta o auzim din gura ambsadorului României.Interesant…

 11. Mihail spune:

  Totusi, o parte dintre voi, ar trebui să vorbiți, sa întrebați, despre carte, macar din politețe.
  Sau din curiozitate.
  Sunt doi-trei care trăiesc numai ca sa discute politica. Chiar nu înțelegeți că sunt și alte lucruri, mai bune de facut in viata ?
  Nu astfel se schimba ceva, tot dând din gura si urlând ca jandarmii au chilarit, biata, populație.
  Nu vroiati PSD la butoane, atunci trebuia ca sa iesiti la vot.
  Ma uit la elenik, doar, doar, politica si aceea doar de pe partea cealaltă a străzii. Nimic constructiv, totul miroase urat.

  • Curs de guvernare are un anumit tip de politică. Dacă cercetezi tabelul cu cifre concluziile sunt ușor altele decât ale autorului. Șomajul e mic. Inflația se reduce. Deficitul bugetar se păstrează în limite controlabile. Datoria publică se stabilizează la un nivel inferior celorlalți ani. Creșterea economică e relativ mare în plan european. Sigur că trebuie să fim precauți, dar să spui că asta ea o perspectivă nefavorabilă e cam mult.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    da, cu somajul mai aveti un pic si intrati pe minus… :D Numai ca BNR in raportul pe 2017 arata ca unul din 3 romani nu are ocupatie!

    Rostogoliti aceiasi minciuna perpetuata de pe vremea lui Nastase… De aici si vine problema cronica a acestei tari: se minte foarte mult! Asa au facut si grecii pina la punctul in care nu s-a mai putut ascunde adevarul!

    Si adevarul e ca situatia macroeconomica a tarii sta pe o bomba cu ceas! Toata frenezia cresterilor de salarii la bugetari si a cresterilor de pensii va face ca inflatia sa o ia razna anul viitor si in anii care urmeaza. Mediul privat cu capital strain va cumpara tot ce-a mai ramas din capitalul privat romanesc.

    In toata ecuatia asta doar statul si bugetarii o duc bine. Deocamdata! Datoria publica a statului e mica, iar deficitul bugetar e ok. Cresterea economica e buna, dar nu pe baza capitalului romanesc! Prin urmare nici profiturile generate nu au mers spre capitalul romanesc! Deci, efectele politicilor economice din zilele astea le vom simti cu predilectie in vremurile cind va recidiva criza economica pe plan european sau american si investitorii vor retrage capitaluri sau vor reloca afaceri. Tot atunci vom fi loviti si de exodul invers al romanilor care isi vor pierde locul de munca din UE.

    Dar, ca sa fiu cinstit, se poate si mai rau! Mult mai rau! E suficient sa vina pesta portocalie iarasi la putere!

    • Dragă Sorin, prognozele nu arată o inflație mai ridicată în viitor, dimpotrivă. Calculul salariului net și a salariului mediu se face pe întreaga economie și datele arată că pe ansamblul economiei salariile au crescut. Creșterea salariului minim face ca toate salariile să crească, inclusiv în mediul privat. Ai dreptate în ce privește capitalul românesc, dar asta e o problemă pe termen lung care ține și de spiritul antreprenorial, și de dezvoltarea regională. Cât despre șomaj, în principiu ai dreptate. Numai că, vezi tu, când cauți mână de lucru, n-o găsești, ceea ce arată că totuși, prea mult dor de ocupare nu mai e la români.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      din pacate in vremurile din urma inflatia nu mai creste cum crestea pe vremuri, adica lent, ci creste in hopuri. BNR face jocuri politice din pacate, valutele sunt tinute la valori artificiale pina in momentele cind explodeaza cum a explodat in 2009, momente in care iese la iveala si adevaratul nivel al inflatiei.
      Eu cred ca metodologia utilizata in genul asta de evaluari e foarte invechita in Romania, eu as propune mai degraba metodologii comparative cu alte tipuri de resurse decit cu bani, de exemplu comparatia posibilitatii de achizitie a unei case standard anul X comparativ cu anul Y, adica in citi ani isi poate cumpara un roman un apartament 50mp in Berceni in anul 2017 vs anul 2018. Daca veti utiliza acest gen de metodologii veti putea obsreva o realitate cu totul diferita fata de cea care reiese din comparatia unor indici de inflatie publicati de INS. Apoi, nemairespectindu-se principiile economiei de piata in salarizarea bugetarilor versus mediu privat as propune si efectuarea de analize comparativ
      e diferentiata pe nivele sociale! Aici iarasi se va putea vedea crearea de falii intre diferitele segmente sociale, de unde si aceasta polarizare accentuata din ultima vreme. Si multe altele…

     • La sub 3% inflația e mai degrabă subiect de seminar decât de dezbatere publică.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Tot n-ati inteles, inflatia oficiala ma lasa rece… Dar, nevermind…

     • Nu există mai multe feluri de inflație. Dacă ai alte cifre temeinic justificate, spune-le.

