Archive for mai, 2010

Bugetul de stat, in alerta maxima!

luni, mai 31st, 2010

 

Situatia executiei bugetului de stat este de-a dreptul dramatica. Cifrele din aprilie s-au deteriorat atat de mult fata de luna martie, incat ne intrebam nu cat de prost e guvernata tara ci, pur si simplu, daca Romania mai e guvernata. (more…)

Daca e situatie exceptionala, unde e Consiliul Suprem de Aparare a Tarii ?

sâmbătă, mai 29th, 2010

BUCUREŞTI (MEDIAFAX) – Liberalul Varujan Vosganian a declarat, joi, că CSAT stabileşte situaţiile excepţionale prevăzute la articolul 53 din Constituţie, care permit restângerea unor drepturi civile, precizând că trebuia convocat acest for. (more…)

Comitetul National de Coordonare a Comisiilor de Specialitate ale PNL a decis trimiterea in judecata a Guvernului

joi, mai 27th, 2010

Declaratie de presa Varujan Vosganian, la finalul sedintei Comitetului National de Coordonare a Comisiilor PNL:

“Am primit din partea comisiilor de specialitate mandatul de a solicita Biroului Permanent al Senatului, potrivit procedurilor parlamentare, începerea urmăririi penale împotriva Guvernului prin reprezentantul său Emil Boc datorită faptului că a refuzat să pună la dispoziţia preşedintelui Comisiei economice aceste informaţii care sunt extrem de importante şi care preocupă astăzi pe toţi românii. Am primit de la Comisia juridică a PNL un punct de vedere care spune că această faptă a Guvernului ca în 20 de zile să nu răspundă nejustificat constituie infracţiune conform dispoziţiilor articolului 8 alineatul 2 litera a din legea 115/1999 privind responsabilitatea ministerială şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. Astăzi am început elaborarea ei şi cred că până luni, când va fi şedinţa de BP această scrisoare, această solicitare va fi depusă la BP. Am depus această solicitare în data de 28 aprilie prin poşta militară la Cabinetul primului-ministru, termenul a fost depăşit. Noi şi săptămâna trecută am atras atenţia asupra faptului că termenul e depăşit, nu am primit niciun răspuns, drept care considerăm că este un refuz de a pune la dispoziţia noastră aceste informaţii.”

La data de 28 aprilie 2010, preşedintele Comisiei economice din Senat, Varujan Vosganian a cerut Guvernului o listă a companiilor care au beneficiat de sume de la buget, pe baza căreia urma sa intocmeasca un raport al comisiei, pentru a se putea compara cu listele publice ale susţinătorilor din campaniile electorale. Guvernul Romaniei nu a raspuns acestei solicitari, refuzand sa transmita datele cerute.

Comitetul National de Coordonare al Comisiilor de Specialitate l-a mandatat pe domnul Varujan Vosganian sa solicite Biroului Permanent al Senatului, potrivit procedurilor parlamentare, inceperea urmaririi penale impotriva Guvernului – prin reprezentantul sau, premierul Emil Boc – din cauza faptului ca acesta a refuzat sa pună la dispozitia presedintelui Comisiei Economice a Senatului informatiile cerute.

Cererea de incepere a urmaririi penale a fost depusa azi la Biroul Permanent al Senatului.

Din seria gogomaniilor prezidentiale

duminică, mai 23rd, 2010

Mult trebuie sa mai urasca Basescu si Boc guvernarea liberala! Nici un prilej nu este ratat pentru a lansa, cu obida, inca o defaimare la adresa fostului Guvern. Ura este atat de sincera si de coplesitoare incat orice informatie prinsa din zbor, orice frantura de fraza gasita prin arhive sunt folosite imediat impotriva liberalilor. Ca niciunul dintre bravii protagonisti de care am amintit mai sus nu isi ofera macar un ragaz de o clipa inainte de a cadea in ridicol (ori in penibil, alegeti dumneavoastra, functie de starea de spirit in care va gasiti) sta dovada sirul de gogomanii prezentate de presedintele Basescu intr-o declaratie din 9 mai 2010. (more…)

Emil Boc a gasit cauza: Vosganian si Occidentul

vineri, mai 21st, 2010

 

Chiar in aceasta ordine, caci principalul vinovat pentru faptul ca Guvernul trebuie sa ia masuri de austeritate sunt eu. Zice Emil Boc intr-o logica nastrusnica, specifica pedistilor: “Spun cu subiect si predicat: Vosganian!” Care parte din Vosganian este subiectul si care predicatul, asta numai Boc poate sa stie.

