Archive for martie, 2013

Iata link-ul catre interviul video acordat “Adevarul Live”

sâmbătă, martie 30th, 2013

http://m.adevarul.ro/economie/stiri-economice/varujan-vosganian-adevarul-live-industria-romaneasca-nu-intr-o-stare-atat-rea-apare-dezbaterea-publica-1_51545b0500f5182b855d8ed9/index.html

Adevărul Live prezintă un amplu interviu cu ministrul economiei pe tema industriei româneşti

vineri, martie 29th, 2013

Interviul poate fi urmărit pe site-ul publicatiei Adevărul. Extrase din acest interviu apar şi în seria publicaţiilor Adevărul.

Strategia de reindustrializare a României se axează pe dezvoltarea polilor de creştere şi a parcurilor industriale (interviu acordat de Ministrul Economiei, Varujan Vosganian- Agerpres, 27 martie 2013)

miercuri, martie 27th, 2013
  Dezbaterea pentru Strategia de reindustrializare a României va fi lansată joi la Ministerul Economiei, prilej cu care autorităţile vor discuta cu reprezentanţii mediului bancar şi cu cei ai mediul de afaceri despre dezvoltarea unor centre industriale, de inovare şi despre poli de creştere.
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a acordat un interviu AGERPRES în care a vorbit despre strategia de reindustrializare a României, planurile pentru privatizarea companiilor deţinute de stat, modalitatea prin care autorităţile intenţionează să atragă capital străin pentru investiţii, precum şi despre situatia Oltchim Râmnicu Vâlcea. (more…)

Agerpres despre Cartea şoaptelor

luni, martie 25th, 2013

Scriitorul şi omul politic Varujan Vosganian, autorul unuia dintre cele mai traduse volume din ultimii ani – ”Cartea şoaptelor” (2009), a cărui tălmăcire în limba franceză a fost lansată, la Salon du livre, de editura pariziană Syrtes, vorbeşte într-un interviu acordat AGERPRES despre geneza lucrării şi învinşii istoriei cărora le este dedicată aceasta, despre felul în care se poate accede în istorie, prin asumarea propriei viziuni despre lume. Vosganian consideră că este un învingător pentru că a văzut lumea într-un anumit fel şi a făcut astfel încât memoria să nu fie doar o dimensiune a trecutului. El atrage atenţia că lecţia secolului XX – un secol trist, care a adus omenirii tot felul de descoperiri dureroase, de la războaiele mondiale şi lagărele de concentrare, până la gropile comune, la apatrid şi genocid, ori la ideologiile folosite ca instrument al autorităţii – nu a fost foarte bine însuşită. (more…)

Gogea Mitu şi politica românească

duminică, martie 24th, 2013

Gogea Mitu a fost un om nefericit. Măsura 2,36 metri şi a intrat în cartea recordurilor ca fiind cel mai înalt pugilist din toate timpurile. Nu a trăit decât douăzeci şi doi de ani, moartea sa fiind şi astăzi învăluită în mister. Înalţimea sa exagerată se datora unei boli care se numeşte gigantism. Din cauza unei creşteri rapide şi disproporţionate, bolnavii de gigantism sunt, adesea, condamnaţi la o moarte prematură. (more…)

După ce a lansat minciuna sfruntată cum că aş fi cercetat penal, Hotnews, în loc să se smerească, recidivează

miercuri, martie 20th, 2013

Hotnews socoteste că am fost omis din raportul privind pagubele înregistrate de Hidrolelectrica, evocând un contract încheiat între Hidroelectrica şi Paroşeni din anul 2008 şi care a intrat în funcţiune în anul 2009, prin care Hidroelectrica a preluat curent electric de la termocentrala de la Paroseni la un preţ mai mare decât cel produs de Hidroelectrica. (more…)

Cine o să mai spună acum că exportăm numai cherestea şi cereale? Cum spuneam, România este o ţară necunoscută pentru români

miercuri, martie 20th, 2013

Iată câteva cifre privind evoluţia şi structura exporturilor României în ultimul deceniu. Ele arată că peste trei sferturi din exporturile româneşti sunt produse manufacturate. (more…)

Bilanţul pe luna ianuarie al Ministerului Economiei este deosebit de încurajator. Industria şi exporturile au înregistrat creşteri semnificative

duminică, martie 17th, 2013

Potrivit datelor furnizate de Comisia Naţională de Prognoză, producţia industrială a înregistrat în luna ianuarie, comparativ cu luna ianuarie 2012, o creştere de 5,7%, în timp ce exporturile au înregistrat un salt pozitiv de 6,1%. Dacă avem în vedere faptul că importurile au crescut cu doar 1,3%, soldul balanţei comerciale (FOB-FOB) a scăzut la  – 135 milioane de euro, faţă de  – 297 milioane de euro. La acestea se adaugă cifrele oferite de BNR privind investiţiile străine care au crescut în luna ianuarie cu 103 milioane de euro, în comparaţie cu numai 18 milioane de euro în ianuarie 2012.

 

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, s-a întâlnit joi, 14 martie 2013, cu o numeroasa delegaţie a Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci (TIAD)- comunicat de presa

vineri, martie 15th, 2013

 Ministrul român al Economiei a apreciat relaţiile speciale în plan economic  cu Turcia, unul  din principalii parteneri ai ţării noastre, precum şi contribuţia deosebită a  Asociaţiei Oamenilor de Afaceri Turci în dezvoltarea unor noi proiecte economice în  România. Ministrul a arătat, în context, că este extrem de important să fie cunoscută percepţia partenerilor turci asupra legislaţiei  române şi a mediului de afaceri, pentru a se putea face ameliorarile necesare în vederea atragerii de noi investitori.

Preşedintele TIAD, Omer Susli, a menţionat că Asociaţia pe care o conduce este prezentă în România de peste 20 de ani, membrii acesteia deţinând aproape 96% din  totalul capitalului turc existent în ţara noastră. O mare parte din aceste investiţii apar, însă, ca fiind capital românesc, deoarece mulţi dintre investitorii turci au deja cetăţenie română. (more…)

Romania Libera- Interviu video acordat de ministrul Economiei, Varujan Vosganian

joi, martie 14th, 2013
 Varujan Vosganian, ministrul Economiei, vede relansarea mediului de afaceri prin reindustrializarea României, afirmând în emisiune că în perioada care urmează ministerul pe care îl conduce va pregăti o strategie în acest scop. Astfel România ar trebui să devină competitivă la nivelul Uniunii Europene.

Întrebat de relaţiile din USL Vosganian a spus că sunt protocoale încheiate, iar colaborarea este una bună. Crin Antonescu rămâne candidatul USL la alegerile prezidenţiale din 2014 şi “are toate şansele să câştige”. Urmăreşte mai jos emisiunea cu Varujan Vosganian.

Floare Comşea analizează alături de invitaţii săi, oameni de afaceri sau persoane publice importante, subiectele momentului din domenii precum economic, social sau politic. Urmăreşte emisiunea radio online “Dezbaterile României libere” pe romanialibera.ro şi radiolynx.ro în fiecare miercuri între orele 13.00-14.00.