Ce înseamnă să ai pixeli în loc de primari: USR dorește să desființeze Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

PNDL reprezintă sursa principală de finanţare pentru infrastructura locală şi are la bază principiul conform căruia în fiecare localitate din țară trebuie să fie asigurat un set minim de servicii publice în domeniile: sănătate, educație, apă – canalizare, energie termică și electrică, inclusiv iluminat public, transport / drumuri, salubrizare, cultură, culte, locuire și sport. Stadiul de aplicare a Programului care implică, practic, toate localitățile din mediul rural (dar nu numai) poate fi aflat aici http://www.mdrap.ro/lucrari-publice/pndl

PNDL-600x330

USR dorește să stopeze acest program de investiții, realocând sursele financiare destinate școlilor, drumurilor, dispensarelor etc. din mediul rural spre creșterea salariilor persoanelor cu salariul minim pe economie și tinerilor până la 21 de ani (prin anularea unor impozite și contribuții).

Convertirea investițiilor în salarii este uneori o practică aducătoare de voturi pe termen scurt, dar fără prea mare folos pe termen lung. În ultimii ani salariile au crescut într-un ritm mai accelerat decât investițiile, cel puțin în ce privește sectorul bugetar. Din acest motiv noi am lansat anul acesta un program amplu de investiții, în care PNDL e o componentă importantă. Să vrei să iei locul actualei coaliții cu măsuri de tipul tăierii investițiilor simultan cu creșterea salariilor e ridicol. Cum zice vorba populară: vrei să scapi de dracu’ și dai de tac-su, cu patru coarne  :)

48 Responses to “Ce înseamnă să ai pixeli în loc de primari: USR dorește să desființeze Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).”

 1. edi spune:

  Jane, încã o zi de penibil si imposturã, de bratz cu neamprostia pesedistã…

  Dar dece implici comunitatea armeanã în mãgãria asta ?

  • shadow spune:

   @edita
   tu esti cumva armean? Ai impresia ca dl Vosganian vb pt armeni ca si cum acestia nu ar putea sa vb singuri? Mai edita de-a lungul timpului mi-ai dovedit mereu ca penibilul si impostura in cazul tau se numesc “cultura”

   • edi spune:

    …ce inteligent esti…!

    [iar asta cu "de-a lungul timpului" e, cum sã-ti spun, ...mirobolantã !!! ...nu te lãsa, zãu, ar fi o imensã pierdere...!]

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     cind mai multi iti zic ca esti beat… te duci si te culci!

     • edi spune:

      …deci, voi ăștia mulți, recte tu și numitul shadow, săriți una-două și începeți să faceți judecăți de valoare asupra celir care nu găndesc ca voi, pe principiul simplu cine-nu-e-cu-noi…, fără să fi fost nevoie să replicați la vreun “atac” la, onor, persoana voastră.

      Deci, dacă altcineva nu zice ca tine, sau critică pe alde W, ooooo, atunci e pericol, e dela “ceilalți, dujmanii”, “l-am văzut io cu ochii mei că #rezist…”, adică reducționism de 2 Lei și 15 bani, “dar dacă asta ne face bine la ligurică…”, deh, …de aia zic, vindecare totală nu prea se mai poate, conform fișei clinice, dar, …dacă aplici ușor un tampon pe sputa de se colectează la colț…, zic că e “impecabil, cumva, cât de cât”

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      ai scris prea mult, era potrivit sa te opresti la “asupra celir care nu găndesc”

     • edi spune:

      sorin, drago, scuze, vãzusem si io eroarea, dar, na…, ce vrei, tastatura virtualã de pe display, pe de o parte, si “mânutzele”, pe de altã parte, mai intrã-n conflict….

      Oricum, multumesc cã existi !

   • Armenii nu au nicio problemă cu faptul că eu sunt în politiă, dimpotrivă. Nu știu daxă acest Edi e chiar Edi pe care îl cunosc eu. Armenii nu polemizează în public, de aceea cred că acest edi nu e armean.

    • edi spune:

     …si laaas-o mai usor cu minciunelele, Jane, …poate doar în imaginarul tãu “armenii nu polemizeazã în public” !

     …fiindcã, si din scaunul de sef la UAR, nu-ti poti aroga dreptul de a veni cu declaratii dintr-astea, chipurile, în numele comunitãtii !

     …sau, hai, dacã te apuci sã scri vreun tratat pe tema psihologiei armenilor, poate asa, sã zicem cã, cine-stie, unii te-ar mai crede…

     Altfel…, “stati linistiti la locurilii voastre” ! :)

  • Edi, ce-ar fi să-ți vezi tu de călătoriile tale gratuite pe CFR?

