De ce votez împotriva Legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19:

1. Pentru că nu consider că este nevoie de instituirea stării de alertă pe întreg teritoriul țării. Datele oferite de Grupul de Comunicare Strategică arată că în peste jumătate din județele țării, luând în considerare numărul infectărilor și al deceselor, starea de alertă nu se justifică.
2. Pornind de la acest argument, o Lege dedicată instituirii stării de alertă nu era necesară. Instituirea stării de alertă în plan județean, acolo unde este cazul, se poate face prin procedurile prevăzute în OUG 21/2004, prin implicarea administrației locale, fără votul Parlamentului.
3. Pentru că, oricum, proiectul de lege a fost depus cu mare întârziere. Dezbaterea parlamentară are loc sub presiunea timpului, cu consecințe negative asupra calității actului legislativ. Practic, această lege este o soluție improvizată și conjuncturală, adoptarea ulterioară a unei noi legi a stării de alertă rămânând în actualitate.
4. Pentru că adoptarea unei astfel de legi prezintă riscul unei perioade de cel puțin trei zile, în care, cu consecințe imprevizibile, nu va exista nicio reglementare privind limitarea răspândirii epidemiei.
5. Pentru că proiectul de lege arată că Guvernul n-a înțeles nimic din recentele decizii ale Curții Constituționale care spun că actele administrative nu pot adăuga la lege, cu deosebire în domeniul restrângerii exercitării unor drepturi. În situația în care proiectul guvernamental ar fi fost votat așa cum a fost remis Parlamentului, actele administrative în aplicarea sa ar fi fost lovite de aceeași nulitate ca și unele măsuri luate în perioada stării de urgență.
6. Pentru că nu sunt dispus să dau un cec în alb, cu prevederi de tipul: „Guvernul poate să…” acestui Guvern care a dovedit că nu merită încredere.

30 Responses to “De ce votez împotriva Legii privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19:”

  1. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    ce sa zic… sunt convins ca in urma cu 2 luni cind ati acordat incredere acestui guvern aveati constiinta usor amortita de aburii perspectivei celor 5 salarii in plus, dar nah.. da-i romalezului mintea de pe urma! Ca nu-i asa, romalezu se imbata usor cu apa chioara, da-si revine repede atunci cind… vine nota de plata! 20 de ani de acum incolo vor avea timp sa se destepte de-a binelea!

    • edi spune:

      // Fortes fortuna adjuvant //, gyorgyfalvi, dragoo !
      Dece esti invidios pe câstigul obtinut cu greu, cu sudoarea fruntzii, hmmm ??

      …si, vezi cum plãtesti acum invidia asta? …exact cu încã niste luni în plus de cotizat la fondul de rulment al iubitilor reprezentantz ai poporului !

      Veeezi ? …ai zis de cinci luni, dar uite cã norocul [lor :) ] le-a fãcut potul dublu, zeceee [ca la scoalã :) ] !

      Bref, retzine, te rog, zicerea asta asta pe care am auzit-o adesea în galeria Sportului Studentesc : “frumos, sã fii, noroc sã ai !”

      [bre, si -- ia, lãmureste-mã tu, odatã! -- /romalezu'/ ãsta al tãu, de ce continent tzine ?]

      • edi spune:

        [vezi cã mi-a scãpat o virgulã-n plus ! ...ai s-o gãsesti tu... !]

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        romalezu e somalezu european, plantatiile ai vazut si tu unde sunt, iar cele 5 luni sunt 5, nu 10, pentru ca sunt 5 in plus fata de cele care trebuiau sa fie daca se tineau anticipate, eu am zis gresit la un moment dat ca ar fi doar 3 … dar a intervenit Varujan Vosganian si m-a corectat: sunt 5! :D

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        http://vosganian.ro/?p=9116&cpage=1#comment-340165

        Nu e chiar așa, Sorin, ce nu-mi place la chestia asta cu anticipatele e că se provoacă o criză doar pentru niște scaune parlamentare în plus Cu asta nu pot fi de acord. Doar nu-ți închipui că pentru cinci luni de indemnizație aș putea să-mi schimb convingerile.

        Deci… omu era convins! :D :D :D

        Doar ca acum a uitat ca era convins! :D :D :D

        • edi spune:

          Sã fi sãnãtooos… ! Na, mintea de pe urmã a romalezului din tine :) :) cã, deh, cine a fost pe aici mare sustinãtor si scut în fatza /onorabilului/, hmmm ?

