Iată cum idioțenia privind impozitarea cotețelor, născocită de unii și pusă pe seama mea, poate avea și consecințe nostime: un adevărat Festival Național de Umor. Iată și laureatul categoriei „Video”

Mărturisesc că desemnarea câștigătorului la această categorie a fost ușor de făcut. Video-ul de mai jos, chiar dacă amestecă adevăruri și neadevăruri, este, neîndoielnic, foarte nostim.

http://adevarul.ro/news/eveniment/varujan-vosganian-acuza-gainile-tara-evaziune-fiscala-8_59d63e945ab6550cb8d7f81c/index.html

147 Responses to “Iată cum idioțenia privind impozitarea cotețelor, născocită de unii și pusă pe seama mea, poate avea și consecințe nostime: un adevărat Festival Național de Umor. Iată și laureatul categoriei „Video””

  1. Gigi Marga spune:

    insista varujan, insista, rade lumea de tine cu hohote

  2. emi spune:

    CRÍTIC, -Ă, critici, -ce, adj., subst. I. Adj. 1. Care apreciază calitățile și defectele (unor oameni, stări, fapte, opere etc.). Aparat critic = totalitatea notelor lămuritoare, a comentariilor etc., introduse la editarea unui text, cu scopul de a permite controlul felului în care a fost alcătuită ediția respectivă. Ediție critică = ediție a unui text sau a unei lucrări însoțită de un aparat critic. 2. Care se referă la un punct sau la un moment de criză, care premerge o schimbare bruscă (în rău); care poate determina o schimbare decisivă (în rău). Temperatură critică = temperatura maximă la care un gaz mai poate fi lichefiat. Stare critică = stare a unui fluid aflat la temperatura critică, în care lichidul și vaporii acelui fluid au aceeași densitate, astfel încât nu se poate spune dacă este lichid sau gaz. II. S. m. Specialist în problemele de artă, care analizează, interpretează și apreciază operele artistice. III. S. f. Analiză, apreciere a unor opere artistice, literare, a activității unor persoane sau a unor colective. ♦ Critică literară (și artistică) = ramură a științei literaturii care analizează, interpretează, apreciază și orientează fenomenul literar, artistic contemporan în lumina unei concepții estetice. Critică de texte = comentarii și discuții asupra formei și conținutului unui text. ◊ Expr. (A fi) sub orice critică = (a fi) de o calitate extrem de scăzută. (A fi) mai presus de orice critică = (a fi) la un nivel extrem de ridicat. ♦ Articol, studiu, ansamblu de studii în care se face critică (III). – Din fr. critique, lat. criticus.
    https://dexonline.ro/intrare/critică/13920

    • tudor spune:

      Te plateste la numarul se semne, nu per postare?
      In lei sau in natura? :)

    • emi spune:

      Critica presupune studierea CALITATILOR si DEFECTELOR, prin urmare cei care sustin ca sunt critici impartiali si balacaresc zi lumina, (se/ne) mint.
      Cum la adresa PSD-ALDE se arunca doar injurii, asta nu este critica, cum cred unii, ci lupta in noroi, ca sa fiu eleganta.
      Cand veti sti ce inseamna a critica, va veti putea asuma si rolul de critici, pana atunci sunteti doar oameni mici la suflet, care pot darui doar propria murdarie si cuvinte obscene.
      Si nu uitati, “cu masura cu care judecati, veti fi judecati”, sau cum zic copiii (inocenti dar extrem de intuitivi), “cine zice ala e”.

      • tudor spune:

        Sunteti toti niste panarame!

        Adica daca noi spunem ca puneti tot felul de analfabeti si parnaiabili in functii publice noi suntem de vina, fiindca spunem, si nu voi, care o faceti!

        Alt “argument”!

        • Adam Mareș spune:

          Lucrurile bune nu se pot face, pentru că ele sunt acoperite de cele rele. De pildă, e nevoie de o reformă în justiție. Mergând însă pe câteva puncte prin care PSD-ALDE vrea să subordoneze justiția, nu se mai pot schimba nici lucrurile ce trebuiau schimbate.

      • edi spune:

        emi, parc-am mai vorbit noi despre asta, …vezi?, “oameni micii la suflet” de care vorbesti trãiesc AICI în tzara guvernatã de PSD si alde Cãlin, cu tot ceeace implicã asta, lucru pe care tu, cum foarte frumos spuneai, refuzi sã-l mai faci din motive foarte bine întemeiate, despre care, de asemenea, tot asa, am mai vorbit cu câteva poshte în urmã.

        Buuun, si atunci, având în vedere cele arãtate chiar de tine, nu ai cumva, sau pe undeva, vreo temere cã în replicile tale se strecoarã o micã fracturã logicã ?

        Recte, te-ngrozeste sã trãiesti într-o tzarã administratã asa precum România de azi, dar cautionezi neconditionat Vosganianul care cautioneazã [explicabil, la 'mnealui] aliatul.

        …si, oglinzile nu fisureazã, astfel, chiar deloc, deloc ?

        • emi spune:

          Ti se pare ca eu nu-mi asum “oglinda”?
          Din 2009 si pana in 2016 l-am infierat patriotic pe TB, alaturi de ceilalti de pe blog, i-am dorit ce e mai rau, si am luat-o-n barba.
          Adica am “chemat” pe cei de pe blog sa ne rugam impreuna sa scapam de el/TB. Rezultatul? Toata energia negativa s-a intors si a lovit in familia mea, fiul meu a facut brusc apendicita acuta, dupa nici un an, varsat de vant, a dat Bacul la limita pentru ca avea inca pustule uscate pe fata.
          Eu incerc o preventie, am invatat din propria greseala, m-am recunoscut in oglinda societatii, si am reusit sa-mi invat lectiile de viata, cine are urechi de auzit…

          • emi spune:

            Adica toate provocarile pe care le traim, toate necazurile si bucuriile, sunt pentru a intelege la nivel emotional “ce e bine si ce e rau”. Daca in Romania se traieste “rau”, este pentru ca noi traim in frica si ura, daca ne-am iubi si respecta mai mult pe noi insine, daca am incerca sa ne cunoastem mai bine, am intelege ca raul vine din interior, nu din exterior.
            Diavolul este cu atat mai puternic in societate cu cat fiecare il alimenteaza cu propria ura, frica, invidie, gelozie, etc.

          • edi spune:

            emiiiii, “te faci chinez” si tu ?, …n-am zis cã sari la gâtul cuiva, am zis sã vezi cum faci judecãtile de valoare la adresa altora !

            Atât !

  3. tudor spune:

    Cineva din Teleorman, PE FB, despre CIUMA ROSIE:

    “Aici, la noi, cade tavanul clasei peste copii. Aici, la noi, se moare de foame. Aici, la noi, bugetarii sunt recompensați sau disponibilizați în funcție de cum prestează pentru partid. Aici, la noi, purtătorii de cuvânt sunt și polițiști locali, ca să aibă normă de hrană. Aici, la noi, e totul despre mâncare. Aici, la noi, e liniște. Revolta e tăcerea. Teleormanul nu plânge. Că lacrimile nu țin de foame…”

    • Nu inteleg. Nimeni nu a contestat că alegerile sunt libere. Există aceasta formă democratică de a schimba lucrurile. Inseamnmă că majoritatea acceptă sau că e cointeresată. Cum altfel îți explici?

  4. tudor spune:

    ” Păcat că au coborât atât de jos în demersul de opoziție care este un demers corect și normal în orice democrație”
    Norica Nicolai – cum dreaq s a facut doamna asta din procuror comunist fix taranista doar virgil magureanu s ar putea sa stie!

  5. Adam Mareș spune:

    @Shadow
    Sunt mulți oameni care cred că dacă există o justiție corectă (și, implicit, o teamă de justiție) se va fura mai puțin, se vor recupera prejudiciile și vor fi mai mulți bani pentru spitale, școli, infrastructură etc. De aceea, nu înțeleg de ce sunt blamați cei care protestează împotriva subordonării justiției de către politic. Cei din piață nu gândesc altfel decât unii care vor spitale și nu ies să protesteze. Diferența e că unii văd tabloul de ansamblu, nu poți să devii o țară dezvoltată când te macină corupția.

  6. cris spune:

    @ emi

    discutia despre vaccinuri – cu placere, pentru mine e ceva zilnic sa discut pro si contra unui tratament cu un pacient si sa decidem impreuna. Ca e consimtamint sau e suficienta doar documentarea discutiei in foaia de observatie, e ceva absolut normal, inseamna sa pui in balantza niste riscuri si sa iei o decizie, nu e niciun dans pe sirma :) Am parte de multe alte situatii in care discutia e extrem de dificila, dar aceasta nu, e ceva normal.

    As mai adauga ceva fiindca am vazut intrebarea – de ce sa faci vaccin antitetanos cind nu e boala contagioasa, aaaa, sigur asta se intimpla fiindca unii vor sa vinda vaccinuri antitetanos si sa faca bani, si probabil medicii cei rauvoitori sunt agenti de vinzare.

    Tetanosul este boala data de toxina unei bacterii – Clostridium Tetani. Nu e contagioasa ci poti fi expus la aceasta usor, si infectia e extrem de grava. Aceasta este o bacterie ubicuitara, o gasesti oriunde in natura. Se spune ca vine de la “cuie ruginite” – de fapt bacteria creste foarte bine in medii anaerobe – oxidarea fierului scade cantitatea de oxygen pe suprafetele metalice, de aceea creste mai bine acolo unde e rugina, “cui” – fiindca da plaga penetranta, adinca, adica oricit ai curata plaga tot ramin bacterii acolo. Practic te poti infecta de la o zgirietura in gradina proprie, copiii jucindu-se afara – si de cite ori vin acaza cu tot soiul de zgirieturi si abraziuni-, pericolul major este la cei care sufera vreun accident, de masina sau altfel, muscaturile de la ciini sau pisici au acelasi potential.

    Ce se intimpla – incubatia dureaza 7-10 zile, daca e un copil poti sa nici nu-ti aduci aminte ca s-a zgiriat mai tare acum zece zile, fiindca intre timp a mai achizitionat zece julituri.

