Uniunea Armenilor din România vă invită marți, 27 noiembrie 2018, ora 14,00, la comemorarea generalului Iacob Zadic, eliberatorul Bucovinei.

 


Uniunea Armenilor din România organizează în data de 27 noiembrie a.c. la ora 14,00,  o ceremonie de  comemorare a generalului Iacob Zadic, fiu al comunității armene din România, unul dintre comandanții Armatei Române în bătălia de la Mărășești.
În luna noiembrie 1918, trupele române, conduse de generalul Iacob Zadic, au intrat în Cernăuți, restabilind ordinea și permițând Congresului General al Bucovinei să voteze, în 28 noiembrie, unirea cu Țara. De aceea, pe bună dreptate, generalul Zadic a rămas în memoria poporului român ca Eliberatorul Bucovinei.

La cimitirul Bellu din București, unde se află mormântul generalului, va avea loc o slujbă de pomenire în prezența E.S. Sergey Minasyan, ambasador al Republicii Armenia în România, Nicolae Nasta, secretar de Stat în Ministerul Apărării naționale, deputatul Varujan Vosganian, președinte al Uniunii Armenilor din România.

Slujba va fi oficiată de PS Episcop Datev Hagopian, șeful Eparhiei Armene din România. 

 http://www.araratonline.com/comemorare-a-generalului-iacob-zadic-eliberatorul-bucovinei/

55 Responses to “Uniunea Armenilor din România vă invită marți, 27 noiembrie 2018, ora 14,00, la comemorarea generalului Iacob Zadic, eliberatorul Bucovinei.”

 1. Barosanul spune:

  Jandarmeria 1907-1948= Securitatea 1948-1990 = Jandarmeria 1990-2018

  O Era de CRIMA si TEROARE!

  1907- ”jandarmii au întins pe oameni, unii îi țineau de cap și alții de picioare, – pe când alții, însăși, îi călcau cu călcâiele”

  18-20 iunie 1933-”Jandarmeria a participat cu forțe importante la suprimarea sangeroasa de la Atelierele C.F.R. Grivița”

  1936-”Pentru prima dată în activitatea sa Jandarmeria a fost dotată cu gaze polițienești, pentru dispersarea manifestanților neautorizați”

  1936, s-a concretizat în: ”punerea în aplicare a 20.980 mandate de înfățișare, 1.347.474 mandate de aducere și 305.350 mandate de arestare.”

  30 noiembrie 1938-pe timpul unui transport cu deținuți de la Închisoarea Râmnicu – Sărat la București a fost înscenată fuga de sub escortă a 14 fruntași legionari. Printre lideri legionari asasinați de către jandarmi din ordinul comandantului Corneliu Zelea Codreanu, Ion Caranica, Nicolae Constantinescu, principalii asasini au fost plutonierul Sârbu Constantin (cel care l-a asasinat pe Zelea Codreanu), maiorii Dinulescu, Macoveanu și Scarlat Roșianu (comandantul Legiunii de Jandarmi Râmnicu Sărat)”

  21-22 septembrie 1939-”comandantul Jandarmeriei, generalul Bengliu, a ordonat comandanților de legiuni împușcarea, fără judecată, în plină stradă a 3 – 5 legionari din fiecare județ. Ordinul a fost executat aproape în totalitate, drept consecință au fost împușcați inutil în total 147 de legionari.”

  1941 -”Jandarmeria a devenit – sub ordinele lui Ion Antonescu – principalul instrument de purificare etnică, – al deportării în Transnistria a circa jumătate milion de cetățeni români din minoritatea evreiască și a masacrării a peste 300 000 dintre ei și deportarea a circa 25 000 de cetățeni români de etnie romă, dintre care 11 000, majoritatea copii.

  21 Iunie 1941- Jandarmii „prima măsură pe care sunt datori s-o aducă la îndeplinire va fi aceea de curățire a terenului, prin care se înțelege: exterminarea pe loc a tuturor evreilor aflați pe teritoriul rural; închiderea în ghetouri a evreilor de pe teritoriul urban”

  ”Colonelul Marcel Petala, s-a deplasat la Cetatea Albă pentru a-i da personal maiorului „ordinul special”. Imediat au fost executați toți cei 3.500 de evrei rămași în ghetou’

  1941-1942 „Crime asupra populației evreiești locale din Transnistria au fost înfăptuite de plutoane ale morții formate din jandarmi români”

  Modest Isopescu (locotenent-colonel român de jandarmi) care, cu colaborarea lui Vasile Mănescu,” a asasinat circa 70 000 de oameni”

  Trupele de Securitate

  Jandarmeria prin Decretul nr. 221 din 30 august 1948, incepe transformarea Jandarmeriei in Direcția Generală a Securității Poporului (D.G.S.P., sau pe scurt Securitatea).

