Archive for iulie, 2016

De ce (și cum) ALDE trebuie să dispară cu orice preț?

sâmbătă, iulie 30th, 2016

După alegerile din 2016, România va fi guvernată de o coaliție. În acest context, ALDE este o soluție-cheie la întrebarea: cine va alcătui această coaliție? O creșterii a încrederii ALDE în opțiunile electoratului mărește șansele unei coaliții PSD – ALDE. O slăbire a ALDE mărește șansele uneia centrate în jurul PNL. Sau, în ipoteza în care liderii politici continuă să se supună indicațiilor, e posibilă o coaliție PSD – PNL, în care ideologiile contrare se anihilează și continuăm să avem un guvern așa-zis tehnocrat, adică zero din punct de vedere ideologic și foarte aproape de această cifră din perspectiva eficienței. (more…)

Ce straniu, să răspunzi la urări pentru ziua de naștere și la condoleanțe în același timp…

marți, iulie 26th, 2016

Mulțumesc tuturor celor care au omagiat memoria tatălui meu, celor care au participat la funeralii, care au trimis mesaje sau aranjamente florale, Guvernului Armeniei, Senatului României, Ambasadei Republicii Armenia, Arhiepiscopiei Apostolice Armene pentru modul în care și-au exprimat prețiurea pentru părintele meu și  pentru compasiunea pentru familia mea, tuturor agențiilor de presă, televiziunilor, ziarelor și rețelelor on-line care au evocat amintirea unei vieți exemplare.

În timp ce varsă lacrimi de crocodil pentru soarta persoanelor cu arsuri, Guvernul ignoră solicitarea mea de a finaliza secția de arși de la Spitalul Sf. Spiridon din Iași. Ce spune dr. Vasile Astărăstoae

sâmbătă, iulie 23rd, 2016

Cităm de pe Fb d-lui Astărăstoae:

În urmă cu 4 ani la Iaşi a început construcţia unei secţii de arşi care în acest moment este realizată în proporţie de 70%. Senatorul Varujan Vosganian a făcut o întâmpinare la prim-ministrul Dacian Cioloș și la ministrul sănătății Vlad Voiculescu pentru a se aloca suma de 3 miloane de euro pentru ca secția să devină funcțională în acest an. Nu a primit niciun răspuns. Aflu cu stupoare că recent au fost alocate 34 de milioane de euro Ministerului Sănătății pentru a lupta împotriva corupției. Oare 3 milioane de euro nu pot fi alocați din această sumă (care la raportare va apare drept alocare în Sănătate) secției de arși a Spitalului Sf. Spiridon Iași?

Iată, în întregime textul fostului președinte al Colegiuui Medicilor, un text de referință despre situația corpului medical românesc:

sf spiridon

(more…)

Decizie salutară a Curții Constituționale

joi, iulie 21st, 2016

Decizie salutară a Curții Constituționale: propunerea legislativă cetățenească de revizuire a Constituției, referitoare la faptul că familia se întemeiază pe căsătoria între un bărbat și o femeie, îndeplinește condițiile privind exercitarea inițiativei.
Iată și formularea propusă de către Coaliția pentru familie pentru articolul 48 alin. 1 din Constituție, susținută prin semnăturile a peste trei milioane de cetățeni și care ar trebui să facă obiectul unui referendum: ”Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Personal susțin această inițiativă a Coaliției pentru familie.

Actualul text al Constituției se referă la căsătoria dintre soți.

http://www.agerpres.ro/justitie/2016/07/20/ccr-initiativa-cetateneasca-referitoare-la-casatoria-intre-un-barbat-si-o-femeie-indeplineste-conditiile-13-47-32

familie

Domnule ministru al sănătății, care este concluzia în cazul bebelușilor din județul Argeș? Putem să mâncăm lactate de la firma Brădet?

miercuri, iulie 20th, 2016


bebeluși
După un breaking news bine întreținut și care a scandalizat o națiune întreagă, asupra cazului bebelușilor din județul Argeș s-a așternut tăcerea. Anumite structuri nu mai au nevoie de acest șoc emoțional, între timp au fost descoperite altele care să păstreze vie indignarea românilor, să le dea sentimentul amar că orice e posibil și să inventeze noi ținte de carton, cu precădere oameni politici sau de afaceri români.
Câtă vreme Parlamentul nu va cere cu fermitate să se facă lumină în astfel de cazuri și societatea civilă nu se va implica, tentativele de manipulare și de învrăjbire a românilor vor continua nestingherite.
Din păcate, actualul Parlament este supus, la rândul său unei agresiuni permanente, prin șantaj și intimidare, ceea ce îl înpiedică să-și asume rolul menit într-o democrație consolidată. Iar societatea civilă e ca o maioneză care, în loc să se coaguleze, se taie.

Turcia nu-și va găsi liniștea până când nu va recunoaște genocidul armean

marți, iulie 19th, 2016

dzidzernagMasacrarea armenilor în timpul primului război mondial și nimicirea civilizației lor trimilenare este o traumă nu doar pentru poporul armean, ci, într-un alt mod, și pentru poporul turc care poartă de mai bine de un secol povara acestei crime odioase puse la cale de autoritățile otomane. Negarea cu îndărătnicie de către statul turc a genocidului armean apasă ca un blestem asupra sa. (more…)

Cartea șoaptelor, la al treilea tiraj în Olanda!

duminică, iulie 17th, 2016

het
La doar șase luni de la lansarea în limba olandeză a romanului Cartea șoaptelor (Het Boek der Fluisteringen), Editura Pegasus și editoarea Susan van Oostveen anunță apariția celui de-al treilea tiraj.
Primul tiraj de 1000 ex s-a epuizat după nici două luni de la lansarea care a avut loc la jumătatea lunii ianuarie 2016.

În Armenia nu a avut loc astăzi nicio lovitură de stat

duminică, iulie 17th, 2016

Sub impulsul evenimentelor din Turcia, unele agenții de presă s-au grăbit să catalogheze acțiunea unui grup armat împotriva unei secții de poliție din Erevan drept lovitură de stat. Acțiunea, ce revendica eliberarea unui lider al opoziției, a fost rapid izolată și în prezent se poartă negocieri cu membrii grupului armat pentru a se preda autorităților.

PNL la parastasul de doi ani

sâmbătă, iulie 16th, 2016

guvern 2007Să nu credeți că mor de grija altuia, am destule griji care sunt ale mele ca să mă împovărez pe degeaba cu altele. Acest comentariu mi-a fost, însă, prilejuit de o discuție cu câțiva prieteni care au făcut parte, ca și mine, din rândurile PNL ca și de împlinirea a doi ani de la crearea alianței PNL-PDL (26 iulie 2014), urmată puțin mai târziu de fuziunea celor două partide.. Concluziile pe care le-am tras au fost deosebit de amare, ceea ce pune o dată în plus, în fața ALDE responsabilitatea refacerii  Dreptei din România.

(more…)

Cine zice că e manipulare, manipulează

joi, iulie 14th, 2016

Că numărul deținuților a scăzut de la 56 000 la 28 de mii e o minciună sfruntată. În 2008 în România erau 26 000 de deținuți. Numărul lor a crescut  în 2013 la 31 000. Cei care spun că numărul deținuților a scăzut atât de mult vor să sugereze că greva lor nu are temei, ci că este o manipulare, iar deținuții sunt instigați. Să ne spună atunci serviciile secrete cine îi manipulează pe deținuți.