    Toxina tetanica afecteaza sistemul nervos, da un spasm generalizat atit de puternic, si de dureros, incit fractureaza, la propriu, oasele – se numeste opistotonus, omul se face arc cu o hiperextensie a coloanei vertebrale. Si ramine constient, sufera cumplit perfect constient. Fiindca perceptia e intacta, cel mai mic zgomot, sau lumina, poate exacerba un asemenea spasm generalizat. Scuze de duritatea imaginilor, dar parintele care nu doreste vaccinarea antitetanos pentru copilul sau, trebuie sa fie constient ca daca vine cu zgirieturi de afara, si nu are acest vaccin facut macar atunci pe loc, poate ajunge sa arate asa:
    http://dxline.info/diseases/opisthotonos

    Desigur nici nu e usor de diagnosticat, rezultatul unei culturi apare in cam 3 zile, diagnosticul e clinic, e foarte improbabil sa poti cultiva bacteria din rana, iar opistotonus apare si din alte cauza – meningite, hemoragie cerebrala, etc, iar sa faci un diagnostic diferential ia timp, exact atunci cind minutele devin extrem de pretioase.

    Apare spasm la nivelul mandibulei – nu poti desclesta gura pacientului: se numeste trismus, culmea omul pare ca zimbeste din cauza contractiei, fiind in culmea suferintei – se si numeste risus sardonicus. Si e insotit de un spam laringean – se inchid caile respiratorii, omul se sufoca si nu ai cum sa-l intubezi – trebuie sa-i faci o gaura in git, o traheostoma, si sa-l intubezi asa. Dincolo de manifestarile musculare, e afectat sistemul vegetativ, tensiunea este oriunde, este cind hipo cind hipertensiv extrem de rapid si de greu de controlat, adica poate sa faca un infarct sau accident vascular cerebral sub ochii tai, si desigur peste acest spam cumplit apar si convulsii. Nu poate minca si consumul de calorii din cauza spasmului este enorm – in jur de 4000 de calorii pe zi la un om care e in pat – adica trebuie sa-l hranesti pe vena sau sa-i faci o gaura si in stomac si sa-l hranesti pe acolo. Tratamentul e cu imunoglobulina – aceea care nu prea e in Romania-, si care se administreaza nu pe vena ci intratecal, adica direct in coloana vertebrala, cu diazepam in doze mari sau chiar curarizante – practic trebuie sa pui omul in coma indusa. Mortalitatea in aceste conditii e foarte ridicata, cam 1 din 5 mor rapid in conditiile in care le oferi cea mai buna ingrijire, adica in Stetele Unite de pilda, in alte conditii mortalitatea este desigur mult mai mare. Recuperarea dupa ceva atit de grav inseamna cel putin 6 luni. Si imbolnavirea se intimpla EXCLUSIV la cei nevaccinati.

    Din fericire este eficient daca faci vaccinul si imediat la o plaga penetranta sau la un accident cu rani deschise, inclusiv la arsuri.

    Desigur poti oricind refuza vaccinul, dar trebuie sa fii constient si informat in amanunt care pot fi consecintele -E datoria medicului sa o faca oricind se intimpla asa ceva si se ofera un vaccin. Si daca iti asumi acest risc, sa nu-l faci, si sa faci, ori copilul tau sa faca tetanos, semnezi ca ti-ai asumat acest risc: nu vii mai tirziu si spui ca spitalul ti-a omorit copilul fiindca tu ti-ai asumat constient riscul ca acela sa moara. Daca dupa aceea se cere urmarire penala ca ti-a murit copilul cu tetanos, trebuie sa si fii constient ca nu medicul e de vina, ti-a explicat, ci tu parintele care ai luat decizia – scuze de duritate dar asta e, nu poti da vina mereu pe altul pentru deciziile tale, ti le asumi pina la capat. Si de aceea trebuie sa mai spun o data: trebuie sa stii ce risc iti asumi.

    Cind e bine sa ai vaccinul sau rapelul facut: Din partea mea, daca e vorba de copii care oricum au toate juliturile si accidentele de pe lume indifferent cit ii ocrotesti. Daca e vorba de adulti care lucreaza in agricultura, gradina, sunt expusi in orice fel la rani contaminate cu pamint/praf, cauzate de obiecte metalice, cum sunt constructorii, e bine sa faci vaccinul si nu e prea tirziu nici daca faci rapelul chiar la acel accident.

    Comparativ efectele adverse ale vaccinului sunt doar locale – durere, inrosire, sau generale de tip stare febrila, greata, fatigabilitate pentru o zi doua, nu exista efecte neurologice – e rar ca CDC sa spuna 0%, dar aici e 0% – indifferent daca e administrat singur sau impreuna cu pertussis sau cu cel antidifteric sau combinat DTP, diftero-tetano-pertusic. Se recomanda sa se faca in picior – scade frecventa efectelor adverse-, decit in mina.

    Asta inseamna decizie informata: ce risc inseamna vaccinul, ce risc inseamna boala la cel nevaccinat. Sper sa fie de folos.

    • cris spune:

      Ai aici povestea unor parinti din Australia ( bacteria e ubicuitara, se gaseste si in Romania si in Statele Unite si in Zimbabwe si in Australia, in parcul din coltz, in gradina, in noroiul de pe drum). E din 2013. A facut inconjurul lumii, dar in Romania probabil nu s-a auzit. Ce a insemnat pentru copilul lor si pentru ei sa nu faca acest vaccin, pornind de la o banala zgirietura la picior, si ce concluzii au tras, fiindca nu, nu e o boala demult stinsa si extrem de improbabila chiar daca nu faci vaccinul.

      Mortalitatea in anii 90 era de peste 300.000 pe glob, cum vaccinarea s-a extins a scazut la vreo 60.000 pe an, dar se moare in continuare cu tetanos. Daca in Romania se va muri mai mult din aceasta cauza, doar din cauza paranoiei generale si lipsei de informatie serioasa, ce sa spun, asta e, fiecare isi ia propriile decizii si sa-si asume consecintele,

      Medicul are datoria sa informeze, dar vaccinarea nu poate fi obligatorie, epidemie sau nu, bacterie ubicuitara sau nu: avem creieri in cutia craniana, e dreptul dar si OBLIGATIA noastra sa gindim, mai ales cind hotarim pentru cei care ne sunt in grija , sa luam o decizie si sa ne-o asumam. Consideram ca e dreptul nostru sa gindim, ei, ar cam trebui sa intelegem ca e si obligatie: Daca cerem sa fim respectati ca oameni, in deciziile noastre, e bine sa ne respectam si noi pe noi insine si sa cautam sa judecam echilibrat si mai ales corect informat cind decidem.

      http://www.abc.net.au/local/stories/2013/06/06/3776327.htm

      • emi spune:

        Problema este de asumare, oamenii vor sa-si asume doar avantajele unei situatii, nu si riscurile.
        Democratia nu e chiar asa usoara, te oblige sa gandesti! :)
        Multumesc pentru explicatiile bine informate, desi nu eu aveam nevoie de ele, poate tocmai de aceea le inteleg valoarea, eu si ai mei suntem cu vaccinurile la zi, totusi informatia cu doza unica, mai scumpa dar mai lipsita de riscuri, nu o stiam, intotdeauna poti afla/invata ceva nou, si de la oricine.
        Apropo, avem un romanas care face paine cu faina de canepa:
        http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/painea-viitorului-facuta-canepa-inventia-milioane-unui-tanar-cluj-beneficiile-extraordinare-sanatate-produsul-medaliat-aur-1_551bea00448e03c0fd1ddc0b/index.html

        • cris spune:

          Semintele de cinepa – am mai vorbit despre ele aici, cred – hemp hearts (semintele decojite) sunt o sursa majora de proteina vegetala de foarte buna calitate, cam 25 % din continut inseamna proteina, adica la 2 linguri cam 12 grame. In plus au acizi grasi omega 3 si 6 – cam 30% din continut, dar si acid gama linolenic si arginina – importante pentru sistemul cardiovascular, fier, zinc, potasiu, magnesiu. In plus nu are gluten. Faina are continut si mai mare de proteina, peste 30%.

          Am mai vorbit de pacientul meu cu un cancer esofagian, in viata de 5 ani, mult dincolo de asteptarea de viata in cancer esofagian care e in genere de 6 luni, si care nu suporta solutiile obisnuite care se dau pe un G sau J tube, amestecul preparat de hrana lichida – cinepa e unul din componentele majore in amestecul pe care il facem pentru el, exista praf solubil. Pentru mine prefer hemp hearts, seminte de cinepa prajite, sunt crocante si cu gust de nuca, se pun la salata. Ca faina mai degraba un amestec de tapioca, faina de migdale si de cocos, faina de cinepa e mai inchisa la culoare si inca n-am gasit proportia buna de amestec cu altele.

          Da sigur, ma bucur ca e si in Romania – e ceva ce poate fi cultivat pe terenuri nu foarte mari, e o planta rezistenta, nu ai nevoie de ierbicide pentru ca singura inhiba cresterea buruielnilor, creste si pe terenurile lutoase si e buna in rotatiile de culturi fiindca imbogateste pamintul, si e foarte cautata pe piata de produse organice. In primul rind s-ar lua la export foarte bine. Iar fibra de cinepa e una foarte rezistenta, din cinepa se faceau odgoanele la corabii. Mai mult, cinepa romaneasca e foarte cunoscuta si cautata, fiindca e unul din putinele soiuri care poate fi cultivat dual si pentru seminte si pentru fibra. Dar cum romanasul pina si cind e vorba de oua intelege ca Vosganian vrea sa le impoziteze nu ce inseamna mica productie si intrarea acesteia in economie, stai linistita ca asemenea idee nu are de ce sa prinda la intelighentia romaneasca civica tianara frumoasa si libera. Ca atare cinepa romaneasca se cultiva acum nu in Romania ci in Canada – eu imi cumpar semintele de cinepa exclusiv din Canada, din cinepa romaneasca cultivata de canadieni.

          cam asa arata beneficiile cutivarii cinepii, mai ales romanesti, in Canada si SUA desigur nu in Romania:

          https://hemtecusa.com/page83/page83.html

  7. Adam Mareș spune:

    @VV
    Da, Constantinescu e obscen, pentru că jignește niște oameni care plătesc taxe și impozite în țara asta și care au dreptul de a protesta împotriva politicienilor care sunt ÎN SLUJBA NOASTRĂ.
    În altă ordine de idei, un miting de protest are și elemente discursive contondente, așa e de când lumea și pământul. Important este că sunt mitinguri pașnice, fără violență fizică. Doar nu vreți să facă encomioane!
    Mai mult decât atât, păreți să nu înțelegeți exasperarea unei mari părți din societate în ceea ce privește acțiunile clasei politice. Și e vorba de partea cea mai activă și mai educată a societății.

