Semnarea Actului Politic Național a fost de un ridicol desăvârșit.

 Iohannis laolaltă cu Ponta, cu Băsescu, cu Orban și Barna, un amestec ciudat de nesecuriști dar și securiști acoperiți ori descoperiți, de adăpostiți (și ei) după imunități de tot felul, de bine hrăniți din banii statului, de acerbi rivali subit dar temporar reîmperecheați, de instigatori cu idei puține dar fixe, de oameni care vor să ne facă să credem că abia azi au intrat în politică, după o viață lipsită de păcat. Oare asta să fi fost voința românilor, exprimată în 26 mai?

 acord politic național49 Responses to “Semnarea Actului Politic Național a fost de un ridicol desăvârșit.”

  • Marga Maggie Gigi spune:

   la mintea ( pe care nu o mai ai) de postac ALDE , orice rahat vechi de pe net e tare

  • gelu spune:

   Vosganiane cu ce va are la mana SRI de nici voi dar nici PSD nu ati contestat rezultarul alegerilor care au fost fraudat la greu tocmai ca idiaminii din PMP, UDMR si ProRomania sa poata sa-si trimita si ei euro-parlamentari in PE????

 1. Marga Maggie Gigi spune:

  De care ne-securisti vorbesti Varujel-4%, cumva de taticutul lui Tariceanu ? :D

 2. Vosganian spune:

  Eliberarea violatorillor si pedofililor de catre Vosganian / ALDE a fost de un ridicol desavarsit !!!!

 3. livia spune:

  Mister elucidat?

  Referitor la UDMR si votul dat in Prahova:
  In Prahova, la ultimul recensamint si-au declarat apartenenta la minoritatea maghiara un nr de 447 persoane. Dintre acestea, in anul 2014 au votat cu UDMR-ul 260, iar la alegerile europarlamentare din 2019….tineti-va bine….2184.

  Incisiv de Prahova a derulat o ampla investigatie pentru elucidarea acestui mister.
  Initial, la inceputul investigatiei am crezut ca a fost o frauda electronic dar, ne-am inselat ceea ce dovedeste ca nici noi nu le stim pe toate.
  Lucrurile sunt mult mai grave si ar trebui investigate de organele competente.
  La finalul investigatiei am deslusit acest “mister”.
  Voturile din Prahova au fost obtinute de UDMR prin MITA electoral. Cum?
  Simplu…
  In Prahova au fost infiintate 620 de circumscriptii/sectii de votare.
  Membrii secţiilor de votare, cei care au fost desemnaţi de partidele politice parlamentare, au beneficiat de o sumă brută de 95 de lei pe zi, înmulţită la trei zile de activitate. Separat, s-a acordat bonuri de 10 lei pe zi pentru asigurarea hranei.
  Deci, cei 260 de maghiari din Prahova cu drept de vot au reusit performanta sa obtina in Prahova 2184 de voturi.
  Schema a fost simpla.
  Membrii secţiilor de votare, cei care au fost desemnaţi de UDMR au fost MITUITI cu o suma tripla fata de suma platita de stat pentru a obtine 3 voturi/sectie de votare in plus, nici mai putin si nici mai mult…doar trei voturi.
  Astfel, membrii din cele 620 de sectii de votare din Prahova au adus fiecare cate 3-4 voturi celor de la UDMR, voturi in general al celor din familia propie pentru a obtine de la acest partid o suma supliemntara, tripla fata de ceea platita de stat.
  Pe acest subiect vom reveni cu declaratii a unor reprezentanti ai UDMR in sectiile de votare.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ livia

   am scris pe tema asta la greu inca incepind cu 2008, si pot sa-ti spun cu siguranta ca te stresezi degeaba: NU-I INTERESEAZA !!!