Mai pe romaneste, Guvernul este nevoit sa taie salariile si pensile pentru ca liberalii le-au marit. Daca economia nu crestea pe vremea liberalilor, n-ar fi avut de unde sa se prabuseasca. Desi asta nu e foarte sigur. Daca liberalii ar fi lasat pensile si salariile la nivelul de mizerie la care se gaseau in 2004, dupa guvernarea socialista, ar fi fost minunat pentru pedisti. Cu alte cuvinte, Boc ar fi vrut ca noi sa majoram veniturile bugetare mai mult decat dublu in patru ani, dar salariile si pensile sa le lasam cum au fost. In 2004 profesorii aveau venitul salarial mediu brut de 200 euro (cam 150 euro dupa impozitare), cam cat era, adica, salariul minim in 2008! Iar pensia medie era in 2004 de 60 euro. Acesta e idealul de tara al domnului Boc. (more…)

Transcriere declaratii de presa la finalul sedintei Comisiilor de specialitate ale PNL

marți, mai 18th, 2010

18 mai 2010

Participant: Varujan Vosganian, vicepresedinte coordonator  

 Astăzi a avut loc întâlnirea săptămânală a Comisiilor de specialitate ale PNL. Aș vrea să vă prezint două dintre deciziile pe care le-am luat. Cea dintâi se referă la o sesizare pe care o vom face Curții de Conturi în legătură cu situația structurilor deconcentrate, în care, pe același post au fost plătiți doi, uneori chiar trei directori și unii dintre aceștia, în urma unor hotărâri judecătorești definitive, au primit și drepturi salariale din trecut în condițiile în care pe același post a mai fost plătit cineva, astfel încât dorim ca, în virtutea atribuțiilor legale, Curtea de Conturi să facă o verificare, să evalueze pagubele care s-au înregistrat la nivelul bugetului de stat, al bugetului administrației locale și, eventual firește, să aflăm și noi cine sunt răspunzători pentru toate aceste situații. (more…)

Ne vedem in seara aceasta la Realitatea TV, orele 21.30!

luni, mai 17th, 2010

La emisiunea moderata de Adrian Ursu vor mai participa si Laszlo Borbely, ministrul Mediului si Bogdan Hossu, presedintele Cartel Alfa.

Transcriere conferință de presă la finalul ședințelor BPC și CNEx – 17 mai 2010

luni, mai 17th, 2010

Participanți:

Crin Antonescu – președinte PNL

Varujan Vosganian – vicepreședinte PNL

  (more…)

PROGRAM DE URGENTA AL PNL PENTRU IESIREA DIN CRIZA SI RELUAREA CRESTERII ECONOMICE

luni, mai 17th, 2010

 

 Anul 2010 este un an crucial in evolutia viitoare a Romaniei.

 O guvernare eficienta este obligata sa adopte masuri de reforma institutionala si de modernizare a marilor sisteme publice (educatie, sanatate, pensii, ordine publica s.a.), insotite de programe investitionale adecvate, care sa stopeze declinul economic si sa asigure, incepand cu anul viitor, reluarea cresterii economice. Dimpotriva, o guvernare lipsita de vointa politica si de pricepere cum este cea actuala va crea haos administrativ, va adanci deficitele si va creste datoria publica, ajungandu-se chiar la blocaje in functionarea statului.

Criza romaneasca este marcata, in primul rand, de reducerea dramatica a produsului intern brut, precum si de scaderea brutala a nivelului de trai. Dupa primul trimestru al anului 2010, economia romaneasca continua sa fie in recesiune. Aceasta contractie este insotita de dublarea numarului de someri. Influenta directa a cresterii somajului asupra bugetului ajutorului de somaj va fi, in 2010, cu 1 miliard de euro mai mare decat in 2008. Costul somajului asupra bugetului consolidat va fi de peste 2,5 miliarde de  euro. (more…)

Discurs la dezbaterea Legii pensiilor, impotriva decuplarii pensiilor de salariul mediu

marți, mai 11th, 2010

S T E N O G R A M A

 

şedinţei Senatului din 10 mai 2010

 

E X T R A S

……………..

 

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Vă mulţumesc.  Alte intervenţii? Domnul senator Varujan Vosganian, microfonul central, dacă mai era nevoie.

Domnul Varujan Vosganian:

Eu, domnule preşedinte, aş porni în această abordare de la experienţa pe care am avut-o in douazeci de ani de tranzitie. Cum au evoluat pensiile atunci când ele erau corelate cu rata inflaţiei? Cum au evoluat pensiile atunci când ele au fost corelate cu salariul mediu? (more…)