  8. Adam Mareș spune:

    Lista marilor datornici. Ia să vedem câte multinaționale nu își plătesc contribuțiile.
    1. Compania Națională a Huilei SA, Timișoara – 3.733.250.565 lei
    2. Societatea Comercială pentru Închiderea-Conservarea Minelor SA, Craiova – 941.917.919 lei
    3. Societatea Națională a Căilor Ferate Române RA, București – 601.596.646 lei
    4. Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA – 431.329.663 lei
    5. Societatea Națională a Cărbunelui SA, Ploiești – 301.681.163 lei
    6. Romaero SA, București – 183.844.314 lei
    7. Moldomin SA, Timișoara – 159.063.957 lei
    8. Urban SA – 149.212.918 lei
    9. Regia Autonomă pentru Activități Nucleare RA, Craiova – 142.045.449 lei
    10. Regia Autonomă de Transport Public Iași RA, Iași – 125.192.297 lei
    11. Centrala Electrică de Termoficare Iași SA, Iași – 120.543.005 lei
    12. Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă „CFR – Marfă” SA – 117.668.262 lei
    13. Republica SA, București – 104.332.417 lei
    14. Aversa SA, București – 104.086.153 lei
    15. Intervenții Feroviare SA, București – 94.449.185 lei
    16. Compania Națională a Cuprului Aurului și Fierului Minvest SA Deva Filiala Bradmin SA, Timișoara – 92.958.260
    17. Miniera Banat SA, Timișoara – 86.398.695 lei
    18. Fepa SA, Iași – 85.892.311 lei
    19. Compania Națională a Cuprului Aurului și Fierului Minvest Deva Filiala Zlatmin Zlatna SA, Brașov – 84.203.130 lei
    20. Compania Naționala a Cuprului, Aurului și Fierului Minvest Deva Filiala Arieșmin Baia de Arieș SA, Brașov – 80.823.534 lei.

  9. Adam Mareș spune:

    Personajul din montaj se numește Marian Păun și ar trebui să reformeze mersul cu trenul. Este președintele Autorității de Reformă Feroviară, remunerat cu 11 000 de lei pe lună. Mai mult decât atât, are rang de secretar de stat.

    https://youtu.be/x-wdn-77hY8

    • Adam Mareș spune:

      În subordinea Guvernului sunt peste 200 de autorități, agenții, comitete și comisii, conduse în general de oameni puși de partid.

      • elenick spune:

        de oligofreni, ratati ai scolilor si societatii, posesori de IQ in jur de 80 – toti cu carnet de partid, vrei sa spui… :(

  10. Mihail spune:

    Initial, in urma cu doi ani, atunci cand am inceput sa mergaproape saptamanal in Moldova(ailalta) vedeam, observam cat de departe sunt ei. In spate. Cum se zbat pentru niste lucruri de nimic, evidente. Cum nu gasesc calea, pierzandu-se, cu totii, in lucruri marunte.
    Atunci, am realizat ca noi suntem cu vreo 20-30 de ani mai in fata. Trist este ca si la nivel de mentalitate de indovid, este aceeasi situatie.
    Acum, locuind la Londra, remarc aceeasi discrepanta, insa acum dintre Romania si Regat.
    In tara, va pierdeti cu discutii inutile, se fura, se inseala, o viata cum a fara caracter, onoare. Se discuta indelung pe lucruri lipsite de importanta. Toti ii acuza pe toti. O societate plina de razboaie interne, unde toti se decimeaza intre ei. Balcanism.
    Este atat de trist.

  11. emi spune:

    Raul nu poate fi invins cu rau, pentru ca raul este o energie pe care alt rau o alimenteaza/creste/amplifica.
    Vrei sa critici? E ok, dar critica inseamna sa vezi si partea buna, nu doar raul. Apoi, de ce trebuie sa te bucuri de raul altuia? Este pedepsit de institutiile statului, e ok, asa se curate societatea, dar tu, omule, care pretinzi ca poti fi empatic, de ce te bucuri de necazul puscariasului? De ce il preferi inchis si inrait in loc sa cauti metode sa il faci sa inteleaga greseala, de ce ti-e teama ca se poate indrepta?!?
    Cu ce te ajuta pe tine sa hranesti din bani publici puscariasii?!?
    Emotiile sunt umane si normale, dar daca nu poti deschide gura fara sa arunci o piatra, mai bine taci, pentru ca piatra, mai devreme sau mai tarziu, se va sparge in capul tau.

    • emi spune:

      Oamenii sunt atat de mici la suflet pe cat ii arata vorbele si faptele lor.

    • cris spune:

      emi, frica si ura sunt cele doua emotii majore cultivate de catre cei care vor sa manipuleze si asa sa stapineasca – Orwell, 1984, doua elemente de baza in conducerea acelei societati distopice erau frica fata de un dusman care ii ameninta permanent si ura fata de acesta. Da? – vezi casele arse, mitralierele care ar fi venit de la un inamic, chipul aceluia – identificarea aceluia, oferirea aceluia ca tinta personalizata, si, in final desigur “salvarea” oamenilor plini de frica si ura care isi doresc ordine si calm de catre INGSOC, partidul mesianic.

      https://www.youtube.com/watch?v=XvGmOZ5T6_Y

      • cris spune:

        pune alaturi o imagine de acest tip:

        http://www.comisarul.ro/articol/video-voi-ati-vazut-asta-s-a-intamplat-duminica-la_918298.html

        Consider ca violentza din Romania e intretinuta, nu are ca singura cauza greselile ori impotentza unui guvern pesede, nici strict nemultumirile unor cetateni afectati. Nici nu am de ce sa ma mai ingrijorez, urmaresc doar, astept sa apara INGSOC-ul salvator. Pe fondul unei impotentze cumplite a ce se numeste clasa politica in Romania, a ignorantei , la care se adauga ura, manipulare, frica, nu poti decit sa astepti deznodamintul, care nu va fi dezbararea Romaniei de “ciuma rosie”, occidentalizarea, statdreptizarea, sau asa ceva, va fi un alt marasm.

        • sorin gyorgyfalvi spune:

          @ Cris

          comisarul ca site e o spelunca… ei n-au dat exemplul asta ca fiind ceva negativ, dimpotriva!

          • cris spune:

            tocmai de asta il si dau, fiindca aasemenea oameni il considera pozitiv,

            si te rog sa nu-i jignesti, sunt # resist :)

            din pacate, da, imi dau o imagine despre cel putin unii din cei care se cred acum promotori ai occidentalismului, democratiei de tip vestic si statuluidedrept. In fond ai vazut reprodus si aici de catre unii din vecinii de blog exact acelasi tip de atitudine si limbaj, e deci un clip reprezentativ si pozitiv si pentru dinsii. – punem pariu ca vor fi citiva sa sara sa-l ridice in slavi?

      • cris spune:

        cam asa se vede pentru unii, uite cum se vede si pentru Pippidi

        https://www.romaniacurata.ro/cazul-colectiv-sau-de-ce-sa-nu-furi-o-revolutie-de-la-niste-gura-casca/

        Dar nimeni dintre tinerii frumosi si liberi nu au timp de asa ceva,, de asemenea intrebari, sunt prea ocupati.

      • cris spune:

        Asa se vede pentru Emil Constantinescu: “Astăzi trăim într-o societate confuză, în care foştii securişti devin anticomunişti, într-o societate lipsită de valori. ”

        http://www.stiripesurse.ro/emil-constantinescu-ocheaza-noi-abuzuri-noi-presiuni-noi-securitati-eu-mi-am-cerut-iertare-nu_1231037.html

        Constantinescu, Pippidi, sunt de blamat, sunt romani, stirbi probabil si cu IQ redus pentru tinarul frumos si liber – as adauga inca un articol, al lui Marga despre justitie, e in Cotidianul, probabil si dinsul un idiot, nu?

        Am recitit de curind un articol al lui Friedman, din 2010. Spune la un moment dat ceva tulburator de trist si de adevarat:

        “Romanii au iesit dintr-o lume a ororii, parte din aceasta construita chiar de ei insisi. Le este frica de ei insisi mai mult decit le este frica de altii. Pentru ei, a deveni European este in acelasi timp o forma de terapie si ceva care ar exorciza demonii din interiorul si din afara lor. Cind alegi sa traiesti cu amintiri oribile, traiesti doar din umbrele realitatii prezente. Pentru romani, solutii iluzorii la amintiri obsedante, insa, par sa aiba o multime de sens. (…) Credeam ca problema Romaniei este ca e parte a Europei (istoric expus razboaielor si intereselor de tot felul – se vede din textul anterior), o tara slaba inconjurata de tari puternice. Ei par sa creada ca Solutia este sa fie o parte a Europei, ca tara slaba inconjurata de altele mai puternice”

        Suntem asadar oameni care traiesc din amintiri oribile nerezolvate, traim in trecut nu in prezent si de aceea alergind dupa iluzii, dupa surogate cu aer vestic (si securistii fac asa ceva, de asta imbraca haina de oaie a anticomunismului, si cei cu # resist mimeaza ceva vestic, si pesedistii acum se dau vestici introducind concepte fiscale fara baza reala a lor asa cum e in vest, si kovesi se crede vestica in prostia ei nemarginita, si cei de la putere care cred ca justitia se reformeaza peticit) si crezind in continuare ca Solutia noastra ca tara este slugarnicia si mimetismul fata de Europa in loc sa ne cladim propria putere. Iata asa ne vad, cu mila, si aliatii nostri. (Scuze, nu pot sa dau articolul lui Friedman in intregime fiindca stratfor nu permite mai mult de trei accesari, dar e cumplit, am sa vad daca-l gasesc reluat altundeva unde e acces nerestrictionat)… ei uite, cam asa, mai bine ne-am creste cinepa in loc sa ne-o creasca altii prin Canada, dar cui ii pasa…# resist bine stimulat de noua securime “occidentalizata” si “democratizata” si impozite pe gospodarii de azi pe miine sunt mai hip.

