Archive for martie, 2010

Curajul de a asuma istoria

miercuri, martie 31st, 2010

Faptul ca Doru Maries a decis sa renunte la greva foamei nu este  un abandon, ci un gest de onoare. Cata vreme reprezentantii grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor s-au angajat ca, pana la 20 mai, sa voteze Legea lustratiei, lege care asteapta de ani de zile votul final, Doru Maries a considerat, pe buna dreptate, sa salute prin incetarea actului sau de protest, acest acord politic. (more…)

Pozitia PNL fata de Legea educatiei si situatia dezastruoasa a bugetului national

marți, martie 30th, 2010

Declaratie Varujan Vosganian, in urma intrunirii Consiliul Național Executiv al Partidului Național Liberal de ieri, 29 martie, care a luat în discuții câteva chestiuni de actualitate de natură politică și, potrivit atribuțiilor sale, a rezolvat câteva probleme de natură organizatorică.

 Printre cele dintâi a fost decizia pe care am luat-o și care fusese prefigurată deja de săptămâna trecută privind depunerea unei moțiuni simple pe tema educației. Colegul nostru din Consiliul Național, Andrei Marga, a făcut o prezentare a temelor de fond ale acestei moțiuni simple, care se referă la situația de ansamblu a învățământului românesc, la modul în care este el finanțat, la faptul că veniturile profesorilor scad în continuare și la consecințele sociale privind relația precară dintre guvern și partenerii sociali. Moțiunea simplă va fi depusă de grupul parlamentar din Senat și probabil că în săptămâna viitoare vom asista și la dezbaterea publică în măsura în care președintele Senatului, Biroul Permanent al Senatului vor programa dezbaterea săptămâna viitoare. Noi vom face toate demersurile astfel încât depunerea moțiunii simple să permită dezbaterea ei săptămâna viitoare. (more…)

Grotescul la romani

duminică, martie 28th, 2010

Credeam ca apogeul grotescului in ce priveste istoria guvernarilor post-decembriste a fost atins in toamna anului trecut, cand un politist, lider al Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul de Interne facea un apel catre…infractori. Apelul era deosebit de calduros, chiar patetic, si incepea (n-o sa va vina sa credeti) chiar asa: “Stimati infractori…”  Ce doreau, insa, politistii in acest apel? Nici mai mult nici mai putin decat ingaduinta si intelegerea infractorilor.  Anume, pana la sfarsitul anului (2009 – n.n.) sa se abtina de la a comite infractiuni pentru ca Politia nu a primit bani sa se doteze cu cele de trebuinta ca sa-i gabjeasca. Adica benzina pentru masini, munitie pentru armamentul din dotare si (scuzati expresia!) pulane pentru cotonogeala. (more…)

Cazul Cristian Anghel

luni, martie 22nd, 2010

Lunea trecuta eram prieten cu Cristian Anghel, primarul liberal de Baia Mare. A trecut o saptamana, timp in care am aflat de condamnarea sa la doi ani si jumatate de inchisoare. Astazi e din nou luni si eu continui sa fiu prieten cu Cristian Anghel.

Fiecare dintre noi trece in viata prin clipe grele. Si observa cum, in astfel de imprejurari, unii si altii dintre prieteni se indeparteaza pe tacute, lasandu-i gol in jur, privindu-l cu neincredere, atunci cand nu-l ocolesc de-a dreptul.  Emil Cioran spunea ca Romania merita s-o iubesti mai ales atunci cand ii e greu. Eu zic ca asta e valabil si cand vorbim de prieteni. (more…)

Un nou episod in procesul Turcu-Tuca. Serialul continua!

miercuri, martie 17th, 2010

Tocmai vin de la tribunal. Am avut un nou termen in procesul pe care     l-am intentat acum trei ani si jumatate lui Liviu Turcu, lui Marius Tuca si Editurii Intact, ce editeaza Jurnalul National, in legatura cu calomniile  privind apartenenta mea la fosta securitate si la serviciile de spionaj ale regimului comunist, calomnii lansate cu promptitudine in momentul anuntarii candidaturii mele pentru pozitia de comisar european. “Un nou termen” este o sintagma deja depasita, pentru ca noul termen a devenit deja vechi, intre timp instanta a dat un nou termen: 12 mai. Judecatoarea a insistat asupra faptului ca nu mai dispusa sa acorde o noua amanare. (more…)

Iata domeniile celor 15 comisii de specialitate ale PNL

marți, martie 16th, 2010

Art.4

Comisiile de specialitate ale PNL se organizează şi îşi desfăşoară activitatea în următoarele domenii:

  1. Buget – Finanţe
  2. Economie şi mediul de afaceri
  3. Administraţie şi interne
  4. Justiţie (more…)

Astazi, luni 15 martie, ne vedem la Antena 3, orele 21,30, realizator Mihai Gadea

luni, martie 15th, 2010

Iar daca aveti idei despre temele zilei: intrevederea de la Cotroceni pe teme constitutionale, guvernul din umbra PNL, sindicate si bulgari de zapada etc. va astept sa le formulati si eu le iau cu mine – instrumentar – la dezbatere.

Bloguvernul din umbra ( sau care il va pune in umbra pe cel de la Palatul Victoria)!

duminică, martie 14th, 2010

Dragii mei interlocutori, dupa ce v-ati facut ceva timp incalzirea, propun discutiilor voastre o tema noua: cum sa guvernezi din opozitie.

Institutional vorbind, elitele unei societati sunt acelea care pot influenta agenda publica. Poate ca n-o sa credeti, dar potrivit acestei definitii, Emil Boc si ai lui fac parte din elitele Romaniei. Ramanem noi doar contra-elite sau putem, chiar si in aceasta postura de opozanti, sa orientam si sa solutionam cate ceva din agenda publica a romanilor? (more…)

Neobositii navigatori ai acestui blog pot vota pentru “Cartea anului” pe site-ul Observatorului cultural

miercuri, martie 10th, 2010

Observatorul cultural realizeaza un sondaj de opinie privind “Cartea anului” , propunand publicului un numar de titluri selectionate de redactorii acestei reviste. Printre ele se afla, alaturi de “Cartea soaptelor”, carti semnate de autori precum Cristian Teodorescu, Matei Visniec, Anca Mizumschi, Angela Marinescu, Andrei Terian, Vasile Ernu, Dan Coman s.a.m.d. Adresa este www.observatorcultural.ro

Un mic efort si astazi: orele 20,00 la Antena 3, emisiunea Gabrielei Vranceanu-Firea. Sa va vad si sa ne vedem!

marți, martie 9th, 2010

Bag mana in foc ca PD nu va trimite nici azi vreun membru al cabinetului la dezbatere. Ca la orice mafiotlacuri, la Guvern functioneaza Omerta, legea tacerii. In alta ordine de idei, ce carti ati citit saptamana trecuta?. Iata, incep eu: Palatul viselor de Ismail Kadare, Johnny Panic si Biblia Viselor (povestiri) de Silvia Plath si Piercing de Ryu Murakami. Le recomand pe toate. Dar voi, cei mai bloggeri dintre bloggeri?