   • edi spune:

    …dar ce-ar fi sã nu aduci tu reprosuri gratuite oricãrei persoane care pune în discutie comportamentul tãu politic, aud ?

    Dacã nu suporti critica atunci nu-ti mai asuma statutul de persoanã publicã, Varujane !

    …si mai lasã ipocrizia, maistre, n-o mai face pe inocentul, lumea nu e atât de naivã pe cât ti-ai dori !

    Nu fi mojic si nu-mi face mie procese de intentie, fiindcã n-ai niciun argument si nici cãderea sã dai lectii sau sã faci reprosuri !

    …si stinge si tigara cãnd iesi afarã !

 2. Adam Mareș spune:

  Păi eu cred că USR e un partid de stânga. În plus, nu-i la modă populismul? O să vă bateți cu toții în mărirea salariilor, ca să câștigați voturi.

 3. Marga Maggie Gigi spune:

  Ce inseamna sa ai deputati care omoara cetateni pe trecerea de pietoni va explica Varujan – ALDE in episodul urmator

  https://www.mediafax.ro/social/deputat-alde-implicat-intr-un-accident-pe-o-trecere-de-pietoni-din-buzau-17885075

 4. livia spune:

  Ia te uita cine ne-a dus la rusi. Si unii ziceau ca “ciuma rosie”.

  Aparitia protocoalelor semnate de Laura Codruta Kovesi in 12 ianuarie 2012 si de Augustin Lazar in 18 decembrie 2017 cu Procuratura Generala a Federatiei Ruse a incurcat serios planurile operatiunii de ”recuperare” a fostei sefe a DNA la Bruxelles

  Cititi mai mult: http://www.national.ro/dezvaluiri/impinsi-de-bnd-in-ghearele-moscovei-649799.html/#ixzz5gEdY892P
  enational.ro

  • elenick spune:

   Ti-am mai spus ca esti proasta rau? doar asa se explica ”citarile” aberante din cele mai dubioase site-uri… bineinteles totul fara ghilimele, ca si cum ar fi trecut ceva idei prin tartacuta goala… nicio sansa. :) de unde nu-i , nici Dumnezeu nu cere!

 5. gelu spune:

  Dragnea si Tariceanu sunt inconstienti si sau cretini de nu-l suspenda de urgent pe Johannis??? Deoarece acesta doreste practic ca Romania sa intre in recesiune prin stoparea artificiala a cresterii economice si cresterea aberanta a euro in raport cu leu tocmai datorita neaprobarii acestui buget dar si a mesajelor mincinoase pe care le propaga de la Palatul Cotroceni. De aceea acest imbecil sasesc trebuie Suspendat de Urgenta. Altfel pe 8 Martie CCR se va pronunta, Bugetul va fi trimis mai apoi in Parlament de Johannis, Parlamentul il va retrimite din nou lui Johannis si acesta il va semna la mijlocul lunii Aprile inceputul lunii Mai, asta daca PNL si USR nu vor gasi si ei alte chichite pentru a retrimite Bugetul din nou la CCR. Si uite asa vor trece aproape 6 luni si toata dezvoltare economica a Romaniei pe 2019 va fi zero sau chiar negativa tocmai neaprobarii la timp a Bugetului Romaniei. Iar Johannis face toate aceastea pentru a-si asigura un al doilea mandat la Cotroceni si pentru ca PNL sa castige alegerile parlamentare din 2020 tocmai datorita acestei politici. Si bineimteles Johannis face tot acest circ si pentru ca Romania sa nu devina un important actor eonomic si politic in Europa de Est deoarece Germania isi doreste o Romanie slaba si subdezvoltata care sa stea mereu la mila conducerii UE, conform dorintelor lui Merkel. O Germanie si Merkel care sunt pretenii Rusiei.

 6. Claudiu spune:

  In timp ce romanii mor in spitale din cauza bacteriilor si epidemiilor, P$D si ALDE se ocupa zilnic de bunastarea infractorilor

  https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-22985993-treilea-pacient-murit-institutul-marius-nasta-zeci-operatii-amanate-din-cauza-infectiilor-nosocomiale.html

 7. Adam Mareș spune:

  “De ce sunt procurorii nemulțumiți? Pentru că nu se mai permit delegările. Pentru că le cer și lor, așa cum au judecătorii, să dea examene. În carieră se avansează pe bază de examen, de concurs, de interviuri, în niciun caz pe bază de delegări. Sunt nemulțumiți că a intervenit acum chestiunea cu numirea procurorilor șefi de la DNA, DIICOT, dar nu au fost nemulțumiți când președintele Klaus Iohannis a decis să tot amâne numirea șefilor. Stăm așa din interimat în interimat? (…)

