Prin modul in care asociaza actuala Guvernare ascensiunii nazismului, Iohannis depaseste orice limita

Asa cum nici altadata Klaus Iohannis nu s-a sfiit sa deturneze efectul emotional al unor mari tragedii pentru interesele sale politice, de aceasta data omagierea memoriei victimelor Holocaustului si cinstirea supravietuitorilor acelui genocid intreptat impotriva poporului evreu au devenit prilejul pentru proferarea unor atacuri inadmisibile, prin gravitatea lor, indreptate impotyriva actualei Guvernari, prin asocierea acesteia metodelor si practicilor partidului nazist. Prin declaratiile de mai jos, Iohannis a depasit orice limita care poate fi tolerata. Iata si declaratia, nedemna de un conducator de stat:  

Antidotul răului nu poate fi decât o acțiune de salvare a viitorului prin recunoașterea capcanelor ideologice și printr-o atentă examinare a faptelor politicienilor și a susținătorilor lor. În ultimele șapte decenii, lumea s-a schimbat și, totuși, instrumentele politicului au rămas aceleași.

Să nu uităm că, în numele unui așa-zis ideal suprem, schimbând legi și capturând instituții una câte una, s-a consolidat regimul nazist. Percepția că politicienii, care reprezintă oamenii și interesele lor, au dreptul să calce în picioare adevăruri, să identifice dușmani, să dea vina pentru eșecurile lor pe diferite categorii de cetățeni reprezintă o filosofie toxică. Astăzi, în tentativa lor nesăbuită de a se salva de justiție și de a-și prezerva puterea, unii politicieni învinuiesc magistrați, blamează multinaționalele viclene, cum zic ei, și diabolizează Uniunea Europeană, descrisă drept abuzivă și trufașă. După cei arătați acum cu degetul, ar urma alții, apoi alții, și tot așa până când indistincția și căutarea continuă a vinovaților s-ar transforma în pretextul perfect pentru acapararea statului.

Îmi aduc aminte o frază din memoriile lui Hédi Fried, supraviețuitoare deportată la Auschwitz, din Sighetul aflat sub ocupație maghiară, și pe care am decorat-o acum trei ani: “Supraviețuiește numai cel care este conștient de ce se întâmplă. Nu folosește la nimic să închizi ochii”.

https://www.dcnews.ro/iohannis-nou-atac-la-coalitie-s-a-consolidat-regimul-nazist_634310.html

98 Responses to “Prin modul in care asociaza actuala Guvernare ascensiunii nazismului, Iohannis depaseste orice limita”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  doar ce va ziceam ca pina la final de an astia vor confisca de la blegii de la guvernare inclusiv tema luptei cu statul subteran :D :D :D :D :D

  E ireal de tare, deci antisemitul acuza de nazim? :D :D :D Mai e putin si o sa zica ca ciuma rosie a retrocedat grupului etnic german continuatori in drepturi a nazistilor acele proprietati din Ardeal in valoare de vreo 2 miliarde euro :D :D :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   NB – toate astea in timp ce “guvernantii” fac pe ei de frica sa-i spuna pe nume: antisemit!

 2. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  fiti pe faza, ca va explica Rudotel la A3 de ce urgenta merge in pas de melc si de ce un personaj de desene animate si anume Lazar face bambilici din el si din actuala guvernare, deci un hominid (ca om nu am cum sa-i zic) dat afara cu luni bune in urma nu peaca… pentru ca asa vrea muschii lui, si pentru ca cei din spatele lui se sterg la fund cu constitutia, in timp ce asazisii guvernanti cu majoritate in Parlament si cu guvern in functie nu reusesc sa schimbe prin nicio metoda nimic!

  Chiar si acolo unde “puterea” reuseste sa schimbe ceva vine securista tarcea, isarescu, ala de la consiliul concurentei, cei de la csm sau altii si mictioneaza pe schimbarile celor de “la putere”,

  Tarcea: cum sa nu respect legea? Dar nu de-acuma, numai de la anu! :D :D :D

  • Ieseanul spune:

   @sorin
   Incepi sa-l intreci chiar si pe idolul tau, Mircea Badea! Am auzit ca se elibereaza un post la Antena 3, nu te bagi?

   • edi spune:

    …ba mie-mi plac ãstia care colecteazã mereu spumã în coltul gurii…
    De ce ar trebui sã fim tristi pentru asta… ?

    …lasã-i în pace !

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  pacat ca nu aveti pe blog posibilitatea sa organizati un pool, gen sondaj, poate faceti pe facebook asta:

  - puneti o intrebare cu 3 variante de raspuns, de genu:

  Ce credeti, de ce nu poate actuala guvernare sa faca niciun progres in lupta cu statul subteran?