   Ei stiu mai bine decit isi stiu numele ca nu conteaza cine cind si cum voteaza, ci conteaza CINE NUMARA voturile Am zis chiar ca nu m-as mira absolut deloc ca in cazul in care cei nedoriti ar obtine un numar mare de voturi sa ne trezim in situatia in care numarul votantilor la alegeri sa iasa mai multi decit populatia tarii!

   E simplu: intotdeauna se vor obtine procentele dictate de adevaratii conducatori, securocratii!

   La alegerile astea securocratii au fost chiar mai harnici decit era necesar, nu-si imaginau nici ei ca astia vor lua atit de putin!

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ livia

   gindeste-te un pic la faptul ca DNA a sechestrat voturile si n-a comentat nimeni in front! desi asta nu s-a intimplat in nicio tara democratica de pe planeta!

   • livia spune:

    Sorin, noi suntem tara democratica? E un surogat.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ livia

     pai tocmai asta ziceam: ca intr-o tara democratica nu se poate intimpla asa ceva, adica implicit aceste genuri de evenimente petrecute la noi au aratat ca nu suntem o tara democratica. Am inceput demult sa folosesc sintagma: tara securocratica, Republica Securocratica Romalia (RSR), ca denumirea Somalia era luata :D :D :D

     Tu iti dai seama ca pina si in Republica Democratica Congo exista vot pe computer? :D :D :D

     De la astia eu nu ma astept la nimic, de-aia iti ziceam si tie sa nu te mai stresezi, nu vezi ca din 27 mai astia isi schimba pampersul de 3 ori pe zi? Nici inainte, si nici acum nu spuneam la modul peiorativ cind ziceam ca astia se caca pe ei: ei literalmente se caca pe ei daca se uita urit un securocrat catre ei!

     In fine, eu sunt convins ca ei nu vor scapa de furia securocrata nici daca tac din gura de acum incolo, ma astept sa reinceapa valul de plimbari cu catuse pe la DNA, si abia astept sa vad cine vor fi cei care vor deveni colegi cu Dragnea… Nu am nicio compasiune pentru ei, au fost impostori, au mintit electoratul, acuma vine nota de plata!

     Dancila: am fost 9 ani plecata, nu stiu de statul paralel!
     https://youtu.be/KHGi4thCFe8?t=31m4s

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ livia

     eu cind ii vad pe astia cit de inspaimintati sunt parca revad nazistii cum ii duceau pe evrei spre lagare iar acestia erau tacuti milc, nu ridica niciunul tonul, nu se revoltau, mergeau disciplinati, incolonati spre moarte ca mielul la taiere… In tara asta o sleahta de adevarati penali care au fost tolerati din frica tin in teroare pe cel alesi legitim, si culmea tupeului ii numesc pe acestia accident al democratiei!

   • Marga Maggie Gigi spune:

    Nu te mai face bine nici doftorasul de la Iasi cu endoscopiile lui :)))))))))))))))))))

  • Marga Maggie Gigi spune:

   mami, tu ai atata creieras in cat sa o crezi pe panarama aia ?

   • livia spune:

    Desi nu meriti, iti raspund. Eu creier am; tu nu ai pentru ca ignori evidenta. Olguta Vasilescu a prezentat un PV dintr-o sectie de votare din strainatate; nu a spus nimic; nu l-a facut ea. Sunteti atat de orbiti incat nu vreti sa vedeti adevarul. La revedere!

 4. livia spune:

  De ce oare nimeni nu vrea sa rezolve o data problema votului din strainatate? De aia?

 5. livia spune:

  Președintele Klaus Iohannis se înscrie în lunga listă pe personalitățile acuzate de contrafacere (plagiat). Simon Dascălu, expert independent al Comisiei Europene încă din 2003, afirmă, și aduce și probe în acest sens, că o parte din informațiile ce se regăsesc în volumul „Eu.ro”, semnat de actualul ocupant al fotoliului de la Cotroceni, sunt preluate, ca nume, formă și conținut, din revista Eu.ro. com, apărută încă din …2005, realizată de un grup de tineri entuziaști și publicată de Editura Cuvantul.

