Archive for februarie, 2013

Conferinta de presa la sediul Ministerului Economiei: “Nu inteleg cum un act normativ care contribuie la pacea sociala si care a fost solicitat de sindicate a putut fi interpretat ca fiind o amenintare la adresa salariatilor”

joi, februarie 28th, 2013

CONFERINŢĂ DE PRESĂ

28 februarie 2013

 MINISTRUL ECONOMIEI, VARUJAN VOSGANIAN

Invitaţi:

Ion Ghizdeanu, Secretar de Stat MFP

Adrian Ciocănea, Secretar de Stat Ministerul Economiei

 

Varujan Vosganian: Subiectul conferinţei noastre de presă a fost nu modificat, ci îmbogăţit,  având în vedere dezbaterea începută ieri la prânz, privind unele acte normative aflate în procedură.

(more…)

Incepe actiunea “Cuprumin”

miercuri, februarie 27th, 2013
Guvernul a mandatat Ministerul Economiei să caute un investitor cu care să se asocieze pentru a finanţa activitatea CupruMin, acest investitor, care poate fi trader sau producător din domeniu, urmând să contribuie cu fonduri minime de 40-50 milioane euro, a declarat ministrul Varujan Vosganian. (more…)

Transcript Conferinta de presa privind Raportul preliminar al cauzelor insolventei Oltchim

marți, februarie 26th, 2013

CONFERINŢĂ DE PRESĂ VARUJAN VOSGANIAN

Tema: OLTCHIM

26 februarie 2013

 

Participanţi: av.Niculae Bălan, av. Gheorghe Piperea

 

Varujan  Vosganian: Această conferinţa de presă este susţinută, împreună cu mine de cei doi administratori judiciari ai Oltchim, domnii avocaţi Piperea şi Bălan, care, mă vor ajuta la răspunsuri şi în acelaşi timp vor completa o parte din  prezentarea pe care o voi face.

 

Potivit procedurilor, sunt de ieri în posesia unui raport preliminar cu privire la cauzele declanşării procedurii de  insolvenţă, urmând ca până la jumătatea lunii martie administratorii judiciari să prezinte un raport detaliat. Ce va cuprinde raportul detaliat, faţă de raportul preliminar o să vă comunice chiar domnii administratori judiciari, cărora vreau să le mulţumesc pentru promptitudinea cu care, până acum, au respectat etapele procedurale ale insolvenţei cerute de lege.

(more…)

“Cartea şoaptelor” va fi tradusă în limbile maghiară şi cehă. Astfel numărul de traduceri urcă la zece

luni, februarie 25th, 2013

Orpheusz din Budapesta şi  Havran din Praga sunt cele două edituri cu care autorul “Cărţii şoaptelor” a semnat zilele trecute contractul de editare în limbile maghiară şi cehă. Versiunea în limba maghiară urmează să apară până la sfârşitul acestui an, iar cea în limba cehă până la jumătatea anului viitor. Aceste versiuni se adaugă celor în limbile spaniolă, italiană, armeană, ebraică, franceză (deja apărute) precum şi suedeză, germană şi bulgară (în curs de apariţie în anul 2013).

Agenţiile de presă despre discursul prezentat în ziua de 22 februarie 2013 în cadrul Congresului extraordinar PNL

vineri, februarie 22nd, 2013

Vosganian: Nu vorbim de pericol de sciziune în PNL, în partid sunt opinii diferite, nu tabere diferite

NEWSIN: Vicepreședintele PNL Varujan Vosganian a declarat vineri, de la tribuna congresului partidului, că este pentru prima oară când poate  să afirme că nu sunt tabere în PNL și nici nu e vreun pericol de sciziune a formațiunii liberale. (more…)