  1) din prostie
  2) din complicitate
  3) din alte motive

  si vedeti ce zice lumea :D :D :D :D :D

  La mine puneti raspuns varianta 2

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  apropo de ascensiunea nazismului, portocalii (adica aia carora le-ati predat la cheie pnl-ul) si-au facut toata strategia politica bazata pe strategiile naziste! Inclusiv clipuri electorale au fost copiate dupa clipuri de propaganda nazista din anii 30!

  De exemplu asta:
  https://www.youtube.com/watch?v=Dx5wO6AhyIY

  exista clip nazist foarte similar, cum deseneaza o harta, cu arunca creta pe plansa, si cum zice la final: vin imediat! :D

  Nici macar atita lucru n-ati sesizat pina in sfanta zi de azi! Acuma, dupa cum ziceam si mai sus, eu nu va suspectez de prostie!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   PS – tot in clip, ca sa vedeti ca au urmarit exact exact impacturile studiate ale propagandei naziste sa fie intocmai ca la ei, harta… era verticala, dar pentru ca in clipul nazist era aruncarea cretei pe plansa au creat si un alt cadru cu alta harta pusa pe masa…

  • Asta e adevărat, pediștii au fost cu mult mai acaparatori.

 5. Alzara1918 -Sibiu spune:

  Suntem în țara lui Unu și Tzara : desprinși cu greu din comunism de unde am păstrat toate tarele cele doua tabere ( PSD și Iohannis) se acuza in 2019 / UE/NATO – de …nazism concomitent cu asidua curtare a Tel -Aviv/ Ierusalim și Whashington ! Norocul nostru ca nu ne ia nimeni in serios . Ghici cine a început , dacă asta are vrei importantă . Avem o constantă politica seculară : in disputa internă partidele mizează excesiv pe factorul extern .

 6. Klimowicz Gabriel spune:

  Actuala guvernare cauționează prin inacțiune statul paralel din care face parte Iohannis. Această inacțiune perpetuează situații intolerabile și îi încurajează pe adversari să meargă mai departe și să inițieze noi și noi piedici în calea guvernării, piedici care afectează din ce în ce mai mult statul și pe cetățeni. Cât contează deci statul și cetățenii pentru PSD-ALDE? De aici se vede că nu prea mult. PSD și ALDE refuză să îl suspende pe Iohannis pentru desele și gravele sale încălcări ale Constituției, din meschine calcule electorale. Dar consecințele încălcării Constituției de către președinte vor fi teribile și pe termen lung. Ele însă nu sunt luate în calcul de PSD-ALDE. Acest lucru îi face complici ai statului subteran și vinovați pentru toate relele care vor decurge din încălcarea Constituției. În plus, demonstrează faptul că legea fundamentală e și pentru ei o jucărie electorală care nu contează și care poate fi încălcată oricând. Demonstrează și faptul că politicienii PSD ALDE sunt slabi și dispuși la compromisuri inacceptabile atunci când e vorba despre interesul lor electoral. Faptul că România are președinția CUE nu e decât o justificare mincinoasă a nesuspendării lui Iohannis. De ce le e teamă politicienilor PSD ALDE? Că vor țipa slugile lui Soroș din PE și CE? N-au decât. Măcar vor învăța să țină seama de România, să nu-și mai bată joc de ea. Nu au la îndemână nici un instrument pentru a „pedepsi” România. Iohannis a spus despre el că este un politruk. A fost sincer fără să-și dea seama. Guvernarea PSD-ALDE părea să fie în opoziție cu politrucul. Părea o guvernare pentru popor pentru România, până la capăt. Se vede că e de fapt o guvernare până la capătul electoral.

  • Iți imaginezi ce halucinant ar fi să-l suspendăm pe Iohannis în timpul președinției românești și în anul electoral??? Am fi de râsul întregii lumi.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    vedeti? Ati ignorat toata legislatura vointa celor care v-au trimis in parlament, iar acum o dati inainte ca nu mai e timp… Pai stiti si pentru ce nu mai e timp? Nu mai e timp sa dregeti busuiocul, ca alegerile ce sa vezi… cad tot in timpul mandatului presedentiei Romaniei! :D :D :D

    Ce-o sa le ziceti votantilor? Mai dati-ne un mandat sa facem… nimic!? :D Si dupa aia sa va mirati ca va expulzeaza si din ALDE european? :D Pai mi se pare la mintea cocosului ca aia nu au de ce sa aiba nevoie de niste membri… fara membri! :D :D :D

    Cel putin PSD ca sa acceada la parlament a venit cu un programd e guvernare. ALDE cu ce a venit? Cu promisiunea ca-i sustine pe PSD si atit?