  Jandarmeria dupa 1990

  13-15 Iunie 1990 Piata Univeritatii
  26 Sept 1991 Piata Victoriei
  20-22 Ian 1999 Costesti
  13 19 Ian 2012 Piata Universitatii
  6 Feb 2013 Piata Universitatii
  Oct-Dec 2013 Pungesti-Bucresti
  1-2 Feb 2017 Piața Victoriei
  10 Aug 2018 Piața Victoriei

  Numele de „Trupele de Securitate” este compromis, a revenit la vechiul nume, „Comandamentul Trupelor de Jandarmi”, prin Hotărârea de Guvern nr.0749 din 5 iulie 1990: Comandamentul trupelor de Pază și Ordine s-a transformat în Comandamentul Trupelor de Jandarmi”, hotărâre legiferată prin Legea nr.40 din 18 decembrie 1990”

  „Șefii Jandarmeriei Române sunt foști ofițeri de Securitate!”

  Lista comandanților

  1990 Dumitru Penciuc ”sef al Comandamentului Trupelor de Securitate (1971-1984)’

  1990-1995 Ion Bunoaica- ”În timpul Revoluției din decembrie 1989, lt.col. Ion Bunoaica a fost șeful Brigăzii Trupelor de Securitate de la Timișoara”

  1995-1996 Octavian Chițu -”În perioada Revoluției din decembrie 1989, maiorul Octavian Chițu a fost șef al Unității Speciale I Securitate București. ”

  Stan Stângaciu (1996–1999) – ”Comandamentul Trupelor de Securitate între 1973 – 1981”

  Anghel Andreescu (1999–2001) – ” 1975-1982 comandant companie și batalion elevi la Școala de Subofițeri de Miliție din Slatina”

  Tudor Cearapin (2001–2005) ” 1986-1988, lt.col. Cearapin a fost comandant al U.M. 0456 (Unitatea Specială 8 Securitate București)”

  Costică Silion (2005–2009 ) ”După 1980 a fost cadru superior in Securitate, însărcinat cu paza lui Ceaușescu.”

  • Barosane, eu cred că ești pe care să-ți pierzi uzul rațiunii. Poate că ar trebui să te retragi de pe blogul ăsta, nu-ți priește :)

   • Barosanul spune:

    Sa nu-mi zici ca esti vre-un securist si tu si te lezeaza adevarul?

    • Barosanul spune:

     @ Varujan Vosganian + ALDE

     Sprijina SECATURILE PSD!!!!

     Noua SECURITATE ALDE-PSD vor sa se revina la anii de dinainte the 1989!!!!

     „Permisul de muncă să fie acelaşi, ca şi timp, în toate statele. Maximum 5 ani şi la revedere, te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, a explicat Teodorovici

     ”Ministrul Sorina Pintea vrea să-i oblige pe medicii rezidenți să rămână în țară”

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Barosanul

   or fi ajuns si pe la jandarmerie securistii, nu zic nu, dar pe imensa lor majoritate ii poti regasi la SRI!

   practic, noi ca popor democratic am inceput inghitind pe nemestecate o mare si odioasa manipulare ca raspuns la intrebarea: CINE SUNT TERORISTII CARE AU OMORIT OAMENII LA REVOLUTIE?

   Ni s-au servit inca de pe atunci tone de intoxicari, si tot inca de pe atunci politicienii din toate partidele ajunse in primul Parlament ales democratic au facut jocurile securistilor, i-au acoperit prin orice mijloace ca nu cumva sa ajunga vreunul sa pateasca ceva, si prin urmare … CEI 1166 DE OAMENI UCISI LA REVOLUTIE …PROBABIL CA S-AU IMPUSCAT SINGURI!

   Si asta fiind FUNDAMENTUL statului roman democratic… cred ca urmarile nu au de ce sa ne mai mire!

   • Nu ai auzit că unul Dide, rezistac notoriu, vrea să desființeze Jandarmeria? :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ VV

     Da. Din pacate polarizarea din societate nu s-a produs pe confruntari intre doctrine, sau nici macar pe baza de diferente sociale, ci s-a produs pe zone geografice: Ardeal vs Romania Mica.

     Daca va uitati la cifre cu mare atentie veti putea observa ca poate nu intimplator e faptul ca in Ardeal evaziunea fiscala e pe la 80%, comparativ cu capitala + Ilfov care e undeva pe la 30%, si comparativ cu media restului tarii (excluzind Ardealul) unde e in jur de 50%.