          Asta e, acum ce sã mai îndrepti ? ..doar, asa, sã mergi la pesedisti si sã-ti cer tu scuze, cumva, pentru sustinerea nemeritatã, zic…

          [...si vezi în Biblie, ...nu mai stiu pe la ce paginã era, dar zice acolo : /...sã nu-ti faci chip cioplit !/ In rest, crãciunfericit ! ]

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            Ai mai zis odata chestia asta, si ti-am raspuns: eu nu l-am sustinut niciodata pe Varujan Vosganian, nu l-am votat niciodata (cum defapt n-am votat pe nimeni din 2009 pina azi, si cum nu voi vota nici in viitor!
            Ceea ce am sustinut eu au fost niste idei, acelea cu care eram eu de acord!
            La voi cei multi totul este despre persoane, la mine nu! Pe mine nu ma intereseaza nici ce greseli gramaticale face cineva, nici cum arata, nici ce face in viata personala! Ma intereseaza ce idei sustine! Ma intereseaza daca are ideile lui sau vine cu todo list-ul de altundeva, si ma intereseaza sa nu fie mincinos!
            Cu mincinosii, hotii sau sclavetii altora nu va reusi nimeni niciodata s-o scoata la capat, cu ei iesi intotdeauna in pierdere! Si problema acestei tari este exact asta: n-a mai ramas absolut nimeni vrednic sa ridice piatra! Pot generaliza fara riscul de a gresi: TOTI SUNT VAI DE CAPUL… NOSTRU!

          • edi spune:

            Acumaaaa, haaai…, nu mai brava chiar asa ! …io stiu cã suntem subiectivi, cã, deh…, dar, drago, oare chiar asa sã ne însele memoria ?

            Iar la tine am cam vãzut o patinare între a te atasa/cupla unor diverse discursuri care sunt, cumva si ele, oarecum convergente, vezi pesede, alde, antenatrei [zisã si latrina :) ], …ok, acum esti cãlãretul-solitar-cu-discursul-lui-dement-de-hater…, bravo, bravo, Banciu o arde si el cam tot asa în delirul dicursului personal, este criticul absolut al unei colectivitãti din care totusi face parte, daaaar, deeh, idiotul vorbeste despre el folosind /NOI/, pluralul de majestate… !

            De aia te-am fãcut atent la apelativul /romalez/, care folosit în exces cam pierde din semnificatie, dar pentru cititorii care mai trec pe aici denotã din ce în ce mai mult faptul cã trãind, totusi, si tu aici printre /romalezi/ nu ai cum sã /pedalezi/ la infinit pe atributul ãsta.

            Uite, io nu vreau acum sã dau lectii de hermeneuticã pe aici, dar, stii…, e vorba aia cu sã-ne-vedem-lungul-nasului…

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            Te deranjeaza sa zic romalez? Cred ca te deranjeaza rau! Da-ti spun ceva: n-are de ce sa te deranjeze, asta-i realitatea, ca tot vorbeai de lungul nasului… ca popor ar trebui s-o luam mai usor cu mandria pe scari, pentru simplul fapt ca… nu avem nimic de ce sa fim mandri! De un nume, si de un steag? Astea-s valori de 2 lei atunci cind nu sunt acoperite de nimic de valoare, poti sa-mi zici in ultimii 30 de ani ceva de care poti sa fi mandru? Nu cred! Ba chiar cred ca generatiile de dupa 90 ar trebui denumite dupa tiparul cu decreteii… generatii de tampiței! Nu e vina lor, desigur, dar… asta-i realitatea!

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            ziceai in pagina anterioara asa:
            “Parc-am mai zis pe aici cã mai peste tot în lume structurile /din umbrã/ devin tot-mai-esentiale fiindcã se vede cã lumea se confruntã cu ciudãtenii si amenintãri de tot felul, fiindcã marile puteri [aliante, NATO] cautã mereu hegemonia asupra celorlalti, daaaar, calitatea tot mai [nu mai spun cum, se stie...] a politicienilor care ajung la guvernare devine o vulnerabilitate pentru stat/state, iar aici, în România, vedem in cei 30 de ani cu cine am avut de a face.”

            Crede-ma, stiu teoriile securistilor pe de rost! As putea sa-ti scriu carti in locul lor! Problema e alta, si e exact ce nu intelegeti voi, si anume… democratia!

            Uite, eu unul nu am nimic impotriva ca de maine sa vina securistii la putere in mod oficial! Ceea ce nu-mi place e mascarada! Ce folos sa mai pierdem bani si cu politicienii astia daca tot executanti de ordine sunt? Jos cu ei! Sunt gaura neagra la buget! :D

            Si schimbati si numele tarii asa cum am zis deja demult: Republica Securocratica Romalia!

            Ura! Ura! Ura!