    Tocmai mi-am amintit ceva, am tot vazut zilele astea ca multe partide isi tot fac calcule pe procentul nehotaritilor care e extrem de mare cica. Asta mi se pare cea mai mare greseala de calcul electoral, si cred ca e indusa oarecum de securicii care detin “institutele de sondare”, si anume: nu cifra celor nehotariti e mare, ci cifra celor hotariti sa nu voteze pe nimeni! Tineti minte ce v-am spus!

    • Suntem abia la jumătatea mandatului.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ VV

      din punct de vedere a ceea ce mai puteti face in restul legislaturii puteti considera ca e gata legislatura! Peste 2 luni si ceva europarlamentare, dupa 6 luni prezidentiale, dupa inca 6 luni locale, dupa alte 6 luni alegeri parlamentare. Deci, veti fi intr-o defensiva permanenta… nici vorba sa mai puteti face ceva substantial…

     • Nici gând. Și în legislatura 2004 – 2008 cei mai importanți ani au fost ultimii doi.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    in scuze sunteti experti, dar sa ai presedinte care foloseste holocaustul in scop politic personal nu e rusinea lumii?

 7. elenick spune:

  V-a incondeiat cam tare, Presedintele, a produs mare suparare la cei cu ”ideologia”….!? Si mai ales, desi el se exprima in putine cuvinte, a lovit exact acolo unde doare mai tare , nu? La similitudini adica… De ce? Nici macar cel mai mare sustinator al coalitiei, spalat pe creier si dependent financiar, nu poate nega realitatile, adica:
  - Cotropirea institutiilor de stat, una dupa alta, si popularea lor – in special la nivelul conducerii- cu personaje obediente, reduse intelectual si profesional si mai ales fara morala sau scrupule. Asa au ”cazut la datorie” CCR-ul, CSM-ul, Curtea de Conturi, Avocatul Poporului, ANAF-ul, Casa de Pensii, etc, etc. Se pregateste BNR. Scopul: aservirea si folosirea lor conform obiectivelor ascunse (sau nu) ale Coalitiei – jaful, actiunea discretionara si ascunderea urmelor. Nu va suna similar cu actiunea partidului nazist?
  - Inventarea de ”vinovati de serviciu” pentru a polariza ura sociala si a cautiona propriile activitatile distructive din economie, finante, banci, energie, etc. Tapii ispasitori gen Soros, bancile, firmele multinationalele… nu aduc a ”problema evreiasca” la regimul nazist?
  - Valul gretos de populism cu care PSD-ul isi lanseaza ideile/programele, promisiunile desarte sau de-a dreptul mincinoase facute unei populatii saracite, necultivate, dependente de stat si debusolate, care nu mai vede nicio perspectiva in fata, nu va amintesc de alt val de populism desantat, in istorie?
  - Propagande agresiva, controlata de la ”centru”, cu mesaje unice, raspandite prin media aservita si platita pt asta, caracterul de ”adevar absolut” al afirmatiilor NUMAI daca vin de la ”noi si ai nostri”, lipsa de apetit pentru discutii si consultare (care e doar mimata), victimizarea cu orice ocazie, sa mai zic cu ce seamana?
  - sintagma ”dreptate pana la capat”- pentru hoti, vezi bine, in special pt cei din politica, prin fanatismul cu care este implementata, indiferent de atentionarile, recomandarile si penalizarile UE, uluita de atata tupeu si iresponsabilitate din partea conducatorilor romani, nu miroase cumva a ”solutie finala” ?
  - superioritatea si prevalenta ”elitei” -clasa politicienilor, cum va place sa va spuneti- in raport cu celorlalte categorii sociale, imunitatea dorita in fata legii si drepturile ”speciale”, altele decat ale muritorilor de rand, nu aduc aminte de ”superioritatea rasei ariene” ???

  VV, inainte sa va victimizati, aveti grija la aceste comparatii, ca va dezavantajeaza la greu si va arata adevarata fata! iar exemplul din istorie al nazistilor ar trebui sa va induca teama de consecinte, macar, daca nu de culpabilitate si rusine a istoriei! :(

   • Asta e o idioțenie. Nazismul a avut structuri paramilitare, a făcut crime, a intimidat prin forță, a arestat parlamentarii opoziției, a dat legile rasiale, a făcut lagăre etc. Cu ce minți înfierbăntate vedeți voi toate astea?