 6. edi spune:

  Ai dreptate, Varujane, acrii rău strugurii ăștia de primăvară…, dar, deh, ce semeni, aia culegi…

 7. tudor spune:

  “Astăzi am avut proces pentru una dintre numeroasele amenzi și anume, pentru cea primită în data de 11.02.2019, când am fost la Parchetul General pentru a-l interpela pe Procurorul General al României în legătură cu procesele Revoluției, Mineriadei și al anchetei pentru cele întâmplate în 10 August 2018. Parte din pledoaria mea, în fața judecătoarei a fost următoarea: ” Se spune despre mine că țip, că sunt nebun. Dacă aveți timp, doamnă judecător, să mergeți la Cimitirul Eroilor, să vedeți cât de multe cruci sunt acolo, pe mormintele tinerilor uciși în timpul evenimentelor de la Revoluția din 1989. Iar, după aceea, dacă aveți timp, să mergeți la părinții acestor copii înmormântați la Cimitirul Eroilor.Jandarmii m-au amendat pentru că strig : acel strigăt al meu este pentru ei, pentru familiile celor ucisi în Revoluție.Dacă ați avea timp, doamna judecător, să mergem în casa uneia dintre mame, mama unui tânăr ucis atunci. Știți dumneavoastră cum se uită această mamă la ușă, doar doar își va vedea copilul intrând pe ea? Știți cum se uită la fotografiile copilului ei? Știți că are o fotografie în mărime naturală a lui?! Să stați câteva clipe în casa acestei mame să-i ascultați strigătul de durere! Să vedeți cât de pustie este acea casă! Să-i ascultați pe părinți ce este în sufletul lor! Știți că această mamă mă roagă pe mine să strig și pentru ea? Pentru că ea nu mai poate! din cauza varstei si a problemelor medicale! Strig și pentru colegii mei de la Revoluție, care nu mai sunt în viață! Credeți, doamnă judecător, că această justiție pe care noi o apărăm și pentru care luptăm în stradă, ne va face dreptate, le va face dreptate acestor părinți? Știți că încă o mamă a unui erou al Revoluției s-a stins zilele trecute fără a mai apuca să vadă că s-a făcut dreptate? Știti, doamnă judecător, că acești copii morți la Revoluție își întreabă părinții dacă s-a făcut dreptate? Aș dori, doamnă judecător, să nu fiți ofițerul cu grade sau un fost procuror care în 1989 m-a anchetat, în 1990 ne-a anchetat! Acel procuror este acum judecător! Credeți că a fi revoluționar este un merit? Sau credeți că cei care au tras în noi au merite? Da! Au! Pentru că au ajuns generali, în funcții mari,! Știți că familiile victimelor Revoluției sunt umilite prin faptul că cei care au tras în noi au beneficii, funcții, grade? Tot în stradă voi fi! Pentru că eu nu mă reprezint doar pe mine; așa bâlbâit cum sunt mă exprim pentru si pentru EI! ” În tot timpul pledoariei mele, doamna judecător, a stat cu privirea plecată iar când a luat cuvântul, se simțeau lacrimile în vocea dânsei.La sfârșit i-am spus să ia orice hotărîre dorește : să anuleze procesul verbal de amendă sau să nu-l anuleze.Eu am plâns în timp ce rosteam aceste cuvinte. Când am început să plâng, doamna judecător și jandarmul din sală, s-au uitat fix la mine după care au lăsat privirile în jos. I-am spus doamnei judecător :” Doamnă, eu plâng pentru că prin lacrimile mele se aud strigătele celor uciși, ale părinților și ale copiilor ce nu mai au alături pe cei dragi. Acei colegi ai mei strigau LIBERTATE, pentru asta au murit, iar nici după treizeci de ani nu li se face dreptate.” La aceste cuvinte, jandarmul a ieșit din sală.”

