Așadar, Curtea Constituțională a socotit ÎN UNANIMITATE că interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție nu se poate face prin revizuirea Constituției, ci doar prin lege, așa cum se face, de altfel, întotdeauna de la Al Doilea Război Mondial încoace.

 Acțiunea de a manipula electoratul, de a frauda, în acest fel, din punct de vedere politic alegerile, de a îngreuna procesul electoral prin proceduri inutile și de a deturna dezbaterea publică de la temele reale ale alegerilor europarlamentare a fost sancționată inclusiv de judecătorii propuși de Iohannis și de PNL la Curtea Constituțională. Toți cei care au aruncat electoratul român în această aventură penibilă trebuie să răspundă moral și politic!

11 Responses to “Așadar, Curtea Constituțională a socotit ÎN UNANIMITATE că interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție nu se poate face prin revizuirea Constituției, ci doar prin lege, așa cum se face, de altfel, întotdeauna de la Al Doilea Război Mondial încoace.”

 1. Marga Maggie Gigi spune:

  Asadar CCR nu a constatat NIMIC in neregula cu referendumul si cele 6 MILIOANE de voturi exprimate.
  Asta ai omis Varujel?
  Dar na, ce stii tu ce sunt voturile 4% mic si invizibil ?

  • Klimowicz Gabriel spune:

   CCR decide în problemele pentru care e sesizată. Nu e sesizată, nu decide. Nimeni nu a reclamat vreun conflict de natură constituțională cu privire la referendum și le cele 6 milioane de năuci, habarniști și prostănaci manipulați care au votat la referendum.

   Să știți că Varujan are dreptate. Cu toate că cele 6 milioane de prostănaci – care nu știu legea și nici nu i-a interesat să afle ce e cu referendumul pentru care au votat – au fost de altă părere.

   Un profesor universitar va avea dreptate întotdeauna în domeniul în care se pricepe, în ciuda a 100 de milioane sau un miliard de nespecialiști.

   Principalul defect al democrației (singurul sistem care s-a dovedit, totuși, viabil) e acela că profesorul universitar dispune de un singur vot, la fel ca și imbecilul, habarnistul sau manipulatul.

   • edi spune:

    klimowicz, dragã, adicã asa etichtezi tu oamwnii pentru cã s-au sãturat sã vadã cum, sub ochii lor, niste profitori-politici vor sã facã literã de lege din “sportul” lor cel mai îndrãgit, hotzia [mã rog,. cu toate fatzetele acesteia, impostura si restul...].

    ..iar toate astea decurg din empatia ta fatzã de Jan, nuuu ? …hai, las-o pe aia cu naturaconstitutionalã, daaa?, lasã cã stim cã esti si tu om [deci, nu robot] si, de regulã, oamenii sunt cam umorali, asa cã aprecierea ta, în massã, asupra unor subiectzi [guvernatzi, recte] sãtui de minciuna si manipularea venite TOCMAI dela cei care trebuiau sã evite mãgãriile astea [deci, datori cu "buna guvernare"], eh, aprecierea asta te onoreazã, dada, bravos dom’klimowicz, tzine-o tot asa, maicã, c-o s-ajungi departe !!!

    Ia, uite aici, sã vezi ce zic si marii maistrii ai curtzii :

    https://www.agerpres.ro/justitie/2019/07/19/ccr-problemele-constatate-nu-sunt-de-natura-sa-determine-consecinte-asupra-validarii-confirmarii-referendumului-motivare–343678

 2. livia spune:

  “Conform notelor informative primate de Centrala MAE și redistribuite de către Ministerul Afacerilor Externe structurilor și instituțiilor abilitate, la mai multe secții de votare din Franța, Germania sau Italia ar fi fost identificate grupuri compacte de ”alegători profesioniști”, care ar fi fost aduși în mod organizat, cu autocarele, chiar înainte de deschiderea respectivelor secții, oricum unele cunoscute drept cele mai aglomerate. Formând astfel un ”dop” care a dus automat la îngreunarea procesului de vot pe parcursul întergii zile. Mai mult chiar, după ce ar fi votat pe listele suplimentare, respectivele ”grupuri organizate” s-ar fi deplasat, cu ajutorul acelor autocare și la alte secții, pentru ”întreținerea” atmosferei ostile personalului diplomatic. Iar acum se pun cap la cap toate elementele informative privind modul în care ”turiștii” ar fi beneficiat de serviciile respectivei firme de transport internațional (Eurolines- patron Dragos Anastasiu potential prim ministru in tandem cu Barna), verificările privind ițele întregii afaceri vizând inclusiv una dintre ”diviziile” noului ”premier al lui Cioloș”!