   • shadow spune:

    @elenick

    ca si tovarasa colonel ene tu nu cunosti istoria si o “fabrici”

    venirea la putere a lui hitler isi are cauze adanci in imbecilitatea clasei politice germane. maretul lor presedinte hindenburg mare erou de razboi in primul razboi mondial (erou aiurea in tramvai) se considera si nu ascundea ceea ce sustinea deja de ani de zile cum ca germania ar fi pierdut reabiul din cauza sionistilor.

    statul german slabit de criza facea ca amicii apropiati ai imbecilului presedinte si care reprezentau complexul industrial sa aibe nevoie ca de aer de contracte cu statul, de contracte MILITARE. Ce ii stateau in cale lui hindenburg erau social democratii din reichstag si din administratiile locale. hidenburg era conservator deci cu idei foarte apropiate de multe idei naziste(germania pt germani, cei mai tari din parcare germanii de souche, etc).

    A preferat sa dizolve parlamentul considerand ca social democratii vor fi terminati la vot de catre nazisti si de catre comunisti. A considerat ca se poate face guvern cu nazistii putand sa-i conduca dupa cum vroia el. Adica considera ca e ok ca ideile naziste de a exclude jumatate din populatie de la reprezentativitate.

    ce ar fi trebuit sa invete asa zisii conservatori din istoria existenta dar nu o fac din lene este: nu distruge regulile statului (republican in cazul asta) deci constitutia (ceea ce gace ioha, dna si secu) s-ar putea ca mai tarziu sa ai nevoie de regulile alea, si nu distruge oponentii care respecta acele reguli intr-o zi or sa-ti lipseasca. noaptea cutitelor lungi reprezinta si proba(ceea ce fac batalioanele rezist si pseudo conservatorii romani care considera ca au dreptul sa omoare, sa dea foc, etc) numai asa se starpeste “raul”(pardon psd-ul).

    draga elenick iar te-ai lasat prostita de secu. Ai toata compasiunea mea

    • elenick spune:

     Bravo, bravo, pt istoria romantata pe care ai relatat-o, ai talent la povestit, daca te orienteazi numai pe SF – ca asta iti vine ”natural”, vei putea face cariera ! :)

     Tu ai dreptate in ceea ce povesteti, doar ca perspectiva e eronata, ca si cum ai privi prin prisma… Desi apreciez comparatia cu per. de inflorire a nazismului simplista si reductionista, lucrand cu ”materialul clientului”, ia incearca sa schimbi putin perspectiva si vezi ”conservatorul” in VV – se revendicaa frecvent la aceasta doctrina iar ”nazistul” cin sa ie, cin sa fie, unul cu mustacioara si vise desarte de marire si suprematie, pe vecie ?!?!

    • E corect ce spui, Shadow, asocierea cu nazistii e cu totul nefericită. Mai ales într-un context ca acela al comemorării Holocaustului.

  • Ieseanul spune:

   Nimic de adaugat, bravo!

  • Președintele nu mi-a produs supărare, ci dezgust.

   • edi spune:

    …aaaaaaaaaah, ce mã bucur cã s-a întâmplat asa, “pentrucãdece” [expresia simpaticului Gigi], astfel, nu mai este nevoie sã-ti descriu impresia pe care o produci de o bunã vreme. :)

 8. Ieseanul spune:

  Slugarel si toata sleahta de mafioti primesc o scatoalca zdravana peste bot:
  https://www.g4media.ro/cedo-a-admis-in-principiu-sesizarea-lui-kovesi-in-care-contesta-modul-in-care-a-fost-revocata-din-functie.html?fbclid=IwAR24T72h-W1zRbrHJPvor7LJLE22yzyKT_dgMW6VbBCnbUfRoH_3oEiDyqc
  Si inca o veste buna: fostul premier Tudose paraseste si el corabia aflata in deriva. Zic “deriva” pentru ca toate semnele arata asta. Se revolta primarii (inclusiv cei de la PSD), se revolta antreprenorii, incep sa plece firmele straine …

  • elenick spune:

   S-au intamplat mai multe lucruri bune pt tara, azi. Cea mentionata de tine va fi antologica, daca CEDO ii va da dreptate LCK (sunt sanse de 90% apreciaza specialistii!), rezulta ca Ministerul Justitiei si CCR care i-au produs prejudiciul, vor fi obligate sa repare nedreptatea si sa-i plateasca despagubiri (daca LCK le va cere). Cam cu ce fata se va prezenta CCR in lume atat timp cand deciziile sale sunt considerate ilegale pe plan european???/ Ce mai zice Buborel acuma despre ilegalitati, cand el e direct participant la o ilegalitate?

