Archive for iunie, 2011

Tema zilei – 29 iunie 2011: Povestea lui Ali Baba si a celor trei sute de hoti. Solutii.

miercuri, iunie 29th, 2011

In ultimele cateva saptamani, actuala guvernare a dat masura sublima a buimacelii sale. Aflata in criza de idei si incapabila sa gestioneze treburile tarii, conderea partidului de guvernamant, in care includem, fireste, si pe presedintele tarii, ne-a propus tot felul de teme pe care initiatorii nu par deloc pregatiti sa le finalizeze, ori macar sa le explice. Pe scurt, guvernantii au inceput sa dea cu capul acolo unde peretele e mai gros si fruntile au inceput sa li se umfle de cucuie.

Nici una din propunerile presedintelui ori ale guvernului din ultimele saptamani nu are vreo sansa de reusita. Nu ca subiectele nu ar fi de interes, dar modul in care ele sunt aduse, in ghionturi si cu ghiotura, in dezbaterea publica le pune sub semnul zadarniciei. (more…)

Primim de la Sorin Iliesiu

luni, iunie 27th, 2011

Sorin Iliesiu este o figura aparte a ultimilor douazeci de ani: manat de idealuri, mereu aflandu-se de partea buna a istoriei, scormonitor, pana la obsesie, dupa adevarurile istoriei recente, autorul unor pelicule memorabile despre realitatile tulburatoare ale anilor ’90 si despre eroii acelor ani, necontaminat de ambiguitati si neistovit de atatea deceptii. Iata cel mai recent apel al sau, pe care il reproducem integral:

 

Comunicat

DOMNULUI TRAIAN BĂSESCU – PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

Demisia!

 

Excelenţă, excelaţi în minciună, nedreptate, neruşine, incultură, derizoriu, prefăcătorie, mahalagism, vulgaritate, ipocrizie,fariseism, prefăcătorie, duplicitate, viclenie. (more…)

Tema zilei – 24 iunie 2011: Noi va iubim, Majestatea Voastra!

vineri, iunie 24th, 2011

Unul dintre motivele pentru care istoria noastra este asa de ratacitoare e faptul ca avem atat de putine repere pe care sa le asumam si cu care sa ne mandrim. Istoria mai veche e luata in raspar. Istoria recenta e atat de tulbure, incat nu stim a deosebi calaul de victima. Iar viitorul este incert. Nu este de mirare, in astfel de conditii, ca mizele noastre se ieftinesc intr-atat incat totul se pune sub semnul indoielii si, in consecinta, devine negociabil. (more…)

Discurs cu ocazia depunerii coroanei in memoria victimelor sangerosului iunie ’90

joi, iunie 23rd, 2011

Tema zilei – 21 iunie 2011: Sublimul democratiei romanesti: Traian Basescu negociaza cu sine insusi

marți, iunie 21st, 2011

In cadrul discutiilor de la Palatul Cotroceni a aparut limpede faptul ca tensiunile din mediul politic sunt prea mari ca sa se mai poata evita un deznodamant abrupt, spectaculos.

Presedintele a acuzat liderii opozitiei de iresponsabilitate pentru ca au refuzat compromisul propus de dansul si au adus, in schimb, o agenda care include alegeri anticipate pentru la toamna. Eu spun ca presedintele se grabeste cu calificativele si ca joaca sa de-a imaginea publica e un lux pe care nu ni-l mai putem permite. (more…)

Luni, 20 iunie, vom petrece seara impreuna: intre 18,45 si 20,00 la emisiunea Andreei Cretulescu, la Realitatea Tv, iar intre 21,00 si 23,00 la Editia speciala a lui Mihai Gadea, la Antena 3. Fiti cu bagare de seama, va vad prin ecran!

duminică, iunie 19th, 2011

Tema zilei – 19 iunie 2011: UDMR, bine ai venit in opozitie!

duminică, iunie 19th, 2011

Vorbeam deunazi despre lipsa de realism a propunerii prezidentiale despre reorganizarea administrative bazata pe opt judete. Fireste ca argumentele ce duc la aceasta concluzie sunt cu mult mau numeroase. Dar, pur si simplu, cred ca mai are rost sa continuam aceasta dezbatere. (more…)

In seara asta, joi, 16 iunie, orele 21.00, ne vedem pe Antena 3, la emisiunea lui Razvan Dumitrescu

joi, iunie 16th, 2011

Astazi, 15 iunie, la orele 18.00, Partidul National Liberal va depune o coroana de flori in memoria victimelor sangerosului iunie ’90

miercuri, iunie 15th, 2011

La evenimentul care va avea loc in Piata 21 decembrie (Universitate- Fantani) vor participa Varujan Vosganian, Andrei Chiliman si Florin Alexe. Va asteptam alaturi de noi.

Tema zilei – 14 iunie 2011: Reforma administrativa: Vrancenii aduc omagiul lor conducatorilor iubiti.

marți, iunie 14th, 2011

M-am nascut  la Craiova, dar am copilarit la Focsani, Asa scria, de altfel, pe buletinul meu de identitate pe care l-am primit la paisprezece ani: Focsani, judetul Vrancea. Niciodata nu am fost atat de mandru ca acum de faptul ca sunt din acest judet. Caci, iata, prin decizia inteleapta a conducatorilor de azi ai Romaniei, la fel de intelepti ca si deciziile lor, judetul meu va avea, in curand, iesire la mare. Va avea si porturi la Dunare, si Delta. Ca sa nu mai vorbim de faptul ca judetul meu se va invecina cu trei state, Republica Moldova, Ucraina si Bulgaria. Prilej de mandrie si de bucurie. (more…)