        • edi spune:

          Dada, e foarte corect ce spune omul [...împreunã cu Kaplan*, de asemenea un bun "cititor" al vremurilor, deja întrezãreste cumva cam ce s-ar prefigura dincolo de ..."orizonturi"], dar dinspre paradigma alde-anã, efectiv înfrãtzitã în idealuri [cu toate "delimitãrile" vosganiene, .../my ass !/] cu pesedismul triumfant, nu vãd ce asteptãri au câteva persoane.

          * “Rãzbunarea geografiei”, mai era un exemplar duminica trecutã la Cãrturesti [A.Verona]

        • Adam Mareș spune:

          Păi e cam incult, fiindcă România ESTE parte a Europei, chiar dacă avem multe probleme venite din Est.

  12. sorin gyorgyfalvi spune:

    @VV

    :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

    http://isdv.dc-host.ro/Dropbox/vosganian.jpg

    ati devenit renumit, unii chiar intentionat fac de-astea ca sa obtina asemenea rezultate…

  13. Adam Mareș spune:

    Nu vă înțeleg. Emi vorbește numai în termeni de emoționalitate și de sentimente, ca și cum oamenii n-ar putea contesta ceva rațional, ca și cum nimeni nu mai gândește. Cris îi blamează pe cei care protestează, aceștia vrând să trăiască într-o țară europeană. Și ce ar trebui să facem? Să aplaudăm toți PSD-ALDE? Că rezolvă ei problemele? Chiar nu vă înțeleg. Ce soluții propuneți, în afară de pioșenia față de PSD-ALDE?

    • emi spune:

      Vrei sa spui ca problemele societatii romanesti pot si trebuie rezolvate de tefeleii din strada?!? Asta este solutia ta logica, toti politicienii la puscarie si rezolva rezistacii tot? Asta se numeste anarhie, iar cei care indeamna la anarhie nu pot avea niciun IQ.

    • cris spune:

      Sofisme: aici folosesti falsa dilema, spui ca nu exista decit doua solutii la o problema, absolut antagonice. Orice problema are mai multe cai de rezolvare, nu doar doua opuse. In psihologie tipul acesta de gindire se numeste black-and-white si e specific tulburarilor de comportament de tip sociopat, borderline, paranoic, schizotipal etc, etc. Scuze, dar iesi din gindirea asta alb negru, e daunatoare.

      Cine de aici ti-a propus piosenie fata de psd? eu? unde? Nici gind, ci tu asumi ca orice nu e # resist e pesedism. Ce solutii propun? Dar am vorbit deja de pilda la idea cu pragul ca faceti o greseala majora, de ambele parti si psd si # resist, confundati doua notiuni distincte, abuzul de putere cu infractiunea de serviciu, asa cum nu se face nicaieri in lumea civilizata. Am fost eu de accord cu un prag fix la delictul de serviciu? nu am explicat de zeci de ori cum se calculeaza? – si aceasta e piosenie fata de psd pentru tine??????

      Nu sunt de acord cu felul in care psd/alde vor sa faca desemnarea capetelor justitiei, l-am intrebat pe VV de nu stiu cite ori care e argumentul lui Tariceanu fiindca pentru mine e inacceptabil, dar nu, nici nu pot tine partea unor # rezistaci care mi se par bizari si falsi. Am argumentat de nu stiu cite ori ce inseamna independentza a puterilor in stat, nu doar a justitiei, checks and balances si cum se asigura reprezentativitatea si in privintza justitei, nu de la mine ci de la una din cele mai importante democratii din lume. Am dat o solutie diferita de a oricarei parti. Asta e piosenie fata de pesedism?

      Vrei sa spun ca transferarea raspunderii la angajat e o timpenie… Cum vrei sa spun asa ceva cind eu platesc din salariul meu, pe raspunderea mea, impozite, pensie, asigurare de sanatate, nu aagajatorul, Acela doar imi face favorul sa faciliteze transferul bancar direct din salariu, atit. Eu negociez brutul nu netul, 40% din brut care mi se duc pe toate darile posibile si imposibile sunt raspunderea mea. Eu am obligatia sa aduc angajatorului ca productivitate salariul meu brut, nu net, si in plus inca cel putin 350.000 dolari pe an: de fapt nu-mi plateste nimic, eu ma platesc pe mine ba si pe cei care lucreaza cu mine in final, calculat la brut nu la net. Si asa e si in Germania de pilda, angajatorul isi asuma doar limitat niste responsabilitati dar altfel nu-ti face decit favorul sa trimita direct din salariul tau darile, TU platesti darile. Pot sa spun ca e o masura introdusa abrupt in Romania, heirupist, ca trebuie sa te gindesti mai intii la consecinte, ca trebuie sa limitezi cumva dorintza angajatorilor de a profita si a scadea salariile nete, ca trebuie sa reformatezi ANAF-ul sa gindeasca in acest mod si sa verifice plata impozitelor in acest mod, dar atit. Vrei sa spun, ca orice arogant asa zis occidentalizat si hashtagist, ca nu exista asa ceva in lume, cind eu insami asa platesc impozite si asigurari? Crezi ca am innebunit, ca pot sa am personalitate multipla sau sa dau brusc in schizofrenie doar fiindca voi visati cai verzi pe pereti ca fiind capitalism si oricine nu o face e “pesedist”?

      • Adam Mareș spune:

        Nu eu gândesc în alb-negru. Am spus doar că unii oameni aleg să protesteze. E dreptul lor. Nu pot face altceva, în situația dată. Tu dai din gură pe blog. E dreptul tău. Ai avut vreun feedback de la coaliția de guvernare?!

        • Adam Mareș spune:

          Tu gândești în alb-negru, pentru că nu poți înțelege că unii aleg să protesteze.

        • cris spune:

          Ei fi-r-ar sa fie, nici nu oblig pe nimeni sa fie de acord cu mine, va dau niste infornmatii, explic, va dau sursele, occidentale, sa le cititi si singuri si sa va faceti o opinie, asa am facut de fiecare data, de ani. Cu ce te impiedic eu domnule sa protestezi? Cu nimic. Dar nici tu nu-mi poti interzice sa am o opinie in aceasta privintza.

          Ia mai lasa-ma cu faptul ca eu as manipula pe nu stiu cine, nu spun decit ca aveti posibilitatea sa va treziti si sa vedeti cu adevarat cum e societatea occidentala, in termenii lor, in vorbele lor, in conceptiile lor, si daca alegeti pe mai departe sa traiti in iluzii, cum spune Friedman, e alegerea dumneavoastra si sa traiti bine asa. Eu doar dau posibilitatea oricui sa citeasca, sa se informeze sa decida, si tu imi spui mie ca manipulez cind nu eu sunt strigator de sloganuri idioate pe acest blog? Cine te manipuleaza, eu care iti spun ca asa se asuma darile la stat si in lumea occidentala, in buna parte de angajat,si doar partial de angajator, sau ingimfatul care doar iti spune ca “nu exista asa ceva in lume” ca si cum ar fi o axioma, tie care n-ai pe cine sa intrebi si cum sa verifici.

          Poftim, verifica:

          “Employers generally must withhold federal income tax from employees’ wages” angajatorul retine impozitul din salariul angajatului – adica il transfera direct, dar din salariu, in numele angajatului, se opereaza trasferul din banca, direct, exact asa cum poti allege sa-ti platesti de pilda abonamentul la cablu direct din salariul depus in banca. Nu-ti spune aici, dar angajatul spune angajatorului cit sa-i retina pentru impozitele federale pe luna, eu stabilesc ce procent imi opreste, si eu, angajatul, imi asum obligatia ca la sfirsitul anului fiscal sa platesc diferentza la IRS.

          “Employers generally must withhold part of social security and Medicare taxes from employees’ wages and you pay a matching amount yourself.” Anagajatorul retine contributia la pensie si asigurararea medicala de stat ( din salariul brut), si are si, separat, o contributie a lui.

          “Beginning January 1, 2013, employers are responsible for withholding the 0.9% Additional Medicare Tax on an employee’s wages and compensation that exceeds a threshold amount based on the employee’s filing status. ” Angajatorul retine, si depoziteaza imediat in numele angajatului, taxa aditionala de 0.9% pe asgurarea de sanatate

          Poftim, in direct, de la IRS. https://www.irs.gov/businesses/small-businesses-self-employed/understanding-employment-taxes

          Am spus foarte clar, de la bun inceput, ca la mine e un amestec de plata, unele taxe imi revin integral altele le platesc partial eu si angajatorul plateste partea lui, cum e asigurarea privata de sanatate. Vrei sa-ti dau postarea ca sa o mai citesti o data si sa vezi ce am spus eu si ce ai inteles tu? Eu am un salariu brut si platesc de ma rup, aproape jumatate din munca mea se duce pe taxe, anagajatorul plateste pe dracu’ de unul singur, ma obliga sa muncesc cu mult peste partea lui de contributie si daca nu implnesc acel barem vin cu bani de acasa si ii dau eu angajatorului.

          Vrei sa-ti spun ca nu e asa ca sa ma consideri occidental sau antipesedist? – inca o data crezi ca am capiat si ma pot dedubla? ca pot sa mint?

          Domnule draga, am trait in Germania, am platit taxe si acolo, e acelasi sistem ca cel American in buna masura. De asta de pilda, daca lucrezi acolo si parasesti tara ti se dau toate aceste contributii inapoi, fiindca sunt banii tai ! Eu ti-o spun ca unul care a platit si in Europa si plateste si acum in State si dumneata ma iei cu ziare.com? ziare punct com stie cum imi platesc eu darile, nu eu ? Nu esti in firea ta. Nici nu stii sa citesti un tabel, nu vezi ca acolo e un procent semnificativ platit de angajat si ca asta e parte din salariul lui brut? Ce e diferit de ce spun, de ce iti arat ca e sistemul de taxe si in State? Aaa, ca nu stii restul, ca de fapt tot tu platesti si contributia angajatorului fiindca esti obligat sa aduci un profit mult mai mare decit brutul tau, altfel iti pierzi job-ul, asta e altceva, si e diferentza intre unul care plateste in mod real in occident si tine care citesti doar ziare.com.

          Hai, lasa-ma, imi dai mie lectii de cum imi platesc eu taxele, asta e dincolo de arogantza.