   Alta chestie tare e ca Tribunalul Olt s-a pronuntat pentru sesizarea CJUE privind respectarea obligatorie a recomandarilor MCV de catre Romania, o decizie explicita a CJ ca ”DA, sunt obligatorii” nemaiputand fi fentata ca pana acum. Asadar adio legile justitiei, modificarile codurilor si toate balariile din justitie pe care Ciordache si gasca nebuna le-au produs de doi ani incoace! Incalcarea unei decizii CJUE inseamna iesirea efectiva din UE, nici macar Polonia – pe cai mai mari decat Romania pe toate planurile – NU a indraznit asta, ci s-a conformat…

   http://www.ziare.com/tudorel-toader/ministrul-justitiei/fara-precedent-tribunalul-olt-sesizeaza-curtea-de-justitie-a-ue-pentru-a-afla-daca-cerintele-mcv-sunt-obligatorii-pentru-statul-roman-1547578

   • Mă bucur că sunteți mândri de Kovesi. Bănuiesc că sunteți mândri și de colegii ei de la Ploiești, Btașov, Oradea etc.etc.

    • edi spune:

     …eh, acuma, las-asa, …cã si matale defilezi, vrei-nu-vrei, laolaltã cu alde RãdulescuMitralierã… :)

     …vezi, Jane, capcana asta a /minima-moralia/ ne paste mai mereu cãnd ne punem sã dãm “lectii” înainte sã ne uitãm mai bine la “bârna” din ochiul nostru.

     Altfel, a intrat salariul pe card ? :
     ;)

  • Vă felicit pentru prestația de premier a domnului Tudose. Bănuiesc că sunteți mîndri de el :)

   • elenick spune:

    Pai ce, a fost premierul ”nostru” ??? :) Ati uitat ca l-ati propus si votat in Coalitie, dvs. personal ati votat pt el si guvernul respectiv, iar timp de 6 luni i-ati cautionat TOATE actiunile politice? Ca abia cand Livache s-a suparat pe el, a inceput sa va ”puta” la toti?

    Sa fie amnezia de vina? sau ”batranetile”…. :) :) :)

 9. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  tot intrind sa vad reactia dvs m-a izbit acum titlul articolului: “Prin modul in care asociaza actuala Guvernare ascensiunii nazismului, Iohannis depaseste orice limita”

  e ireal de tare :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  Nu zau, deci vorbiti serios? :D Depaseste orice limita? :D Si ce-o sa-i faceti? :D :D :D Pai poate omu s-a gindit sa fie precum cursul leu-euro, de fiecare data atinge un nou minim istoric! :D :D :D :D :D :D

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ VV

   si stiti de ce face asta? Pentru ca poate! A fost lasat din prima luna de presedentie sa mictioneze pe constitutie, si acuma normal ca nu va mai crede nimeni cind ziceti ca vreti sa aparati constitutia, deoarece logic vorbind lumea ar zice: pai unde erati pina acuma? Asa patesc intotdeauna cei care fac compromisuri, numai ca in cazul de fata… dvs. n-ati facut un compromis oarecare, ci un compromis pentru nerespectarea constitutiei! Deci, IoHa e azi in situatia in care zice: pina acuma am mictionat pe voi si numai azi v-at trezit sa ziceti ca nu-i frumos?

  • Păi n-o să facem nimic, ca să nu facem și mai tare de râs în lume. El știe asta și își pwrmite toatîă măscările astea macabre.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    Perfect! O sa va cistigati si foarte multi adepti, la alegeri o sa vedeti citi sunt! :D

    Eu unul cred ca sunt blestemat sa vad inainte ce urmeaza sa se petreaca si totusi sa nu pot face nimic. Asa e si in cazul de fata, cred ca se fac 2 ani de cind prevedeam ce veti pati cind era IoHa cu geaca rosie si in loc sa-l suspendati ati suspendat ordonanta… Ati dat mereu satisfactie rezistacilor, si pina la alegeri nu mai e mult, eu zic sa va apucati sa rescrieti strategia electorala pentru a le lua voturile, ca voturi de la cei la care v-au trimis in parlament nu cred ca mai pupati!

 10. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  e mega stiut faptul ca politicienii care ar avea curajul sa spuna la televizor cuvintele: securist, stat subteran securist, sistem securist ar cistiga enorm de multe procente electorale. Dar are cineva curajul? :D :D :D

  Eu doar ma amuz cum le tremura izmenele la toti! Mda, asta e sistemul pe care l-ati creat, acuma tremurati de frica lui! :D

 11. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  Ati vazut ce zice Tiriac? 6% din firme produc 50% din PIB azi

  Deci fata de 2012 de cind aveam eu date si era 11% din firme produceau 50% din PIB inseamna ca practic aproape s-a injumatatit in 6 ani productivitatea intreprinzatorilor mici si mijlocii!