            Securistii stalinisti sunt cei mai cinstiti, sa vina ei la putere, ei noooooo iau spagi sau foloase necuvenite precum nenorocitii de politicieni! Si neeeeci nu au firme care ruleaza 10% din PIB prin afaceri monopol de stat!

            Si in plus ce atita politica dom’le, tot romalezu in loc sa lucreze si sa produca sta la taclale politice pe facebook de dimineata pina seara! De-aia o duce asa de prost: ca nu-i mai ramine timp sa munceasca!

            Bou a fost nea Nicu, ca n-a vrut sa priceapa cum vine schimbarea, de-a trebuit Iliescu sa-i preia job-ul, da dac’ar fi priceput poate azi la 92 de ani era precum Catro… isi dadea job-ul mai departe la urmasi! Si tara nu mai era nevoita sa-si rada toata economia ca sa supravietuiasca sistemul stalinist atit de bine gindit!

            Acuma n-o sa ma obosesc sa-ti explic de ce securistii defapt sunt cancerul oricarei natii, ca sa nu risc sa ma trimiti dupa aia sa-i citesc si operele lui Lenin!

            Si mai mult decit atit, am zis: romalezii sunt o cauza pierduta! Nu e vina lor, au fost deliberat deposedatid e educatie in mod sistematic (cam asa cum incerci tu sa ma faci sa vorbesc la persoana I cu VV), iar azi ca sa se repare ce s-a stricat in fibra natiei ar fi nevoie de alte generatii carora sa le vina mintea la cap, apoi alte generatii care sa primeasca educatie, si in final alte generatii care sa construiasca un stat modern! Adica pe scurt… mai degraba treci o camila prin urechile acului! In ADN-ul romalezului deja e scris ROB! Un copil cind se naste primul lucru intreaba cine e stapinul!

          • edi spune:

            Biiine, na…, ce sã mai…, uite, nu mai scriu iar aici cã nu e frumos sæ aparã comentarii duplicat, dar mergi tot la articolul dinaintea acestuia si vezi acolo…, oricum, nu-mi fac cine-stie-0ce iluzii, daar, na, dacã tot am scris în replicã…

            :)

          • edi spune:

            Aaaaa, si ziceai ceva de educatie si c-as încerca io sã te conving sã fii la per_tu cu Vosganian…, hai, las-o jos, fiindcã asta este strict treaba ta… !

            [io mã adresez asa cuiva pe care-l consider un mic impostor si, deci, inapt pentru alt mod de adresare în afara frustului plural_englezesc]

            Si, be), repet iar, tot ce detesti tu si umpli tabla pe aici se petrece pentru cã asta este, per total, NE MERTÃM unii pe altii…

            Deci, asa cred eu…, dupã cum si tu esti ferm convins de obsesiile tale, na, închipuie-ti cã nu esti unicul care are acest drept, nuu ? :)

          • edi spune:

            [a cãzut un I de sus...]

          • edi spune:

            …DAR, STAI !, si asta nu e tot, haaaai, ia nu uita, te rog, apropos de limbajul tzivilizat, …acum fo 2-3 ani, mi-am luat [stiiiiu, la nervi] ceva folclor licentzios dela matale :) :) …deeeeci, hai sã fim rigurosi si, nooo?, sã recunoastem, ca de fiecare datã, cã se confirmã jmekeria aia cu /dã-i, duamne, omului mintea de pe urmã !/

          • sorin gyorgyfalvi spune:

            am citit ce-ai scris si dincolo… Trebuie ca sunt foarte plictisit de-am ajuns sa fac asta, dar in fine…

            Nu m-am decis inca daca modul tau de “exprimare” se datoreaza unor sechele ramase din secolul trecut, sau daca e “rodul” activitatii tale din prezent. In oricare din cazuri se vede de la o posta acea teama de “Politia gandirii”, tu practic nu exprimi idei, ci reactionezi ca de manual, dupa regulile scrise in “Dictionarul de reactii – Editia XVII”

            Ieri insa ai facut o greseala, ai pomenit de Kisinger! Cred ca-ti musti si acum degetele care au scris numele ala, si te rogi sa nu fi pedepsit de “Politia gandirii” pentru faptul ca te-ai deconspirat! :D :D :D

            Kisinger este una din marile calamitati ale secolului XX, chiar si azi exista destule locuri pe Terra unde se duc razboaie declansate de gindirea lui. Siria este unul dintre ele. Acest personaj absolut malefic daca ar fi trait in alte vremuri, in alte locuri, probabil numele lui ar fi fost Hitler, Stlalin, Musolinni, samd

            Chiar si modul prin care securistii de azi isi exercita controlul asupra populatiei prin raspindirea terorii, prin lupta cu inamicul invizibil (covid-19), prin vehiculele armatei defilind pe strazi si difuzind la megafoane: “ramineti in case, respectati ordonantele militare!” nu e nimic altceva decit o strategie din gama Ksinger, un personaj absolut sinistru care defapt n-a facut altceva decit sa testeze pe viu previziunile lui Orwell. Si ce este cel mai trist pentru populatia acestui glob e ca desi au trecut mai bine de 70 de ani parca pe masura ce societatea devine mai informatizata previziunile lui Orwell se dovedesc mai adevarate.