          • Adam Mareș spune:

            :P :P :P Domnule Cris, tu trăiești într-un stat liberal, unde până și armata e privatizată! Aicișa unii bugetari au devenit miliardari.
            Și n-a zis nimeni să nu plătească și angajatul în RO, dar nu tot.
            Tipic pentru tine, să răstălmăcești!

          • Adam Mareș spune:

            Opinia ta e să-i faci idioți pe cei care nu gândesc ca tine. :P

          • cris spune:

            opinia mea e ca pot sa le spun celor care vind gogoritze despre ceea ce nu cunosc ca sunt mincinosi si nesimtiti. Si nu, armata nu e privatizata aici, vezi articolul 2 al Constitutiei americane, nici asta nu stii, e voluntara nu privata.

          • Adam Mareș spune:

            Era o metaforă. Vezi și Banca lor națională. Ideea e că acolo e stat liberal, la noi e un simulacru.

          • cris spune:

            si crezi ca prostiile unora care nu au habar ce si cum se face in occident o sa-ti aduca liberalismul?

            Cum poti sa-mi ceri mie, care stiu ce e aceea pe viatza mea, pe pielea mea, pe taxele pe care eu le platesc, pe munca mea de aproape 20 de ani care nu e la stat, sa dau cel mai mic credit unor impostori din Romania, de orice fel, ca sunt pesedisti, tehnocrati sau de dreapta? Dimpotriva dati cu piciorul in cine are cel mai mic gind real occidental.

            Cum poti sa pretinzi ca daca nu dau credit tehnocratilor de carton si dreptistilor tot de carton, la fel cum nu-l dau pesedistilor care si ei acum fac o impostura liberala, ca asta m-ar face pesedista in vreun fel?

            Pur si simplu spun ca va duceti din lac in putz, out of the fire and into the frying pan, indiferent cum va intoarceti, ca e pesede, ca e ciolos, ca e #, doar fiindca alegeti sa traiti mai departe in ce va iluzionati ca ar fi vestul, doar fiindca va complaceti in discutii minore si in urlatul unul la altul, in loc sa-i cunoasteti regulile si realitatea, asta-i tot. E opinia mea, dreptul meu sa o spun, dreptul vostru sa auziti sau NU.

          • Adam Mareș spune:

            Dar tot n-am priceput ce ar trebui să fac eu sau alții ca mine. Altfel, mai lasă aroganța aia, nu eștu tu singura pe lume care știe cum e în Occident. :P

          • Adam Mareș spune:

            Pardon, singurul! Astă seară te-ai exprimat la masculin. :P

          • cris spune:

            sigur nu, sunt niste milioane de romani care se uita la voi tacuti si se intreaba la fel ca Mihail: si ce naiba aveti in creieri? la cel mai mare vot, ultimul prezdential nu vorbesc decit 10% din ei, niciunul din prietenii mei nu discuta despre situatia poilitica sau economica din Romania, ma bestelesc pe mine ca imi pasa. Restul nu se baga in ciulamaua dumneavoastra, considera ca trebuie sa va descurcati singuri. Vina mea e ca vorbesc, mai bine tac si eu ca multele milioane, ca sa va inchipuiti in continuare ca ce faceti e bine, nu-i asa? OK, asa sa fie.

          • Adam Mareș spune:

            Vorbește, domnule, cât vrei!
            Eu fac bine la slujba mea, mai mult nu am ce face, Nu-s politician. Și dau din gură, ca tine. :P Dar îi admir pe cei care reacționează la prostiile guvernanților.

          • Adam Mareș spune:

            Uite, la America aia a ta oamenii demisionează când sunt acuzați de ceva (acuzați, nu condamnați) :P

            Fostul consilier pentru securitate al președintelui american este anchetat pentru că ar fi discutat despre o eventuală predare a clericului turc Fethullah Gulen către autoritățile de la Ankara, pentru 15 milioane de dolari relatează DPA care preia presa americană. FBI a cerut informații despre o întâlnire din decembrie 2016 dintre Flynn și reprezentanți turci din New York, la care s-a discutat despre transportarea lui Gulen cu un avion privat la o închisoare de pe o insulă turcească.
            Flynn a demisionat la câteva săptămâni după instalarea sa în funcție, după ce a fost acuzat că a mințit în legătură cu contactele sale cu ambasadorul rus. Activitățile sale din trecut de lobby în favoarea Turciei au ajuns în vizorul autorităților anul acesta, după ce s-a aflat că în 2016 societatea sa de consultanță a prestat servicii pentru o firmă deținută de un om de afaceri turc, servicii de pe urma cărora ar fi putut avea de beneficiat guvernul de la Ankara. Flynn nu și-ar fi declarat aceste activități în conformitate cu legislația SUA.

          • cris spune:

            Am vorbit despre employer si employee, e termenul general, si se foloseste la ce ar fi in limba romana masculin. In politica se foloseste ca pronume general referitor la o persoana, femininul, she, her. Vine de la faptul ca substantivele in engleza nu au gen ca in alte limbi europene, genul se determina sintactic nu prin articol. Conventia actuala este ca in politica adresarea e cu she, in economie, administratie cu he. Asa ca las-o balta cu intelighentia. Eu am un motiv, vorbesc engleza curent nu romana, tu n-ai niciun alt motiv sa scapi cite un feminin la adresa propriei persoane decit asa cum spuneam, ca esti femeie, sau ca mai iesi din cind in cind din dulap ( to come out of the closet, asa se spune despre gay care in sfirsit recunosc public ca sunt gay).

          • Adam Mareș spune:

            :P :P :P

          • Adam Mareș spune:

            Bravo, te-ai prins, sunt gay! :-)

          • cris spune:

            Ei nu spune, si crezi ca asa e pentru toti , ca toti demisioneaza cind se spune ceva despre ei, si din proprie intiativa, mda, viseaza ca visezi frumos.

          • cris spune:

            Nu ma intereseaza ce esti ca sex sau optiune sexuala, nu ma intereseaza ce si cu cine faci in patul personal, e viata ta privata. Nu ma intereseaza viata privata a cuiva decit atunci cind acela doreste sa vorbeasca despre ea si mai ales tin strict pentru mine ce mi se spune, cu tot respectul: cind cineva se deschide fata de tine nu intri cu bocancii si nu-ti bati joc, nu folosesti ce ti se spune in confidentza ulterior pentru a-ti bate joc public de cineva. Profesional – e vorba de confidentialitate, si personal, nu ma folosesc vreodata de increderea cuiva in mine.

            ca ai minti, ca te-ai prezenta drept altceva decit esti, da, asta ar spune ceva despre tine, si despre oricine, indiferent ce esti/e ca sex. Si nu neaparat ceva rau si usor de judecat: poate sa fie din teama, din cauza conventiilor sociale, din cauza misoginismului romanesc, etc, etc.

            Whatever…. n-am chef de prostii.

          • Adam Mareș spune:

            De-aia ai devenit tu bărbătoasă? :P

        • Au crescut salariile și pensiile, uite un feed-back. Au fost proteste la nu prea știm ce. Iată alt feed-back. Nu ne bagă nimeni in seamă prin Uiunea Europeană, pentru că ne bat4m joc singuri de noi… Mai vrei?

      • La care din felurile de numire a capilor justitiei te referi? Cel propus de Tăry asau de Liviu?

        • cris spune:

          Nici nu mai stiu cine ce zice in brambureala asta.
          - La tariceanu cu idea ca ar trebui decis de justitie doar in cadrul justitiei – nu se poate, numirea intr-o putere a statului la acest nivel e politica, e normal, trebuie sa asigure reprezentativitatea si sa fie conforma cu principiul controlului puterilor in stat, checks and balances. Activitatea ulterioara a respectivului din justitie trebuie sa fie fara ingerinte politice – exact cum pretindeti la presedinte, ca e reprezentatul unui partid, sprijinit de acesta, dar odata ajuns presedinte nu trebuie sa fie partinic. Eu prefer sistemul American, fiindca implica toate cele trei puteri in stat in numire: se face o lista de catre cei din justitie, din aceea seful executivului, presedinntele aici, propune, si propunerea este acceptata sau respinsa de legislativ, de senat.
          - La propunerea ministrului justitiei: la fel in numire sunt implicate doar doua din cele trei puteri ale statului, oricum o intorci, cei trei implicati sunt ministru si presedinte – adica executiv si CSM adica justitie, iar parlamentul nu exista, culmea, Acela care conform constitutiei, art 61 e “organul reprezentativ suprem al poporului roman” Pai de unde si pentru cine e justitia, vine din cer si pluteste tot pe acolo deasupra a orice? nu, trebuie sa se supuna inclusiv acestui percept esential, ca prlamentul este organul reprezentativ SUPREM al poporului roman: introducerea parlamentului in ecuatia acestor numiri e esentiala pentru ca justitia sa fie reprezentativa pentru un popor si in slujba acestui popor roman.

          E un balamuc, care tine iar de ceva elementar, de definirea a ce inseamna si ce nu inseamna amestecul politicului in justitie in cadrul unui stat democratic in care trebuie sa existe independenta a fiecarei puteri din stat si control resciproc. (Ah, mor, imi aduc aminte iar ca altul de aici mi-a spus ca de unde am scos asta cu independenta fiecarei puteri in stat – de la mama democratiei, de acolo, citeste macar lucrurile elementare daca te dai democrat! – unde mai pui ca in tari ca Anglia se vorbeste nu doar de independenta ci de SUVERANITATEA parlamentului.) Noi n-avem parlament…..

    • Dacă vor să trăiască într-o țară europeană de ce îi ridică în slăvi pe cei care ne așază, in ce privește corectitudinea actului de justiție, în rând cu Rusia și Turcia?

  14. Mihail spune:

    Deci, pana la urma, de ce ies aia in strada, de ce tot “#rezista” ?
    Care-i ideea ?

    Intreb si eu, ca pe aici, toata suflarea a dat-o pe Craciun. Strazile cu beculete, brazi ornati la fiecare colţ, pana si arcul de la Stadionul Wembley se aprinde in culori diferite.

  15. elenick spune:

    cris, adam,

    vis a vis de “revolutia fiscala” putina teorie economica nu strica – si facuta de un economist bunicel – Lucian Croitoru de la BNR.

    http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-22108525-chicago-boys-sau-bucharest-boys-sau-fost-trecute-contributiile-sociale-angajator-angajat.htm

    Eu personal cred ca aceasta trecere a obligatiilor de la angajat la angajator este numai un pas pregatitor pentru ADEVARATA revolutie fiscala, aceea de a se trece la IMPOZITAREA PROGRESIVA – de care VV stie mai multe dar nu ne spune nimic! :) Sau poate bate vreo aluzie ?!

