Archive for martie, 2012

Despre moral şi morală

vineri, martie 30th, 2012

Cum ar zice Topârceanu: Sorin Frunzăverde “vrea să divorţeze/Lung prilej de vorbe şi de ipoteze”. Anul Caragiale se sărbătoreşte la modul sublim. Sorin Frunzăverde  era prim-vicepreşedinte al PDL. Dat mereu ca exemplu de câte ori reprezentanţii acestui partid voiau să-şi aureoleze mitul invincibilităţii. N-am auzit pe vreunul dintre ei să spună o vorbă nelalocul ei despre acest membru pedelist cu nume de baladă. Apoi, brusc, Frunzăverde a devenit tot ce e mai rău pe lume: trădător, lăsător la greu, lipsit de caracter, mafiot vânat de DNA. Faptul că tocmai oameni precum Emil Boc acuză trădarea şi urăsc pe trădători e de-a dreptul grotesc, dacă ne gândim că PD-L, prin alăturarea literei „L” şi-a pus trădarea chiar în titlu şi că toată guvernarea lor s-a ţinut numai datorită trădărilor de tot felul. Dar, probabil că trădarea e o mărime vectorială, nu contează numai mărimea ei, ci şi direcţia. Trădarea de la ei la noi e bună, e semn de caracter, înseamnă să te ajute la greu feţe de gospodari cinstiţi. Trădarea dinspre noi spre ei e lipsă de caracter, abandon de responsabilitate şi mafiotlâc peste putinţă. (more…)

Necesitatea asumării ideologice a dreptei politice româneşti de către Partidul Naţional Liberal

joi, martie 29th, 2012

Întreaga tranziţie postcomunistă în România a  fost dominată de ideea de liberalizare, idee care, din păcate, a fost adesea  pervertită.  Abia în  perioada aderării la Uniunea Europeană, românii au putut simţi direct  beneficiile principiilor democraţiei liberale pe care se întemeiază comunitatea  statelor membre. Romania a trebuit sa urmeze o tranzitie de la dictatura la  democratie, de la socialism la capitalism si de la o societate inchisa la o  societate deschisa. (more…)

Ascultaţi ce ne mărturiseşte Stelian Fuia, ministrul Agriculturii: “Pregătirea mea a fost continuă şi ea continuă şi în continuare!” Errare humanum est, sed perseverare diabolicum…

miercuri, martie 28th, 2012

Februarie, luna neagră a bugetului României

marți, martie 27th, 2012

 

În ce priveşte execuţia bugetară, guvernul Ungureanu a păşit cu stângul. Şi nici măcar nu a păşit înainte, ci înapoi. În luna ianuarie, bugetul consolidat înregistrase un uşor excedent, de 1 miliard de lei (0,17% din PIB, venituri 16,3 mld lei, cheltuieli, 15,3 mld lei). Acest lucru nu se datora vreunei performanţe, ci faptului că, pe de o parte, luna ianuarie este lună de trimestru, când se colectează unele impozite, ca de pildă impozitul pe profit, iar, pe de de altă parte, faptului că legea bugetară abia find votată, unele cheltuieli nu erau încă bugetate.

 

Luna februarie a venit, însă, ca un adevărat tsunami. Veniturile au fost de 13 mld lei, iar cheltuielile de 16,7 mld lei, adică o diferenţă de de 3,7 mld lei, ceea ce înseamnă un deficit bugetar de 0,61% din PIB! (more…)

Ce ne lasă PDL drept moştenire/ PRM, PNG, PPDD şi-a patriei cinstire!

sâmbătă, martie 24th, 2012

Nu ştiu ce se va alege de acest Partid al Poporului. Percepţia din sondaje şi realitatea privită cu ochiul liber ne oferă un lung prilej de vorbe şi de ipoteze, vorba lui Topârceanu. Sondajele îi dau procente ameţitoare, uneori chiar de peste 20%. Liderii judeţeni ai acestui partid sunt, însă, cu totul absenţi în dezbaterea publică, dacă nu cumva, atunci când totuşi există, sunt cu totul ridicoli. În ultimele luni, peste tot unde m-am perindat, am întrebat lumea – oameni politici, jurnalişti, medii culturale – dacă ştie careva vreo localitate unde acest partid e pe locul întâi ori e condus de un lider local preţuit. Răspunsul a fost un nu categoric. (more…)

Conferință de presa pe tema energiei

joi, martie 22nd, 2012

Transcrierea conferinţei de presă susţinute de vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian
(22 martie 2012)

“Astăzi vom prezenta câteva considerente privind una dintre temele fundamentale ale Strategiei de modernizare a ţării şi de relansare economică, e vorba de domeniul energiei. (more…)

Joi, 22 martie, orele 15,00, la Colegiul I.C.Brătianu din Piteşti întâlnire cu autorul “Cărţii şoaptelor”, iar de la orele 17,00, la Biblioteca Judeţeană, vorbim despre teama de a fi patriot

miercuri, martie 21st, 2012

In cazul contractelor cu Hidroelectrica, concluzia Ministerului Justiţiei e dată la secret!

marți, martie 20th, 2012

 

Am aşteptat cu sufletul la gură rezultatul cercetărilor pe care Ministerul Justiţiei trebuia să le facă până în data de 23 februarie a.c. cu privire la posibilitatea rezilierii contractelor unor intermediari privaţi de energie electrică încheiate direct cu Hidroelectrica, în anul 2010, prin ignorarea bursei de energie. Astăzi, după o lună de întârziere, aflăm că rezultatul e sublim, dar lipseşte cu desăvârşire. Iată  declaraţiile ministrului justiţiei, potrivit Hotnews.ro: (more…)

Iata extrasul din discursul presedintelui de la ceremonia de investire a Guvernului

luni, martie 19th, 2012

 

“Închei multumind înca o data Guvernului Emil Boc, închei felicitând Guvernul Ungureanu si o spun acum public: numele viitorului prim-ministru fusese de multa vreme discutat si cunoscut atât de mine, cât si de fostul prim-ministru al Guvernului României, Emil Boc. Deci cei care s-au aratat surprinsi nu au avut decât sa fie surprinsi.”

Comentariile sunt de prisos…

 

Politica, între burlesc şi grotesc

luni, martie 19th, 2012

Suntem, în politica românească, într-un perpetuum comic, dar ajuns la limita dintre grotesc şi burlesc. Dovada cea mai peremptorie o dă însuşi preşedintele ţării, ale cărui preocupări stârnesc, prin asocieri involuntare, râsete de-a dreptul homerice. „ Cât de grea e Elena Udrea?” se întreabă acest preşedinte, duminică seara, într-un interviu la televiziunea B1 şi noi nu putem să-l ajutăm în nedumeririle sale. (more…)