Archive for septembrie, 2016

Fac apel la toți colegii mei care vor ca ALDE să aibă succes în alegeri să nu mai dialogheze prin intermediul comunicatelor de presă!

vineri, septembrie 30th, 2016

Suntem în halucinație deplină

vineri, septembrie 30th, 2016

Toată lumea se ceartă cu toată lumea, toți președinții de partide sunt cercetați penal sau suspectați a fi, mai toți membrii Giuvernelor din 2000 încoace se află în aceeași situație, președintele spune prim-ministrului să intre în politică, dar să vină mai întâi să-l întrebe pe el în ce partid să se înscrie, încercâm să oprim exodul medicilor hărțuindu-i și umilindu-i etc.etc. Iată și o declarație care, socotind cine și ce spune, duce halucinația din zilele noastre la sublim:
Traian Băsescu: „Haitei propagandei ii spun cert un lucru: Kovesi este departe de a fi intruchiparea corectitudinii si a cinstei si, in acest sens, am aflat destule in ultimele luni ale mandatului si mai ales dupa ce am plecat de la Cotroceni. Dragi propagandisti ai anilor ’50, daca vreti sa faceti ceva pentru DNA si pentru tara, aparati institutia si n-o legati definitiv de un om trecator. Ma intreb cum ati mai putea apara DNA punand semnul egal intre Laura Codruta Kovesi si DNA daca intr-o zi o veti vedea la televizor pe Laura Codruta Kovesi cu catuse”.

Cum arată economia Moldovei. Dar cui îi mai pasă de asta?

joi, septembrie 29th, 2016

Am constat cu regret că Guvernul tehnocrat nu a respectat promisiunea făcută la Iași de prim-ministrul Dacian Cioloș, în finalul întâlnirii din data de  25 aprilie 2016, privind redactarea în luna septembrie a proiectului de Program pentru dezvoltarea Moldovei, proiect care să fie supus dezbaterii publice înainte de a fi asumat de partidele politice. Regretul meu e cu atât mai amarnic cu cât am constatat că sunt singurul care regretă asta. (more…)

Iată ce spuneam despre răspunderea ministerială în 2013. Valabil și acum

marți, septembrie 27th, 2016

Acesta este un fragment din discursul cu privire la responsabilitatea ministerială pe care l-am ținut în plenul Senatului, în octombrie 2013, discurs pe care l-am reluat in februarie 2015. Știu că e palpitant să vezi întruna breaking news care anunță arestări și să te bucuri de răul altuia, când propria viață nu-ți oferă prea multe prilejuri de bucurie, dar, totuși, să încercăm să nu ne pierdem luciditatea:

În România, potrivit prevederilor constituţionale, dreptul exclusiv de a cere urmărirea penală a unui senator, membru al Guvernului, pentru fapte săvârșite în exercitarea funcției, revine Senatului. Aceasta face ca Senatul să aibă nu numai puterea de decizie în materie, dar și să poarte, pe deplin, răspunderea politică și morală pentru cererile de urmărire.

  (more…)

Nu mai mințiți pe români: parlamentarii nu au imunitate pentru fapte de natură penală!

sâmbătă, septembrie 24th, 2016

Trăim o perioadă plină de dezinformări menite să stârnească aversiunea românilor împotriva partidelor politice și a Parlamentului. Desigur că și partidele și Parlamentul au, ca toate cele ce țin de societatea românească, multe de făcut pentru îmbunătățirea prestației lor.  Ceea ce se întâmplă, însă, nu este menit să contribuie la reformarea partidelor și a Parlamentului, ci este o tentativă de a asmuți pe români împotriva acestora, de a umili și înfricoșa oamenii politici,  prin vehicularea a tot felul de minciuni, jumătăți de adevăr și populisme propagandistice. (more…)

Un bun exemplu de lobby: finanțarea cu 15 milioane de euro a Spitalului Sf. Spiridon pentru finalizarea construcției Secției de arși

joi, septembrie 22nd, 2016

În luna aprilie am făcut, împreună cu Călin Tăriceanu, președintele Senatului, o vizită la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Spiridon Iași. Cu acest prilej, conducerea spitalului ne-a prezentat situația investiției privind Secția de arși, investiție blocată din lipsa finanțării. Ar fi fost necesare încă 31 de milioane de euro, 15 milioane pentru finalizarea construcției și diferența pentru dotările aferente. Domnul director Ioan Bârliba mi-a pus la dispoziție o documentație amănunțită, însoțită de evaluări financiare și de fotografii lămuritoare. Acestei documentații i-am atașat scrisoarea de înaintare din partea mea, ca senator de Iași, destinată primului ministru și ministrului sănătății. Momentul ales a fost a doua jumătate a  lunii iunie, înaintea demarării, în Guvern, a discuțiilor privind rectificarea bugetară.

sf-spiridon (more…)

Invitație pentru ieșeni și nu numai

marți, septembrie 20th, 2016

160919_poster_clubul_dreptei_02-01

Legea talionului: Călin Tăriceanu acceptă să răspundă în fața detectorului de minciuni întrebărilor puse de procuror. Dar procurorul ar accepta să răspundă în fața detectorului de minciuni întrebărilor puse de Călin Tăriceanu?

marți, septembrie 20th, 2016

A ști să pierzi e (aproape) la fel de important ca a ști să câștigi

sâmbătă, septembrie 17th, 2016

E un gest de onoare să felicităm orașul Timișoara pentru câștigarea competiției privind „Capitala europeană a culturii” în anul 2021. Totuși, trebuie să dovedim că știm să învățăm din lecția amară a înfrângerii, căci mai rău decât să pierzi e să fii veșnic pierzător.

În acest sens, solicit administrației locale ieșene ca, împreună cu felicitările adresate instituțiilor similare timișorene, să lanseze o invitație către acestea și către consultanții lor să viziteze Iașul și să ne facă o prezentare a modului în care au susținut și promovat proiectul „Timișoara – Capitală europeană a culturii”. Sunt convins că va fi o experiență utilă și care ne va folosi pe viitor.capitala-culturii

Haide cu ALDE!

vineri, septembrie 16th, 2016

ALDE Iași continuă seria adeziunilor din partea unor reprezentanți de prestigiu ai lumii academice ieșene. Astăzi: conf. univ,dr Ciprian Rezuș, șeful Clinicii de Cardiologie a Spitalului „Sf. Spiridon” , autor a numeroase lucrări de specialitate, deținător al calității de Fellow of European Society of Cardiology. Bun venit la ALDE Iași, domnule doctor Rezuș!!!

ciprian_rezus