Archive for iulie, 2012

Transcrierea conferinței de presă susținute de vicepreședintele PNL la sediul USL – 31 iulie 2012

marți, iulie 31st, 2012

“Principalul subiect  al acestei conferințe de presă este acela de a da, din partea Uniunii  Social-Liberale, mesajul răspicat că noi vom continua, prin toate procedurile  legale, acțiunea de a reprezenta voința celor peste 8 milioane de români care au  votat la referendumul din 29 iulie, din care aproape 7 milioane și jumătate  și-au exprimat clar voința de a-l demite pe Traian Băsescu. (more…)

Cea mai umilitoare dintre biruinţe

luni, iulie 30th, 2012

Să trâmbiţezi victoria după acest referendum în care 7,5 milioane de români au votat pentru demiterea ta nu este altceva decât un delir. În România sunt, probabil, la o populaţie de 19 milioane de locuitori, aproape 15 milioane de votanţi cu domiciliu stabil. S- au prezentat la vot 8,5 milioane (cam 57%). Dintre aceştia 7,5 milioane au votat pentru demitere şi aproape un milion împotriva demiterii. Au mai rămas aproape 6,5 milioane de români care trăiesc în lăuntrul frontierelor şi care nu au votat. În situaţia absurdă în care toţi aceşti 6,5 milioane s-ar fi prezentat la vot şi, în ipoteza şi mai absurdă, în care toţi ar fi votat împotriva demiterii, tot nu s-ar fi adunat destule voturi în favoarea lui Traian Băsescu, care să le egaleze pe cele care au spus DA la referendum. (more…)

Pe cine mai reprezintă Traian Băsescu

luni, iulie 30th, 2012

La ora la care scriu, rezultatul este încă incert, dar posibilitatea ca referendumul să nu fie validat e destul de mare. Sondajele la ieşirea de la urne dau un rezultat zdrobitor în favoarea votanţilor pentru demiterea preşedintelui. Din punct de vedere politic, acest referendum este un eşec lamentabil pentru Traian Băsescu şi oamenii săi. Iar ideea pedistă potrivit căreia eşecul aparţine, de fapt, USL, care a coborât în opţiunea de vot de la 50% la 38% e o aiureală. Opţiunea susţinută de USL, de demitere a preşedintelui,  a obţinut, la referendum, cu 3 milioane de voturi mai mult decât obţinuse USL la alegerile locale. (more…)

Duminica, 29 Iulie, este Ziua imnului național. Unii vor cânta ” Boicoteaza, romane!”. Sa fim increzatori ca cei care vor urma imnul cel adevărat, “Desteapta-te, romane!”, vor fi indeajuns de multi

sâmbătă, iulie 28th, 2012

Ideea ca USL ar fi semnat un document privind desfiintarea Curtii Constitutionale, a CNSAS, ANI ori DNA este o idiotenie

vineri, iulie 27th, 2012

Spun agențiile de presa:
“Presedintele suspendat Traian Basescu a declarat ca documentul semnat de conducerea USL cu CNSC, cu referire la desfiintarea Curtii Constitutionale, DNA, ANI si CNSAS, este un atentat la statalitatea Romaniei si ar trebui imediat tradus si transmis partenerilor din NATO si UE.  Acest document trebuie tradus imediat si transmis tututor partenerilor nostri din UE si NATO, pentru ca ei trebuie sa stie cine le sunt partenerii. Acesti oameni nu au nimic sfant in a-si indeplini obiectivele lor. Practica lor este un stat subordonat partidului, cum au făcut Iliescu si Năstase.
El a subliniat ca intentia exprimata de liderii USL Victor Ponta, Daniel Constantin si Daniel Chitoiu este crima la adresa Romaniei si un atentat la statalitatea tarii. Vor sa le readuca sub control politic, ceea ce este crima la adresa Romaniei. Acest document confirmat de colonelul in rezerva /retragere Dogaru este un atentat la statalitatea Romaniei cand vorbesti de desfiintarea unor institutii ca CC, DNA, ANI, CNSAS.”

Spun eu: Aceasta idee cum ca USL ar fi semnat un astfel de document este o idiotenie. USL nu a semnat niciodata cu nimeni intelegeri care sa cuprindă desfiintarea acestor institutii, darmite acum, când propaganda desantata a presedintelui suspendat ne acuza de tot felul de grozavii staliniste. Nu stiu ce anexe are colonelul Dogaru, dar daca le are, atunci el le-a scris si numai el le-a citit. Noi nu am discutat nici in USL si nici cu alte persoane sau alte organizații astfel de tampenii.