  Ceausescu Marian

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ livia

   Iti mai aduci aminte de referendumul cu 7.4 milioane de voturi aruncate la cos? Inca de-atunci mi-am dat seama ca ei… sunt tot ei! Daca rememorezi putin mersul evenimentelor din acele zile, pentru acel furt pe fata se agitau mai mult jurnalistii, caci politicienii furati indemnau la calm, la ne-iesire in strada, era doar Ioan Ghise mai agitat asa, dar la invitatia lui de plimbare in jurul Cotroceniului au participat doar vreo 3 politicieni! Restul erau pe sub mese!

   Ei bine, scena s-a tot repetat de atunci si o sa se mai repete mult si bine pentru ca asa cum bine zicea Iohannis confirmat ulterior si de Dancila: “NU EXISTA STAT PARALEL!” Ei sunt tot ei, aceiasi, vesnici oameni ai sistemului, si n-o sa vezi vreun curajos care ridica piatra pentru ca sistemul are dosare despre toti! Cu mici exceptii, citeva persoane care in naivitatea lor au crezut uneori ca multi sunt ca ei.

   si, dupa cum minunat spunea profesorul Valentin Stan: “Securistii prosti in fata, Romania-n ceata!”

 8. Adam Mareș spune:

  Nu vrea nimeni, niciun partid, să facă lumină în privința numărului real de alegători români. Toți speră să profite de pe urma acestei minciuni.
  Eu mă îndoiesc că mai sunt aproape 19 milioane de români cu drept de vot și că, în total, mai suntem peste 20 de milioane de cetățeni români.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   pai s-a facut recensamint si s-a vazut clar: asa e cum zici. Ei cu creierasele lor cu 2 neuroni zic toti la unison ca minciuna e buna pt tara, ca avem cu 2 locuri in plus in Parlamentul European (de parca ar conta la ceva) si ca cifrele pentru fonduri europene sunt mai mari (de parca le-ar lua cineva in totalitate vreodata, sau de parca ar folosi la ceva altfel decit in a sponsoriza securocratia).

   Daca m-as apuca acum sa enumar daunele acestei minciuni n-as termina nici miine! Dar nu ma obosesc, ca oricum nu intereseaza pe nimeni…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   daca le zici ca-s prosti ei iti arata un extras de cont si te calmeaza pe tot restul vietii!

 9. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  stiti ce n-ati observat domnule politician la acest pact? Nici UDMR nu l-a semnat!

  Ar fi trebuit sa maturati cu ei pe jos la faza asta, dar cine sa ridice piatra?

  Pact “national” fara minoritati? Hmmm! Pact “national” cu juma de natiune? Doar partidul nazist al lui Hitler ar fi fost capabil de o asemenea abominatie!

  • tudor spune:

   UDMRul va semna saptamana asta, a fost plecat din tara Hunor…, iar te grabesti sa tragi concluzii, stimabile :)

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Chiar si asa: pact national nu poate fi daca nu e… national! Intelegi? Ca daca e numit national si nu e… national, atunci inseamna ca acei cetateni care n-au fost reprezentati sunt exclusi din aceasta natie, exact la fel cum ma denumeai pe mine bozgor!

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Dar daca vrei… se poate numi MASCARADA NATIONALA, aia da, se poate numi, dar nu Acord Politic Național!

    • edi spune:

     Au fost invitati, nu le-a interzis nimeni să participe, dar ostilitatea e mare după pierderea alegerilor, si au zis că e încă un afront pentru alde ei…
     Deci, …precum văcarul pe sat, drago, ce tot desenezi atâta ?

     • sorin gyorgyfalvi spune:

      la desen poate ca te pricepi, ca vad ca tot povestesti despre desene, dar la logica … mai greu!

