Archive for aprilie, 2011

Tema zilei – 30 aprilie 2011: Nivelul dezastruos al investitiilor straine in Romania

sâmbătă, aprilie 30th, 2011

Una dintre cauzele importante ale declinului economic din ultimii doi ani o constituie reducerea dezastruoasa a nivelului investitiilor straine directe (ISD). (more…)

Varujan Vosganian la Monney Channel: “Este prima oara, in istoria de o mie de ani a comunitatii noastre, cand armenii din Romania simt nevoia sa ia atitudine in legatura cu unele declaratii de politica externa ale autoritatilor romane!

vineri, aprilie 29th, 2011

Iata, in cele ce urmeaza, dialogul realizat cu Dan Apostol la Televiziunea Monney Channel pe tema declaratiilor prezidentiale privind Nagorno – Karabagh:

Tema zilei – 27 aprilie 2011: ” Inflatia din perioada 2009 – 2011 taie o cincime din veniturile reale ale romanilor!

miercuri, aprilie 27th, 2011

De ani buni BNR rateaza sistematic tinta de inflatie (cred ca 2011 e al cincilea an consecutiv). Daca prin 2006 – 2008 populatia nu simtea efectul acestor neimpliniri ale bancii centrale, dat fiind ca veniturile nominale cresteau cu mult peste rata inflatiei, din 2009 incoace ratarea tintei de inflatie se simte usturator in buzunarele romanilor. (more…)

Discurs pe tema alegerilor dintr-un singur tur de scrutin (8 aprilie 2011)

luni, aprilie 25th, 2011

Domnul Mircea-Dan Geoană:

Mulţumesc. Domnul senator Vosganian, microfonul central.

Domnul Varujan Vosganian:

Stimaţi colegi,

În primul rând, sesizez abilitatea Guvernului ca o astfel de modificare să nu o introducă printr-un proiect de lege, ci prin propunere legislativă.

Dumneavoastră veţi judeca dacă această propunere legislativă este corectă sau nu, încercând să refaceţi istoria României din 1990, în ideea în care votul reprezentativ de largă amploare s-ar fi făcut dintr-un singur tur. Mă refer la Preşedintele României şi la primarii capitalelor de judeţ. (more…)

Sa primim Sfintele Pasti cu iubire si lumina! Si sa meditam la cuvintele lui Meister Eckhart: “Ochii cu care il vedem pe Dumnezeu sunt aceiasi cu care el ne priveste…”

sâmbătă, aprilie 23rd, 2011

Asta-seara (vineri, 22 aprilie a.c., orele 18,15) la Televiziunea Monney Channel, vom vorbi, impreuna cu Dan Apostol, despre Nagorno Karabagh si despre pozitia Romaniei

vineri, aprilie 22nd, 2011

Cat despre comunitatea armeana din Romania,  ea se limiteaza, in Saptamana Mare, la a-si exprima nelinistea si nedumerirea in legatura cu declaratiile presedintelui Romaniei pe parcursul vizitei sale in Azerbaidjan,  urmand ca pozitiile noastre oficiale sa fie  prezentate in saptamana care urmeaza.

P.S. La orele 14,45, site-ul ziare.com a preluat aceasta declaratie de pe blog.

Tema zilei – 20 aprilie 2011: “Referendumul, ca agent electoral”

miercuri, aprilie 20th, 2011

Trebuie sa fim deosebit de atenti. In obtinerea unor avantaje de natura electorala, Partidul Democrat si presedintele tarii nu vor avea , la urmatoarele alegeri nici un scrupul. Vor utiliza mijloace de toate felurile, unele deja consacrate, altele, ceva mai inovative, dar la fel de imorale.

Lista practicilor de tot felul utilizate de Partidul Democrat pentru a influenta alegatorii inaintea votului ori pentru a reinterpreta, in mod neeuclidian, numaratoarea voturilor, ar fi suficient de lunga pentru a da, ea singura, consistenta unui studiu de amploare. Astazi ne vom ocupa, insa, doar de unul dintre aceste tertipuri, una dintre cele mai perfide, anume organizarea unui referendum in ziua alegerilor. (more…)

Tema zilei – 15 aprilie 2011: Comisia Nationala de Prognoza aduce un elogiu guvernarii liberale: in 2008 Romania a avut cea mai inalta rata de investire, la doar un procent de visul de aur al comunismului!

vineri, aprilie 15th, 2011

Una dintre acuzele cele mai frecvente ale propagandei desantate a Guvernului Boc, reluate de latratorii de serviciu, a fost aceea ca Guvernul liberal a fost unul al risipei, mai preocupat de consum decat de investitii. Datele oferite recent de Comisia Nationala de Prognoza, altminteri un organism guvernamental, constituie o palma usturatoare pe obrazul groscior al acestor defaimatori. Si inca un argument pentru alimentarea nostalgiilor, iar nu a resentimentelor, fata de ceea ce a fost, timp de numai douazeci de luni, Guvernul liberal. (more…)

Tema zilei – 13 aprilie 2011: Cum a salvat mostenirea liberala Guvernul pedist

miercuri, aprilie 13th, 2011

Iata ca, dupa Grecia si Irlanda, Portugalia, nemaiputand rezista presiunilor legate de datoria publica, a decis sa ceara sprijinul mecanismului de ajutor financiar al Uniunii Europene. Cum se explica faptul ca toate aceste tari au riscat incapacitatea de plata si Romania, desi a trecut prin contractii economice severe, a evitat o astfel de situatie? Ei bine, tocmai datorita mostenirii lasate de Guvernul liberal careia guvernarea actuala, in loc s-o defaimeze in fel si chip, ar trebui sa-i fie recunoscatoare. (more…)

Tema zilei – 12 aprilie 2011: Despre serviciile secrete (II): Nu poate exista democratizare politica fara democratizarea informatiei

marți, aprilie 12th, 2011

 

Concluzia, dupa lecturarea comentariilor la tema precedenta, era previzibila. Fara exceptie, toti participantii la dezbatere si-au manifestat nemultumirea fata de rolul pe care il joaca serviciile secrete in Romania, facand, adesea, trimiteri la metehne din perioada comunista.

Nici nu e de mirare, nu-i asa? Nicaieri, in lumea aceasta, serviciile secrete ori Parchetul general nu sunt prea populare. (more…)