Archive for noiembrie, 2011

Ziare.com: La multi ani, Romania! – Varujan Vosganian:

miercuri, noiembrie 30th, 2011

La multi ani, Romania! - Varujan Vosganian

Senatorul liberal Varujan Vosganian a urat Romaniei, cu ocazia Zilei Nationale, sa nu mai traiasca in deznadejde, sa-si recapete speranta si sa devina la fel de importanta economic pe cat e pe plan cultural.

“Vreau ca Romania sa nu mai fie, pentru romani, un spatiu al resemnarii si al
deznadejdii.Vreau ca mandria de a fi roman sa includa si modul in care functioneaza institutiile statului roman.Vreau ca romanii sa reinceapa sa-si vada destinul pe termen lung si sa nu se reintoarca la captivitatea orizontului pe termen scurt, asa cum ne obisnuise comunismul.Vreau ca Romania sa fie ospitaliera si pentru turisti, dar si pentru investitorii straini.

Si mai vreau ca Romania sa fie la fel de mare pe atlasul economic al lumii, pe cat e de mare pe atlasul cultural.

Si sa nu ne mai fie teama, in propria noastra tara, sa fim patrioti”, a spus Vosganian, pentru Ziare.com.

Varujan Vosganian a fost deputat in Parlamentul Romaniei din partea minoritatii armene si ministru al Economiei si Finantelor. El este in prezent senator al PNL, vicepresedinte al Uniunii Scriitorilor si presedinte al Uniunii Armenilor din Romania.

Vosganian: E mai greu sa fii sarac in UE decat in afara – interviu Business 24

marți, noiembrie 29th, 2011

Romania dupa 5 ani la masa bogatilor Europei

 “Dupa ce am intrat in UE, ne-am dat seama ca noi de fapt suntem complementari si nu competitivi si am observat ca e mai greu sa fii sarac inauntru decat sa fii sarac afara. Daca esti sarac afara te uiti pe geam la ceilalti cum mananca, insa daca stai la masa cu ei simti si mirosul mancarii. Atunci, Romania, tara saraca in UE, si-a simtit ca o lovitura in plex saracia”, a declarat fostul ministru al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, pentru Business24. (more…)

Tema zilei – 28 noiembrie 2011: Asta e chiar culmea: primul ministru sustine că Guvernul, pentru a diminua pierderile unor contracte care expirau în 2012, le-a prelungit până în…2018!!!

luni, noiembrie 28th, 2011

Iata ştirea MEDIAFAX: “Boc susţine că Videanu a prelungit contractele la Hidroelectrica doar pentru a “minimiza” pierderile
Guvernul încearcă să aducă de partea statului cât mai mult din contractele încheiate de “băieţii deştepţi pentru băieţi deştepţi”, contractele la Hidroelectrica fiind însă prelungite de fostul ministru PDL al Economiei Adriean Videanu doar pentru a “minimiza” pierderile, susţine premierul Emil Boc. (more…)

Tema zilei – 27 noiembrie 2011: Marea amăgeală a disponibilizărilor din administraţia centrală

duminică, noiembrie 27th, 2011

L-am auzit zilele trecute pe ministrul de interne ameninţând că e posibil ca în 2012 să fie disponibilizări în cadrul Ministerului de Interne. În general, ideea disponibilizărilor adică, mai pe româneşte, a datului afară din administraţia centrală este adesea vehiculată. Eu doresc să transmit un mesaj de linişte lucrătorilor din administraţia centrală : în ultimii trei ani mai nimeni nu a fost dat afară din serviciu în administraţia centrală şi nici nu va fi dat afară anul viitor. Toată această trâmbiţare legată de disponibilizări nu are decât scopul de a arăta cât de reformator e acest Guvern buimac şi, mai ales, de a băga spaima în bugetari să nu mai crâcnească în front. (more…)

Tema zilei – 25 noiembrie 2011: Baietii destepti din politica

vineri, noiembrie 25th, 2011

Abil, domnul presedinte! Baiat destept, cum se zice. Are vreo tema pentru care  trebuie sa dea socoteala? Lanseaza fara nici o stanjeneala acuzatii dintre cele mai absurde, pe urma se duce sa se culce. Iar presa se napusteste asupra celui incriminat, sa ceara comentarii. Astfel problema se muta de la cel care ar trebui sa explice, adica de la presedinte, la cu totul altcineva. Iar presedintele, vazand ce usor ii merge si cat de repede poate muta haitasii spre alte tinte, face asta din nou si din nou, ca un adevarat baiat destept din politica ce este. (more…)

Cota redusa de 9% TVA pentru eBooks!

vineri, noiembrie 25th, 2011

Cartile pe suport electronic (eBooks) isi fac loc cu greu pe piata cartii din Romania. Ca ordin de marime, probabil ca editurile care au lansat acest tip de produs vand, in total, doar cateva mii de astfel de carti. In Statele Unite ale Americii, cartile pe suport electronic sunt din ce in ce mai raspandite, asta se vede si din structura vanzarilor companiei Amazon, iar tari europene cum ar fi Franta sau Germania acorda tot mai mare importanta acestui produs si modului in care el este fiscalizat. (more…)

Tema zilei – 22 noiembrie 2011: Frica pazeste bostanaria

marți, noiembrie 22nd, 2011

Ne gasim, intr-adevar, intr-o situatie cu totul stranie. Romanii ne spun: “Scapati-ne de ei!” Ei nu ne spun: “Hai sa scapam de ei!”, de parca noi, cei din opozitie, am fi un fel de hingheri care trebuie sa alergam, cu betele in mana, dupa cotarle. (more…)

Tema zilei – 20 noiembrie 2011: Cu cat creste PIB-ul neagricol in 2011?

duminică, noiembrie 20th, 2011

Pentru a intelege tendintele structurale ale economiei romanesti nu este de ajuns sa ne multumim cu cifrele privind evolutia PIB. Pentru aceasta ar trebui sa avem si o evolutie diferita, pe sectoare economice. De pilda, daca o crestere a PIB se bazeaza pe factori conjuncturali ori climatici, concluzia trebuie sa fie alta, in ce priveste calitatea cresterii, decat daca aceasta sa bazeaza pe investitii. Cresterea productiei industriale are o alta relevanta decat un an bun agricol. (more…)

Ateneul Roman, 19 noiembrie, orele 17.00: Gala poeziei romane contemporane

vineri, noiembrie 18th, 2011

Uniunea Scriitorilor din Romania va invita la “Gala poeziei romane contemporane“, Editia I.  Citesc din versurile lor 25 de poeti romani, selectati de Nicolae Manolescu. Participa actorul Ion Caramitru.

Interpelare adresata premierului Emil Boc

miercuri, noiembrie 16th, 2011

Domnule Prim Ministru,

          In luna octombrie a.c. am adresat Guvernului o serie de întrebǎri şi interpelǎri la care nu am primit rǎspuns nici pânǎ la aceastǎ datǎ, deşi termenul legal a fost depǎşit, dupǎ cum urmeazǎ: (more…)