Cred că acest extras din Raportul Comisiei de control al activității Serviciului Român de Informații ar merita o dezbatere mai amplă:

“Se constată o creştere semnificativă a numărului de mandate de Securitate obţinute de SRI, ajungând de ela 1.395 în 2005, la 3.701 în 2013. Totodată, poate fi constatată o creştere a tuturor actelor de autosesizare, de la 5.244 în 2005, la 51.248 în 2015”
“Având în vedere cele peste 311.000 de mandate emise în ultimii 12 ani (2005-2016), precum şi faptul că din audierile efectuate la Comisie şi din acţiunile de control parlamentar efectuate la unităţile centrale ale SRI, estimăm că media este de 20 de persoane pe mandate, rezultând că unui număr de peste 6..000.000 de cetăţeni li s-au restrâns temporar drepturile şi libertăţile, ceea ce reprezintă mai mult de 2/3 din populaţia activă a ţării”.

Trebuie menționat că SRI contestă cifra privind persoanele cărora li s-au restrâns drepturile și libertățile prin emiterea mandatelor de interceptare.

Document integral aici:http://www.cdep.ro/comisii/controlul_sri/pdf/2018/rd_1003.pdf

9 Responses to “Cred că acest extras din Raportul Comisiei de control al activității Serviciului Român de Informații ar merita o dezbatere mai amplă:”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  nice try! :D

  dezbaterea asta ar fi trebuit sa aiba loc atunci cind era la ordinea zilei, nu acuma in campanie electorala!

  • Păi acum a apărut Raportul. Eu am mai scris despre asta.

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai si nu-i cam mare coincidenta? Ziceti ca: “…merita o dezbatere mai amplă.” O stiti pe aia: “…dar calul plecase!” ?

    Cine mai crede in onestitatea vreunui demers ulterior legat de acest Raport sa ridice mina sus!

    Eu unul sunt prea versat in ale politicii de Romalia pentru a mai hali de-astea, am vazut deja n la puterea m lucruri duse exact dar exact … pina la alegeri! Dvs. aveati chiar o expresie pentru genul acesta de demersuri, le numeati “minciuni electorale”!

    Si iote cum i-a apucat harnicia pe toti tocma acuma, ce sa vezi exact pe aceiasi tema: :D :D :D
    https://www.mediafax.ro/politic/teodor-melescanu-anunta-ca-in-cel-mult-doua-saptamani-va-finaliza-analiza-in-cazul-ambasadorului-george-maior-18108512

    PS – eu puteam chiar sa jur ca o sa ziceti ca doar acum a aparut Raportul, dar ce sa vezi… de-a lungul vremii am scris pe tema asta de-am rupt 5 tastaturi si tot degeaba! :D

    • Klimowicz Gabriel spune:

     Dacă raportul a apărut în campania electorală nu înseamnă că e mincinos. Orice partid din lumea asta democratică își rezervă gloanțe pentru campania electorală. Și, dacă e vorba despre lucruri reale, se ține seama de ele. Infracțiunile trebuie pedepsite chiar dacă s-a aflat de ele în campania electorală. Oare pentru ce fel de creier trebuie explicat acest truism? Poți să mai rupi încă 500 de tastaturi dacă nu înțelegi despre ce scrii.

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      Daca tu din ce am scris eu ai inteles ca as fi zis ca Raportul e mincinos… inseamna ca ai probleme grave de logica sau de intelegere a llimbii romane! Ma rog, poate atita poti tu, si pentru cei ca tine iata… exista strategii care mai prind!

      In fine, incearca te rog sa eviti postarile mele, nu de alta dar vorbim limbi diferite!

 2. Marga Maggie Gigi spune:

  Nice try, cred ca oricarui borfas spagar ii e frica de SRI, dovada ? e mai sus :D

 3. livia spune:

  Trimestrul 1 pe 2019, aproape o suta de milioane de euro profit, cu 19% mai multi bani decat in aceeasi perioada din anul trecut. Sunt cifre frumoase pentru Banca Transilvania, sa recunoastem, si la fel de bine stau si celelalte institutii financiare din tara. Nicio banca nu lucreaza in pierdere, chiar daca mai acum cateva luni, cand s-a introdus „Taxa pe lacomie”, boceau de mama focului.

 4. elenick spune:

  @all,
  Ca lumea sa inteleaga ce se intampla acum la nivel european, in timp ce unii ”bat apa-n piua”, pe teme redundante… cine s-o mai lua dupa fenta :)

  https://www.aktual24.ro/vesti-minunate-bine-ati-venit-usr-alde-tariceanu-dat-afara-usr-va-face-parte-dintr-un-nou-proiect-politic-european/