      Deci: daca nu le-a interzis nimeni sa participe atunci dupa “logica” ta inseamna ca au fost de acord? Asa dupa limba romana pe care o stii, acord politic national inseamna ceva de genu: cine are ceva de zis sa zica… sau sa taca pentru totdeauna?

      Daca eu fac un “acord cu tine ca-mi dai toata averea ta”, si il semnez doar eu… mi-o dai?

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   Buna dimineata! Cind eu ma inflamam pe-aici cu referire la legile big-brother despre ce credeai ca e vorba? Da stii care-i partea cea mai frumoasa? Eu acum ma bucur! Urlati acuma cit va tine gura… sa vedem cine va mai sustine!

 10. livia spune:

  În perioada campaniei pentru alegerile europarlamentare, am cerut candidaților la Parlamentul European să semneze un angajament prin care își asumă promovarea drepturilor LGBT în Parlamentul European odată ajunși acolo. Au fost câțiva candidați de la trei partide care au semnat: de la PSD a semnat Petre Florin Manole, de la ALDE – Renate Weber, de la USR – Nicu Ștefănuță. Renate Weber este o campioană a susținerii drepturilor omului încă din anii 1990. Din păcate, ALDE nu a reușit să facă pragul electoral, dar sperăm că, în continuare, clasa politică se va uita cu atenție și la problemele noastre”, a spus Vlad Viski la DC News.

 11. livia spune:

  Şantierul Naval Orşova (simbol bursier SNO) a câştigat, după nouă ani, procesul cu firma Veka Shipbuilding BV din Olanda, aflat pe pe rolul Curţii de arbitraj de la Rotterdam, companie care nu plătise construcţia a două nave costiere, în baza unor contracte semnate în 2010.

  Nu cred asa ceva. Olanda este in integralitate tara laleleor albe, fara pata, fara coruptie; cel putin asa declara Timermans si Rutte….

 12. Adam Mareș spune:

  Sorin Cucerai
  2 ore
  România, Bulgaria, sărăcia

  32,2% dintre cetățenii români sufereau în 2018 de pe urma privațiunilor materiale, în scădere de la 37,2% în 2017. În cazul Bulgariei, 32,9% dintre bulgari se confruntau cu lipsuri materiale, în scădere de la 43,8% în 2017.

  Pe grupe de vârstă, lucrurile stau după cum urmează. 35,2% dintre copii români (0-17 ani) erau afectați în 2018 de lipsuri materiale, în scădere de la 40,4% în 2017. La sudul Dunării, 28% dintre copiii bulgari sufereau de pe urma privațiunilor materiale, în scădere de la 44,1% în 2017.

  30,5% dintre adulții români (18-64 ani) aveau de înfruntat lipsuri materiale în 2018, în scădere de la 35,5% în 2017. În Bulgaria, 27,7% dintre adulți sufereau de lipsuri materiale, în scădere de la 39,6% în 2017.

  În ceea ce-i privește pe vârstnici (65 de ani și peste), 35% dintre vârstnicii români trebuiau să facă față lipsurilor materiale în 2018, în scădere de la 39,9% în 2017. În Bulgaria, 52,2% dintre vârstnici sufereau de pe urma privațiunilor materiale, în scădere de la 56,3% în 2017.

  Datele sunt furnizate de Eurostat, care a publicat recent și procentele pentru 2018.

  Dacă ne raportăm la perioada 2007-2018, sărăcia – măsurată ca procent al populației care suferă de pe urma privațiunilor materiale – a scăzut în România de la 54,5% în 2007 la 32,2% în 2018. În Bulgaria a scăzut de la 72,4% în 2007 la 32,9% în 2018.

  Deși diferențele dintre cele două țări (cele mai sărace din Uniunea Europeană) erau semnificative în 2007, în 2018 ele au devenit aproape inexistente. Dacă actualul trend se menține, cel mai probabil în 2019 România va lua locul Bulgariei, devenind oficial cea mai săracă țară din UE (nu a doua cea mai săracă, așa cum este în prezent).