    • elenick spune:

      scuze , de la angajator la angajat…

    • Lucian Croitoru a facut și ceva politică băsistă dacă=ți mai amintești :)

      • elenick spune:

        Nu, a fost un simplu pion de care si-a batut joc Basescu atunci cand l-a ”propus” premier, el incercand de fapt sa traga de timp cu nominalizarea PM, dupa caderea lui Boc prin motiune de cenzura.

        Sa nu incurcam borcanele, a fost un ”folosit” (din ratiuni de nonpoliticianism), nu un activist.

  16. elenick spune:

    @all,

    Iata si explicatia pentru batalia/graba ce se poarta pe legile justitiei si in special pentru schimbarea legii abuzului in serviciu. Punem pariu ca o noua “definire” il scoate pe Daddy curat, uscat, din actualul dosar? :)

    http://www.stiripesurse.ro/liviu-dragnea–urmarit-penal-in-dosarul-tel-drum_1231088.html

  17. emi spune:

    Cand contributiile se platesc “doar de angajat”, se vede clar costul muncii in brut, si costul taxelor.
    Cand contributiile se platesc “de catre angajat si angajator”, totul devine o nebuloasa, si angajatul percepe ca el ar plati mai putin.
    FALS!
    Angajatorul care se respecta nu calculeaza costul cu salariile la brut, ci la brut plus costuri cu contributiile sociale aferente.
    Singurul avantaj pe care il are “contributia angajatorului” este ca da impresia angajatului ca plateste mai putin, in felul acesta obligatiile aferente sunt mai ascunse.
    Daca vrei sa-ti fie clar cat din munca ta sunt taxe, atunci chestia cu “contributia angajatorului” trebuie sa dispara.
    In felul acesta este clar pentru toata lumea, angajatul plateste taxe de x% (din care sanatate a%, CAS b%, somaj c%, contributii pensie d%, impozit pe salariu conform legii), angajatorul plateste impozit pe profit si dividende.
    Pudibonderia ca platesc angajatorii pentru angajati este doar o masca.

    • emi spune:

      Stiti la ce foloseste aceasta masca a “contributiei angajatorului”?
      La crearea tensiunii intre angajat si angajator, la stimularea “luptei de clasa”. Angajatul nu intelege ca pe angajator il mai costa munca lui inca 30% din brut, si il acuza ca se imbogateste pe spinarea lui, angajatorul nu il poate plati mai mult pentru ca trebuie sa plateasca si contributiile, si iata “DIVIDE ET IMPERA”
      De ce sa fie prietenie si respect in societate cand se pastreaza mai usor controlul cand exista cearta?

  18. emi spune:

    In ultima vreme se intampla un fenomen straniu, socialistii vor masuri liberale si liberalii le pun piedica, iar liberalii iau masuri sociale si socialistii tipa ca sunt iresponsabili :)
    Jocul acesta periculos este stimulat prin DNA.
    La ce foloseste?!? La renuntarea romanului de a mai vota, astfel se poate controla mai usor cine castiga alegerile.

  19. elenick spune:

    Cestiuni importante! Iata si rechizitoriul DNA in noul dosar in care Dragnea& famiglia ot Teleorman sunt suspecti

    http://anticoruptie.hotnews.ro/stiri-anticoruptie-22109008-oficial-liviu-dragnea-urmarit-penal-dna-pentru-constitutire-grup-infractional-organizat-abuz-serviciu-dosarul-deschis-urma-unei-sesizari-oficial-antifrauda.htm

    PS1- un amanunt e clar : dosarul a pornit de la o sesizare OLAF si este intocmit/urmarit in colaborare cu ei.
    ps2 – emi, citeste cu atentie rechizitoriul! e reteta brevetata de distrugere si furt a avutiei tarii de lichelele politice, aici mebri marcanti ai PSD. Nu ca nu am sti ce a facut PSD din 90 incoace! :(

    • emi spune:

      Si pedelacii erau sfintisori…
      Un om cinstit nu se preocupa, nu ii sta gandul zi lumina la furtisaguri, daca romanii ar gandi mai putin la hotie, mentalul colectiv ar elimina notiunea spontan. Dar invidia hotilor potentiali pe hotii potenti e uriasa si amplifica nevoia de furt si in mentalul colectiv.
      Eu nu am sustinut ca cineva e vinovat sau nevinovat, spun doar ca avem societatea pe care o imaginam.
      Am sa dau un exemplu mai usor de inteles, cu ingrasarea/slabirea:
      Oamenii gandesc: “nu trebuie sa mananc!”
      Subconstientul/spiritul nu are puterea de a intelege dualitatea da/nu, atunci la nivel subconstient ajunge doar “trebuie sa mananc”.
      Daca te adresezi spiritului, al tau sau cel colectiv, pentru a fi inteles correct trebuie sa eviti negatia si cuvintele de joasa frecventa.
      @elenick, intr-o singura postare ai scris “rechizitoriu de doua ori, dosar de trei ori, suspecti, anticoruptie, urmarit, penal, infractional, abuz, sesizare de doua ori, distrugere, furt, lichele”, adica 16 cuvinte care amplifica in mentalul colectiv ideea de vina penala si hotie.
      Este normal sa te supere asemenea fapte, dar nu este normal sa amplifici aceasta energie prin vorbe inutile.

    • Adam Mareș spune:

      @elenick
      Caz-școală: așa s-au îmbogățit toți hoții ăștia, ăsta e capitalismul românesc de cumetrie. Emi va zice că suntem invidioși. :P
      Deci Dragnea poate fi urmărit penal fără acordul Parlamentului?

    • cris spune:

      @ Adam

      Sigur ca Dragnea poate fi urmarit fara acordul parlamentului, e scris in Constitutie. Doar daca se pune problema arestarii in acest caz se cere acordul Parlamentului.

      Art 72, (2) : ‘Deputaţii şi senatorii pot fi urmăriţi şi trimişi în judecată penală pentru fapte care nu au legătură cu voturile sau cu opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului,

      dar nu pot fi percheziţionaţi, reţinuţi sau arestaţi fără încuviinţarea Camerei din care fac parte, după ascultarea lor.’

      Voua vi s-a indus ideea ca parlamentarii fac scut in jurul cate unui acuzat si ca de aia nu-si poate face treaba DNA-ul. NU, procedura este ca parlamentul sa ceara urmarirea penala sau sa o respinga DOAR in cazul in care acuzatiile privesc votul – adica actiunile/hotaririle politice ale unui ministru care e si parlamentar sau ale unui parlamentar – sau opiniile politice. Mai era unul pe aici acum ceva timp care mi-a facut capul calendar, ca asa era in presa de o anume parte, ca nu se ridica imunitatea pentru parlamentari decit pentru “opiniile politice”, nici dinsul nu citise Constitutia, ca e si pentru “vot” , dar de asta imi spunea mie ca “apar penali” – adica, am inceput sa ma obisnuiesc ca nu cititi propria Constitutie, a devenit o obisnuinta cu tot nefirescul ei.

      Inceteaza insa sa imi atribui mie ce nu spun: nu am intrebat de ce iesiti voi in strada, am spus ca o faceti amestecat, pestrit, in unele parti manipulat, sau neintelegind nici macar lucruri elementare – cum e la OUG 13 diferenta intre infractiune de serviciu si abuz de putere, dar ca e dreptul vostru sa o faceti.

      Iar in rest n-am ce sa spun, va zbateti in acelasi marasm indiferent ca va bucurati ca acum ar cadea capul lui Dragnea. In cazul lui Basescu, care a furat o flota s-a spus ca e prejudiciu zero, la mismasurile lui cu terenuri si cladiri nu s-a atins nimeni de el, la ALRO au disparut inregistrarile. La Blaga desi sunt oameni care spun clar ca s-au dus cu banii la el, s-a facut un dosar prost ca sa scape? sau a fost achitat ca a fost acuzat aiurea? Vi s-a furat un vot in 2009 – e o bagatela, vi s-a furat un referendum in 2012 – e o bagatela. Si tot asa. Cind se tin dosare la dospit, se fac prost, ca sa nu duca la vreo condamnare pentru unii, dispar inregistrari, aveti dementi de tipul portocala care doar vrea sa beleasca oameni sau cum Dumnezeu s-a exprimat in delirul dumnealui, si altii sunt terfeliti in toate felurile exact cind trebuie sa ajunga sau sunt intr-o pozitie politica anume, ca altfel nu se atingea nimeni de ei, asta nu se numeste justitie ci umori delirante, selectivitate si interese.

      Daca e Dragnea vad acum ca e acelasi dosar din 2013 care atunci a fost inchis. Ce dorinta de justitie e asta? S-a inchis dosarul din 2013, ca acelasi DNA se bucura de sorici si acum se deschide ca nu le mai da Dragnea sorici? Au fost incorecti, corupti, sau pur si simplu incompetent cei din DNA atunci? Sau inchiderea de atunci e corecta si acum fac ceva doar ca sa distruga imaginea cuiva? Ce spune OLAF in comunicat, textul, e referitor la functionari publici nu nominal la Dragnea, acuzarea DNA e referitoare la Dragnea – ce spun in introducere – am citit comunicatul. Nu stiu, vom vedea.

      Dar indifferent despre ce caz e vorba, nu imi puteti vinde asa ceva drept corectitudine si justitie: asta nu are nimic, dar nimic, de a face cu justitia din alte tari, e bambilici, e alba neagra, e vodevil mediocru, pe care le considerati justitie. Si asta iesiti sa exaltati in strada? Hotii, hotii! Cei care iau hoti sau nevinovati tintit, doar ca sa incline o balantza politica de o parte sau alta, sau ca asa au chef, sau ca asa li se comanda, nu va deranjeaza? Un dement de portocala nu va deranjeaza? ca se pupa kovesi in bot cu oprea, coldea si nu mai stiu cine e util stapinirii la un moment sau altul nu va deranjeaza? Nu, fiindca va spuneti ca scopul scuza mijloacele,… adica ceva ce nu exista in justitia altor tari.

