Archive for septembrie, 2013

Când te gândeşti că era o vreme când Cristian Preda era (mai ales) profesor şi vorbea despre statul de drept şi echilibrul puterilor…

sâmbătă, septembrie 28th, 2013

Cristian Preda, despre Vosganian:
Solidaritate de clan, urmeaza modelul Voiculescu

Ziare.Com – Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine ca rugamintea ministrului Economiei, Varujan Vosganian, adresata colegilor sai parlamentari sa nu voteze pentru inceperea urmaririi penale impotriva sa reprezinta o blocare a actului de justitie si un apel la solidaritatea de clan. (more…)

Vosganian: Putem iesi din criza in acest an daca sprijinim industria si daca ne orientam catre piete din afara Uniunii Europene (interviu acordat Agerpres)

vineri, septembrie 27th, 2013

România ar putea să înceapă un nou ciclu de creştere economică în a doua jumătate a acestui an, însă industria trebuie sprijinită, iar economia românească trebuie să se orienteze catre piete din afara Uniunii Europene a declarat ministrul Economiei, Varujan Vosganian, într-un interviu acordat Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES. (more…)

Transcrierea conferintei de presa sustinute de ministrul Varujan Vosganian si secretarii de stat, Adrian Ciocanea si Manuel Donescu- 26 sept 2013

joi, septembrie 26th, 2013

Varujan Vosganian:

Asa cum am anuntat inca din primavara acestui an, Ministerul Economiei   este angrenat pe de-o parte in rezolvarea unor dosare dificile ale industriei  cu capital majoritar de stat si printre acestea unele, credem noi, sunt deje rezolvate, altele sunt in diverse stadii de rezolvare. Unele, cum este cazul Remin sau Moldomin asteapta anumite hotarari legislative. Daca doriti, dupa expunerea noastra vom face un  scurt inventar al catorva dintre aceste dosare pe care le avem. A doua tema importana este cea legata de elaborarea unor strategii pe termene mai lungi care se suprapun peste perioada bugetara europeana, anume 2014-2020. Astazi dam in dezbatere publica primul dintre aceste documente. E vorba de Strategia Nationala de Export pentru 2014-2020. (more…)

NOTE ale senatorului si ministrului Varujan VOSGANIAN privind cererea de urmarire penala pentru infractiunile de complot si subminare a economiei nationale

joi, septembrie 26th, 2013

 Subsemnatul, Varujan VOSGANIAN, senator și ministru al Economiei,

            Având în vedere solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, adresată Senatului României, de a cere urmărirea mea penală pentru infracțiunile de complot și subminare a economiei naționale,

            Depun următoarele note scrise, în atenția Comisiei juridice și a Plenului Senatului României, cu următoarea structură:

            1. Puterea exclusivă de apreciere a Senatului de a cere urmărirea mea penală pentru fapte săvârșite în calitate de membru al Guvernului.

            2. Natura exclusiv politică, iar nu penală, a faptelor reținute de parchet.

            3. Caracterul corect al deciziilor politice luate.

            4. Reaua-credință manifestă a procurorului de caz.

            5. Concluzii. (more…)

Dacă memoria nu este parte a prezentului şi chiar a viitorului, viitorul riscă să devină o formă de trecut.

sâmbătă, septembrie 21st, 2013

A avea un proiect naţional, cu priorităţi care să îmbine orizonturile de timp şi care sa aibă suport popular, este fundamental pentru o naţiune. A asuma viitorul este, însă, la fel de important cu a asuma trecutul. Dacă memoria nu  este parte a prezentului şi chiar a viitorului, viitorul riscă să devină o formă de trecut. (more…)

Transcriptul emisiunii “Exces de putere”, difuzata de Antena 3 in 14 septembrie 2013

luni, septembrie 16th, 2013

PREZENTATOARE (OANA STANCU): Buna seara doamnelor si domnilor. Bun venit la Exces de Putere. Va chem la o editie in aceasta seara cu foarte multe documente interesante. Veti vedea care este dosarul secret la Parchetului, bine ascuns un an de zile, si ce reactii tulburi au starnit intrebarile dumneavoastra legate de acest dosar. Veti vedea cum un dosar foarte proaspat, cel al gazului romanesc miroase pana la Bruxelles si cum un comisar European foarte cunoscut, apropiat al lui Traian Basescu, ar putea fi pus sub invinuire in aceasta cauza. Sau nu. E interesant de vazut daca se va ajunge pana in acest punct. De asemenea veti vedea o decizie interesanta a unei instante din Romania in cazul Rosia Montana Gold Corporation. Se spune despre aceasta decizie controversata ca ar putea inchide intreaga afacere.  Nu stim daca este asa sau nu, dar vom incerca sa aflam in aceasta seara chiar de la ministrul Economiei. Domnul Varuan Vosganian este la Exces de Putere in seara aceasta. Purtatorul de cuvant al PSD-ului, domnul Catalin Ivan este si el prezent.  De asemenea le multumesc lui Mugur Ciuvica si Adrian Ursu. (more…)

Duminica, 15 septembrie, orele 21,00, impreuna cu Elena Vijulie la Digi 24

sâmbătă, septembrie 14th, 2013

Si pentru ca nu am putut merge la concert, la Festival, din cauza emisiunii de la Antena 3, ascult la radio simfonia a 3-a cu cor a lui George Enescu. Ceea ce va doresc si voua.

Deseara, 14 Septembrie a.c., orele 19,00, ne revedem cu Oana Stancu si Mugur Ciuvica, la Antena 3

sâmbătă, septembrie 14th, 2013

Transcrierea conferintei de presa sustinute de ministrul Economiei, Varujan Vosganian- 12 septembrie 2013

joi, septembrie 12th, 2013

 Bine v-am gasit la aceasta conferinta de presa in care avem trei subiecte, aveam doua, acum a aparut si cel de-al treilea. Sunt impreuna cu Adrian Ciocanea, care este coordonatorul Strategiei de Reindustrializare a Romaniei, strategie de care sunt legate practic toate cele trei subiecte pe care le avem astazi. (more…)

Multumesc, Crin Antonescu!

marți, septembrie 10th, 2013

Presedintele PNL, Crin Antonescu, presedinte al Senatului, a declarat luni ca, din ceea ce a vazut deocamdata in dosarul care a fost inaintat de DIICOT privindu-l pe ministrul Economiei, Varujan Vosganian, trimis la Camera superioara a Parlamentului, nu se pune problema unui vot inceperii urmaririi penale a acestuia, relateaza Agerpres.
(more…)