Ce ne spune art. 87 din Constituție

Președintele României, potrivit, art 87 din Constituție, nu poate participa, la cererea sa, la orice ședință de Guvern, ci numai la acelea în care se dezbat teme privind politica externă, apărarea și ordinea publică. Și nu conduce ședințele de Guvern decât în aceste situații și cu aceste limite procedurale. În momentul în care dezbaterea pe respectivele subiecte s-a încheiat, Președintele părăsește sala în care are loc ședința de Guvern. Altminteri s-ar ajunge la situația neconstituțională și, deci, inacceptabilă, ca Guvernul să adopte sau să respingă acte normative sub conducerea Președintelui și nu a prim-ministrului.

dancilă iohannis

Iată conținutul art. 87:
(1) Preşedintele României poate lua parte la şedinţele Guvernului în care se dezbat probleme de interes naţional privind politica externă, apărarea ţării, asigurarea ordinii publice şi, la cererea primului-ministru, în alte situaţii.
(2) Preşedintele României prezidează şedinţele Guvernului la care participă.

46 Responses to “Ce ne spune art. 87 din Constituție”

 1. Marga Maggie Gigi spune:

  Ma rog, Constitutia si legile va spun si sa nu furati dar fix in dos va doare cand sunteti alaturi, umar la umar in Guvern de condamnatii cu executare…
  Stati pana la capat langa Dragnea, Varujan, o sa radem mult de voi in alegeri, voi credeti in cifrele de la Buble, lol
  PS
  Dar injumatatiti-le :))))))))))))))

 2. Ieseanul spune:

  Deci nu prea mai avem ce face. Vorba unuia dintre borfasi: “Trebuie sa existe un moment zero, trebuie sa tagem linie si sa o luam de la capat.” Cu furatul, bineinteles.

 3. edi spune:

  Jane, hai, lasã, nu-ti mai face sãnge rãu, …uite, vin si sãrbãtorile, …deci, în memoria cuplului comico-fantezist trecut în ieternitate tocmai în acele zile care, …fatalitate, revin an dupã an, primeste rogu-te acest frumos portret :
  https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2008011542608657&set=a.469144119828748&type=3&theater

 4. elenick spune:

  VV,

  Se vede nu numai faptul ca sunteti un luptator pe baricada lui Dragnea si a infractorilor din PSD, dar ca sunteti printre avangardistii si promotorii de mesaje acestui GIO, ca si Iordache, Olguta, Codrin, Oprisan si Nicolicea sau Serban Nicolae! Inafara de Tariceanu, n-am mai vazut pe nimeni din Alde sa se expuna atat de grav ca dvs! Dramatica trecere de la baricada autentica din Decembrie 89 la pozitionarea printre fruntasii gastii de infractori de acum! :(

  PS. Va e si dvs atat de necesara aceasta ordonanta de amnistie, gratiere& prescriere, mascata sau nu de CCR??? Pentru ce?

 5. Alzara1918 -Sibiu spune:

  Cum s-a născut ( și continuă) aceasta cursa nemaiîntâlnită a conflictului ?
  Ați căzut in plasa lui L Orban și a Debilei Opoziții care nu s-ar profila in afara susținerii uluitor de prostesti a cuplului Dragnea – Vâlcov

  • elenick spune:

   Esti un pic cam ”incalcit” in exprimare, iar VV in ultimul timp da semne ca este/face pe ”nevinovatul”… Nu vrei sa o zici mai pe sleau? :)

 6. Adam Mareș spune:

  Pe unde-o fi Emi? Voiam să-i arăt un caz, de unde rezultă că prea multele căutări spirituale și uitarea lui Dumnezeu au un sfârșit tragic
  https://ziaristii.com/incredibila-viata-si-teribila-moarte-cantaretei-care-s-inecat-dunare-propria-masina/?fbclid=IwAR3TArSIWCpj3du3d9BbM6S77bnkPfQly2pIIju3pvIMs8CX70v11Zhk_7I

 7. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  vrobiti de Constitutia aia de parca ar da cineva 2 bani pe ea…

  Pai traim in tara lui Papura Voda, unde functionarii sunt sfinti, iar procurorii si securistii sunt dumnezei!

  Stiti cum e dat afara un angajat la o multinationala pe motiv de indisciplina? In stil comando: i se iau chei, i se sigileaza birou, se ia masina sau ce avea, iar un paznic il conduce pe poarta firmei spre exterior! Preaviz? Da, capata banii, dar acces la orice avea inainte nu mai are din secunda zero! Nu mai poate in felul asta sa ascunda nimic, iar daca a facut ceva ilegal se aduna probele si i se intocmeste plangere penala instant!

