Archive for ianuarie, 2017

Cotidianul: Scriitorul Liiceanu nu încape de scriitorul Vosganian

luni, ianuarie 30th, 2017

Scriitorul Gabriel Liiceanu a declanşat un atac furibund la adresa coaliţiei PSD-ALDE, cu accent pe PSD şi pe liderul acestei formaţiuni politice, „domnul condamnat penal Liviu Dragnea“. Domnul Liiceanu susţine că în ultimii 27 de ani, liderii social-democraţi au constituit „axa răului“ şi că pentru a-şi salva oamenii din puşcării, domnul Dragnea este în stare să arunce ţara în aer. Făcând referire la discursul lui Liviu Dragnea, care a afirmat că nu-l sperie ameninţările cu moartea şi că este gata „să moară în picioare“, Gabriel Liiceanu scrie că, „nu vreau să trăiesc în ţara mea – acum, când nu mai am căluş în gură – o viaţă cu reguli date de alde Tăriceanu, Nicolicea, Bănicioiu, Ponta, Ghiţă, Vosganian, Olguţa Vasilescu, Nicuşor Constantinescu, Bunea Stancu şi toată pegra politică a ţării… O viaţă nespus de ieftină, o viaţă pe care ţi-e ruşine s-o trăieşti“.liiceanu vosganian (more…)

Potrivit The Economist Intelligence Unit, românii au o cultură civică mai precară decât… papuașii!

duminică, ianuarie 29th, 2017

Indicele Democrației pe 2016, evaluat de The Economist Intelligence Unit, ne oferă un lung și amar subiect de meditație. Potrivit acestui index, România se află pe locurile 61-62, împărțind aceste locuri cu … Mongolia. Avem, pe o scară de la 1 la 10, un rușinos 6,62. Față de 2015, am coborât 2-3 locuri (eram pe 59). Interesant este motivul pentru care s-a întâmplat asta. Am fost depunctați, cum era de așteptat, la capitolul „Libertăți civice”, de la 8,53 la 8,24.
Și, țineți-vă bine, la capitolul cultură civică am fost evaluați cu nota 5! La fel ca Mozambic, Togo, Gambia, Sudan sau Burundi, dar mai puțin decât Papua Noua Guinee, Zambia, Kenya, Uganda, Gabon sau Zimbabwe…!!!

http://www.eiu.com/Handlers/WhitepaperHandler.ashx?fi=Democracy-Index-2016.pdf&mode=wp&campaignid=DemocracyIndex2016

P.S. Mulțumesc lui Cris pentru că mi-a pus la dispoziție acest link.

Potrivit lui Gabriel Liiceanu, postat pe Facebook-ul lui Andrei Pleșu, eu fac parte din pegra politică a acestei țări. Dacă dânsul face parte din latura bună, plină de caracter, atunci se pare că n-am de ales :)

duminică, ianuarie 29th, 2017

Gabriel Liiceanu: “Il anunt pe domnul condamnat penal Dragnea ca si eu sunt gata, ca si el, dar din motive diferite, sa mor in picioare. Vreau cu orice pret, acum dupa ce i-am cunoscut gustul, sa nu-mi mai pierd libertatea. Si asta vor toate acele zeci de mii (vor deveni, daca e nevoie, sute de mii si milioane) care ies sa-si strige indignarea in toate orasele tarii. Nu-mi place pretul pe care, in bataie de joc, oamenii astia l-au pus pe vietile noastre. Nu vreau sa traiesc in tara mea – acum cand nu mai am calus in gura – o viata cu reguli date de alde Tariceanu, Nicolicea, Banicioiu, Ponta, Ghita, Vosganian, Olguta Vasilescu, Nicusor Constantinescu, Bunea Stanciu si toata pegra politica a tarii…. O viata nespus de ieftina, o viata pe care ti-e rusine s-o traiesti.”

O concluzie

sâmbătă, ianuarie 28th, 2017

Întrebam în postarea anterioară unde s-a mai pomenit ca Ministerul Public (procurorii) să se războiască pe față cu Ministerul Justiției. fără să dau dreptate unuia sau altuia. Parcurgând comentariile, se poate constata că „apărători”i statului de drept, care, probabil, se simt cu musca pe căciulă, explică poziția bizară a șefilor Parchetului prin capacitatea profesională a ministrului Justiției, pe care o consideră precară. De parcă, concluzionez eu, dacă ministrul de Finanțe nu a fost premiant la școală, nu trebuie să plătim impozitele

Discurs la Galele „Eminescu” de la Botoșani, 15 ianuarie 2017

sâmbătă, ianuarie 28th, 2017

 

Eu am primit, de mai mulţi ani, din partea organizatorilor acestei minunate Gale,  rolul onorant de a vorbi în câteva minute despre  un lucru sfânt, altminteri: memoria despre Eminescu.

Citeam deunăzi o însemnare făcută prin 1886 de un preot de la Mănăstirea Neamţului,  care spunea că a venit la el într-o seară, un poet – Mihai Eminescu -  şi care a cerut să fie spovedit. La sfârşitul spovedaniei, poetul și-a mărturisit dorinţa de a fi înmormântat undeva aproape de mare, într-o mănăstire de maici, unde să se audă cântecul sfânt „Lumină lină”.
botosani

(more…)

Cunoașteți vreo țară democratică – alta decât România, desigur – unde Ministerul Public (Procuratura) se află în război deschis cu Ministerul Justiției?

vineri, ianuarie 27th, 2017

Parlamentul Danemarcei a recunoscut genocidul armean!

joi, ianuarie 26th, 2017

The Parliament of Denmark voted 89 to 9 with 11 abstention today to adopt an Armenian Genocide bill, according to the website of the Danish Parliament.Denmark Parliament (more…)

Cris face o propunere interesantă privind întrebarea unui posibil referendum:

marți, ianuarie 24th, 2017

Propunere de intrebare pentru un posibil referendum: Considerați că lupta împotriva corupției trebuie să respecte drepturile fundamentale ale omului?

Sunt întrebat cu insistență de „apărătorii” statului de drept de ce, dacă scopul grațierii este să despovăreze închisorile, se grațiază și pedepsele cu suspendare? Iată răspunsul:

luni, ianuarie 23rd, 2017

Când grațiezi pe cineva care a furat două pâini și a primit un an cu executare, grațiezi și pe cel care a furat o pâine și a primit un an cu suspendare. Grațierea unei pedepse presupune și grațierea pedepsei mai ușoare. Altminteri, respectivul va regreta că n-a furat și el două pâini, ci numai una.

justitie

Este pentru prima oară în istoria României moderne când un conducător al statului participă la manifestații de stradă antiguvernamentale

duminică, ianuarie 22nd, 2017

Și s-a îmbrăcat în roșu ca să fie vizibil pentru camerele de filmat. E cu schepsis. Cand spun prima oară, la el nu e prima oară, a mai făcut-o și împotriva lui Ponta. Pentru România e prima oară să aibă un astfel de președinte.

 

P.S.Am primit intre timp o varianta de fotografie cu „rock this country” pe pancartă, adică „să zguduim țara”. Tot e mai bine decât să-i dăm foc. Ciudat, totuși, că acest îndemn vine din partea unei distinse doamne care o ducea destul de bine in România așa cum era ea. Varianta inițială, mi-a explicat Oana Bîzgan, era falsă.