   • Ieseanul spune:

    LĂSAȚI-NE SĂ TRĂIM! de Alex Ștefănescu

    Nu vă mai cerem măriri de salarii și pensii. Oricum doar ni le promiteți, ca unor cerșetori, ca să scăpați de noi. Apoi nu vă țineți de cuvânt sau vă prefaceți că vă țineți, luându-ne banii înapoi, prin creșterea impozitelor, taxelor și prețurilor.
    Nu vă mai cerem să respectați legile, nu puteți, v-a intrat necinstea în sânge. Sunteți gata să schimbați legile cu totul, numai ca să puteți fura în continuare, fără să fiți pedepsiți.
    Nu vă mai cerem să faceți spitale și școli, autostrăzi și poduri, nu sunteți în stare. Nu puteți organiza nimic. Puteți doar înscena câte ceva, mizerabil, ca să întoarceți adevărul pe dos.
    Vă cerem un singur lucru: lăsați-ne și pe noi să trăim! Lăsați-ne să ne bucurăm în liniște, fie și săraci, de viață! Nu mai umpleți spațiul public cu prezența voastră! Este urât mirositoare. Este grețoasă.
    Nu vă mai bateți joc de limba română! Tăceți, măcar un timp! S-a umplut țara noastră de agramatisme, dejecții lingvistice produse de mintea voastră! Lăsați-ne să îl citim în liniște pe Eminescu.
    Nu-i mai trimiteți pe jandarmi să lovească și să gazeze oameni nevinovați, bărbați cu copii în brațe sau femei gravide, când ei vă cer ceva simplu și legitim: să plecați, să-i lăsați și pe ei să trăiască.
    Plecați, retrageți-vă, desfătați-vă în liniște cu bunăstarea voastră suspectă! Lăsați-ne și pe noi să trăim! Duceți-vă, vă rugăm din suflet, pe întinsele voastre proprietăți sau oriunde altundeva. La mama dracului! Sau unde a dus mutu iapa! Sau unde a înțărcat dracu copiii!
    Vă dorim, sincer, ca acolo unde vă veți retrage să vă meargă bine. Dar lăsați-ne să respirăm un aer curat! Lăsați-ne și pe noi să trăim, atât cât mai putem, după ce ne-ați urâțit viața și ne-ați obosit de moarte!

 12. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  securistii si nomenclaturistii sunt exact ca gindacii, foarte greu de scapat de ei daca nu stii cu cine te confrunti. Omori pe unu, apar alti 10, fiul, nepotul, stranepotul… samd…

  Insa, daca stii cu cine te confrunti e chiar usor de scapat de ei, pentru ca gindacii sunt canibali! Otravesti citiva, mor, ceilalti le maninca cadavrele se otravesc si ei, si extrem de rapid mor toti! Pe principiul asta e gindit acest produs:

  https://www.youtube.com/watch?v=tyJ7kk30E0A

  • Nu înțeleg sensul acestui articol. Un avocat trebuie să stabilească ilegalitatea protocoalelor? Până de curând Inspecția Judiciară dormea. Nici acum nu e bine. Nimic nu e bine dacă nu laudă procuratura și nu acoperă abuzurile.

 13. Mihail spune:

  @elenik,
  Tu nu reușești să înțelegi că ceea ce faci tu, asa zisele “dialoguri politice” sunt defapt o repetare, zi de zi, al aceleași teme. Nim8c nou, nimic original, nimic interesant.
  Nici macar nu tii cont de faptul că, foarte rar, armeanul propune promovarea unui volum personal.
  Este ca acum cineva te invita la o cafea, iar tu te apuci sa cauti prin vasele din frigider si dai iama prin ele.
  Eu inteleg ca nu ai cum să înțelegi, trăind în Romanică, dar totusi nici educație nu ai, nici bun simt ?

  PS: cine te opreste ca sa-ti faci un blog, iar acolo sa-ti expui temele favorite, cu ce accente-ti place tie.

 14. Mihail spune:

  Eu nu cred in ideea aceea ca are tema, sarcina.
  În urma cu cativa ani si pe mine m-ai acuzat de asta.
  Eu, doar, am râs.
  Bun, însă, nu despre mine este vorba.
  Eu, înclin să cred, ca asa vede ea lucrurile si asa intelege ca sa “lupte”. Okay, fărâmă, dar ce pune în loc ?
  Acum, în UK, situatia cu Brexit este foarte încurcată, este pe ultima “suta de metri” și totul pare in ceata. Însă nimeni nu face tambalaul pe care-l fac multi romani, printre care și elenik. Nimeni nu participa la mitinguri neautorizate.
  Mai mult, este respectat votul majorității, asa subtire cum a fost ea.
  Si mai mult, nu este acceptată ideea de repetare a votului.
  Adică, englezii sunt seriosi, nu ne jucam de-a politica.

  Nu sunt deloc fan PSD, ori Livache, nici macar(acum) ALDE, dar trebuie să respect rezultatul votului.

  • Cameron s-a cam grăbit, nu -i așa, când a promis referendumul…

   • Mihail spune:

    Era convins ca nu trece.
    Acum, englezii își mușcă degetele.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Mihail

     ghinionul englezilor e ca nu-l au pe basescu si pe securisti, ca faceau aia sa iasa cum trebuie la numaratoare… :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Populismul e fratele mai mic la fascismului. Din fericire istoria intotdeauna se repeta, si cind cineva face o greseala care s-a mai facut ghici ce: primeste exact aceiasi pedeapsa pe care au primit-o si altii care au facut la fel in trecut! :D

     Cind cineva incearca sa contracareze un populism mai mic cu unul mai mare… rezultatul final se va numi fascism!

     Europa e putreda si ea din cauza populismului sustinut de corporatii cu interese economice concrete, birocratizarea excesiva e rezultatul actiunilor acestora.

     • Eu nu cred că corporațiile sunt populiste. Dar clasa politică și presa da. Mai ales presa. Ratingul este expresia cea mai elocventă a populismului.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Am zis “populismul sustinut de corporatii”, adica ele sustin pe populisti pentru ca e in interesul lor economic direct sa faca asta. Pot da tone de exemple concrete,