  Si cind ne uitam la nenea asta Lazar, dat afara pe motive grele acu vreo luna si ceva… el ce face? Nu pleaca! De ce? Ca nu vrea el! El e DUMNEZEU! Nu doar ca nu va plati pentru faptele sale, dar va mai si beneficia dupa urma perioadei muncite suplimentar! Daca apuca pensia in functie… minunat!

  Iar dumneavoastra va mirati ca acest dobitoc, pe numele lui klaus werner, face impins de la spate acele manevre patetice? Eu v-am spus ca omu-i dobitoc chiar inainte sa va apucati sa-i faceti campanie!

  • Ieseanul spune:

   Da’ despre amnistie și grațiere nimic? Despre măsurile anunțate de Orlando? Despre tot mai desele discursuri de tip național-socialist? A, uitasem, tu nu poți comenta decât despre temele dezbătute de Gâdea, Badea, Ciuvică …

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Masurile anuntate de securistul Orlando referitoare la multinationale sunt bune, Dar mai e mult pina departe! Stai sa vedem ce ajunge in Monitorul Oficial! De aministie iarasi n-am ce sa povestesc pentru ca ce sa vezi? Nu e nicio aministie! :D Ai rabdare sa iasa mai intii, si vedem apoi cine vor fi cei amnistiati… Eu voi fi impotriva amnistierii hotilor portocalii, a procurorilor si securistilor care au facut fapte condamnabile, a lui werner pentru furaciuni, samd daca va fi cazul :D

   • Național-socialism??? Ieșene, te-ai îmbătat prea repede, așteaptă și tu Crăciunul.

 8. Adam Mareș spune:

  „Firmele care recuperează datorii de la români nu vor putea cere de la datornici mai mult de dublul plătit de firmă pentru cumpărarea creanței“. Daniel Zamfir

  De acum iei credit de la bancă cât de mare, nu plătești nimic din credit nici picat cu ceară încât să aduci banca la disperare să își vândă creanța unui recuperator cu 10% din cât ai tu de plătit. Recuperatorul, după mintea lui Zamfir, va putea să-ți pretindă doar 20% din datorie pe care te milești de ei și-i platești. Oricum ai rămas cu 80%!

  • E o discuție pe tema asta, într-adevăr. Pe de altă parte, practica de a plăti întți dobânzile și pe urmă principalul, nici ea nu e prea corectă.

  • Shadow spune:

   @Adam

   zau daca stii ce vorbesti.
   1. In cazul creditelor imobiliare ipoteca inchide plata si datoria. Ca in Romanica bancilor nu le convine nu ma mira. In orice tara occidentala asta e realitatea(iar bancile o stiu foarte bine). Banca, in cazul in care nu iti platesti creditul, pune in functiune ipoteca si iti pierzi casa. Ca ei nu mai pot scoate din vanzarea ei cat te-au imprumutat pe tine este numai vina lor.
   2. In cazul creditelor neimobiliare (de consum, etc) o asigurare de credit era obligatorie. In cazul acesta firma care asigura creditul plateste.

   In ambele cazuri nu e nevoie de “recuperatori” asta fiind o inventie a bancii care nu e in lege. Din nou nu ma mira.

   Plata dobanzii si a principalului se face paralel. Nu numai dobanda in primii ani ci si o parte a principalului. Binenteles ca o proportie mai mare in primii ani e constituita de dobanda. Aici intervine din nou reavointa bancara si manipularea bancara. BCR se ocupa de alte dude. Bancile romanesti vor sa dea doar in variabil ca apoi la 3 sau 6 luni sa-ti creasca dobanda. Tot in tari occidentale dobanda variabila nu poate deveni nici infinita, nici extrema. Bancile controlate de bancile centrale (nu e cazul Romaniei) au o limita maxima peste care nu pot creste dobanda. In general este de 1.5-2% la suta plafonat pe durata creditului nu pe an. Altfel ai putea sa platesti doar dobanda un timp nedefinit.

   De ce Romanii iau credite cu dobanda variabila in loc de fixa mai ales cand dobanda fixa nu mai e asa mare? Intrebati la bnr unde sunt ditamai specialistii. De ce dobanda fixa sau variabila ramanea mare la banca cand robor era zero iar intrebati maretul guvernator. Care este rolul BNR ? Nu cred ca BNR il stie.

 9. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  incep sa fie eliberati executatii politic ai statului securist bazat pe protocoale. Dupa parerea mea tot acuma ar trebui sa inceapa sa raspunda si cei vinovati pentru aceste situatii, in speta securista Tarcea si securista Stanciu ar trebui sa fie de indata excluse din magistratura ca si cum n-ar fi existat vreodata acolo!