Archive for august, 2016

Azi, miercuri, ne vedem la Antena 3, la emisiunea „Subiectiv”, orele 20,00

miercuri, august 31st, 2016

Privind lumea cu o mirare de care, după mai bine de o jumătate de secol, nu m-am lecuit încă…

luni, august 29th, 2016

Foto_2-1

Brâncuși e al nostru, dar noi ai cui mai suntem?

luni, august 29th, 2016

Brâncuși e al nostru, spune o campanie națională de strângere de fonduri: unsprezece milioane de euro pentru achiziționarea sculpturii „Cumințenia pământului”. Guvernul va da jumătate, restul, românii iubitori de cultură și patrioți. Patriotismul și dragostea de cultură sunt tot mai palide în sufletele românilor, astfel încă banii se adună greu. Să nu fim ipocriți. Această campanie nu înseamnă că ne pasă, cu adevărat, de cultura română.

cumințenia

(more…)

Sper că această știre nu e adevărată sau traducerea din engleză e greșită

duminică, august 28th, 2016

Declarații INCREDIBILE ale Ambasadorului SUA la Chișinău: Moldova nu e România! Are propria istorie!

“Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul R. Moldova”, a spus ambasadorul pentru postul public de televiziune Moldova 1.

(more…)

ALDE Iași şi-a întărit rândurile cu un membru de prestigiu. Profesorul universitar Romeo Ciobanu şi-a anunţat ieri reintrarea în politică.

duminică, august 28th, 2016

În 1999, a fost cel mai tânăr profesor universitar din Iaşi, iar în 2000, cel mai tânăr coordonator de doctorate din ţară. Este singurul bursier Humboldt din Iaşi încă în activitate. A predat chiar câţiva ani în Germania. Între 1996-2004, Romeo Ciobanu a fost membru în Consiliul Local al Municipiului Iași, din partea Uniunii Forțelor de Dreapta.”Faptul că astfel de oameni decid să reintre în politică este un prilej de speranţă şi o oportunitate de a lega mediul politic de cel academic. Dacă există o şansă de creştere a calităţii mediului politic ieşean, asta se poate mai ales prin ALDE şi prin astfel de oameni“, a declarat liderul filialei ieşene a ALDE, senatorul Varujan Vosganian.

romeo ciobanu

(more…)

Acum să te văd!

vineri, august 26th, 2016

Lucrăm la Programul de Guvernare ALDE. Care ar fi cea mai importantă măsură propusă de tine?

program de guvernare

Parlamentul, poporul român și … pomicultura

marți, august 23rd, 2016

Ipoteză:              Fiecare pom roditor dă fructe după cum îi e soiul.
Demonstrație: Bananierul face banane.
Corcodușul face corcodușe.
Lemă:                Tot astfel, Parlamentul este fructul poporul român.
Concluzie:         Iar poporul român, ca orice pom fructifer, dă fructe după chipul și asemănarea sa.

corcoduș

Romanul „Jocul celor o sută de frunze” se lansează în limba germană la Festivalul Internațional de Literatură de la Berlin!

vineri, august 19th, 2016

Lansarea va avea loc în ziua de 17 septembrie 2016, orele 19,30, în prezența autorului Traducerea aparține lui Ernest Wichner iar editorul este prestigioasa Zsolnay Verlag, aceeași care în 2013 a tipărit versiunea germană a „Cărții șoaptelor”.

das slpiel

Cum ne tot învârtim în jurul cozii…

joi, august 18th, 2016

Câteva întrebări ajutătoare, pentru a ajunge împreună la o concluzie:

 

  1. Dacă președintele Senatului și-a luat permisul de conducere înainte de începerea programului, înaintea cui a intrat în clădire, din moment ce nimeni altcineva nu intra?
  2. Dacă președintele Senatului nu a procedat corect, cum ar fi fost corect să procedeze?
  3. Ați văzut vreodată (dacă nu în realitate, măcar în filme) vreun conducător de stat  ori pe locțiitorul acestuia (de obicei președinte al Senatului) stând – flancat, cum spune legea, de bodyguarzi –  ore în șir la coadă?

Apare tot mai clar că ALDE este cheia pentru rezultatul alegerilor parlamentare din acest an. Și cum pentru majoritatea românilor, ALDE este asociat cu președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, acesta  devine ținta atacurilor de tot felul, unele mai penibile ca altele.invartit coada (more…)

Ne vedem astăzi, 17 august, între orele 21,00 – 23,00, la Antena 3, împreună cu Adrian Ursu

miercuri, august 17th, 2016