  Eu sunt de acord cu faptul că aceste ordonanțe au fost date peste noapte, în sensul că nu au fost discutate. Niciodată nu voi susține ordonanțele de urgență. Îmi dau seama că există situații excepționale, dar sunt foarte puține. În rest, ocolirea procedurii parlamentare nu este în ordine. Nu s-au discutat cu CSM-ul și nici, în general, în cadrul unei dezbateri publice. Pe fond însă trebuie să vedem și ce înseamnă aceste prevederi și de ce ar fi lumea atât de nemulțumită. (…)

  Cred însă că este complet de neînțeles și inacceptabil ca prima grijă a Secției Speciale să fie dosarul Tel Drum. Din punctul de vedere al modului în care se administrează legiferarea pot înțelege de ce lumea e nemulțumită. Care era urgența? Puteau să lase aceste modificări în procedura de dezbatere parlamentară”

  Renate Weber

  • Adam Mareș spune:

   La partea cu Secția specială e destul de delicată. Putea s-o zică mai pe șleau: Secția specială s-a înființat pt a fi buzduganul lui Dragnea. :D

   • gelu spune:

    Cum s-a infiintat sectia pentru buzduganul lui Dragnea??? Sectia e independenta, procurorii au fost alesi prin concurs de catre CSM practic Dragnea neavand nici o putere asupra sectiei. Ca sectia speciala a cerut dosarul Tel Drum e normal atatimp cat s-au depus plangeri penale impotriva procurorilor DAN care instrumenteaza acest dosar. De aceea a fost cerut acest dosar de catre sectie.

   • Păi atunci noi ce să zicem la înființarea secției speciale pentru oameni politici, adică DNA? Noi n-am zis nimic, ba am și votat-o.

  • Nu știu dacă Secția specială vrea să soluționeze dosarul sau are nevoie de el pentgru o altă cauză.

 8. livia spune:

  https://www.flux24.ro/ministru-sarb-al-apararii-catre-ambasadorul-american-belgrad-nu-suntem-colonie/

  A indraznit vreu oficial roman sa-i spuna asa ceva lui screm? Motive ar fi fost o mie…..Ei nu au stiut cum sa-i lustruiasca pantofii si sa-i linga clanta…………………

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Evident ca nu! La noi politicienii vin si ne zic noua! ca… nu e momentul sa aia, nu e momentul sa aialalta… dupa cum si-au scris notitele din cuvintarea ambasadorilor! :D

   La noi s-au molipsit toti de la Iliescu din 90 cind zicea ca nu e momentul sa taiem coada cainelui dintr-o data, si de-atunci o tin langa!

   Cind iesise ioHa cu geaca rosie si tot vroia guvernul lui am si zis ca trebuia suspenda, au zis ca nu e momentul…. acum … poate ei ar chiar vrea sa-l suspende… dar ce sa vezi, NU E MOMENTUL! :D

   Interesant e ca eu am stiut ca va veni exact momentul cind vor zice asta! Era la mintea cocosului prost ca un nemernic dobitoc securist ca ioHa va fi capabil chiar sa bage tara-n razboi ca sa-i protejeze pe ai lui, stiau si politicienii lucrul asta… dar… nu puteau face nimic pentru ca si pe ei ii stringeau ciorapii! :D :D :D

   • gelu spune:

    PSD si Alde vor muri pe mana lor deoarece nu-l suspenda pe Joha si-l lasa pe acesta sa le bage mereu bete-n roate pana li se va strica caruta. In acest caz batul fiind Bugetul pe care belzebut nu-l aproba iar caruta economia Romania care va fi bagata-n recesiune tocmai datoria neaprobarii Bugetului. Cand adormitii din PSD si Alde se vor trezi va fi prea tarziu pentru ei. Starea de non-combat cand dusmanul iti asalteaza cetatea face ca pana la urma cetatea sa fie cucerita de dusman.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     Corect.

     Exact cum ma temeam si acu 2 ani cred si azi ca vor ajunge sa-l suspende totusi… dar numai in momentul cind cu adevarat ii va folosi numai lui ioHa personal si va dauna intregii tari!

     IoHa asa dobitoc cum e se pare ca s-a priceput sa speculeze exact aspectul care-i doare mai tare pe politicieni, si anume: nu prea e nimeni vrednic sa ridice piatra!