      Nu am nicio inocentza, reala sau falsa, cind intreb asa ceva, ci intelegerea a ce inseamna justitie in alte parti ale lumii si uimirea la ce faceti acolo, la aceasta comedie de proasta calitate, la aceasta mocirla pe care o numiti pompos lupta anticoruptie.

      @ Elenick

      Vorbesc teoretic? Eu, care traiesc de ani sub un sistem de justitie puternic si intr-un stat de drept, nu tu care de fapt nu ai habar ce-i aceea…. Si n-am mincat salam cu soia, zau, n-am trait si in Romania, n-am fost in ’89 pe strada, nici in ’90 la Universitate, nu am plecat definitiv abia in 2000 intelegind ca niciodata nu se va schimba nimic. De emi ce sa mai zic, ca a plecat abia prin 2010-2011 parca, nici ea nu a mincat salam cu soia. Sperantza moare ultima se vede, eu si emi mai speram ca totusi, in ciuda oricarei evidente, va veti veni vreodata in fire, la o normalitate oarecare…. La ce naiba ne trebuie asemenea sentimentalism?

      Imi spuneti voi mie de Flynn, imi spune adam ca una din problemele lui e ca a facut lobby pentru turci si a ajuns in pozitia in care sa-i avantajeze oficial, politic, ascunzind acest lucru, dar cind va spun eu ca pentru mine Voiculescu a mintit, si-a ascuns niste sponsorizari de la firme de medicamente, fiind ministru si facind politica medicamentulu, pentru ca aici asa ceva nu e permis, se lasa cu demisii si procese, asa cum e acum la Flynn, ati facut pe niznaiul, spunind ca am eu ceva in particular cu acest individ: era intr-un conflict de interese major, a mintit, si asa ceva e nepermis in alte parti ale lumii,. Si nu e prima data ca o spun , asa v-am explicat si acum niste ani despre Gitenstein care se visa sef al dept de justitie desi facuse lobby sa promoveze legi cu dedicatie pentru companii care il plateau Ei hai, si eu vorbesc teoretic…. Da, asa e, nu va agatati voi numai de ce va convine, si cind va convine si la fel de selectiv omiteti alte lucruri,…Parol.
      *****

      Imi pare rau ca ma uit si ma mir, mai imi si pierd timpul sa spun ce gindesc: asa cum spuneam, nimeni dintre prietenii mei romani plecati nu o face, nu-si pierd timpul, fiindca n-ai ce intelege si fiindca nimic nu se schimba. Imi pare rau si mi se face rau de fiecare data cind mai deschid blogul sau ceva de presa romaneasca. tefelisti de o parte, astia ai lui dragnea facind parade la DNA, malin bot facind circ sau codrin stefanescu facind circ, tot aia e. A te interesa de propria tara a inceput sa insemne sa-ti faci rau singur, se vede. Ce sa zic, sa va fie de bine si sa dormiti cum va asterneti. Pa , ne-om vedea mai incolo cind mai imi fac rezerve de nervi pe care sa-i cheltui pe inutilitati, ca sa mai pot face fata la balamuceala dumneavoastra, daca oi face-o.

      • Adam Mareș spune:

        Știam că pot fi urmăriți penal, era o întrebare malițioasă. :-) Am spus asta când se cerea ridicarea imunității lui VV, mai de mult. :-)
        Și știu că Dragnea trebuia să fie de mult cercetat, că a fost lăsat să fure. Dar acum ce-ai vrea să fac? E bine și mai târziu decât niciodată. :-)

        • cris spune:

          Ai putea, ca atunci cind admiri pe aceia care ies in strada, sa consideri ca la fel de bine ar trebui sa manifesteze si impotriva incompetentei si selectivitatii DNA, sa te intrebi de ce au aceasta selectivitate , sa realizezi ca aceasta nu se numeste justitie ci doar cafteala intre diferite grupuri de interese si ca in aceste conditii singurul rezultat posibil este instaurarea altui grup de interese, exact ca in Italia. Nu te faci frate cu dracul si nu-l pupi in bot si il aclami pina treci puntea, nu-i dai puteri nelimitate ca iti convine temporar, caci dupa aceea tot tie ti se urca in cap de atitea infrateala si tot pe tine te sugruma. Asadar, mai bine la timp, corect, egal pentru oricine, nu “mai tirziu si mai selectiv e bine, ca merge si asa” Gata, pa, m-am saturat de “merge si asa” pina la voma.

          • Adam Mareș spune:

            Eu am spus că ar trebui o reformă în justiție, dar nu ce vrea PSD. Asta e problema. Strada reacționează la pericolul iminent.

          • Și cam ce reformă în justiție ai vrea?

          • Adam Mareș spune:

            Doar niște politicieni curați ar putea să facă o reformă, dar nu peste noapte.

          • Păi să așteptăm politicienii ăia curați așa cum îi vor Jonahhis și acoliții lui. Mamă, mamă,ce reformă în justiție or să facă!

          • cris spune:

            daaa? ce dragut, pai legile unei tari se fac in parlament nu intr-un cer angelic, sau poate ati vrea sa se faca in CSM ca judecatorii si procurorii sunt aprioric curati. Ttraiti in tara in care nu exista oameni nevinovati ci doar oameni de care nu s-au acupat DNA si serviciile inca., deci asteapta, in mod cert cind cineva va dori sa schimbe ceva se va trezi dna-ul brusc si va descoperi de cine nu s-a ocupat inca….

            Si peste noapte ati acceptat si oug-ul lui pruna cu nu stiu cite schimbari la codul penal, ba chiar si codul penal, ca si l-a asumat boc, nu s-a discutat, ba chiar si actualele legi ale justitiei ale lui macovei au fost asumate de guvernul Tariceanu, nu discutate. Cum mama naibii va treziti ca vreti sa discutati numai citeodata? Macar legile astea ale justitiei se discuta si rasdiscuta de vreo noua luni, in curind vor fi elefant si se vor naste abia dupa 2 ani, LOL. Ba parti ale acestora, cum e cu numirea capilor justitiei, se vor si discuta la CV – macar de cei de la CV nu se poate “ocupa” DNA-ul. Eu m-am plictisit de-a binelea deja: lasa, voi asteotati mai departe…succesuri

          • emi spune:

            “Strada reactioneaza”?!?
            Asa arata logica??? :)

          • Adam Mareș spune:

            Dacă nu ieșeau oamenii în stradă nu se mai discuta nimic. Era OUG13. :P :P :P

          • OUG 13 era doar o mică parte din reforma justiției.

          • Exacr asta e problema, Cris. Te-ai aștepta ca un tânăr să fie de partea victimelor, nu de partea călăilor.

        • Trezește-te, Adam. La Dragnea sunt lucruri de acum 12 – 15 ani. Ori v-ați prostit, ori încercați să ne prostiți pe noi.

          • Adam Mareș spune:

            Dragnea e victimă???!!! :P :P :P

          • Rușanu e victimă. Păcuraru e victimă. Lotul de la vama Constanta care a stat cu lunile in pușcărie e victimă. Nu știu care judecător distrus e victimă. Doamna care a stat cincisprezece ani nevinovată în inchisoare e victimă. Atâtea cazuri cu fapta nu există sau cu dovezi fraudate sunt victime. Să continui?

  20. emi spune:

    Popoarele au fost intotdeauna conduse de “gasti”, un singur om nu poate conduce singur.
    Legile nu au fost niciodata perfecte, totusi a le schimba la fiecare 4 ani nu este dovada de intelepciune si echilibru.
    Politica prin politici determina directia de dezvoltare a unei societati, de aceea deciziile politice e bine sa ramana in afara intereselor DNA, pentru ca DNA nu este ales prin vot popular, nu are viziune sociala si nu sustine democratia.
    A da puteri nelimitate DNA e ca si cum intr-o gospodarie ar conduce cainele de paza, care ataca furibund si liber mai ales pe stapanii care ii refuza halca de carne.

  21. Adam Mareș spune:

    Drame familiale :P :P :P
    Codrin Ștefănescu: Cum să mai ai curaj în România? Dacă fetiţa mea, la 15 ani, spunea „Nu pot să vorbesc la telefon cu colega mea că vrem să copiem la lucrarea la Geografie, că ne ascultă ăştia“

  22. emi spune:

    “Viata m-a invatat ca lumea este amabila daca eu sunt amabil; ca persoanele sunt triste daca eu sunt trist; ca toti ma iubesc daca si eu ii iubesc; ca toti sunt rai daca eu ii urasc; ca exista fete zambitoare daca eu le zambesc; ca exista fete amarate daca eu sunt amarat; ca lumea este fericita daca eu sunt fericit; ca lumea se supara daca eu ma supar; ca exista persoane recunoscatoare daca eu sunt recunoscator; viata este ca o oglinda: daca zambesc, oglinda imi intoarce zambetul. Atitudinea pe care o am in fata vietii este aceeasi pe care viata o va lua fata de mine.
    Cine vrea sa fie iubit, sa iubeasca!
    Unicul motiv sa fii fericit este pentru ca tu hotarasti sa fii fericit.”
    Ghandi.

    • elenick spune:

      E clar ca dosarul este bine intocmit si ca va merge inainte, fara pericolul de a fi musamalizat, tergiversat, trimis inapoi de vreo judecatoare care se pensioneaza, etc, etc. Si mai ales VA FI URMARiT in derularea sa de europeni, atat de Institutii cat si de opinia publica (s-or fi saturat sa plateasca furaciunile din statele ”dubioase” democratic). Mai ales ca grupul infractional functioneaza si azi!
      Dupa parerea mea DNA-ul trebuie sa aiba rabdare cu martorii/suspectii. Sunt atat de multi incat e IMPOSIBIL ca omerta sa fie respectata 100% si sa nu incerce nimeni sa-si scape pielea dand in fapt pe cei mai mari, la ordinele carora au facut infractiunea. Statistic e imposibil!

      Deci, rabdare si tutun! :)

  23. elenick spune:

    Acum s-au adaugat alte indicii de frauda, VV, de-aia s-a redeschis dosarul. Adica s-au pus cap la cap hartiile de la UE cu cele de la noi, informatiile OLAF cu cele ale DNA si s-a descoperit ”the big picture”! Era un mecanism intreg de oameni, firme si relatii construit in scop de furat de catre Capo del tutti capi, seful Mafiei, Daddy. De aia da OLAF drept exemplu acest dosar, pt colaborarea interinstitutionala excelenta!

