Archive for februarie, 2015

Să-l critici pe Vosganian a devenit o modă. Te pomeneşti că or să apară şi tricouri cu figura mea…

miercuri, februarie 25th, 2015

Aflu, în continuare, tot felul de lucruri interesante despre mine. Că am o Gardă Financiară personală, spune dl Gabriel Liiceanu. Că am luat, în ultimii ani  bani pe care nu i-am luat (zice un domn Sturzu, deputat). Că mi-am negociat candidatura la Nobel ca lobbist, nu ca scriitor, şi că am avut tot timpul obsesia valorii fixe a timbrului (încă din 2005 zice o doamnă Sabina Fati care a mai comis-o şi altă dată împotriva mea http://www.romanialibera.ro/opinii/editorial/hotii-de-carti-sau-cum-a-ajuns-vosganian-pe-lista-candidatilor-pentru-nobel-368879). (more…)

Intervenţie la dezbaterea privind timbrul cultural

marți, februarie 24th, 2015

Nu am intervenit în dezbaterile televizate privind timbrul literar, ca să evit - câtă vreme euforia/isteria legată de votul Senatului nu s-a risipit –  suprapunerea de teme. Se cer spuse, totuşi, nişte lucruri.

a) bugetul alocat anual Ministerului Culturii a coborât sub 0,1% din PIB (aţi citit bine). (more…)

Să mai vorbim şi despre altceva. De pildă, despre noul Cod fiscal.

duminică, februarie 22nd, 2015

Fac uneori un exerciţiu pe care vi-l recomand şi vouă. Atunci când se  întâmplă una-alta, mă gândesc: chestia asta se putea întâmpla în comunism? E un fel de  vedea dacă şi cât de mult ne-am îndepărtat de comunism. Dar despre toate astea o să vorbim în câteva comentarii ulterioare. Discuţia este, oricum, deosebit de utilă. (more…)

Hei, B1, am luat-o razna rău de tot : Un fost component al formației Vița de Vie îl acuză pe Vosganian că l-a înșelat cu 11.000 de dolari (!?!)

marți, februarie 17th, 2015

Citez un comentariu de pe site-ul televiziunii deosebit de imparţiale B1: “Trecutul îl ajunge din urmă pe Varujan Vosganian. După ce în Senat, aleşii au făcut scut în jurul fostului ministru al Economiei pentru a-l scăpa de începerea urmării penale, apar noi acuzaţii la adresa politicianului.De data aceasta este vorba despre un artist care susţine că a fost înşelat de Vosganian în urmă cu 17 ani cu 11.000 de dolari. (more…)

Si inca o opinie

marți, februarie 17th, 2015

http://activenews.ro/pericolul-public-numarul-unu-varujan-vosganian_1885681.html

 

 

Cine-i vrea capul lui Vosganian?

marți, februarie 17th, 2015

https://mbazu.wordpress.com/2015/02/16/cine-i-vrea-capul-lui-varujan-vosganian/

Dragi români, dragi jurnalişti, stimată ANI, iată averea mea:

duminică, februarie 15th, 2015

Sunt de peste două decenii membru al Parlamentului. În tot acest timp am fost  opt ani preşedinte al unei comisii parlamentare şi trei ani ministru al economiei ori al finanţelor (ori şi una şi alta) Din veniturile mele obţinute după 1990 nu am achiziţionat, practic, mai nimic. Ştiu că, faţă de percepţia pe care o au oamenii politici în ziua de azi, poate părea neobişnuit. Şi, totuşi, iată care sunt bunurile mele: (more…)

Felul în care împotriva mea se petrece un adevărat linşaj, mediatic si instituţional, este de neacceptat!

sâmbătă, februarie 14th, 2015

Pentru ce, totuşi, atâta ură împotriva mea? Se caută, cu tot dinadinsul,  orice din trecutul meu pentru a fi compromis.Iată, de pildă: (more…)

Calin Popescu Tariceanu: “Un vot în favoarea cererii procurorului general ar fi creat precedentul potrivit căruia orice decizie a Executivului și a oricărei autorități publice ar fi putut fi cenzurată în viitor de către procurori.”

sâmbătă, februarie 14th, 2015

Votul privitor la dosarul Vosganian, exprimat în urmă cu două zile în plenul Senatului de o majoritate semnificativă, la care au aderat senatori din toate grupurile parlamentare, a generat o serie de reacții critice la care mă văd obligat să răspund, mai ales că ele vin dinspre Președintele României și dinspre Procurorul General, iar natura acestor critici pune sub semnul întrebării capacitatea Senatului de a discerne într-o problemă extrem de serioasă și gravă. (more…)

Catre conducerea Partidului National Liberal

vineri, februarie 13th, 2015

Ca un raspuns colegial la solicitarile dumneavoastra, primiti, prin prezenta, demisia mea din noul PNL.