Archive for the ‘Economie’ Category

Numărul de noi infectări se dă prin ordin pe unitate și ordinul e 1100 ???

marți, iulie 28th, 2020

În 27 iulie au fost efectuate 7574 de teste, dintre care 4877 în baza selecției epidemiologice și 2697 la cerere, rezultând 1104 de noi infectări. În data de 28 iulie au fost efectuate 21135 teste, dintre care 13127 în baza selecției epidemiologice și 8008 la cerere. Au rezultat tot cam atâtea teste pozitive, 1151.
Așadar, din două, una. Ori numărul de noi infectări este stabilit prin ordin pe unitate, indiferent de numărul de testări. Ori de ieri până azi situația s-a ameliorat considerabil, dacă la un număr triplu de testări avem același număr de noi infectări.

O, tempora!

duminică, iulie 19th, 2020

Clasarea dosarului „10 august” de către procurori și care spune, dintr-o cu totul altă perspectivă, că jandarmii atât de blamați își făceau, de fapt, datoria, ne conduce la câteva concluzii simple:
Când sunt huiduiți ai lor, manifestanții sunt buni și jandarmii răi.
Când sunt huiduiți ai noștri, manifestanții devin răi și jandarmii buni.
Cum s-ar zice, istoria se trăiește o singură dată, dar se rescrie de mai multe ori.
Ba uneori, se trăiește și se rescrie în același timp.

Numărul cazurilor noi de infectări cu virusul corona, comunicat zilnic de Grupul de Comunicare Strategică, este o cifră ușor manevrabilă și lipsită de relevanță

sâmbătă, iulie 18th, 2020

. Ceea ce are cu adevărat importanță este numărul TOTAL de cazuri, de cazuri active și de cazuri noi. Din păcate, aceste informații ne sunt complet necunoscute.

La cca 4000 de testări erau raportate 200 – 300 de cazuri noi. La 12 000 testări, numărul cazurilor noi a urcat la 500. Când testările urcă spre 20 000, numărul cazurilor noi se duce spre 1000. Dacă, însă, presupunând că testările ar putea fi la îndemână, precum termometrul pus la subsuoară pentru aflarea temperaturii, și i-am testa zilnic pe toți cei douăzeci de milioane de români, câte cazuri totale și cazuri active am avea, câte cazuri zilnice noi? Acestea sunt singurele cifre care contează, restul e doar mistificare. A socoti drept relevante cifrele privind cazurile zilnice noi sau cazurile totale de infectări oferite de Grupul de Comunicare Strategică e ca și cum am socoti că iazul conține doar peștii pe care îi pescuim. (more…)

Întrebare către Raed Arafat și Grupul de Comunicare Strategică

miercuri, iulie 8th, 2020


Bănuiesc că pentru fiecare test pozitiv există, atașat, un nume și un cod numeric personal. Nu ne spuneți că nu aveți o astfel de evidență, pentru că atunci nu vă credem nici în legătură cu numărul persoanelor infectate. 
Au existat numeroase cazuri în care o persoană testată pozitiv a fost retestată în perioada de tratament și testul a ieșit din nou pozitiv.
Iată și întrebarea: o persoană testată pozitiv la mai multe testări succesive, în perioada de îngrijire, este declarată o singură data sau de mai multe ori?
Potrivit datelor Grupului de Comunicare Strategică, până astăzi, 8 iulie 2020, au fost declarate 29620 de persoane infectate. Care este numărul persoanelor infectate, potrivit codului numeric personal?

O comunicare virtuală nu poate duce decât la o democrație virtuală. Iar într-o democrație virtuală nu conduc oamenii, ci serverele, sau, eventual, oamenii din spatele serverelor.

marți, iunie 30th, 2020

Alegerile, fie ele locale, fie parlamentare, obligă la exercitarea deplină, neîngrădită, a drepturilor cetățenești. Nu poți face precampanie și campanie electorală cu restrângerea dreptului la întrunire. Nu poți să-ți prezinți candidații cu masca pe figură și temându-te să dai mâna cu alegătorii. Nu poți alege consilierii locali într-o comună uitându-te la televizor, cu atât mai mult cu cât Guvernul finanțează presa cu sute de milioane de lei. Nu poți muta cu totul dialogul interuman pe Messenger. Nu poți transforma comunitățile în grupuri de prieteni pe WhatsApp. 

Nu poți preschimba zâmbetul în emotikon și șoaptele în sms-uri. Nu poți face din curentul electric cel mai important agent electoral. 

Cum spuneam, o comunicare virtuală nu poate duce decât la o democrație virtuală. Într-o democrație virtuală ca aceea generată de comunicarea prin cyberspațiu, conduc serverele. Serverele sunt un fel de arsenale burdușite nu cu praf de pușcă, ci cu informații. Și atunci vă veți închipui cine vor fi oamenii din spatele serverelor.