  Viitorul suna bine!

  • livia spune:

   Raspunsul la nedumerirea ta

   Astfel ca, in afara faptului ca procurorii nu vor mai putea colabora pe baza unor protocoale declarate ilegale cu inspectorii ”paraditori de destine” de la Antifrauda ANAF-ului, procesele verbale ale celor din urma nu mai constituie mijloace de proba! Astfel ca este de asteptat ca miile de dosare din instanta bazate aproape exclusiv pe ”probele” reprezentate de ”fituicile” ANAF-ului sa cada cu totul. In timp ce, de acum inainte procurorii nu isi vor mai putea face mendrele si sa trimita dispuna sechestre, arestari sau trimiteri in judecata distrugand oameni si afaceri doar pe baza unor simple procese verbale intocmite de niste ”experti” care, sa nu uitam, de multe ori fusesera angajati la Antifrauda direct din posturi de padurari, soferi sau secretare. Totul in perioada in care fostul premier Victor Ponta a declansat ”Jihadul” impotriva firmelor romanesti…

   Cititi mai mult: http://www.national.ro/dezvaluiri/soc-in-justitie-cad-dosarele-anaf-648034.html/#ixzz5eFufXCLt
   enational.ro

  • Nu prea înțeleg logica asta. PIB față de 2012 s-a dublat.

 12. livia spune:

  Totul pentru copnfortul lui klaun joianis.

  Pahontu, chiar daca nu se mai baga el singur la aprinderea focului, implica resursele logistice ale serviciului si mai ales trupele de elita antitero ale SPP-ului in aceste ”paranghelii” personale, fie ele unele organizate cu mare discretie, tocmai pe varful muntelui. Pentru ca, dincolo de ”blocarea” traficului pe Dealul Negru si ”paralizarea” pensiunilor de langa partia de schi de la Paltinis de cateva saptamani bune,pasiunea ascunsa pentru gratare a lui Klaus Iohannis mai are si o alta ”fatada” nestiuta pana acum doar de catre cativa initiati ai sistemului. Carora nu le vine sa creada ca, pentru a-i transporta pe invitatii personali ai familiei Iohannis la discrete locatii montane din jurul Sibiului unde se face ”traditionalul” gratar de dupa schi, conducerea SPP pune la dispozitie, in mare secret, chiar autoturismele din escortele oficiale de protectie! Adica pur si simplu camarazii lui Klaus de la Forumul German si din comunitatea saseasca si colegele de coafor ale primei doamne ajung pe munte, la gratar, cu masini apartinand atat de Sectiunea 1 condusa de generalul Narcis Joita, cat si cu cele sub acoperire si chiar cu placute de inmatriculare ”clonate” ale SEAMI, Sectiunea de trasee condusa de”nepotul” Robert Barbu. Insa cel mai halucinant este ca invitatii la gratar, fara a avea nicio calitate oficiala au fost transportati inclusiv cu masinile de escorta interventie, apartinand trupelor Antitero ale Serviciului de Protectie si Paza!

  Cititi mai mult: http://www.national.ro/dezvaluiri/pahontu-cocosatu-lui-iohannis-la-munte-648033.html/#ixzz5eFtp9eN6
  enational.ro

 13. Adam Mareș spune:

  „Autostrada A8 a primit 0,004968 % din necesar!

  [...]

  Conform datelor oficiale (nu fake news!) Autostrada A8 a primit bani. A primit 951.000 lei pentru Studiu de Fezabilitate la Podul de la Ungheni. Deci nu sunt 0 lei. Raportand 951.000 lei la suma totala de investitie de 19.139.669.000 lei (4.072.270.000 euro conform MasterPlanul General de Transporturi) rezulta ca actualul Guvern a alocat circa 0,004968 % din totalul investitiei.

