Archive for mai, 2012

După aproape şase ani, procesul meu cu Liviu Turcu şi Marius Tucă s-a încheiat. Aşteptăm soluţia. Un ultim cuvânt adresat instanţei de judecată

marți, mai 29th, 2012

Doamnă Preşedinte,

 

Nu sunt jurist de aceea nu voi utiliza termeni de specialitate in mesajul meu. Şi, dat fiind că sunt parte în acest proces, pentru a nu lăsa senzaţia că pledez în favoarea mea, vă rog să-mi permiteţi să pledez în favoarea dumneavoastră, a colegilor dumneavoastră de breaslă, a multora dintre cetăţenii acestei ţări. (more…)

În box, a număra până la zece înseamnă K.O. În politică, înseamnă O.K.

sâmbătă, mai 26th, 2012

A fi încrâncenat şi a fi înţelept sunt două stări ale spiritului uman adesea contradictorii. Între lupta armată şi lupta politică e o anume diferenţă. Multe dintre marile bătălii despre care am învăţat la istorie s-au încheiat odată cu apusul soarelui şi ele au decis soarta combatanţilor pe parcursul unei singure zile.  În schimb, soarta unei lupte politice se decide pe termen lung. De aceea, mai mult decât în orice alt fel de luptă, în politică înţelepciunea trebuie să predomine în faţa încrâncenării. (more…)

Paranoia fiind o boală, mai degrabă, a individului, prefer republica parlamentară

joi, mai 24th, 2012

Legea nu trebuie să te apere doar de răul pe care ţi-l pot face alţii, dar trebuie să te apere şi de răul din tine. Fiecare om are un preţ, important este să nu afle niciodată care e acela sau, dacă află, el să fie mai mare decât cei din jur pot plăti. Ca să te poată apăra de răul din tine, legea trebuie să fie astfel făcută încât să te împiedice să greşeşti, chiar şi atunci când eşti tentat s-o faci. (more…)

Corespondenţă din campanie: Principalul adversar al PNL în alegerile locale este…PSD!

marți, mai 22nd, 2012

Unde am mai fost în campanie în ultimele zile, de vineri încoace? Dar unde n-am fost… Feteşti. Cernavodă. Hârşova, Focşani, Iaşi, Târgu Frumos, căteva comune din colegiu: Costuleni, Popricani, Răducăneni, Bosia Ungheni, Comarna, apoi în sud Caracal şi câteva comune din sudul Dunării, Craiova, Filiaşi. După ce am trecut prin toate regiunile ţării, am susţinut candidaţi de toate vîrstele, profesiile şi destinele politice, din cătune risipite şi până în capitale de judeţ, vă pot împărtăşi câteva concluzii: (more…)

Portocaliul se mai vede doar pe… lenjeria intimă a Ginei Pistol

sâmbătă, mai 19th, 2012

Se pare că cel mai tare le e silă de fosta guvernare tocmai foştilor guvernanţi. Mărturisesc că, în douăzeci şi ceva de ani de politică, n-am mai întâlnit aşa ceva. Pedeliştii fug de propriul nume ca dracul de tămâie. În fiecare judeţ formaţiunea sub care candidează se cheamă altfel. se combină altfel şi se colorează altfel. Pedeliştii fac alianţă ba cu progresiştii (!?!), ba cu ţărăniştii, ba cu ecologiştii. Se colorează în verde închis, în verde deschis, în alb, în te miri ce. Se numesc ba alianţa pentru cutare judeţ, ba uniunea nu ştiu care. Orice, numai ca lumea să nu-şi amintească cine sunt de fapt.

Singurul panou care de-a lungul şi de-a latul ţării aminteşte de culoarea portocalie este reclama la lenjerie intimă, învelind sumar silueta …Ginei Pistol: 14 lei sutienul ori chiloţii, cât se poate de portocalii. Mai mult, în orice caz,  decât cele două parale cât a valorat fosta guvernare pedelistă.

Liberalism, extremă urgenţă. E nevoie de un program coerent de relansare economică

vineri, mai 18th, 2012

Euforia primelor zile ale noii guvernări se risipeşte. Anul economic se dovedeşte unul dificil, iar auspiciile nu par favorabile. Spre deosebire de guvernele anterioare, noul Guvern nu mai poate să cânte partitura austerităţii, ci doar a cumpătării. Ceea ce înseamnă că nu poate abandona tema justiţiei sociale, dar nici nu o poate flutura drept unic slogan. (more…)

Serbările galante ale campaniei electorale

joi, mai 17th, 2012

Dragi prieteni, să nu fiţi supăraţi pe mine pentru contribuţia mea cam sporadică din ultima vreme. Bat ţara în lung şi-n lat pentru a susţine candidaţii noştri în campanie, iată abia stau acum câteva ore în Bucureşti şi pornesc iarăşi. Am fost, de la începutul campaniei,  la Sibiu, la Cluj, Campia Turzii si Turda, la Timisoara, Sannicolau Mare, Lugoş, Făget, Deva, Petroşani, Vulcan iar mâine pornesc spre Feteşti, Hârşova şi Cernavodă. Apoi Iaşi, Târgu Frumos, Paşcani, câteva comune din colegiu. La începutul săptămânii viitoare Craiova, Filiaşi, Strehaia şi Turnu Severin. Ce spuneţi, nu veniţi cu mine? (more…)

Formaţia Phoenix împlineşte 50 de ani!

luni, mai 14th, 2012

Astăzi vă propun o ieşire din ritm, mai degrabă o reintrare în ritmul cel adevărat, care pulsează pe termen lung. Orice epocă se legitimează mai întâi de toate prin oamenii ei de cultură şi, abia, după aceea, prin oamenii ei politici ori prin generalii ei. Noi ne amintim tot mai rar, după jumătate de veac, de Chivu Stoica ori de Ion Gheorghe Maurer. Ne amintim, însă, de formaţia “Phoenix” care s-a născut în 1962 şi care a împlineşte anul acesta chiar jumătate de veac. (more…)

Oamenii te aleg ca sa-i conduci si nu ca sa-i urmezi!

joi, mai 10th, 2012

Toți ochii sunt indreptati asupra guvernării. Ce face din ce a zis ca nu face. Ce nu face din ce a zis ca face. Ce face din ce a zis ca nu e bine ca fac cei dinainte. Etc. etc. (more…)

Politica la timpul prezent

marți, mai 8th, 2012

Acest comentariu nu e, cum va așteptați, o oda adusă pragmatismului, ci un avertisment ca politica nu trebuie sa se facă uitandu-te la ceas, care arată timpul pana la miezul – de zi ori de noapte – al zilei, ci măcar uitandu-te la calendar, care arată curgerea timpului pe un timp mai indelungat. Stiu ca e tentant sa iei acele măsuri care te avantajeaza, atunci când esti la putere. Dar legile sunt făcute nu doar pentru cei puternici, ci mai ales pentru ceilalți, mai slabi. Mai ales ca nimeni nu rămâne tot timpul puternic si ajunge sa cada, la un moment dat, victima propriilor decizii din alte vremuri. (more…)