     Am impresia ca aceasta situatie este cunoscuta si tolerata de teama de a nu se adinci si mai mult acest gen de polarizare. Parerea mea este ca nu se procedeaza corect, ar trebui lucrat mai mult la nivel de mental colectiv in special in Ardeal pentru ca si oamenii de acolo sa se simta ca apartinind aceleiasi tari.

     Anumite lucruri sunt concepute fundamental gresit: in timp ce de exemplu in Cluj se pun pavele de marmura de 12cm grosime pe bani europeni intinse pe zeci de km cind intrebi cetateanul de acolo ce parere are il doare exact in cot ca banii aia ar fi mers mult mai bine la niste autostrazi! La polul opus cei din sud sau est sunt specializati pe inghitit banii europeni prin birocratizare si prin programde de reconversie profesionala, e uriasa mafia si acolo. Asa ca cetatenii din toate zonele pot fi ei oricit de suparati ca n-au autostrazi, banii pleaca spre alte destinatii in functie de zona.

     • Mi-ai dat o temă de gândire, legată de repartizarea pe regiuni a evaziunii fiscale. O să întreb. Tu de unde ai cifrele astea?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      cifrele sunt din mediul economic privat, dintr-o analiza a competitiei in domeniul materialelor de constructii, de unde a reiesit extrem de clar ca o firma cu sediul in Bucuresti/Ilfov n-are nicio sansa de a deschide sucursale de distributie in zona Ardealului, deoarece din cauza evaziunii fiscale practicate in Ardeal orice societate externa acelei zone este care ar dori sa vinda produse similare porneste din start cu un handicap de pret de pina la 15%, ceea ce in zona capitalei de exemplu poate fi chiar mai mult decit marja de profit practicata de multe societati. Din pacate nu va pot da cifrele, dupa cum am spus a fost o analiza facuta pentru mediul privat.

     • Intre timp am mai cercetat. Concluziile sunt interesante.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      si inca ceva, imi aduc aminte de cind am stat in Cluj, pina acu 2 ani si ceva, o perioada de vreo 3 ani. Pai, vreau sa va spun ca fiscul de acolo e moooolt mai moale decit asta din Bucuresti, si de acolo pot sa deduc ca e o intelegere tacita oarecum la nivel local pentru avantajarea firmelor din Ardeal.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      Sunt curios ce-ati descoperit. Si sunt curios si ce masuri se vor lua. Cred ca va veti izbi de rezistenta sistemului care defapt face posibile aceste situatii si care in momentul cind s-ar incerca atingerea lor va veti trezi cu urlete mai ceva decit cele ale rezistacilor din Parlament. Eu cred ca defapt daca s-ar cerceta in profunzime, nu cred ca are cine, dar zic daca s-ar cerceta, s-ar descoperi ca in spatele acestor protectii tot securistii se afla. Cred ca e o increngatura de interese cu teritorii bine definite si cu reguli clare de a nu se calca pe picioare unii pe altii.
      Daca e sa se ia vreo masura cred ca ar fi cel mai bine ca sa se faca un studiu serios despre distributia evaziunii fiscale, dupa care harta distributiei evaziunii fiscale care sa cuprinda si volumele rulate, nu doar procentele, sa fie facuta publica si sa fie constientizata la nivelul populatiei timp de vreo jumatate de an. Intre timp se pot pregati masuri clare si ferme.

      Ginditi-va putin in profunzimea acesstui subiect, care dupa parerea mea e cu adevarat unul de siguranta nationala. Evident ca daca acei care ar trebui sa se preocupe cu siguranta nationala sunt defapt cei care stau in spatele acestei caracatite atunci nu prea ramin multe de facut. Traim in era informatiei, iar mediul economic este dupa parerea mea cel care stie cel mai bine sa exploateze cifrele, competitia e foarte ascutita din acest motiv, ori daca undeva cineva dintr-un anume sector beneficiaza de un “ajutor” nevazut… restul sectorului de activitate s-a inchis! Iar daca situatia e controlata defapt de sistem… s-a inchis o tara!

      Deci lupta cu sistemul dupa parerea mea aici trebuie dusa, la robinetele cu bani, pentru ca nici macar un rezistac nu iese in strada pe stomacul gol!

     • In România văd că e acum o oarecare apatie. Să nu se contamineze de la francezi…

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      PS – imaginati-va o clipa acest cerc vicios: judet cu firme avantajate prin evaziune fiscala, bani la buget mult diminuati din aceasta cauza, investitii mult mai putine pentru cetatean (drumuri, scoli, etc), cetatenii nemultumiti pe cine vor injura?

     • Pe guvernanti ii vor injura :(

 2. Marga Maggie Gigi spune:

  Asteptare placuta Varujan, s-or strange vreo 10 bunicuti fara nicio treaba acolo :)
  Apropo, te cam parasira postacii ?