  Din cei 311 km s-au alocat bani (pentru Studiu de Fezabilitate) pentru 1,14 km (de pod). E “BINE”. Adica bani pt studierea unui tronson care reprezinta 0,36 % din proiect”! (Covasnianu Adrian)

 14. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  va mirati ca bnr s-a scandalizat pentru taxa pe lacomie si-a trecut la reperrcursiuni? Pai eu nu ma mir, pentru ca inca de acum 11 ani am inceput sa demasc mecanismele total cretine care guverneaza functionarea domeniului monetar, inca de cind m-a ars isarescu cu acea notorie hotarire bnr 12/2008 care decreta nici mai mult nici mai putin faptul ca bancile au voie sa se foloseasca discretionar de depozitele bancare ale privatilor pe motiv ca e criza monetara iar tranzactiile sunt trecute prin filtrul bnr din cauza crizei. Practic toate tranzactiile se desfasurau cu o intirziere chiar si de 2 saptamini, timp in care cursul era in explozie efectiv! Deci, dupa acel odios decret al lui isarescu pentru care normal ar fi trebuit bagat in puscarie pe tot restul vietii cei care aveau banii lor in banci au fost eminamente paralizati si n-au putut face altceva decit sa asiste cum banii lor devin devalorizati cu 25%. Acest furt masiv a fost practic un transfer al efectului crizei dinspre stat spre privat, in asa fel incit in anul 2009 isarescu isi lua bine mersi prima de bun management fara nicio problema, in timp ce unii ruinati de el isi luau chiar si viata aruncindu-se de la etaj!

  Deci, ca sa inteleaga tot omu care nu are timp de analize financiare: performanta economica a bnr e calculata exact ca si cum ar fi o firma privata, si e remunerata procentual din profitul realizat! In cazul bnr le ramine 20% din profitul realizat ca sa-l bugeteze pentru primele si beneficiile lor! Si deci, niciodata in viata asta bnr nu va apara interesul cetateanului, pentru ca asta ar insemna nici mai mult nici mai putin decit sa-si diminueze lor beneficiile in cunostinta de cauza! Ori va dati seama ca asta nu se va intimpla niciodata ci dimpotriva: vor tine partea bancilor cu toate puterile, pentru ca de profitabilitatea bancilor depinde si profitul lor!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   NB – prin hotarirea bnr 12/2008 din cunostintele mele s-a creat primul precedent de adaugare la lege din partea unei institutii a statului, deoarece la acea vreme hotarirea respectiva nici macar nu putea fi bazata pe celebrul art.53 din constitutie care nu fusese inca invocat, si isarescu cu de la sine putere a mictionat si pe constitutie si pe toate legile si a jucat in picioare proprietatea privata! Iar apoi, prin cursul de schimb a fost transferata practic factura crizei catre cetatean!

  • Când eram inistru de finanțe, aveam periodic întlniri cu guvernatorul și cu conducerile băncilor. Așa ceva nu se mai întâmplă azi.

 15. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  abia astept sa vad bugetul! Ca sa mai vada inca odata toata lumea cum merge lupta cu statul subteran, si anume putem s-o luam cronologic:

  - decembrie 2018 Dragnea hau hau hau hau, o sa vedeti la anu lupta cu statul subteran, de-acuma nu mai tine, nu ne mai jucam, etc…
  - decembrie 2018 – februarie 2019 pauza totala, discutii pe sub mese, etc etc, de-astea de le fac politicienii si nu trebuie sa stim noi si…
  - februarie 2019 buget SRI = ?
  - februarie 2019 bugete rezistaci = ?

 16. livia spune:

  Iata majorarile bugetare de care vor avea parte in 2019 SRI, SIE, SPP si STS:

  -Serviciul Roman de Informatii, condus de Eduard Hellvig (foto stanga), va avea un buget mai mare cu 4,8%, acesta urmand sa creasca la 2,4 miliarde lei;

  -Serviciul de Informatii Externe, condus de Gabriela Vlase (foto centru), va avea un buget in 2019 de 309 milioane lei, in crestere fata de 2018 cu 8,5%.

  -Serviciul de Protectie si Paza, condus de generalul Lucian Pahontu (foto dreapta), va avea un buget cu 20,8% mai mare, urmand ca acesta in 2019 sa fie de 233 milioane lei;

  -Serviciul de Telecomunicatii Speciale, condus de generalul Ionel Sorinel Vasilica, va avea un buget cu, atentie, 69,5% mai mare, urmand ca in acest an sa fie de 604 milioane lei.

  Foarte bine! Merita din plin bugete uriase!

 17. Ieseanul spune:

  Cu cat se adanceste degringolada in rusinoasa coalitie, cu atat sporesc in intensitate latraturile adeptilor acesteia. Pai, stimati tovarasi si tovarase, nu va mai osteniti sa repetati aici ceea ce improasca in spatiul public tonomatele de la A3, RTV, dcnews, “National”, luju s.a. Putem gasi si singuri “informatiile” respective, direct de la sursa.