    Drama noastra este urmatoarea : ca noi STIM ca aceasta Caracatita de Teleorman este valabila in achizitiile publice/fonduri europee in fiecare judet, la fiecare municipiu si in fiecare comuna, la proportiile corespunzatoare… Ce ne facem cu celelalte Famiglii ??? :(

    • cris spune:

      Nu te ingrijora. Cu cine da soriciul la DNA la timp va fi ca in cazul famigliei basescu – se claseaza flota, se claseaza ALRO, etc, etc. Nu-I nimic, poti sa speri ca atunci cind nu va mai da respectivul sorici la DNA se va supara Kovesi pe el , caci iata acum exista un precedent – vorba lui Adam, mai bine mai tirziu decit niciodata. :) :) :) Si totul cu tichia de margaritar “statuldedrept”. Sa va traiasca, si la cit mai mult sorici!

      • elenick spune:

        Draga mea nihilista,
        Dar exista si posibilitatea ca acest dosar sa fie semnalul ca NIMENI nu mai este tinut in brate si nicio fapta cautionata/acoperita. Sa vezi atunci ”Cantarea Romaniei la ciripeli si turnatorii ! E de ajuns sa faci ”ochii mici” catre unul si vor sari 10 sa-l dea in gat, ca in ”Ceata lui Pitigoi” :)

        Sa lasam DNA&OLAF team sa-si faca treaba si mai vedem pe urma!

        • cris spune:

          viseaza, viseaza, vorba lui Friedman, noi cu iluziile, ei cu soriciul, pardon, cu statuldedrept. :)

        • Pe bune, să-i lăsăm să-și facă treaba. Adică să vâneze pe Dragnea, Shaiddeh, R. Plumb și alți pesediști :) În timp ce penelisto-pediștii scapă. Bună treabă…

          • elenick spune:

            cred ca va ganditi si la ceva aldisti, de acolo supararea! “nu spui cine, persoane importante!”

          • elenick spune:

            si vedeti ca, in mentalul colectiv, solidaritatea asta cu dragnea&co nu numai ca nu prea va face cinste, ca politician “curat” ce se presupune ca sunteti , dar creaza si niste semne de intrebare asupra dvs : nu cumva… ? :(

          • Imi plac ghilimelele. Sunt și eu ticălos, doar sunt plin de mașini, iachturi etc.etc., am avut contracte cu statul obținute prin trafic de influență. Te felicit, elenick, că m-ai demascat :)

          • emi spune:

            Si de ce PSD-ALDE ar fi mai prejos de PNL-USR?
            Pentru ca asa decideti voi?
            Sunteti cam putini, e adevarat, aveti frica si ura la patrat, de la neputinte vi se trage, dar nu puteti convinge tocmai din pricina urii inumane, scapate practic de sub control.
            Un om cu frica lui Dumnezeu ii ocoleste pe “apucati”…

          • emi spune:

            Imi pare rau ca am folosit acest limbaj extrem de dur, dar m-am saturat sa fiu considerata o naiva indragostita, unii oameni nu pricep ca ura ii transforma in monstrii.

    • Pe cine prostești, Elenick??? Noi indicii la ceva petrecut acum 15 ani??? Nici la asasinarea lui Kennedy nu au apărut așa niște elemente noi după 15 ani :)

      • elenick spune:

        VV, dvs si colegii din aldepsd incercati sa ne prostiti cu intrebari din astea “intrebatoare”. A fost furaciune acum 10 ani sau ieri? Pe mine ma intereseaza doua chestii : a mic, hotul – la puscariiiiie! si be, sa se recupereze toti banii furati si inapoi cu ei la buget! daca vor reintra in economie cele 1- 2 miliarde furate de politicieni si gasca de banditi din jurul lor, alta va fi soarta acestei tari!

        Revolutie – fiscala, judiciara, etc, minciuni din astea vreti? revolutie o sa aveti, de data asta pe bune!

        • emi spune:

          Cam 90% din banii “furati” sunt la “prietenii” americani, de aceea ne sunt “prieteni”, cum nu se cotizeaza, cum ne trag de urechi, cum scoate DNA banii de la americani??? :):) :)
          E adevarat, PSD e mai mare, deci trebuie sa cotizeze mai mult…

        • emi spune:

          De ce crezi ca conturile lu’ Base din Panama au ramas in suspans?
          De ce crezi ca Base traieste modest, la banii din Panama putea sa-si ia si el un apartament la Monaco si sa nu-I mai tremure picioarele prin Romania…
          Spui ca altii sunt naivi, vezi cum functioneaza oglinda?!?

        • Nu te prefă că nu înțelegi. În 2013 aceiași procurori au clasat. In 2017 aceiași procurori o iau de la capăt. Ce s-a intamplat între timp cu aceiași procurori? Nu cumva contextul s- a schimbat?

  24. emi spune:

    “Reactioneaza strada” nu e logic, e periculos.
    In primul rand strada nu poate reactiona, este un obiect rigid, asa spune logica mea.
    In al doilea rand strada este nimeni, adica reactioneaza o multime care nu-si asuma aceasta reactie, pot fi deci betivi, agitatori, oameni ai strazii, sau stupizi cu copii in carucior, niciunul nu isi va asuma ca a fost in strada, daca se intampla ceva neprevazut, incriminator. Evident pot fi si oameni responsabili dar aceia in general nu au timp de pierdut in strada, in plus stiu ca pot folosi alte mecanisme, mult mai eficace si mult mai inteligente, decat sa se piarda intr-o multime care poate usor scapa de sub control.
    In 2012 am fost in septembrie, intr-o seara, la miting la Cotroceni. O singura data m-a lamurit cum e cu mitingurile, oamenii nu ies in strada daca nu sunt organizati sa iasa, altfel de unde sa stii unde se face mitingul, de unde porneste “revolutia”? Si atunci erau disipati printre oameni ca si mine, veniti din convingerea ca asa e corect, o multime de indivizi care stiau ce trebuie facut, cand se pleaca, pe unde se merge, ce anume se striga (ca sa se inteleaga ce se striga, incepeau cam toti odata cu acelasi slogan).
    La inceput mi-am spus ca sunt cei care vin in fiecare zi si de aceea stiu ce au de facut, la sfarsitul mitingului intelesesem deja si puteam recunoaste usor un “agitator”. Spre deosebire de cei de azi, agitatorii care ne ghidau in 2012 erau oarecum indiferenti, o faceau mecanic, si nu prea convingeau, privindu-l azi pe @tudor pot recunoaste ura in forma avansata, ura dispusa sa ucida.
    De aceea ocoleam PNL in 1990, era prea multa ura in agitatori, dar pe aceia ii puteam intelege, multi facusera puscarie, sau aveau rude care suferisera enorm, pe agitatorii de astazi nu ii pot intelege, ce anume poate provoca aceasta ura atat de inveninata?!?
    “Strada” nu reactioneaza, o fac oamenii plini de ura care isi ascund neputintele si identitatea sub masca multimii inveninata de cuvintele lor.

  25. emi spune:

    Si intrebarea de 100 de puncte, cum il acuza DNA pe Dragnea fara sa le provoace necazuri americanilor, sau chiar si europenilor?!?
    Crede cineva ca s-a “ospatat” singur din fondurile europene?!?
    Mi-e mila de Kovesi…

  26. emi spune:

    Pentru cei care vor sa cunoasca muzica napoletana:
    https://www.youtube.com/watch?v=fDPNVPG3PHA

  27. Adam Mareș spune:

    “Moise Guran i-a trimis lui Ciorbea o scrisoare prin care îi cere să conteste la CCR ordonanța 79/2017 (revoluția fiscală). Extrag și dezvolt din întreaga demonstrație o chestie care îmi pare evidentă: atacul la Pilonul II de pensii.
    Până acum, era stabilit PRIN LEGE că 5,1% din salariul meu brut merge la Pilonul II, iar 5,4% merge la sistemul public de pensii. Deci aveam, prin lege, speranța legitimă că 5,1% din brut merge în pensia mea privată.
    La salariul meu, celor 5,1% le corespundea o sumă anume, să zicem X. Dacă m-aș fi dus la un salariu brut mai mare, evident că și X era mai mare. Odată virată, suma X reprezintă proprietatea mea privată, care se acumulează și se înmulțește până ies din activitate și-mi va fi returnată sub formă de pensie privată.
    Guvernul însă, fără să mă întrebe, schimbă modul de calcul al salariului brut, prin transferul contribuțiilor de la angajator la angajat. Noul brut devine, așadar, mai mare cu 18,5% decât cel vechi (chiar dacă netul rămâne cam același).
    Cum legea îmi garantează procentul din brut care merge la pensia privată, și nu suma X, ar fi fost legitim să sper că contribuția mea lunară va fi mai mare, corespunzătoare noului brut, deci mă voi bucura de o pensie privată mai mare.
    Numai că Guvernul zice așa: nu, noi reducem contribuția de la 5,1% la 3,75%, pentru ca suma X să rămână aceeași. Dar pentru ca suma X să rămână intactă, noul procent trebuia să fie 4,3 – și nu 3,75.
    Deci Guvernul mă fură de două ori: odată că scade procentul de 5,1 și a doua oară că fixează noul procent la 3,75. Banii pe care Guvernul mi-i fură astfel intră în bugetul public de pensii și sunt folosiți pentru plata pensiilor de azi (și nicidecum pentru pensia mea viitoare).
    Problema, marea problemă, e că ambele furturi se comit prin ordonanță de urgență. Iar Constituția zice clar că ordonanțele de urgență „nu pot viza măsuri de trecere silită a unor bunuri în proprietatea publică”.
    * Sunt banii aceia bunul meu? Da, că așa spune legea.
    * Mă silește Guvernul să nu-i mai am? Da, că așa spune ordonanța.
    * Este bugetul public de pensii parte a proprietății publice? Hai să-l văd pe ăla care dovedește contrariul.
    Să vedem ce zice și Victor Ciorbea, dacă găsește elemente de neconstituționalitate în această ordonanță de urgență.”

    • Pensia e pensie, indiferent de structura asigurării ei (din care pilon), pensia se va plăti la nivelul calculat. Obiectia lui Guran nu se susține. Pensia se va plăti din ambele piloane.