 3. Alzara1918 -Sibiu spune:

  Oare trebuie sa sabotăm cinstirea unui erou doar pentru ca organizator este VV din pretuitul UFD și destestatul ALDE ?
  Mâine , miercuri 28 nov la operele 12 , se dezvelește bustul lui Aexandru Vaida -Voievod la Biserica dintre Brazi -construită in sec XVIII de către valahii sibieni greco catolici . Nici astăzi retrocedată .

 4. Andrei spune:

  Ce o fi facut Tariceanu cu spaga de 800.000 EUR??? A impartit si cu VV???

 5. elenick spune:

  Din ciclul ”Ministrii spun lucruri traznite”, azi Orlando Teodorovici :

  https://www.g4media.ro/propunere-antieuropeana-a-ministrului-eugen-teodorovici-restrictionarea-dreptului-romanilor-de-a-munci-in-strainatate-europarlamentar-libertatea-de-a-munci-oriunde-in-ue-este-una-fundamentala.html

  PS Pe asta il mai cauta cate un doctor, ceva, la cap? Ca nu ma astept la colegii economisti din coalitie sa-l deranjeze cu vreo remarca…

 6. Adam Mareș spune:

  Orlando mima ceva inteligență. :D Până azi. :D

 7. Adam Mareș spune:

  http://www.araratonline.com/48311-2/20181127_140306/
  Toată stima pentru generalul Zadic.

 8. elenick spune:

  VV,

  Inteleg ca va bate gandul sa faceti numai ”bucurii” romanilor de Sarbatori. Nu cred ca intelegeti pe deplin – politicienii, in general- cata animozitate si dispret saditi in fiecare cetatean, oricat de pasnic/neimplicat ar fi… NU veti mai putea iesi pe strada! mai ganditi-va….

  https://www.g4media.ro/cadoul-de-centenar-al-borfasilor-amnistie-si-legare-de-glie.html

  PS. Iar ideea de gratiere a faptelor pana la 10 ani pentru a-l scapa si pe Valcov(condamnat la 8 ani) sau Voiculescu e (10 ani)… e mult prea mult! va avea consecinte iremediabile…

 9. elenick spune:

  Iata un ”cadou” pe care NU ni l-ati facut, desi pretindeti ca sunteti o ”glorioasa” guvernare! am ajuns de rasul bulgarilor!…

  https://www.hotnews.ro/stiri-esential-22837138-manfred-weber-bulgaria-intra-schengen-1-ianuarie.htm

 10. livia spune:

  Pe noi ne intreaba cineva daca vrem????

  http://www.national.ro/dezvaluiri/klaus-da-tainul la-marrakech-643508.html/

 11. Ieseanul spune:

  Cat de cinic poate fi borfasul-sef, care afirma ca cea mai mare realizare a României in cei o suta de ani este integrarea in UE si in NATO dar, pe de alta parte, foloseste orice prilej pentru a ataca Uniunea si institutiile sale. Aceste atacuri, pornite de la Dragnea, de la slugile si asociatii sai (inclusiv de la VV), nu sunt intamplatoare. E clar ca ele sunt parte a unui plan. Cum am mai spus, Dragnea&Co ar fi in stare sa ne si scoata din UE, pentru a scapa de puscarie si a ramane cu averile furate neatinse.

  • Când am atacat eu instituțiile europene? Dragă Ieșene, aprinde veoiza și trezește-te. Când zici că ai o altă opinie decțt cutare oficial european, nu înseamnă că ataci Uniunea Europeană. Eu cred că prea multă umilință și lingușeală e cea mai rea atitudine.

 12. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  eu zic sa-i scoateti la parade si pe securisti, puneti-le cagule sa nu zica ca-i deconspirati dar macar sa fie la numar, ca daca iese doar armata si jandarmeria nu iese nici cit pentru o manifestatie rezist de-asta mai rasuflata! Economie n-avem, infrastructura n-avem, dar macar sa ne laudam si noi cu ce avem, si anume: securisti! :D :D :D

 13. livia spune:

  Într-o zi, un tânăr l-a întrebat pe bunicul său:– Bunicule, cum
  ați putut trăi înainte fără tehnologie, fără internet, fără
  computere, fără drone, fără telefoane mobile, fără facebook?
  Bunicul a răspuns: – La fel cum voi trăiți astăzi fără rugăciuni, fără
  demnitate, fără compasiune, fără ruşine, fără respect, fără
  personalitate, fără caracter, fără dragoste, fără modestie, fără
  onoare.

 14. elenick spune:

  La multi ani, Romania! La multi ani, romanasi, wherever you are! :)

 15. Adam Mareș spune:

  La mulți ani! :-)