    • gelu spune:

     Adevarul ca-n Alde si PSD mai sunt infiltrati multi securisti care nu s-au detonat inca dar pe care-i putem ghici dupa sloganul, ” Nu e bine sa-l suspendam pe Jahammuiel mai ales acum cand Romania detine presidentia Comisiei Europene.” Acestia dandu-i astfel timp nemtalaului sa puna pe butuci economia prin neaprobarea Bugetului tocmai ca PSD si Alde sa piarda alegerile din 20020.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ gelu

      am scris mai sus un raspuns, a intrat in asteptare

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      PSD – Alde vor pierde prezidentialele de anul asta, vor fi cele mai furate alegeri din istoria de pina acum, iar asta se va intimpla din cauza faptului ca n-au invatat nimic din istoria anterioara!

      Foarte bine ai zis cum se ghicesc securistii! Minunat chiar! :D
      Si as adauga, la fel se ghicesc si in alte cazuri cind ii vezi cum vin dintr-o data mai multi dar toti cu aceiasi poezie!

     • Te pomenești că oi fi și eu vreun securist… :)

     • edi spune:

      …te pomenesti… :(

      [da' acum, la tine, zicem cã nu se mai pune..., ai fãcut exorcismul prin cãrti, si deci...]

   • Ai dreptate, când a ieșit în geacă roșie Iohannis trebuia suspendat. Din păcate, situația în România era tulbure și nu am vrut să escaladăm tensiunile.

    • gelu spune:

     Din pacate nu-l suspendati ca situatia in Romania era si este tulbure tocmai datorita lui Johamuiel dar in final o sa plecati voi de la putere c-o sa va frangeti gatul economic deoarece nemtalaul nu va promulga Bugetul decat prin luna Mai sau Iunie bagand astfel Romania in colaps economic, ceea ce va va pune capac la programul de guvernare si veti pierde astfel alegerile parlamentare din 2020. Si o sa vina la carma USR, PNL si PMP care vor face prapad economic dar si justitiar calcad in picioare drepturile omului. Pasivitatea asta stupida, naroada si tampa de care dati dovada in lupta cu dulapul nemtesc si gasca #rezist o sa va duca in final la pierzanie. Pacat ca majoritatea romanilor v-a votat sa luati taurul de coarne nu sa stati ca mortii in papusoi si sa va plangeti de situatia tulbure. Traziti-va din letargie macar in ceasul al 12, acum pana nu este prea tarziu.

    • edi spune:

     …trebuia, fiindcã în primul rând nu era admis sã iasã-n geacã rosie, gecile rosii sunt ale partidului si, astfel s-a produs, în primele momente cel putin, o confuzie groaznicã, nimeni nu stia ce avea sã urmeze…, iar pe acest fond de nesigurantã au fost ratate momentele cheie… [...sigur cã da, oamenii are dreptate sã fie nemultumitz...],
     iar ulterior, momentul psihologic fiind astfel ratat, …pur si simplu, aici a fost cheia de boltã a anilor care au urmat…, daaaa, e clar, …si, ai vãzut cã niciodatã, de atunci, povestea cu geaca rosie nu s-a mai repetat, daaa ?

     Deci, mare atentie, mãcar de acum încolo…
     Dressing code : RED

     :)

     • gelu spune:

      Mai nou vad ca cei din Alde nu mai pot sa doarma de grija bancilor, acestora standu-le in gatzi taxa pe lacomie la fel ca si celor din PNL, USR si PMP. Se precatesc cumva aldistii sa rupa intelegerea cu PSD si sa faca o alinta cu idiotii #rezist enumerati mai sus???

     • Nu vrem să rupăm înțelegerea cu PSD. Si ei sunt de acord că e nevoie de unele corecturi.

     • gelu spune:

      Deci unii lideri ai Alde se opun ca Johamuiel sa fie suspendat criticand de asemenea ordonanta lacomiei la fel ca securistii din PNL, USR si PMP. Deci si liderii Alde in cauza au apucaturi de securisti in gandire si fapte.

     • Noi nu criticăm ordonanța, vrem s-o votpm, dar îmbunătățită. Nu mai înceca să ne asmuți, că nu reușești :)

 9. gelu spune:

  Frica, prostia si indolenta de care dau dovada conducerile PSD si Alde nesupendandu-l pe Johamuiel sunt chiar munitia cu care dulapul nemtesc ii va ciurui ca pe niste fraieri. In fapt singurul care a gandit corect in aceasta cauza este Plesoianu, in rest conducerile celor doua partide sunt formate din pampalai care stiu numai sa se planga de ceea ce le face idiotul sasiul idiot.