            Nu te obosi sa-mi raspunzi, ca eu m-am edificat complet! Si nu vreau sa te am pe constiinta pentru ce-ti va face “Politia Gandirii!” :D :D :D

          • edi spune:

            Bine, dragã, tu care te crezi desteptul desteptilor de pe bloguri…, aflã cã de închipuiti de tot felul eu sunt sãtul, daaaar, stiu cã asta nu conteazã, deci, poti sã crezi ce vrei, dar eu spun ceeace vãd azi in lume si nu am ce face dacã imaginatia ta o ia razna…

            Ai tu senzatia cã intuiesti [...ce sã spun...] miezul tuturor lucrurilor, dar, dragã, mi se pare clar cã si pe tine opereazã mãrunt-mãrunt instrumentele binecunoscute de propagandã media.

            Sãraca, empatia ta, gyorgyfalvi !

            Ascultã, obsesiile tale /securistice/ sunt pasiunile tale, poate vechi, din fragedã copilãrie, ok, gusturile nu se discutã, le dau dracului de obsesii, INSÃ problema mea, despre care am mai vorbit p-aici, sunt indivizii care au NUMAI SI NUMAI convingeri, dar nici în ruptul capului cumva vreo urmã de îndoialã.

            Pricepi ? ..n-are nicio legãtura asta cu oculta si imaginarul /securistic/, …ca sã te citez :)

            Bref, am totusi o rugãminte la tine, cãnd se filmeazã/transmite în direct azi-mâine din Piata Victoriei, fã si tu cu mâna, na, ce te costã !?

            :) …asta.asa, ca sã te enervez unpic la final :)

        • tudor spune:

          salut!
          adica esti atat de naiv incat sa crezi ca VV ar putea avea “convingeri” altele decat propriile i interese?
          :)

  2. edi spune:

    Jane, ….pãi, gata…? …nimic, nimic…?

    …plânge masa…

    :)

    • sorin gyorgyfalvi spune:

      @ Adam

      tare!

      Aici poti vedea de unde ni se trage! Poti rula in bucla de vreo 100 de ori in timp ce-ti imaginezi ce-a scris Marius Oprea
      https://www.youtube.com/watch?v=nrq8x0kqdGo

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        PS – stii care-i culmea ironiei in chestiunea asta? Azi sunt convins ca unii precum Varujan Vosganian chiar promoveaza exact aceleasi lucruri pe care le promova Iliescu in 90!

    • edi spune:

      …pãi, foarte nostim trebuie sã fi fost ca sã reamintesti/vorbesti de funie [ICE Dunarea] in casa spânzuratului [A3]…

      Suprarealism…, sau — si mai si — teatru absurd, gen…

      • sorin gyorgyfalvi spune:

        pai Voiculescu a fost singurul securist care a mai si dat ceva inapoi din ce-a obtinut, la ceilalti nu le stim nici macar numele, mare parte din ei….

        si ca sa nu zic ca tu probabil in 2004 erai din cei care jurau ca Petrov nu e securist… (si nu neaparat pentru ca ai fi si crezut ce spui!)

  3. sorin gyorgyfalvi spune:

    @ VV

    deci? reconfigurarea traseului e PSD ?
    Si eu care as fi pariat ca mergeti la Ponta… :D :D :D

    https://www.dcnews.ro/vosganian_750633.html

    A naibii miros de ciolan… e ca un drog, creaza dependenta! Da sincer, nu prea cred ca aveti sanse la PSD, cu batalia asta intre securistii care vor sa conduca acest PSD care umbla precum gaina fara cap prin curte au luat-o rau de tot la vale in sondaje, de-aia indiferent cite gafe face icterul galben tot bine sta! Si-apoi… la PSD sunt cam 5 pe metru patrat, nu prea vad cum v-ar elibera vreun loc in conditiile astea…
    S-ar putea ca nici ponta cu ai lui 3% sa nu va vrea, ca vorba ceea… unde ati ruinat un partid si l-ati dus la 1% poate se teme sa nu pateasca si el la fel! :D
    Nu prea cred ca mai sunt sanse pe nicaieri… si ceasul face tic tac tic tac!