Halucinaţia continuă

joi, februarie 21st, 2013

N-are nicio importanţă că nimeni n-a dovedit că aş fi declarat cele susţinute de Gândulinfo, România Tv şi B1. Nu interesează pe nimeni că parlamentarii cărora eu le-am povestit nu au fost identificaţi şi că eu nu le puteam declara nimic la sfârşitul şedinţei de luni a conducerii PNL pentru simplul fapt că nu eram acolo. Nici faptul că preşedintele Antonescu a spus limpede că nu am făcut astfel de aprecieri în vreo şedinţă a conducerii PNL. N-are nicio importanţă şi halucinaţia continuă. Oamenii politici sunt întrebaţi ce opinie au despre asta, de parcă chiar s-ar fi întâmplat. Întreabă Mediafax, întreabă Realitatea Tv etc. Se tot întreabă, doar-doar oamenii politici or s-o ia de bună. (more…)

Iarăşi…

joi, februarie 21st, 2013

In legătură cu aşa-zise declaraţiile de-ale mele prezentate de Gândul Info şi reluate - se putea altfel? - de România Tv, mă simt – din nou – obligat să precizez că aceste declaraţii nu-mi aparţin. Faptul că declaraţia unui om politic este prezentată fără a se indica jurnalistul care a preluat-o, locul public sau momentul în care a fost făcută, nu e chiar un act de deontologie profesională. A spune “Vosganian a făcut aceste declaraţii într-un cerc restrâns de liberali”, pentru a susţine autenticitatea unor declaraţii e un fel de a nu spune nimic. E ca în telefonul fără fir, jocul din copilăria mea. Cică eu aş fi spus, un parlamentar liberal, dacă înţeleg bine, a dat fuga să povestească, cel care a aflat-o a spus-o la randul său unui jurnalist care a mai adăugat ceva de la el, ca să placă la gazetă. Dacă nu cumva şi redactorul şef a mai îngroşat nişte tuşe, ca să fie ştirea mai atrăgătoare. Iată o reţetă sigură pentru o ştire de presă… Pot înţelege eforturile unora de a băga zâzanie între mine şi premierul Victor Ponta, ele nu sunt lăudabile şi sunt zadarnice. (more…)

Conferinta de presa Bruxelles, 20 februarie 2013

joi, februarie 21st, 2013

Astăzi a fost o zi foarte încărcată în care cuvântul cheie a fost « competitivitate ». S-a discutat mai ales despre industrie şi despre modul în care ţările Uniunii Europene pot conlucra pentru a spori forţa competitivă a Uniunii Europene în raport cu celelalte pieţe, fie că e vorba de Statele Unite ale Americii, fie că e vorba de pieţe emergente. În acest context, aş vrea să vă vorbesc despre poziţia pe care am avut-o în diversele dezbateri. De la început doresc să vă spun că România a avut o poziţie pe care a prezentat-o în toate temele supuse dezbaterilor. (more…)

Omagiu doamnei Alina Mungiu sau unde dai şi unde crapă

duminică, februarie 17th, 2013

Scrie doamna Alina Mungiu într-un comentariu din România liberă de zilele trecute, intitulat, sugestiv, “Ottomanland”: Prima reacţie a lui Becali cînd a auzit că a fost condamnat cu suspendarea suspendării drepturilor civile a fost reflecţia ce mare pierdere e asta pentru ţară. La fel se gîndeşte şi Varujan Vosganian, că ţara ar fi iremediabil nenorocită dacă el nu ar mai fi în politică, deci să-i oficializăm o rentă de minstru, un comision eventual din toate privatizările ca să evităm să ne lase singuri şi pierduţi. (more…)

Post-scriptum la declarațiile de ieri privind Oltchim

vineri, februarie 15th, 2013

Dat fiind faptul ca salariații de pe platforma Oltchim aflați in greva foamei nu si-au încheiat acțiunea de protest, am invitat pe câțiva reprezentanți ai acestora luni dimineața, la orele 13,00, la sediul Ministerului Economiei. Invitatia este, de asemenea, valabilă pentru reprezentanții administrației locale si pentru parlamentarii vâlceni. E drept ca in ultimele doua zile am avut mai multe întâlniri cu liderii sindicaliștilor si am convenit asupra pasilor de urmat, consider, insa, ca într-o situație delicata ca aceasta dialogul social este o resursa care trebuie intens folosită.
Nu putem găsi o soluție viabila pentru Oltchim, decât dacă păstrăm combinatul viu, in stare de funcționare, si in condiții de pace socială.