Utilizarea calomnioasa a graţierii lui Adrian Năstase în campania lui Traian Băsescu

joi, iulie 26th, 2012

Afişe în care hienele parlamentare s-au înhăitat ca să-l scoată pe Adrian Năstase din închisoare sunt peste tot.  Crin Antonescu a dezminţit zvonurile privind graţierea fostului prim ministru. De altfel, nici el însuşi nu a exprimat vreo intenţie de a solicita graţierea. Dar ce contează? Calomniază, calomniază,  rămâne întotdeauna ceva.

Iată că în ziua de 25 iulie, Adrian Năstase face un nou gest pentru a spulbera orice îndoială în aceasxtă privinţă. La o lună după încarcerare, potrivit agenţiilor de presă,  fostul premier Adrian Năstase s-a  prezentat la Curtea de Apel, pentru a fi audiat. Instanța  urma să judece recursul la contestația formulată de avocații săi, împotriva  deciziei Tribunalului București, cu privire la executarea pedepsei, însă Năstase  și-a retras solicitarea.

Aşadar, românii trebuie să ştie că demiterea lui Traian Băsescu nu are nicio legătură cu condamnarea lui Adrian Năstase.

O altă perspectivă asupra Guvernului Ponta

miercuri, iulie 25th, 2012

Am participat ieri, la sediul Guvernului, la o întâlnire a primului ministru, Victor Ponta, însoţit de ministrii din domeniul economic, cu reprezentanţi Camerelor de Comerţ care activează în România. Nu am să vorbesc  atât despre conţinutul în sine al întâlnirii, agenţiile de presă au făcut-o,  cât, mai ales, despre un anumit fel de a vedea, dar mai ales de a denatura lucrurile  care e caracteristic României de astăzi. (more…)

Astazi, marti, 24 iulie, la 21,30 ne vedem la Realitatea Tv impreuna cu Andreea Cretulescu si Adrian Cioroianu. De la PD s-a anuntat Theodor Stolojan

marți, iulie 24th, 2012

Transcrierea discursului vicepreședintelui PNL Varujan Vosganian susținut în cadrul mitingului USL, la Iași

marți, iulie 24th, 2012

 ”Dragi prieteni, acest miting deschide o săptămână grea de luptă politică, dar, în același timp, ne pune pe noi sub semnul încrederii pentru că, într-adevăr, este cel mai puternic semnal dat până acum. Și nu este întâmplător faptul că aici, la Iași, avem această mulțime copleșitoare, pentru că aici, la Iași, pe 24 ianuarie 2011, noi am decis să formăm Uniunea Social Liberală. Practic, acțiunea de demitere a lui Traian Băsescu a început aici, la Iași, în 24 ianuarie 2012, atunci când ieșenii, în mod răspicat, i-au arătat lui Traian Băsescu și alor lui că nu-l mai vor. Eu sunt senator de Iași, sunt mândru de acest lucru . Vă felicit și vă mulțumesc! (more…)

Confesiunea unei hiene

vineri, iulie 20th, 2012

Am văzut, ceva mai devreme, aşezat pieziş pe colţul unui bulevard al Capitalei, un afiş stradal numai bun de  băgat lumea în sperieţi. El reprezenta un fel de monstru cu gura larg deschisă şi înţesată cu colţi uriaşi, ascuţiţi şi încălecaţi, precum vârcolacii din serialele Twilight. După lămuririle care însoţeau imaginea fiarei, ea era una din gaşca celor 256 de hiene care au votat în Parlament pentru a-l suspenda pe Traian Băsescu şi pentru a-l apăra pe Adrian Năstase, hiene de care, dacă socotim imaginea zbârlitoare şi înfricoşată de pe panou, românii ar face mai bine să se ferească.

 

Mă număr printre cei care au votat, în Parlament, pentru suspendarea preşedintelui, astfel încât mă calific pe deplin, în faza eliminatorie, de a fi suspectat ca făcând parte dintre bestiile cu chip de hienă pe care, cu atâta talent portretistic, le evocă respectivul afiş. Cu această onorantă suspiciune, rotindu-se ca o aură deasupra creştetului meu – pardon, colţilor mei! – mă simt obligat să mărturisesc. (more…)