Gazele stăpânului miros a parfum :)

Uniunea Salvați România a țipat ca din gură de șarpe, cerând demisia Guvernului PSD, pe motiv că la mitingul din 10 august 2018 jandarmii au ripostat la violențele protestatarilor, utilizând gaze lacrimogene. Aceeași Uniune salvatoare a României se ploconește acum, la Bruxelles, în fața partidului lui Emmanuel Macron, al cărui Guvern, folosind „en marche” nu doar jandarmeria, ci și armata, a utilizat copios gaze lacrimogene dar și gloanțe de cauciuc, pe durata a 30 de săptămâni, împotriva protestatarilor din numeroase orașe ale Franței.

Liderii USR protestează (vezi foto) împotriva gazelor din România, care „au gazat” poporul român. Gazele din Franța, în schimb, îi îmbată cu arome.

usr gaze

15 Responses to “Gazele stăpânului miros a parfum :)”

 1. Marga Maggie Gigi spune:

  Nu mai mirosi basinile lui Tariceanu, Varujan, uite ce titluri destepte pui… :D :D :D

  • edi spune:

   Eeeh, n-ai ce-i face, e o cauzã pierdutã, …probabil cã mult mai productiv ar fi sã-l încurajãm si sã-i dãm idei si mai “originale”…, iar astfel, cine-stie…, poate se va stârni invidia scriitorului din interior sau mãcar a primvicepreședintelui Uniunii Scriitorilor din România [USR, pe stil vechi]…

   Drama lui alde Cãlin & Co. e cã încercând sã semnalizeze mereu “dreapta” s-au tot dus de-a binelea exact în mijlocul ãlora de stiu pe de rost cum si cu ce “se mânãncã” comunismul si urmãrile lãsate de utopie în psihicul colectiv.

   Iar asta se vede azi suficient de clar, ze confirmã si la noi o zicere a lui Adam Michnik, cum cã “CHIAR EXISTÃ UN MOD COMUNIST de A FI ANTICOMUNIST”.

   De fapt, ideologia comunistã nu mai e la mostenitorii-vechiului-sistemi atât de evidentã [normal, dupã ce acumulezi atâta avere], dar dexteritatea propagandisticã de a deruta “masele” e foarte bine stãpânitã INCÃ si au folosit-o, iatã, un timp, cu succesc pentru a manipula simpatiile de categoriile SIMPLE MINDS.

   Dar ceva se întâmplã independent de vointa lor, deh. Teoria “Luptei-de-Clasã”, mâncatã-pe-pâine la scoala de marxism, confruntarea ideologicã dintre “stânga” si dreapta” se cam duce, dela o vreme, usor-usor-pe-copcã.

   Se petrece acum exact cam ce s-a petrecut si cu “barbarii” federatzi pe frontiera Imperiului Roman, adicã dela ostilitatea initialã s-a ajuns, odatã cu trecerea timpului si descoperirea superioritãtii culturii romanilor, la adoptarea modelului de civilizatie superior al Romei.

   Deci pãcãleala ideologicã pierde clar teren, asta se stie si la EU, si tocmai de aceea cele douã grupuri majoritare din parlamentul european coabiteazã binisor, fiindcã folosesc acelasi model cultural si aceleasi valori de civilizatie. PSD stie bine asta fiindcã tocmai din lipsa acelor valori a fost respins chiar de familia politicã de care TEORETIC ar apartine.

   Acum, pe bune, nu-mi arog eu aici aceste “descoperiri”, fiindcã despre conflictul civilizatiilor a zis, atunci, tot ce era de zis Huntington.

   Dar, deh, cãnd ai antena adânc înfiptã în cap… ajungi sã dai jos pestele de sticlã de pe televizor si sã asezi fain-frumos în loc secera-si-ciocanul… [ :) e o caricaturã fainã a lui Perjovschi, Dumnezeu sã-i dea sãnãtate !]

   • edi spune:

    …iar cei care s-au dus dupã fentã… :) strigã în gura mare cã “ba-pe-a-mã-tii…!”

    Deci, Kafka, frate… :)

    • shadow spune:

     @edi
     nu te banuiam de cultura dar sigur nu ai citit kafka sau daca ai citit nu ai inteles nimic.

 2. niko spune:

  varrujanee ai dovedit iar ca esti o lepadatura

 3. livia spune:

  Prea cinstitul primar Chirica…

  https://evz.ro/mihai-chirica-teren-copil.html

  • Radu spune:

   Romanii i-au hranit 30 de ani familia lui Vosganian si acesta a votat PENTRU eliberarea infractorilor, violatorilor si pedofililor !!! Vosganian a votat IMPOTRIVA alocatiilor copiilor !!!

   Vosganiane, speram sa-ti plateasca pensia speciala furata din banii copiilor, infractorii si violatorii pe care i-ai eliberat !!!

 4. Adam Mareș spune:

  Am citit că Macron va schimba tactica.

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  cica se ingrozesc psd-istii vazind sondajele post alegeri :D :D :D Eu cred ca sunt chiar optimiste, si ca trendul e in scadere libera, m-as mira daca ar avea loc alegeri azi ca psd sa ia mai mult de 10% iar ALDE mai mult de 1% :D :D :D :D :D

  Explicatia e chiar simpla: multi din cei care au votat PSD-ALDE nu isi imaginau ca pot fi chiar atit de prosti!

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  v-am zis eu ca pina la final de an astia va fura tema luptei cu statul subteran! Acu la RTV rares bogdan anunta ca declara razboi taierilor ilegale de padure, si ca vor interzicerea exportului de bustean si cherestea

  :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D