Archive for iulie, 2014

Continuăm dialogul despre profilul candidatului prezidenţial la Antena 3, sâmbătă, 2 august, orele 19,00, la emisiunea “Dincolo de ştiri” a Cristinei Ţopescu

joi, iulie 31st, 2014

Raspuns unor texte ale lui Dorel Sandor, publicate in adevarul.ro

miercuri, iulie 30th, 2014

Analistul politic Dorel Sandor mi-a solicitat un punct de vedere faţă de două comentarii publicate în secţiunea “Bloguri” de pe site-adevărul.ro, Candidatul prezidenţial – 10 teme şi Avem candidaţi? Cum subiectul este de un larg interes, iată prima parte a răspunsului meu: (more…)

Ne revedem deseara, de la orele 21:00, in emisiunea “Buna seara, Romania”, cu Madalina Puscalau- B1 TV

marți, iulie 29th, 2014

Eu merg astăzi la Congres

sâmbătă, iulie 26th, 2014

Va fi, mai degrabă, un Congres festiv, cu puţine luări de cuvânt. Probabil că printre ştiri vor fi şi acelea privindu-i pe membrii marcanţi ai celor două partide care lipsesc. Unii din motive obiective, alţii pentru a-şi marca dezacordul faţă de această alianţă. Probabil că fiecare dintre ei va clarifica lucrurile, explicându-şi absenţa. (more…)

Ne vedem astazi, 23 iulie 2014, orele 18:45, in emisiunea La ordinea zilei, impreuna cu Dana Grecu- Antena 3

miercuri, iulie 23rd, 2014

Drumul spre Europa trece prin noi înşine

miercuri, iulie 23rd, 2014

E de înţeles ca un om politic experimentat să stârnească resentimente şi un om politic nou-venit să stârnească neîncredere. Când neîncrederea vine din reacţia faţă de nou e de înţeles. Dar când neîncrederea vine din prejudecăţi, când întâmpinăm provocările noi cu metehnele vechi, atunci nu mai e în regulă şi cercul vicios în care se învârte clasa politică românească se lăţeşte. (more…)

Alfred Bulai: Gândiţi-vă cum ar fi arătat o dispută Băsescu –Vosganian!

duminică, iulie 20th, 2014

Iată ce spune sociologul Alfred Bulai, comentând consultările de la Palatul Cotroceni privind reducerile de CAS: „Ponta îşi dădea ochii peste cap pentru că nu ştia ce să mai facă. Simţea cum Băsescu o face praf pe Ioana Petrescu şi cum el pierde  teren. Gândiţi-vă cum ar fi arătat o dispută Băsescu –Vosganian“. (more…)

Ne revedem astazi, 17 iulie, 2014, orele 20,30, la Subiectiv, impreuna cu Razvan Dumitrescu – Antena 3

joi, iulie 17th, 2014

Magna amoralia (II)

duminică, iulie 13th, 2014

În anii ’90 se vorbea mult despre morală. Eticul ajunsese o adevărată obsesie, căzând uneori în eticism. E drept că această dispută avea într-însa o puternică încărcătură maniheistă. Maniheismul a rămas o boală a tranziţiei româneşti, tonurile gri nu sunt utilizate pentru a nuanţa între alb şi negru ci, eventual, pentru a descrie cotidianul ori deznădejdile sale. (more…)

Magna amoralia (I)

miercuri, iulie 9th, 2014

 

Motto: “Life does not live” (Felix Adorno- Minima Moralia)

 

Am intrat în politică, sperând că mă aflu mereu de partea celor buni. (more…)