 18. livia spune:

  “Migraţia ar trebui oprită, nu organizată. Se vede clar că Frans Timmermans şi socialiştii europeni vor să crească în continuare procesele migraţioniste în direcţia Europei, la comanda reţelei Soros” – a spus Péter Szijjártó, citat de hirado.hu.
  Acesta a arătat: amplificare proceselor migraţioniste poate fi oprită doar dacă după alegerile europarlamentare vor ajunge la putere cei care se opun migraţiei.
  Ministrul ungar a apreciat că în lumina acestor realităţi este extrem de alarmantă declaraţia de miercuri a lui Frans Timmermans, candidatul de vârf al socialiştilor europeni.
  “Vorbim în mod limpede de omul lui Soros, dacă nu ar fi aşa el nu l-ar fi primit la Bruxelles de patru ori pe Soros şi de nenumărate ori pe conducătorii organizaţiilor finanţate de György Soros.” – a conchis ministrul de externe al Ungariei.

  Noi avem vreo pozitie fata de problema migratiei? Nu l-am auzit pe mos Melescanu zicand ceva. Sau noi doar aprobam ce hotarasc “iluminatii” de la Bruxelles.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ livia

   dar e limpede ca lumina zilei ca asa e! Tot mecanismul e atit de clar! Se vede foarte bine din distributia bugetului catre presedentie, servicii, ong-uri sorosiste si rezistaci! Noua practic nu ne mai ramine nimic de facut. Daca si aia de zic ca se lupta cu ei… defapt sunt tot ei! :D :D :D

   Dar acu pe bune: tu chiar asteptai sa zica ceva securistul melescanu? Dar ce, l-ai vazut vreodata, vreo singura data oricit de mica pe melescanau sa vina cu vreo idee cit de mititica? In genu: uitati, eu ma gindesc sa fac asta! Nu! N-ai sa vezi! Si stii de ce? Pai foarte simplu: la ei nu e pe baza de gindire, e pe baza de ordine! Ordinul se executa, nu se discuta, nu se comenteaza!

   In fine, eu unul sunt imun impotriva acestor paraziti, dar o sa ma amuz copios cind o sa-i vad pe latraretii de azi care in naivitatea lor ii sustin pe 2 lei pe toti acesti paraziti cind o sa trebuiasca sa plateasca impozit pe traficul de net, ca spre asta se indreapta lucrurile in background din cite am auzit! Nici n-or sa trebuiasca sa spuna ei cit au consumat ca or se le spuna securicii direct cit au de plata, avind toate instrumentele pe pozitie deja!

   :D :D :D :D :D :D :D :D :D

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ elenick

     da, faptul ca te bucuri cind cineva e lovit la maniera asta cu spitul in coaie (e dupa cultura ta ce zic eu) spune cam totul despre tine si despre toti rezistacii cretini care se bucura cind cineva e lovit intr-o competitie sportiva in felul asta…

     Pe mine unu nu ma surprinde reactia voastra, atita puteti…

     • Ieseanul spune:

      Mie imi pare rau ca meciul s-a terminat asa de repede, m-as fi bucurat ca mascariciul national sa incaseze mult mai multi pumni. Iar lovitura de care zici se incadreaza perfect in regulile acestui sport. Asa ca cine e cretinul?

     • Barosanul spune:

      Sorine! Ai luat-o pe aratura!

      Te uiti prea mult la @latrina 3 si ai ajuns si tu un ‘manipulator’.
      1. #The Shit Badea nu a fost lovit in testicole. El a eschivat.
      2. #The Shit Badea a incasat o dreapta in ‘Muian’ si un genunchi in coaste.
      https://www.youtube.com/watch?v=2lzFFh64HLM

      Si Hop, Top, #The Shit Badea , ‘intra in Statul Paralel’ cu podeaua :)

      Dar,ce sa-i faci, cand esti fan @Latrina 3, minciuna iti devine o a doua natura!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Barosanul

      te credeam mai obiectiv, de ce dai link cu unghiul de unde nu se vede nimic? uita-te in linkul dat de elenick!

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      incrediiiibil, am dat si eu sa ma uit la acel link, au sters acel video! O sa-l caut, ciiiiita manipulareeeeee!

      https://imgur.com/a/jimsFmU

   • edi spune:

    Păi, dacă ți se tot spune de ceva vreme, pe aici, că-ți tot pui speranțele tocmai în securiștii care, culmea, tot ei strigă în gura mare “săriiiiiți, ne omoară securistii !”, păi, atunci, cine e de vină, maică ?

    Ok, masochist, masochist…, dar până cănd ?

    Adică, bun, îi urăști pe cei de pe “malul opus”, dar să nu realizezi că favoriții tăi sunt niște impostori…, deh, aici chiar că trebuie căutat un răspuns prin Freud :)