În Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) lucrurile sunt chiar mai grave decât apăreau zilele trecute.

 După ce un cercetător CNSAS, pe numele său Mihai Demetriade, spunea că Experimentul Pitești nu a fost decât o exacerbare în spațiul concentraționar a înclinației spre tortură a legionarilor, „neimpusă de un terț represor”, (adică tocmai versiunea oficială a Securității din anii 50!!!) și un altul, pe numele său Mădălin Hodor (foto), îl aproba entuziasmat, adăugând că victimele represiunii erau, de fapt, „ doar niște căcați cu ochi care se torturau între ei, cu voluptate, pentru un blid în plus. ”, iată că trei dintre distinșii membri CNSAS, pe numele lor Adrian Cioflâncă, Alexandra Toader și Germina Nagâț se arată deosebit de indignați de indignarea noastră. Ei spun:

hodor

„… dezavuăm în mod ferm orice tentativă de cenzurare a informațiilor aflate în arhiva CNSAS, de discreditare sau de intimidare a angajaților noștri, care prin activitatea de cercetare istorică le valorifică punându-le, în mod legal și legitim, în circuitul public. Documentele din arhiva Consiliului trebuie să sprijine dezbaterea științifică autentică, și nu hagiografiile sau mitologiile propagandistice.” Cu alte cuvinte, reluarea argumentelor lui Alexandru Nicolschi, mai-marele torționarilor din anii ’50 ai Securității, înseamnă „valorificarea informațiilor aflate în arhiva CNSAS” (!?!), iar catalogarea victimelor drept „căcați cu ochi, care se torturează cu voluptate pentru un blid de mâncare în plus” este „dezbatere științifică autentică” (!?!).
Cred că ne aflăm într-o situație deosebit de gravă, care nu are nimic de-a face cu dezbaterea științifică ori cu condamnarea crimelor comunismului. Faptul că unii cercetători de la CNSAS au ajuns să vorbească pe limba torționarilor Securității, într-un total dispreț față de ființa umană și de drepturile sale fundamentale, și că alți trei membri CNSAS sar în apărarea lor cu argumente halucinante arată că CNSAS riscă să devină, dintr-o instituție menită să ne ajute să ne lecuim de năravurile comuniste, o sursă nocivă, de contaminare.

18 Responses to “În Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității (CNSAS) lucrurile sunt chiar mai grave decât apăreau zilele trecute.”

 1. gelu spune:

  Praful si pulberea sa se aleaga de Alde ca partid si de toti membrii lui care au votat instalarea guvernului nebunului Ludovic Orban daca acest guvern va micsora veniturlie angajatilor la stat, va impozita pensiile , va inchide scoli si spitale bagand Romania in faliment profund si va desfiinta SIiJ. Sa se aleaga praful si.pulberea de ei dar si de neamurile lor pana la a saptea spita. Tradatorii de tara si popor merita sa primeasca tot ce e mai rau de la Karma Romaniei si din partea lui Dumnezeu. Asa ca bai armeni imputiti v-am primit in Romania ca sa scapati de necazuri dar nu ati meritat mana intinsa de poporul roman. Iar voi ca niste banditi ati dat tara din nou pe mana pdlacilor travestiti in pnlaci, jigodii ce sunteti. Bine e ca turcii n-au avut in credere in voi, armenii si v-au decimat. Sictir vv, neam de viermi infecti si scarbosi ce sunteti.

 2. drm spune:

  Trebuie sa va multumesc, voua alogenilor, tie si lui Tariceanu, ca ne-ati batjocorit conform traditiei si ati facut totul ca intreaga tara sa cada pe mina ungurilor si sasilor, care ne-au omorit si batjocorit sute de ani, la gramada! Stiu ca sinteti constienti de distrugerea noastra ca natie si de faptul ca sintem putini romani ramasi in lumea asta, asa ca va este clar ca va puteti permite orice. Rusine voua nesimtitilor! Restul taranimii parvenite ridicate de nesimtitul Ceausescu si-a dat mina cu voi ca sa ne distrugeti. Ati reusit!
  Va multumesc, caduros!

 3. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  l-ati votat pe Citu la finante! Omu chiar e caz de targa… Si la economie aveti urmas pe masura! :D :D :D

  https://www.photobox.co.uk/my/photo?album_id=5740038678&photo_id=502304572620

 4. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  si referitor la CNSAS, nu stiu de ce va agitati! Lumea stie cum stau lucrurile, e ca multe altele o institutie construita din start nu ca sa dezvaluie ceva, ci ca sa acopere pe cine trebuie, si sa identifice cine sunt viitorii colaboratori ai lor! S-au scris valuri despre aceste mizerii si n-a fost suficient ca sa miscati un deget, iar acum ce? Vreti sa convingeti pe cineva ca v-ar pasa de asta? Or fi oamenii prosti, dar nici chiar asa! V-am tot zis, si probabil ati si realizat la un moment dat ca pe votantii dvs initiali nu mai puteti sa-i prostiti cu de-astea, si probabil asta e si motivul pentru care ati tot incercat sa atrageti rezistacii de partea dvs. Tactica gresita, dupa cum spun cei 4% la alegeri! Bucuria mea cea mai mare e ca a vazut lumea cine sunteti! :D

 5. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  va propun sa luati pix, hirtie, si sa incepeti sa luati notite despre cum se fac schimbarile cind ajungi la putere! O sa vedeti boc reloaded, si o sa vedeti cum stiu hotii sa se mobilizeze! O sa intelegeti poate in felul asta cam ce ar fi asteptat lumea de la guvernarea psd-alde in loc de cretinismul ala cu amnistia si gratierea! Bineinteles asteptarea oamenilor era pe invers fata de ce veti vedea ca vor face hotii pe care i-ati votat! :D

  Nu ca ar mai conta la ceva pt 1lde care e mort si ingropat, dar macar sa pricepeti de ce ati ajuns unde ati ajuns!

 6. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  cit minte securistul pieleanu…. incredibil! Delir total ce-a zis in seara asta! Luati-va dupa el, ca v-a dus bine pina acuma! :D :D :D

 7. Marga Maggie Gigi spune:

  sorinele chyorfalvi dormi gigelus mai mult sau chiar n-ai ce face prin garzi doftoras ratat ?

 8. Marga Maggie Gigi spune:

  Apropo : Hodor Medelin ala e un kktel cu ochisori haBARNAist USRist de ce ii dati atentie, zau asa

 9. Klimowicz Gabriel spune:

  În țara în care ALDE îl sprijină pe Câțu să ajungă ministru de finanțe, cred că e normal ca CNSAS-ul să fie o instituție creată pentru a-i apăra pe securiști de consecințele ororilor comise pe vremea comuniștilor.

  • Noi nu îl sprijinim pe Câțu decât în măsura în care și PSD l-a sprijinit pe Cioloș să ajungă prim-ministru în 2015. Nu mă faceți pe mine răspunzător de lucrurile astea. Nu eu i-am pus pe Orlando și pe Florică. Atucni când eu am condus Ministerul Finanțelor, era o instituție respectată.