Archive for octombrie, 2016

Avem și noi, în România, medici extraordinari. De exemplu, oftalmologul Călin Petru Tătaru

luni, octombrie 31st, 2016

Ochiul meu stâng s-a îmbolnăvit de o boală cu un nume interesant: cataractă nucleară. Cu alte cuvinte, vedeam ca și cum aș fi privit printr-un geam aburit. Am fost operat de medicul Cășin Petru Tătaru, la clinica pe care chiar el a fondat-o, ALCOR. O atitudine prietenoasă, o mână sigură, dând curaj și încredere pacienților lui. Aburii prin care priveam depărtările s-au risipit J Îi mulțumesc foarte mult și, probabil ca mine, sunt foarte mulți care n-au decât astfel de cuvinte de laudă și de recunoștință față de acest medic care își respectă jurământul profesional într-una dintre cele mai nobile profesiuni: aceea de a reda oamenilor lumina ochilor.

tataru

Staipelochian vă invită marți, 1 noiembrie 2016, la Bacău

duminică, octombrie 30th, 2016

invitatie

Dacă argumentele de factură creștină nu au relevanță în definirea familiei ca fiind unirea dintre un bărbat și o femeie, ce fel de argumente pot fi invocate atunci față de cineva care ar dori legalizarea poligamiei?

miercuri, octombrie 26th, 2016

Credo

luni, octombrie 24th, 2016

Cred că, într-o familie, un copil e firesc să spună unuia dintre părinți „mamă” și celuilalt „tată”.

Cred că spiritul roditor și tandru al maternității și cel protector al paternității sunt temelia sacră a condiției umane.

Cred că familia care dă naștere copiilor săi și îi educă în spiritul valorilor tradiționale, dar și al năzuințelor fiecăruia, este șansa regenerării poporului român.

Cred că, în destinul ființei umane, toate acestea nu pot fi înlocuite.

Și mai cred că, aducând un omagiu maternității și paternității, luate laolaltă, propovăduim iubirea și nu dușmănim, în niciun fel și oricare ar fi acela, pe aproapele nostru.

familie

Despre toleranță

duminică, octombrie 23rd, 2016

Pe Cristian Teodorescu îl cunosc de pe vremea când eram foarte tineri. Zilele trecute ne-am reîntâlnit la Wroclaw, ca finaliști ai premiului Angelus, și, la plecare, ne-am despărțit în termini, ca să zic așa, normali.

Acum citesc un text pe care Cristian Teodorescu mi-l adresează și care, din aceeași perspectivă a normalității, este inacceptabil.

tv (more…)

Interviu Mediafax: Varujan Vosganian: „Cartea șoaptelor nu e un breaking-news. Din păcate, nimeni nu e profet în țara lui.”

duminică, octombrie 23rd, 2016

Marele Premiu ANGELUS, Premiul Cititorilor „Natalia Gorbanevskaia” şi Premiul pentru Cea Mai Bună Traducere. Autoarea versiunii în limba polonă a „Cărţii şoaptelor” este Joanna Kornaś-Warwas, iar editura poloneză care a publicat volumul este Książkowe Klimaty.

Reporter: Premiul. Contează pentru Varujan Vosganian un premiu?
angelus

(more…)

AGERPRES:Varujan Vosganian: ‘Oltchim este o companie de succes pe care am salvat-o de la faliment, atunci când nimeni nu-i mai dădea nicio șansă’

vineri, octombrie 21st, 2016

 

În seara zilei de 20 octombrie 2016, la Hotelul Posada din Râmnicu Vâlcea, sute de participanți au marcat cei 50 de ani de existență ai combinatului Oltchim. În prezent, Oltchim Râmnicu Vâlcea este una din cele mai mari companii de produse chimice din Europa. Printre invitați s-au numărat, ca expresie a recunoștinței pentru contribuția lor la redresarea combinatului, foștii miniștri ai economiei din perioada 2013 — 2014, senatorul ALDE Varujan Vosganian și deputatul ALDE Andrei Gerea.

oltchim (more…)

O declarație inadmisibilă pentru președintele unei națiuni democrate!

miercuri, octombrie 19th, 2016

„Cu acest individ ne-am lămurit, are un discurs anti-justiţie şi vrea să scape de justiţie. Şi spun individ pentru că îmi vine foarte greu să cred că un întreg partid este de acord cu un astfel de discurs împotriva justiţiei. Eu nu cred aşa ceva. Eu cred că acest individ nu vrea să se scape doar pe el, ci şi câţiva prieteni. Vom vedea cine va ajunge în următoarele săptămâni în Parlament ca să fie votat pro sau contra urmărire penală şi o să vedem din cine se compune gaşca despe care se vorbeşte”,

http://www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/klaus-iohannis-despre-tariceanu-cu-acest-individ-ne-am-lamurit-590974

Programul lui Dacian Cioloș este o amenințare la adresa democrației

marți, octombrie 18th, 2016

Echilibrul puterilor în stat este un principiu sacrosanct al democrației. Se pare, însă, că domnul Dacian Cioloș n-a auzit de el sau se preface că n-a auzit.

În preambulul și textul celor zece principii enunțate de domnul Cioloș nu se pomenește nimic de statul de drept. Această noțiune este, pentru domnia sa, neglijabilă într-o Românie care sărbătorește centenarul Marii Uniri.

(more…)

Comunicat de presă ICR Varșovia: Gala Angelus 2016 – cu Varujan Vosganian și Cartea șoaptelor, România a câștigat toate premiile

duminică, octombrie 16th, 2016

Sâmbătă seară, la Teatrul Muzical Capitol din Wrocław a avut loc Gala celei de-a unsprezecea ediții a decernării Premiului Literar al Europei Centrale ANGELUS. România, prin Varujan Vosganian și Cartea șoaptelor și-a adjudecat toate premiile decernate cu această ocazie: Marele Premiu ANGELUS, Premiul Cititorilor „Natalia Gorbanevskaia” și Premiul pentru Cea Mai Bună Traducere. Autoarea versiunii în limba polonă a Cărții șoaptelor este Joanna Kornaś-Warwas, iar editura poloneză care a publicat volumul este Książkowe Klimaty. Scriitorul și traducătoarea au fost prezenți la festivitate, primind premiile din partea primarului orașului Wrocław, Rafał Dutkiewicz, și a președintelui Juriului ANGELUS 2016, prof. Mykoła Riabczuk. (more…)