Senatul american a adoptat ÎN UNANIMITATE o rezoluție privind recunoașterea genocidului armean. Cred că a venit, în sfârșit, și rândul Parlamentului României!

https://www.theguardian.com/us-news/2019/dec/12/senate-armenian-genocide-vote-trump-turkey

13 Responses to “Senatul american a adoptat ÎN UNANIMITATE o rezoluție privind recunoașterea genocidului armean. Cred că a venit, în sfârșit, și rândul Parlamentului României!”

 1. sorin gyorgyfalvi spune:

  @ VV

  eu cred ca NU! :D

 2. Alzara 1918 spune:

  Eu cred ca răspunsul este cunoscut : “ adoptăm poziția oficială a UE “ , ceea ce in principiu este corect ; duoă cum tot corect este promovarea intereselor României in politica externă , cu toată compasiunea pentru victimele armene ; au fost de două ori ghinioniste .

  • Adam Mareș spune:

   Europa Liberă: Există statul paralel?

   Silviu Predoiu: „Există ca expresie a ineficienței politicianului român. Există ca justificare pentru eșecuri, pentru că, dacă nu le atribui statului paralel, trebuie să ți le asumi tu. Statul paralel înseamnă o recunoaștere – și lumea nu-și dă seama – o recunoaștere explicită, fiindcă se acuză serviciile- a ineficienței actului de control asupra serviciilor secrete. Deci, în momentul în care spui că este stat paralel, degeaba ai comisii de control. Cică: „Au făcut și au dres!” Înseamnă că mediul politic nu e în stare să controleze. Există atâta vreme cât vrem să existe – îmi permiteți să formulez așa – noi ca politic vrem să existe. El nu există cu adevărat.

   Au existat câțiva indivizi antrenați împreună și uniți de niște interese. Întotdeauna vor fi asemenea oameni. Puterea lor e dată de slăbiciunea celorlalți. Aici se poate dezvolta tema despre controlul politicului, care acuză tot timpul că serviciile sunt cele care controlează, pentru că nu sunt dispuși să-și asume răspunderea. Spun asta cu toată seriozitatea și îmi asum răspunderea, oricând”.

   • Adam Mareș spune:

    Care ar fi cea mai mare amenințare și cea mai gravă vulnerabilitate a României de azi?

    Silviu Predoiu: „Exact ce am zis eu acum: scăderea nivelului de educație, pe ansamblu. Educația este problema, în toate planurile. Mi se pare că e dramatic.

    Democrația reprezintă un sistem politic bazat pe votul majorității. Dacă majoritatea este needucată, anulezi sensul și rolul democrației. De aceea nu mai crede unul sau altul în democrație, de aceea ajungem să punem semne de întrebare pe mecanismele democratice – pentru că scade îngrijorător nivelul de educație. Aceasta este părerea mea. Și mă refer la educația civică, la înțelegerea politică, la tot ce vreți. Nu vreau să discut politică.

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Adam

     asta-i mai tare decit delirul lui Vosganian care facea TGV-uri si aeropoarte cu 60 de miliarde in patria hotilor! Ca deh, nu degeaba e vorba aia: cea mai tare smecherie a dracului a fost sa convinga lumea ca el nu exista! Asa si proasta aia cu intrebarea: “exista stat paralel?” Incredibil, o prostie vecina cu imbecilitatea…

    • sorin gyorgyfalvi spune:

     @ Adam

     https://timpolis.ro/aproape-1700-de-generali-in-structurile-de-aparare-din-romania/

     Ia vezi, exista stat paralel? :D :D :D

     Ca daca ai vrea sa pui toti militarii sa patuleze ar trebui sa-i grupezi cam asa: la fiecare 5 insi pui un general, 2 gradati si 2 soldati!
     :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

     Prin Africa mai e asa…

 3. livia spune:

  https://www.dcnews.ro/alde-alianta-cu-psd-la-locale-varujan-vosganian-nu-va-ascund-asta-imi-spun-unii-colegi_717430.html

  Dar chiar aveti tupeu, voi astia din ALDE si nu aveti nici un pic de rusine. Dupa ce ati contribuit la daramarea unui guvern performant si ati adus guwernerul de mascarici, mai vreti alianta cu PSD? Sper sa nu fie atat de prosti sa va accepte. Faceti alianta cu PNL. Va meritati unii pe altii.

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   ar face ei alianta si cu dracu daca ar sti ca-si pastreaza fotoliile, dar… pasarea mihai viteazu… Nici macar dracu nu le poate asigura asa ceva! :D

   Asta e, ce sa-i faci… cind omu uita ca a intrat de pe locu 6 in Parlament… prinsese glas iar acum electoratul i-a izbit cu picioarele pe pamint de le-a intrat capu-n git! :D

   Proabil vrea sa-l copieze pe Daniel Constantin si cu sleahta lui de acoliti care avind doar interese punctuale intotdeauna s-au lipit de cineva sa-i vire si pe ei in Parlament…

  • sorin gyorgyfalvi spune:

   Vosganian e mai disperat, dar ceilalti si-au acceptat deja soarta. Tariceanu nici nu mai apare, probabil o sa-l scoata in geam ca pe mort sa-i incaseze pensia la alegeri! Si Vosganian inainte zicea mereu… eu si cu Tariceanu, acum a schimbat-o! O zice numai pe aia… “cind conduceam eu economia…” :D Ehei ce vremuri…. ce nu se vor mai intoarce! :D :D :D

 4. livia spune:

  https://www.dcnews.ro/alde-sibiu-guvernul-orban-a-inceput-taierile-salariale-pe-ascuns_717565.html

  Serios? Trabuia sa va ganditi mai bine cand ati iesit de la guvernare si ati ajutat guvernul de mascarici sa ajunga la putere. Acum trebuie sa taceti. Chiar aveti tupeu sa comentati prostiile guvernului votat de voi.

 5. livia spune:

  Creșterea deficitului anul acesta de la 3 la 4,5% din PIB de către Iohannis și Orban este făcută, contrar explicațiilor oficiale, la Ordinul Comisiei Europene, care în felul acesta preia din nou controlul asupra economiei românești.
  Așa după cum bine știți, deficitul ar putea fi ținut lejer la 3%, dacă o parte din facturi ar fi reportate peste 25 (douăzeci și cinci!!!) de zile (nu de luni!) și dacă o altă parte din cheltuieli de achiziție, adică facturi cum ar fi cele cu achizițiile de tehnică militară ar fi achitate în ianuarie. Atenție! Plata oricum se va face cel mai devreme în ianuarie, dacă nu mult mai târziu, dar ele sunt luate în calculul deficitului în decembrie anul acesta!!!

  Depășirea Deficitului este deci la ordinul Comisiei, iar de la 1 ianuarie 2020, cea mai mică decizie a guvernului va trebui luată cu avizul Comisiei! Mai mult, fix ca în anii 2010, toate deciziile vor fi luate de Comisia Europeană, ele vor începe cu vânzarea (numită privatizare) a tuturor societăților cu capital de stat, fix către țările care știu exact ce vor primi: Olanda – Portul Constanța, Franța – Aeroportul, Germania – sistemul energetic și fiecare cu ce se va mai înfrupta.

  Practic, prin mărirea artificială a Deficitului, a început VÂNZAREA ROMÂNIEI de către Guvernul Iohannis/Orban. Simultan, opiniei publice i se mai dă un pic de circ cu „pensiile speciale”, subiectul fiind de prin 2010. V-ați prins ce fac? Îi încaieră pe nimic pe pensionari între ei, atâta timp cât pensiile „speciale” de-abia ajung la pensia medie din multe țări UE!