  În ceea ce privește sărăcia în rândul copiilor și al adulților deja stăm mai prost decât Bulgaria – pentru prima oară din 2007 încoace. Dacă bulgarii vor începe să ia măsuri serioase de combatere a sărăciei și în rândul vârstnicilor, România va coborî și mai mult în clasament.

  Al doilea lucru care merită observat pornind de la datele de mai sus este că la noi, în ciuda retoricii oficiale, politicile de creștere agresivă a salariilor în zona publică nu sunt, de fapt, politici de combatere a sărăciei.

  În România, rata obișnuită de scădere a sărăciei este de 3-4 puncte procentuale pe an. În 2018 față de 2017, scăderea a fost de 5 puncte procentuale, adică nesemnificativ mai bună decât ritmul obișnuit de scădere. Pentru comparație, în Bulgaria în 2018 față de 2017 scăderea a fost de 10 puncte procentuale, mult peste rata obișnuită de scădere – ceea ce arată că în cazul Bulgariei avem de-a face cu politici propriu-zise de reducere a sărăciei.

  Nu vreau să spun cu asta că creșterile de salarii din domeniul public nu ar fi trebuit să fie făcute într-un fel sau altul, deși preferabil ar fi fost ca ele să fi fost gândite într-o manieră mai sustenabilă. Spun doar că ele nu pot fi prezentate ca măsuri de combatere a sărăciei, fiindcă datele nu susțin nici pe departe o astfel de interpretare. În realitate, e mult mai probabil că respectivele creșteri au fost gândite mai degrabă ca mită electorală – de unde și dezinteresul față de sustenabilitatea măsurilor.

  Faptul că mita nu și-a atins scopul și că România nu a alunecat și mai mult pe panta iliberalismului – lucru care l-a determinat pe un lider PSD să ceară banii înapoi de la beneficiarii creșterilor salariale – se datorează în principal, cred eu, tocmai faptului că aceste creșteri nu au reprezentat măsuri de combatere a sărăciei (spre deosebire de Ungaria, Polonia sau Turcia, unde guvernele iliberale au redus masiv rata sărăciei).

  Nefiind măsuri de combatere a sărăciei, ele nu au generat o bază electorală solidă pentru PSD. Dincolo de asta însă, nu avem cum să nu constatăm că, în ciuda retoricii, PSD e, în realitate, la fel de neinteresat de combaterea sărăciei ca toate celelalte partide de la noi. Indiferent de politicile salariale, sărăcia scade la noi, cum spuneam, într-un ritm de 3-4 puncte procentuale pe an, oricare ar fi partidul aflat la guvernare.

  Ultima observație pe care vreau să o fac aici este că partidele anti-PSD nu pot spera să câștige alegerile altfel decât rar și întâmplător (ca în 1996, 2004 și 2019) dacă nu își asumă politici serioase de combatere a sărăciei – semnificativ mai serioase decât cele ale PSD. Din nefericire însă, opoziția e complet ostilă unor astfel de politici, lucru care și explică de ce câștigă alegerile doar în rarele momente în care furia anti-PSD devine majoritară și de ce nu se poate menține la putere mai mult de un ciclu electoral.

  Dacă e într-adevăr democratică, așa cum pretinde, opoziția la PSD ar trebui să înțeleagă cât mai repede că nu poți avea o democrație solidă într-o țară relativ săracă, și mai ales într-una care se pregătește să devină oficial cea mai săracă țară din Uniunea Europeană. Într-o astfel de țară, la fel ca în Ungaria sau în Turcia, va exista întotdeauna riscul ca forțele iliberale să învețe să combată ele sărăcia și astfel să se stabilizeze la putere și să erodeze mecanismele și instituțiile unui stat democratic.

