Archive for martie, 2016

Ce ați făcut pentru județul Iași, domnule Vosganian? Episodul 24

joi, martie 31st, 2016

24. Municipiul Iași, Spitalul Clinic de Urgente  Sf. Spiridon, modernizarea Secției de Radiologie

Romanul Cartea soaptelor nominalizat la Premiul Ambasadorul Noii Europe (Polonia)

miercuri, martie 30th, 2016

Romanul Cartea șoaptelor (Polirom, 2009; ediția a II-a, 2012), de Varujan Vosganian, se află pe lista scurtă a titlurilor nominalizate la Premiul „Ambasadorul Noii Europe”, ediția 2016, oferit de Centrul European pentru Solidaritate din Gdańsk și Colegiul Europei de Est „Jan Nowak-Jeziorański” din Wrocław. (more…)

Ce ați făcut pentru județul Iași, domnule Vosganian? Episodul 23

marți, martie 29th, 2016

23. Municipiul Iași, Liceul Emil Racoviță

Obținerea de fonduri pentru lucrări de reparații

Cum răspund delațiunii

marți, martie 29th, 2016

La întrebarea moderatorului Răzvan Dumitrescu privind denunțul calomnios făcut de denunțătorul Florin Ghiulbenghian prin intermediul postului de televiziune Antena 3 și agenția știripesurse.ro răspund următoarele: (more…)

Ne vedem, deseara, 28 martie 2016, orele 20,30, la Antena 3, împreună cu Răzvan Dumitrescu

luni, martie 28th, 2016

Ce ați făcut pentru județul Iași, domnule Vosganian? Episodul 22

duminică, martie 27th, 2016

22. Comuna Dobrovăț

Alocarea a 500 000 RON pentru investiția Scoala I-VIII, investiție finalizată.

CA al TvR: încă o victorie a Guvernului tehnocrat

marți, martie 22nd, 2016

Am prticipat astăzi la întțnirea Comisiilor de cultură ale Parlamentului cu persoanele propuse pentru a face parte din Consiliul de Administrație al TvR. Ceea ce s-a petrecut acolo arătă limpede că bieții candidați au fost siliți să improvizeze, că ei care i-au trimis nu au nicio idee clară despre ce ar trebui făcut acolo. Cu excepția, aș zice, ALDE, care a propus o formulă de insolvență, prin modificarea legii, singura care ar evita executarea silită și ar oferi răgazul restructurării.

Ceea e de-a dreptul hilar este modul în care s-a soluționat chestiunea președintelui director general al Consiiului de Administrație. Potrivit procedurilor el este ales de către membrii Consiliului și, apoi, votat de plenul celor două Camere. Membrii CA, cu scorul de 7-6 au votat drept președinte, pe reprezentntul Guvernului tehnocrat. Cât de tehnocrat este dl George Orbean, reprezentantul Guvernului, puteți constata chiar dvs… Noi nu am reușit să aflăm dacă are sau nu studii universitare…

Votul de mâine din plenul celor două Camere e deschis oricărei opțiuni…

Rog ca Mediafax să rectifice. Nu am folosit calificativul “așa-ziși scriitori” și nici pe cel de “coterie”

marți, martie 22nd, 2016

Iată cum citează Mediafax declarația mea:

Varujan Vosganian, prim vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor, a clarificat cum s-au manevrat fondurile Uniunii, care s-au triplat în intervalul de timp în care mandatul de preşedinte i-a revenit lui Nicolae Manolescu. “Este un interes îngust al unor aşa-zişi scriitori, care încearcă pe o scurtătură neonorabilă să atragă atenţia asupra lor. Trebuie să explicăm raţional acţiunile iraţionale ale unei coterii agresive. E ca la un meci de box cu reguli fixe, în care cineva vine şi joacă box thailandez, iar altul încearcă să folosească o strategie în limitele regulii jocului. Am încercat să facem o insulă de onorabilitate într-un mediul social tulbure.”, a afirmat Varujan Vosganian.

Întâi, nu înțeleg sensul expresiei “s-au manevrat fondurile Uniunii”. Aici nu e vorba de manevre, ci de management. Nu e mereu același lucru. Apoi, una-i una, alta-i alta. Nu aș spune niciodată despre Florin Iaru, Cristian Teodorescu sau Octavian Soviany că sunt “așa-ziși scriitori”. De asemenea, termenul “coterie” nu-mi aparține. Și nu am spus “meci de box” ci, simplu “meci”. (more…)

Vineri, 25 martie 2016, orele 17, în Aula Bibliotecii “Bazil Iorgulescu” a Bibliotecii Județene, în cadrul Primăverii Poeților din Buzău va avea loc lansarea volumului “Cartea poemelor mele nescrise”

marți, martie 22nd, 2016

Scrie ziarul Opinia din Buzău:

Ediţia din acest an a Festivalului Primăvara Poeţilor de la Buzău îl va avea invitat special pe vicepreşedintele Uniunii Scriitorilor din România, Varujan Vosganian.

Cunoscut şi ca om politic, Vosganian va fi prezent vineri, 25 martie, la Biblioteca Judeţeană, unde va avea loc festivitatea de premiere a celor mai bune volume de poezie publicate de buzoieni pe parcursul anului trecut. Tot­odată, Vosganian îşi va lansa cu această ocazie volumul „Cartea poemelor mele nescrise”. (more…)

Spre luare-aminte: DIRECTIVA PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI A CONSILIULUI PRIVIND CONSOLIDAREA ANUMITOR ASPECTE ALE PREZUMȚIEI DE NEVINOVĂȚIE ȘI A DREPTULUI DE A FI PREZENT LA PROCES ÎN CADRUL PROCEDURILOR PENALE ( 9 martie 2016)

sâmbătă, martie 19th, 2016

 

Iată doar o mostră:

  1. Prezumția de nevinovăție ar fi încălcată în cazul în care declarații publice ale autorităților publice sau decizii judiciare, altele decât cele privind stabilirea vinovăției, se referă la o persoană suspectată sau acuzată ca fiind vinovată, atât timp cât vinovăția persoanei respective nu a fost dovedită conform legii. Aceste declarații și decizii judiciare nu ar trebui să reflecte opinia că persoana respectivă este vinovată. Acest fapt nu ar trebui să aducă atingere actelor de urmărire penală care urmăresc să probeze vinovăția persoanei suspectate sau acuzate, cum ar fi rechizitoriul, și nici deciziilor judiciare în urma cărora produce efecte o hotărâre suspendată, cu condiția respectării dreptului la apărare. De asemenea, acest fapt nu ar trebui să aducă atingere hotărârilor preliminare de natură procedurală, luate de autoritățile judiciare sau de alte autorități competente, care se întemeiază pe suspiciuni sau pe elemente de probă incriminatoare, cum ar fi deciziile de arest preventiv, cu condiția ca aceste hotărâri să nu se refere la persoana suspectată sau acuzată ca fiind vinovată. Înaintea luării unei hotărâri preliminare de natură procedurală, autoritatea competentă ar putea fi nevoită să verifice dacă există suficiente elemente de probă incriminatoare împotriva persoanei suspectate sau acuzate care să justifice hotărârea respectivă, iar hotărârea poate conține referiri la aceste elemente.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/PDF/?uri=CONSIL:PE_63_2015_REV_1&from=EN