 

Iată o fațetă edificatoare a modului în care psihoza paranoidă a guvernanților a sporit nejustificat suferințele românilor și risipa bugetară.

luni, iunie 22nd, 2020


Potrivit cadrelor medicale angajate, spitalul Colentina a oferit, până în luna martie, tratament pentru cca 20 000 de pacienți lunar. https://rohealthreview.ro/medici-si-angajati-ai-spitalulu…/….
Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București ne spune că în ultimele trei luni, la Spitalul Colentina, devenit suport pentru COVID, au fost internați 542 de pacienți https://rohealthreview.ro/assmb-informatii-actualizate-pri…/
Cu alte cuvinte, un spital care în trei luni ar fi oferit servicii medicale pentru aproape 60 000 de pacientți, a făcut-o doar pentru … 542, adică pentru mai puțin de 1%! Ca să nu mai vorbim că o bună parte dintre aceștia s-au dovedit, în urma testărilor, sănătoși tun.
În prezent, un spital cu aproape 900 de paturi și peste 1200 de cadre medicale deservește… 77 de pacienți, dintre care doar 7 în stare gravă, iar o treime dintre ei fără simptome și fără vreun tratament specific.
Faceți un calcul să vedeți cât a costat întreținerea acestui spital în ultimele trei luni, în comparație cu serviciile medicale oferite. Gândiți-vă că, în același timp, spitalele modulare ale armatei inaungurate cu mare pompă și sălile de sport transformate în spitale de campanie au stat goale.
Nu vă sugerez să calculați și suferințele bolnavilor care nu au putut fi tratați la timp, căci pentru așa ceva nu există unități de măsură.

Guvernul Orban se cere iarăși destituit prin moțiune de cenzură.

miercuri, iunie 17th, 2020

Nu ar fi la prima tentativă de acest fel. A mai făcut-o când spera că vom avea alegeri anticipate. Acum avem alegeri întârziate și tot nu s-a lepădat de nărav. S-ar putea să-i reușească și de data asta. 
Faptul că Guvernul nu a solicitat Parlamentului un vot pentru prelungirea stării de alertă este o ilegalitate. Iar motivul că, prin lege, la prelungirea stării de alertă nu se menționează aceleași proceduri ca la instituirea ei este cel puțin bizar.
Când a prelungit starea de urgență, președintele a urmat exact aceleași proceduri ca la instituirea ei. Astfel se petrec lucruile și în ceea ce privește starea de alertă. Prelungirea stării de alertă nu este un ecou întârziat al instituirii acesteia. Este o nouă stare de alertă care, la rândul ei, urmează exact aceleași proceduri. Altminteri, Guvernul ar putea să prelungească la nesfârșit restrângerile de drepturi constituționale și constrângerile de tot felul.
E drept că CCR dezbate dacă votarea în Parlament a unei Hotărâri de Guvern e constituțională sau nu. Dar până atunci legea e în vigoare și este cât se poate de clară, asta dacă vrei s-o înțelegi și s-o respecți.

„Distanțare socială” este o expresie cu totul neadecvată. Confruntați cu o suferință comună, oamenii, din punct de vedere social, trebuie să se apropie unii de alții, nu să se distanțeze.

marți, iunie 16th, 2020

N-am încredere în cifrele oferite de Grupul de Comunicare Strategică, mai ales când ele se potrivesc la țanc cu intenția de prelungire a stării de alertă

duminică, iunie 14th, 2020

. Lipsa mea de încredere în informările oficiale mi-am argumentat-o de fiecare data. O fac și acum.

În ultimele două zile am avut 542 de noi infectări. Cu toate astea, în mod ciudat, numărul bolnavilor aflați la terapie intensivă a scăzut de la 171 la 165. Cred că e momentul să știm și noi ce fel de bolnavi sunt aceștia care se declară zilnic? Prezintă ei simptome sau sunt asimptomatici? Prezintă risc de contminare sau nu? Sunt ei spitalizați sau nu, iar dacă sunt spitalizați, câți sunt spitalizați zilnic, care sunt spitalele unde sunt internați, ca să putem face o minima verificare a corectitudinii cifrelor?  (more…)

Progresele tranziției la români:

vineri, iunie 12th, 2020

În 12 iunie 1990, Ion Iliescu considera că cei care nu sunt de acord cu el sunt golani.

În 12 iunie 2020, Klaus Iohannis consideră că cei care nu sunt de acord cu el sunt proști.

De fapt, noi nu eram golani, doar Ion Iliescu ne credea golani.

De fapt, noi nu suntem proști, doar Klaus Iohannis ne crede proști.

Cine știe ce-o mai fi și în 12 iunie 2050…