  Pe scurt, dacă opoziția la PSD chiar vrea ca România să fie o țară democratică, ea trebuie să găsească urgent soluții de combatere a sărăciei și a excluziunii sociale – și să lege aceste soluții de un proces de democratizare. E singurul mod în care forțele iliberale și antidemocratice pot fi împiedicate să câștige electorat și să devină forțe politice dominante.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   @ Adam

   lipseste un capitol foarte important, si anume cel despre decalaje. Chiar daca sunt cu 3% mai putini saraci fata de anul precedent, cei ramasi saraci sunt mai saraci decit erau in anul precedent! E extrem de important acest factor, si anume adincimea saraciei, nu doar proportia dintre saraci si restul.

   Apoi, am mai constatat un aspect tratat foarte gresit de autor, si anume modul cum se raporteaza la trend in sensul ca percepe evolutia aceea de 3% pe an in mod foarte liniar, ca si cum daca trendul se mentine in 10 ani se va eradica saracia… ceea ce evident este foarte utopic.

   In fine, eu am tot vorbit despre genul asta de probleme cind avertizam ca babilonia din domeniul salarizarii bugetare va mari declajele dintre cei saraci si ceilalti, ceea ce s-a si intimplat in mod concret, anul acesta putindu-se vedea efectele in viata reala prin explozia de preturi in conditiile in care nivelul veniturilor din acel segment sarac a ramas exact pe loc (ei nefiind bugetari evident).

   In plan politic actuala guvernare a si inceput sa plateasca pretul acestei “viziuni economice”, si cred ca asta e doar inceputul deoarece trendul nu mai poate fi schimbat! Am si avertizat ca asa va fi, deoarece odata dati mai multi bani bugetarilor nimeni nu va avea curajul sa-i ia inapoi in timp ce nivelul veniturilor populatiei sarace nu prea are cum sa fie crescut (el fiind reglat de mediul concurential in cazul angajatilor din privat, si de inexistenta infrastructurii pentru cei din agricultura). Un alt efect vizibil in mod direct a fost acela ca foarte multe produse agricole au devenit brusc necompetitive cu produsele din extern.

   Un alt efect politic observat a fost faptul ca exact populatia saraca a fost cea care a dat cele mai putine voturi actualilor guvernanti, cu toate ca in teorie cel putin psd avea ca platforma politica sustinerea sociala.

   Dar, toate astea fiind zise ramine o singura intrebare: who cares? Cainii latra, caravana trece… cu cintec inainte marsh… spre prapastie! :D

 13. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  vad ca Tariceanu joaca pragmatic, ce si-o fi zis: nu mai pupam noi Parlament degraba, macar cit mai stam pe-aici sa ne urmarim interesele din domeniul energiei! :D

  https://financialintelligence.ro/marius-dumitrascu-membru-alde-gorj-numit-secretar-de-stat-la-ministerul-energiei-in-locul-lui-iulian-robert-tudorache/

  • edi spune:

   …uaaau, ce-ți place să te chinui dacă ai crezut cumva că vestea îi va provoca remușcări… !

   • sorin gyorgyfalvi spune:

    Pai hotaraste-te: imi place, sau nu-mi place sa ma chinui? De mirat vad ca te-ai mirat oricum!

    • edi spune:

     Lasã cã stii tu rãspunsul la întrebãrile astea retorice…

     Oricum, “stimabilii” nu-ti vor face-n veci bucuria de a recunoaste cã au gresit vreodatã cu ceva.

     “Desenezi” prea multe texte sperând cã asa o sã-i fortezi sã-ti accepte logica. Dai din timpul tãu…

 14. Radu spune:

  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%
  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%
  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%

  ALDE si Vosganian au votat PENTRU eliberarea infractorilor, violatorilor si pedofililor

  ALDE si Vosganian au votat IMPOTRIVA cresterii alocatiilor copiilor

  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%
  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%
  4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4% 4%

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   pai daca o natiune de IT-isti n-a reusit sa informatizeze tara asta pina-n dinti… lesne iti poti da seama ca asa s-a vrut!

