Archive for decembrie, 2016
Varujan Vosganian, cel de douăzeci de ani, îmi face urări pentru noul an. Și eu, la rândul meu, vouă!
sâmbătă, decembrie 31st, 2016Fesenisme de ieri și de azi
vineri, decembrie 30th, 2016Din dialogul dintre Mugur Ciuvică și Cosette Chichirău am înțeles că tranziția a luat-o în sens invers: în anii 90 românii din țară strigau la românii din străinătate: de ce-ați plecat?, acum cei din străinătate strigă la cei din țară: de ce-ați rămas?
De ce-ați plecat și n-ați mâncat salam cu soia? strigau feseniștii de tip vechi. De ce-ați rămas și n-ați făcut autostrăzi? strigă feseniștii de tip nou.
Amintiri de pe blog (30 decembrie 2015): De ziua Republicii, dor de Monarhie
vineri, decembrie 30th, 2016Am avut prilejul să-i cunosc îndeaproape pe toți cei trei foști președinți, de după 1990, ai României. Nu am fost, în îndeplinirea atribuțiilor lor prezidențiale, colaborator al niciunuia. (more…)
Înțeleg, de la mașina de propagandă, că Sevil Shhaideh nu era potrivită, pentru că a amenințat securitatea națională, iar Sorin Grindeanu nu e potrivit, pentru că a contribuit la securitatea națională
joi, decembrie 29th, 2016Cântărește cu grijă, Iohannis, ai deja un cartonaș galben!
miercuri, decembrie 28th, 2016Rog răspuns
miercuri, decembrie 28th, 2016Daca președintele României încalcă, prin faptele sale, Constituția, este acesta motiv de suspendare? Dacă președintele se comportă, explicit, ca reprezentant al unui partid sau ca reprezentant al opoziției în relația cu majoritatea parlamentară, devin acestea motive de suspendare?
Art.80.2 Preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate.
Art.84.1. În timpul mandatului, Preşedintele României nu poate fi membru al unui partid şi nu poate îndeplini nici o altă funcţie publică sau privată.
Iohannis ne datorează, totuși, mai mult decât un comunicat sec!
marți, decembrie 27th, 2016Decizia de a respinge candidatul unei majorități parlamentare este una importantă. Cei a căror propunere a fost refuzată, milioanele de votanți așteaptă mai mult decât un anunț ca la gară.
Știm că ORNISS nu este dator să explice refuzul de a permite accesul unei persoane la informații clasificate. Dar nici măcar asta nu știm, că ORNISS a dat un astfel de verdict. Iohannis trebuie să ne ofere argumente, altminteri lasă impresia că face, în mod arbitrar, ce vrea el sau ce vor alții de la el.
Să recitim un text de exact acum un an: Lecția amară a tehnocrației
marți, decembrie 27th, 2016Pentru unii, utilizarea unui Guvern de tehnocrați a însemnat o șansă pentru România. Eu cred că existența acestui Guvern creează o seamă de vulnerabilități de care trebuie să ținem seama. (more…)
Oare își mai pune cineva întrebările astea?
luni, decembrie 26th, 2016Mă întreb cât ne costă faptul că procedura de investire a unui nou prim-ministru a fost întârziată cu o săptămână? Cu cât afectează societatea românească inexistența unui buget aprobat la început de an? Cât pierdem din faptul că ne dăm întruna cu stângul în dreptul (și la propriu, și la figurat)?