  Cititi mai mult: https://www.national.ro/dezvaluiri/premierul-lui-ciolos-terorizeaza-guvernul-663711.html/#ixzz5u5vCVqXo
  National

 3. livia spune:

  Ce bine imi pare ca au luat teapa votantii prostiilor lui klaun cel atoatestiutor de carte in general si de drept in mod special. El ca el, se stie ca e greu de cap, nu intelege nimic oricat ar citi, dar consilierii? Si ei dupa chipul si asemanarea sefului….

 4. livia spune:

  Șefa USR București, Roxana Wring, e o veche colaboratoare a Elenei Udrea. În 2012, pe când Udrea era președintele PDL București, Wring a făcut parte, alături de Turcescu și Videanu, din echipa care a desemnat persoana care a ocupat primul loc pe lista PDL pentru Consiliul General.

  „La fel ca USR-iștii de azi, Elena Udrea anunța în aprilie 2012 că „e nevoie de un nou mod de a face politică”. Pentru a „recâștiga încrederea bucureștenilor”, Udrea anunța crearea unui juriu care să decidă cine va deschide lista PDL la alegerile locale pentru Consiliul General București. (Era vorba, în realitate, de persoana care urma să ocupe locul doi pe listă, locul 1 fiind deja ocupat de candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană). Din juriu făceau parte 5 persoane, între care ofițerul acoperit Robert Turcescu, catastrofalul fost primar Adriean Videanu și Roxana Wring, la acea vreme președintele unui ONG, ProDomo. Roxana Wring împreună cu colegii ei din juriul numit de Udrea au desemnat-o pe Simona Crețu pentru lista PDL pentru Consiliul General. Alegerea a fost pe măsura juriului. Simona Crețu avea să se remarce ulterior prin numeroase declarații incoerente, printre care și aceea că primarul Sorin Oprescu a fost reținut pentru că ea i-a scris numele pe o hârtie și Universul a ascultat-o.

  Ca și perioada dinainte de 1989, pe când lucra cu turiști străini, și colaborarea cu Elena Udrea lipsește din biografia oficială a Roxanei Wring, în prezent șefă a USR București și consilier general”.

  • edi spune:

   Bravo, tovarãsa, ai demascat dujmanul de clasã care lucra cu turistii strãini de neam si de tzarã… !

   [...încetatzi, descãrcatzi, lãsatzi jos arrrma !]

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  n-as fi scris, ca era prea frumos zero comentarii o gramada de vreme, la total citeva zeci… pe luna! :D :D :D

  Scriu ca ma amuza sa vad cum bateti cimpii pe-aici, despre ce-a facut sau n-a facut iohannis, sau ce-a zis CCR… :D Ati tot vorbit un an si ceva despre laturile pe care vi le arunca iohannis in fata ca si cum n-ati fi fost complici prin inactiune la toate acele mizerii, si cind s-a dezmortit ursul iohannis din amorteala taman la alegeri v-a dat o smetie de vorbiti singuri pina in ziua de azi! :D :D :D

  Ce conteaza ce-a zis CCR? :D :D :D Nu tot CCR-ul asta a zis ca intrebarile sunt ok? Nu s-a votat pe baza lor? Nu v-ati luat 4% din cauza asta? :D :D :D Ati crezut vreo secunda ca iohannis vroia el cu orice pret sa interzica amnistierea coruptilor? :D :D :D Scopul lui a fost sa manipuleze pe prosti, ceea ce i-a reusit la perfectie, si acum ura si la gara! Hai ca poate aveti treaba si va retinem!

  Acuma omeneste vorbind va inteleg frustrarea: v-a dat ala una de vi s-a rasucit poza in buletin si a plecat… in vacanta! Nu v-a ramas decit sa latrati ca cainii la luna … ceea ce si faceti! :D :D :D

  Vom avea o toamna plina de delicii, eu abia astept sa va vad in fotografie cu ponta si seara la tv sa spuneti ca defapt n-ati avut nimic cu el vreodata, si ca pe vremea cind erati ministru….ehei ce vremuri… :D :D :D

 6. niko spune:

  tu si tariceanu tot veti ajunge la brutarie anul vitor. Va fac cadou niste vasilina c-o sa aveti nevoie !