   Uite cum se voteaza in Congo:

   https://congosynthese.com/wp-content/uploads/2018/10/000_10q7p2_0-1024×578.jpg

   De-asta am tot zis, si o sa mai tot zic: impostura astoara de ziceau ei ca se lupta cu statul subteran dar defapt ei erau toti partasi a primit o palma crincena la alegerile astea, degeaba e acum super inflamat Tariceanu: pina sa primeasca palma asta era tacut ca un mielusel si auzeai de el doar cind era vorba despre energie!

 15. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  vad ca azi se reia somnul indus de unii in care era psd-alde pina in 26 mai, chiar am vazut ceva halucinant, cica Tariceanu iarasi viseaza ca o sa ajunga presedinte! :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

  Eu din fire sunt mai lucid asa, si inainte de 26 mai chiar renuntasem sa mai dau imagini din lumea reala caci riscam sa par chiar ridicol in fata celor care dadeau psd-alde in cel mai nefericit caz pe la 43-44%, si mi-am zis ca o sa va trezeasca rezultatul alegerilor! Chiar asa a si fost cu virf si indesat, nici macar mega timpeniile spuse in campanie de iohannis si ai lui n-au putut diminua eficienta masinariei securocratice! Numai ca se pare ca impactul a fost prea crincen si inca nimeni nu pare sa realizeze pagubele, altfel nu-mi explic cum cineva care avea in 26 mai 4% si care azi probabil nu mai are nici macar 1% poate sa spere sa devina presedinte! :D :D :D

  Parca mi-i si imaginez pe “sfetnicii” din umbra cum zic: “nu-i nimic dom’le presedinte, romanii n-au stiut ce fac, dar o sa se trezeasca ei cind or sa fie pusi in fata pericolului de a-i avea la putere pe netrebnicii astia! E un handicap, dar nu-i totul pierdut, se poate recupera pina la alegeri!” :D :D :D Toate astea in timp ce iohannis se relaxa linistit la mare (muncise mult in campanie saracu), si in timp ce securocratii va lasau sa tremurati ca s-ar putea sa va ia puterea cind defapt ei nici nu s-au stresat vreo clipa! :D :D :D

  Pai din unghiul din care vad eu tabla de sah, daca ar fi preluat iohannis puterea, cu sandramaua lor in care se cearta fiecare cu fiecare pina la alegeri ar fi ajuns toti laolalta sub 10%, poate usr+zero sa fi fost scutiti un pic din cauza ca n-ar fi avut ministri, dar cert ar fi pierdut tot potentialul de azi! Ei ar fi pierdut in acelasi timp absolut toata baza de atacuri, ar fi ramas efectiv fara obiectul muncii! Urmeaza si perioada de concedii, nu si-ar fi stricat iohannis vacantele nici pentru mai mult decit atit, si nici n-ar fi avut de ce, pentru ca totul merge brici in favoarea securocratilor! Ma rog, el poate ca inca nu stie ca nu el va fi candidatul preferat, dar asta e alta chestiune. Deci, vom asista la o toamna de 2 ori mai violenta decit campania precedenta, si vom avea parte de un spectacol grotesc de lins in cur securocrati! PSD-istii au cam furat startul si aici, stau la coada care mai de care, si nu prea vad cum s-ar putea pozitiona Tariceanu, care azi era nervos nevoie mare pe sistem, fata de PSD a carui voturi le cere si care prin Dancila a anuntat ca subiectul justitiei trece pe planul 2!

  Nu stiu care-i antidotul al ierburile astea pe care le fumeaza “guvernantii”, dar chiar daca l-as sti nu l-as zice! Mie chiar imi place ce vad! Intr-o tara in care l-am vazut premier pe boc, se pare c-o sa-l vad si pe ciolos presedinte!

Leave a Reply