Archive for mai, 2013

Data: 30-05-2013, Emisiunea “Sub semnul întrebării”, Televiziunea B1

vineri, mai 31st, 2013

Moderator:     Robert Turcescu

Invitati: Varujan Vosganian, Mircea Marian, Lucian Davidescu (more…)

Conferinţă de presă, 30 mai 2013

joi, mai 30th, 2013

Varujan Vosganian, ministrul economiei:

 

Bine v-am
găsit! Astăzi avem două teme, care sunt aparent la mare distanţă, dar de fapt merg
în acelaşi sens – un anunţ, o solicitare de ofertă pentru Oltchim, pe care au
redactat-o administratorii judiciari în colaborare cu administratorul special
şi câteva chestiuni privind strategia de reindustrializare în plan european. (more…)

Situarea în adevăr

joi, mai 30th, 2013

In legatură cu informaţiile privind faptul că salariul net al directorului general al Cuprumin este de 45 000 lei si indemnizaţia membrilor Consiliului de Administraţie este echivalentul a 1000 euro, doresc sa fac următoarele precizări:

Câştigul salarial net al directorului general al Cuprumin este de 4651 lei. Indemnizaţia membrilor Consiliului de Administraţie este e 47 lei pe şedinţă. Pentru a obţine 1000 de euro într-o lună, membrii CA ar trebui să aibă şedinţe de trei ori pe zi, dimineaţa la prânz şi seara, inclusiv în zilele de odihnă.

Nici o zi fără peşte oceanic

miercuri, mai 29th, 2013

Dacă mai era vreo umbră de îndoială cu privire la solidaritatea dintre mine şi dl Constantin Niţă, ministrul delegat pentru enegie, ea a fost spulberată în aceste zile. Am înfruntat, umăr la umăr şi cu bărbăţie, criticile aduse politicii Guvernului în domeniul energiei. Faptul că cei care au formulat aceste critici ar face mai bine să se ascundă ruşinaţi şi să se smerească decât să redacteze astfel de motiuni şi declaraţii,  e o altă temă. Din păcate,  n-o să reuşim dintr-odată să reparăm ceea ce au stricat zeci de ani de politică. (more…)

Intram pe linie dreapta la Cuprumin

vineri, mai 24th, 2013

ANUNT DE INTENTIE PRIVIND ATRAGEREA DE INVESTITII LA S.C. CUPRU MIN S.A. ABRUD

În temeiul Ordonantei de Urgenţă a Guvernului nr. 88/1997 privind privatizarea societăţilor comerciale, cu modificările şi completările ulterioare, al Legii nr. 137/2002 privind unele măsuri pentru accelerarea privatizării, cu modificarile si completarile ulterioare, al Normelor metodologice aprobate prin H.G. nr. 577/2002, cu modificarile si completarile ulterioare si al H.G. nr. 590/2006, cu modificarile si
completarile ulterioare, S.C. CUPRU MIN S.A. cu sediul social în Romania, Abrud, Piata Petru Dobra nr. 1, cod postal 515100, jud. Alba (“Societatea”), anunta intentia de a initia procesul de atragere de investitii la Societate. (more…)

Transcriere conferinta de presa pe tema Cuprumin si Moldomin- Varujan Vosganian, Ministrul Economiei (22 mai 2013)

miercuri, mai 22nd, 2013

 Varujan Vosganian, Ministrul Economiei: „In aceasta viata politica palpitanta, noi introducem astăzi un personaj nou, cuprul. Vad ca exista un mare interes pe această tema, chiar o televiziune mi-a solicitat un interviu maine si am înteles ca mi-ati solicitat si un obiect realizat pe imprimanta 3D, am făcut rost de un fluier. Este un fluier realizat pe laser si scos pe imprimanta 3D, care nu are niciun fel de imbinare, dar are inauntru o bila si o sa suflu din fluier in fata dumneavoastra ca sa vedeti ca functioneaza. Este realizat din laser care a coagulat particule.

As vrea in aceasta conferinta sa vorbesc in principal despre situatia a doua companii: e vorba de Cuprumin SA si Moldomin SA, adica despre Rosia Poieni si Moldova Noua. In principal despre Cuprumin. De ce? Maine veti gasi pe site-ul ministerului Anuntul de intentie. Si acum am sa va explic care este semnificatia acestui Anunt de intentie. (more…)

Discursul Ministrului Economiei la Conferinta Dezvoltare competitiva prin inovare, antreprenoriat si mobilizarea sectorului IMM- 22 mai 2013

miercuri, mai 22nd, 2013

 

 Ministrul Economiei, Varujan Vosganian: „Domnului Dragoş Pâslaru şi tuturor participanţilor la această dezbatere le mulţumesc foarte mult. Ministerul Economiei este în acest an implicat într-un proces amplu şi cred fără precedent în ultimele decade, un proces de planificare strategică şi un proces de elaborare a unei viziuni de dezvoltare pentru România. (more…)

Nedumerire

marți, mai 21st, 2013

Citim in Evenimentul Zilei de astăzi: “Atacul lui Chitoiu la adresa lui Constantin Nita vine pe fondul unui indelungat conflict între ministrul Economiei, liberalul Varujan Vosganian, si cel care, teoretic, ar trebui sa fie adjunctul sau, Constantin Nita”

As dori sa știu de la autorii articolul pe ce se bazează remarca “indelungatului conflict”? Cu alte cuvinte, a existat vreo declarație de-a mea la adresa ministrului energiei sau vreauna de-a ministrului energiei la adresa mea care sa indreaptateasca o atare concluzie? Sau vreo inițiativa de vreun fel care sa aibă conotatii conflictuale? Ori e doar o dorința a jurnalistului (pe numele lui Mircea Marian) si a gazetei titulare de a ne invrajbi cu tot dinadinsul?

Astăzi, duminică, 19 mai 2013, orele 16,00, despre lucruri frumoase, la TvR 1(emisiunea “De la A la Infinit”), impreuna cu moderatoarea Lucia Toader

duminică, mai 19th, 2013

Şi tot astăzi, la Praga, se prezintă, în premieră, câteva fragmente din versiunea în limba cehă a Cărţii şoaptelor în cadrul Târgului “Lumea cărţii”. Sunt aici împreună cu Andra Rotaru, Liviu Ioan Stoiciu şi Ioan S. Pop.

Conferinţă de presă (17 mai 2013) despre dimensiunea europeană a strategiilor naţionale

sâmbătă, mai 18th, 2013

Varujan Vosganian: Tema pe care o propunem spre dezbatere este legată de dimensiunea europeană a strategiilor noastre.

 

Primul lucru important este că administraţia României trebuie să înceapă pregătirile pentru anul 2019, anul în care, în al doilea semestru, România va avea preşedinţia Uniunii Europene. (more…)